sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
neo+ czy to nie dziwne

Witam alll na początek

Ostatnio tak sobie myślałem czy tak agresywna postawa tpsa w temacie neostrada nie jest troche podejrzana. Ciągle jakieś promocje, przyspieszanie
w połowie roku ogłosili promocję która trwać ma do końca roku (co potem) polityka tpsa odnośnie neo+ jest bynajmniej dziwna (niepodobna do w/w firmy)
Co sądzicie o całej tej usłudze....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: neo+ czy to nie dziwne

Osobiście pozostaję głucha na wszelkie ich promocje i oferty.
Wiedzie mnie w tym moja kobieca intuicja, która rzadko zawodzi...

ja też mam dosyć TePsy, jak tylkko mogę to z innych korzystam.

Osobiście także nie pałam ogromną sympatią do T.P. S.A. Lecz absoloutnie nie widzę nic dziwnego w agresywnej postawie marketingowej w segmencie szerokopasmowego dostępu do internetu. Znak czasu...
"Tepsa" dąży do opanowania bodajże najbardziej rozwojowego (a w pszyszłości generującego największe przychody) sektora usług telekomunikacyjnych, korzystając z monopolu jaki w pewnym sensie posiada (cóż - z jakiego operatora byśmy nie korzystali i tak w pewnym momencie stajemy się urzytkownikami łącz TP; słynna niegdyś kwestia "dławików").
Chodzi o to, aby uszczknąć sobie jak nawięcej z tego "tortu", w szczególności jeśli chodzi o klientów korporacyjnych (usługi B2B), zanim konkurencja w obrębie szerokopasmówek rozszaleje się na dobre.
Zainteresowanych tą problematyką zachęcam do zapoznania się ze Strategią Lizbońską oraz publikacją UNDP - Polska na drodze do globalnego społeczeństwa informacyjnego.

Z podniesienia przepustowości Neostrad nie wynika i tak nic dobrego - wprowadzone zostaną (jeśli jeszcze nie zostały - nie wiem, bo nie mam Neo+) limity ściągniętych danych (bodajże 15gb w przypadku Neostrady 1024).

Kondolencje, dla ludzi korzystających z Neokur*y...

Pozdrawiam

w umowie podpisywanej z tpsa dotyczaca neostrady jest napisane ze lacze nie moze byc dzielona na paru urzydkownikow i dlatego tpsa nie zmienajac cen zrobila limit miesiecznych scigniec ale za to wziekszyla szybkosc lacza ale co z tego gdy majac lacze 1025 i limit miesieczny 10gb mozna to sciganac wciagu doby na jakiejs stronie widzialem wyliczenia jak sie nie myle mozna to zrobic nawet w 11 godzin !!!! a co potem przez kolejne dni miesiaca :D

Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz
Jak nie wiesz to lepiej śpisz
Zamknij mordę, albo w język się gryź
To potem milczenie okaże się złotem
Mój cały skład ma dwa ważne loga
Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga

Jak to co super łącze 32/32. Nie pozstaje nam nic innego jak tlkyo wspierać monopolistów ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org