sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Odtwarzanie mp3

Ściągnął mi kolega uyworek w formacie mp3. Zacząłem go słuchać i ... utworek działa jak zdarta płyta gramofonowa. Początkowy fragment utworu jest powtarzany "wkoło". Kilka innych utworów tego samego wykonawcy zachowuje się tak samo. Pomocy. Bardzo chcę tego posłuchać "normalnie". Utwór ściągany Kazaa Lite K++

Satorus

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Odtwarzanie mp3

Najpier ściagnij a puzniej posłuchaj a jak juz sciagnełeś i tak ci dupowato działa no to ja nie wiem ja też tak mam co raz jest poczatek a puzniej nic nie działa albo jakieś zryta jest

kasa_Łomża

To się nazywa "ściąganie z kazaa" -- najwięcej jest utworów pustych lub właśnie tak zapętlonych... specjalnie i na złość.

Oto kolejny przykład, dlaczego nie powinno się używać kazaa. :)

Właśnie znalazłem sklep internetowy w którym zamówiłem sobię super płytę Al Di Meola. Poczekam 2 tygodnie, wybulę 80 zł. ale nic nie będzię sie "pętlić". Dzieki za komentarze.

Satorus

Heheheh... Tak to jest, poniewaz na kazie sa specjalnie kodowane utwory i trzeba sie nameczyc aby sciagnac na 24h utwor w calosci, aby pozniej kupic oryginalna plytke. Bo niestety mozna pliki mp3 przetrzymywac tylko 24h na swoim komputerze.

Jakoś jak ściagnełem piosenke w mp3 albo inne i działa dobrze to jakoś po 24h nie musiałem usuwac i że tylko że moge trzymac 24h na kompie jak sciagam to juz mam na kompie i nie usuwaja sie albo ze nie działaja

kasa_Łomża

Ehh ludkowie jakie kodowanie, jakie 24h ??!!. Przecie od dawna wiadomo wszystkim że to firmy fonograficzne (nie tylko) wpuszczają do sieci p2p tzw. fake - czyli pliki muzyczne odpowiednio spreparowane mające właściwą nazwę i wielkość a tylko zapętlony początek jednego utworu z danego albumu (chociaż to nie jest regułą) a mające na celu zniechęcenie (co wystąpiło u kilku forumowiczów ;)) do ściągania plików poprzez p2p. O wiele lepiej jest ciągnąć z sieci p2p gdzie pliki mp3 i inne są weryfikowane pod względem tychże fake'ów i innych błędów np w sieci eDonkey. A co do tych 24h to format mp3 nie ma takowych ograniczeń/zabezpieczeń czasowych a jedynie pliki w formacie *.wma a i to z odpowiednią sygnaturą.

Pozdro for all i dla ciebie też :)

Ave

Heheheh wiedze, że nie zrozumieliśmy się, ale nie chce mi się tłumaczyć, poczytajcie sobie w necie i na stronkch z mp3, dlaczego tylko 24h.

Dlaczego tylko 24h ?

Kilka amerykańskich instytucji dostało zezwolenie na zaśmiecanie sieci p2p (głównie KaZaA) "zepsutymi" utworami mp3 (zapętlającymi się, niekompletnymi). Prawdopodobnie autor tematu trafił na jeden z takich utworów, lub osoba udostępniająca go, źle go zripowała.

Co do wspomnianych 24h to jest to okres czasu, jaki w/g prawa przewiduje się na "wypróbowanie" piosenki - wówczas dany utwór mp3 występuje jako próbka, którą powinno się w świetle prawa usunąć z dysku 24h po ściągnięciu z netu. To, że nikt tego nie robi, to już zupełnie inna sprawa :-)

Osobiście ściągam mp3 z Direct Connect i nigdy nie trafiłem na "zepsutą" empetrójkę. Co więcej - można tam znaleźć całe płyty, a nawet całe dyskografie danego artysty.

Pozdrawiam

Nie wolno kopiowac czyjejs muzyki, to przestepstwo. Studiuje prawo wiec wiem, ze to przestepstwo.

To kiepski z Ciebie student... Można kopiować na własny użytek, tworzyć kopie zapasowe, zmieniać nośniki (również na własny użytek), prowadzić indywidualną wymianę, pod warunkiem nie czerpania z tego procederu korzyści majątkowych...

hehe... a.j. chyba częściej na monitor rzuca okiem niż do książek :-)
Pozdro!

Pieprzyć Kaaza. Direct Connect. To jest to. Ja jeszcze na żadna lipę tam się nie naciąłem. Zdrówka życzę.

jest jeszcze soulseek

Ave

Autor: a.j. (---.58.32.109.proxycache.rima-tde.net)
Data: 11-11-04 10:26

Nie wolno kopiowac czyjejs muzyki, to przestepstwo. Studiuje prawo wiec wiem, ze to przestepstwo.
\

nie trzeba studiowac adndrzejku prawa, aby pewne rzeczy wiedziec hahaha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org