sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kto sprzedaje petardy dzieciom?

do sylwestra jeszcze daleko a juz dzis przy kollataja urzadzono sobie strzelanine, zastanawiam sie kto sprzedaje petardy dzieciom? czy mamy czekac az komus urwie reke zeby wladze miasta zareagowaly? myslalam ze wejscie do unii cos zmieni, ale niestety nadal jestesmy dzikim wschodem:((

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kto sprzedaje petardy dzieciom?

Umnie dziś też petardy było słychać ale to takie porządne kurde ja myślałem ze juz sylwek i chciałem iść po szampana ale to sie okazało że jakiś bachor z innego osiedla se strzela i wżyca petardy to śmietników i do klatek schodowych :(((((((

kasa_Łomża

Kaska garsoniero, kaska - przeciwnicy hiper i supermarketów (drobni 'byzmesmeni') potrzebują $$$ na futro dla żony. Co tam czyjaś ręka, jakby co, to winny jest chiński producent.
Pozdrawiam.

Widziałem buraków, a niech im ręce pourywa -- żal nie będzie.
Z chęcią bym wsadził im po "BigJumbo" tam gdzie trzeba, odpalił i patrzył się na ich uśmiech od ucha do ucha.

Rzucanie petard pod samochody to rzeczywiście, wieeeelka frajda.

handlarze sa bezmyslni i majacy gleboko gdzies to, ze innym ludziom zyc sie odechciewa w ciaglym huku i kanonadzie, sa jedynie nastawieni na zysk, niewaznie ze prawo wyraznie stanowi, ze osobom do lat 18 nie wolno sprzedawac srodkow pirotechnicznych, bo przeciez oni chca zarobic te 10zl, czekam z niecierpliwoscia az jakiemus bachorowi urwie palce, a handlarz bedzie musial zaplacic potezna kare, moze wtedy jego koledzy sie zastanowia zanim sprzedadza petarde nieletniemu

Sprzedaż petard nieletnim - zjawisko cykliczne.
Nie mam pojęcia dlaczego co roku jest to samo, tzn. dlaczego bez problemu małolaty kupują te petardy. Brak mi słów. Nawet nie chce już się denerwować. A sprzedawcom to się dziwię, że są tacy beztroscy, mając świadomość, że sprzedany przez nich produkt, źle użytkowany, może być przyczyną nieszczęścia. A tym malolatom, które bawią się tymi petardami robiąc przy tym sporo huku i zamieszania, to też bym powiedziała kilka ciepłych słów.

A co będzie w grudniu ???

(Lipiec będzie miesiącem strategicznym - ale to dla wtajemniczonych)

Znam chłopaka, który bawił się petardą - dziś nie ma dłoni. Właciwie był jeszcze dzieckiem kiedy to się stło, chyba nawet ojciec mu kupił. Dziś kaleka. Pamiętajcie o tym wszyscy.

Piszecie o karaniu sprzedawców... a niby na jakiej podstawie...
Taki sprzedawczyk równie dobrze może powiedzieć, że to nie on sprzedał, że on przestrzega przepisów, że on dzieciom poniżej 18 roku życia nie sprzedaje takich rzeczy, że on jest praworządnym obywatelem i potępia takie zachowania, że on sam z miłą chęcią by ukarał takiego "idiote", któy sprzedał nieletniemu petardę...

Fakt możnaby przedstawic jako dowód paragon fiskalny... ale kto takowe zbiera, zwłaszcza przy takich zakupach??

Tak więc moim zdaniem małolaty nadal będa kupowały i to bez problemu, a kupcy nadal będą bezkarnie im to sprzedawać.

... pozdrawiam... c3po

pozdrawiam
M

A prowokacja policyjna - hę?

-Eeech, ta Polska! Latają i strzelają...banda gówniarzy...-rzekła pani w kiosku,nabijając na kasę 6.50,- ,za sprzedane przed momentem petardy...

He he :)

Pieniądz nie śmierdzi. Nie małolat kupi to sprzedadzą pełnoletniemu. To samo się dzieje przy kupnie piwa. Przychodzi nieletni, sprzedawczyni odmawia, za chwile przychodzi 18 latek, odmówić nie może, kupuje i razem przed sklepem piją piwsko. A poza tym kogo to obchodzi, policję nie, straż miejską nie, jakieś tam inspekcje handlowe nie, rodziców też nie.

wiem kto sprzedaje petardy, to paniusia sprzedajaca rowniez alkohol, niech sie paniusia strzeze bo zamierzam dokonac prowokacji, nie powiem kiedy, wysle dziecko zeby kupilo papierosy albo alkohol i petardy, no i zadzwonie na policje i do inspekcji handlowej, jak zaplaci 5000 kary to moze jej sie odechce

Policja nie ma jako takiego prawa przeprowadzenia prowokacji - musi to być zorganizowana akcja, z pozwoleniem z "góry", co wiąże się z kupą papierkowej roboty i sporym czasem oczekiwania. Petardy bez żadnego problemu można kupić w hurtowni papierniczej przy dworcu PKS (za sklepem "Gośka").

garsoniera: a co powiesz na ciąg prowokacji po wszystkich sklepach z alkoholem i papierosami, z ukrytą kamerą?

Pozdrawiam

Nieee, z kamerą to przesada (pan Cebula z Polsatu lub TVN sie kłania - to jak kiedys Trybuna Ludu).
A co do papierkowej roboty.... hmmm... Wydaje mi się, że te "z góry" to po prostu prokurator. Tak więc problem nie w tym "jak", ale w dobrych chęciach urzędników aparatu państwowego - a z tym wiadomo jak jest.

Można kupić petardy w prymusie ? wow jakieś dziwne ale spróbuje jutro i postrzelam se ale nie na osiedlu tylko u babci za stodoło se postrzelam bo kiedyś se zrobiłem tam baze jak byłem mniejszy to tam sie bawiłem w wojsko hehe teraz to bende miał prawdziwe wojsko :D karabin granaty i petarny to lux uzbrojenie :D:D POZDRO DLA WOJSKA I PODPALACZY !

kasa_Łomża

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org