Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Małolaty w Atomie |
Doszły mnie słuchy, że najsłynniejsza łomżyńska dyskoteka czyli Atom, otwiera swe podwoje dla uczniów gimnazjów. Małolatom obiecuje się nagrody za udział w zabawie. Kto słyszał więcej? Druga plotka dotycząca sprawy zwiększenia ponoć słabej frekwencji w Atomie, to podwójne oznakowania "balowiczów". Pełnoletni będą stempliowani znaczkiem pozwalajacym na kupno piwa, niepełnoletni - innym. Co wy na takie propozycje wspólnej zabawy gimnazjalistów, licealistów i studentów?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Małolaty w Atomie |
Przedwczoraj pojawil sie "manager" atomu w PG8 i chcial przeprowadzic rozmowy w klasach. Jak mowil "aby przekonac ze w atomie nie dzieje sie nic zlego" - takie spotkanie informacyjne. Chodzilo zapewne o reklame wsrod malolatow. Sami ocencie czy cos tu nie halo. :)zdzicho napisał(a): ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
No więc się potwierdza to co słyszałem. Dziś jakiś facet był w gimnazjum nr 3 i proponował jakąś dyskotekę w sobotę. A dzisiaj miało się tam odbyć jakieś zebranie organizacyjne z małolatami. Czekam na dalsze rewelacje w sprawie planowanego pobytu gimnazjalistów w Atomie (przy "Atomie?")
|
|
Małolaty Górą !!!!!!!!!!!!!!!!!!! No coś słyszłem że możemy isć se do atomu ]:-) ~<...>Albo Damy Rade, Albo Jak Tynk Odpadamy <...>~
|
|
Ja myślałam, że już od dawna gimnazjaliści są wpuszczani do Atomu. No, ale mogłam mieć złe informacje, a że sama tam nie chodzę to nie mogłam tego zweryfikować. Pozdrawiam :-)
|
|
Ja słyszałem że tam same małolaty chodzą. Teraz chyba reklama ma przyciągnąć większą rzesze szczególnie zainteresowanych małolatów do lokalu gdzie sprzedawany jest alkohol. W sumie z tymi pieczątkami to chyba dla zabezpieczenia samych siebie, że będzie wytłumaczenie jak małolat się "zważy" - pewnie kolega kupił mu alkohol.
|
|
Prawdą jest, że w atomie będą odbywać się "dyskoteki" dla gimnazjalistów ale będą one odbywać sie w godzinach od 16-21 w soboty ja w każdym razie tak słyszałem a było to bardzo wiarygodne źródło. Dyskoteki dla gimnazjalistów będą urozmaicane przeprowadzane będą konkursy itp. Prawdą jest, że w atomie są spotykani gimnazjaliści ale są to bardzo odosbnione przypadki. I właściciele napewno nie pozwolą na to aby w klubie bawiła się i piła młodzież z gimnazjów gdyż byłaby to polityka krótkowzroczna podporą klubu są raczej osoby pełnoletnie które lubią posłuchać dobrego klubowego brzmienia. Pozdrawiam
|
|
Podoba mi sie rozwiazanie dyskotek na zachodzie. Malolat wchodzacy do lokalu musi zostawic legitymacje przy wejsciu, a do okreslonej godziny, ktora oczywiscie jest obwieszczana uroczyscie na wszystkich telebimach w dyskotece- ma sie z niej "wyniesc" i zabrac dokument ze soba :) - czego przestrzeganie zagrozone jest oczywiscie wezaniem policji i takie tam... Sprytne. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Atom... dobre klubowe brzmienia... może i macie rację... o ile Coco Jumbo można pod to podpiąć... ale niech Wam będzie. A co do młodzieży gimnazjalnej ( małolaty brzmi jakoś dziwnie niepoprawnie politycznie) w Atomie... tak taka akcja zakrojona na szeroką skalę jest bardzo w Łomzy potrzebna!!!!! Powiem więcej, Bardzo, Bardzo jest nawet potrzebna, zwłaszcza że gimnazjaliści i tak zjawiają się tam reguralnie co tydzień. Tak więc od teraz będą się przynajmniej zjawiali "legalnie". A na fakt że już jest dajmy na to godz. 23 a młody ledwo ciepły śpi przy stoliku z ręką miedzy nogami wcale niebardziej przytomnej koleżanki z klasy zawsze można przymknąć oko. Tak, brawo bardzo mi się podoba taki pomysł... czuję że w najbliższą sobotę założę białe skarpetki i rękawiczki myszki Mickey (takie kiedys w McDonald'sie do Happy Meala dawali) i udam się w kierunku Klubu Atom aby pobujać się jak rezus na gałęzi w rytm muzyki klubowej otoczony zewsząd dziećmi w wieku prawie przedszkolnym... zacna perspektywa... A jeszcze jedno... snercc napisał coś o konkursach podczas "dskotek" od 16 do 21... mniemam iż chodzi o zabawy w stylu "mam chusteczkę chawtowaną" albo "ole ole Janko..." tak tak to napewno ściągnie tłuuuumy spragnionej dobrej zabawy przy świetle dziennym młodzieży... Bossko poprostu Bossko... ... trooynik niekoniecznie sieciowy... c3po... pozdrawiam M
|
|
Gimnazjaliści w Atomie to odosobniony przypadek? Chyba sobie żartujecie. W każdy piątek i sobotę jest ich tam pełno, podobnie jak w norze zwanej "Metro". Bez problemu kupują alkohol, papierosy... Zapraszamy wszystkich gimnazjalistów do Atomu - pijcie i palcie ile chcecie! Mile widziani są również uczniowie szkół podstawowych... Pozdrawiam
|
|
Czy donos w tej sprawie do odpowiednich instytucji to świństwo i kablarstwo? Moim zdaniem nie.
|
|
ryskago: powiedziałbym raczej, że obywatelski obowiązek... Pozdrawiam
|
|
MrS, na Twoim miejscu bym wyluzował i nie obrażał tych klubów, barów, itp. Pewnie wolałbyś, żeby wszystkie pozamykali i każdy siedział w domu przed komputerem ? Uważasz się za wielce straszego od gimnazjalistów, a masz przecież 17 lat, a to nie jest wcale więcej.
|
|
A MrS Jak zawsze Mądry jak z nut ....powiedziałbym raczej, że obywatelski obowiązek... NO a ja bym powiedział jako Donos :) Nie i dziekuje ci MRs za pozwolenie ze moge pić,palić i co chce ale ja już to od dawna to robie i bez twojego pozwolenia i zaproszenie ! ~<...>Albo Damy Rade, Albo Jak Tynk Odpadamy <...>~
|
|
wydalo sie jaki dorosly jest MrS :D *************************** Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz Jak nie wiesz to lepiej śpisz Zamknij mordę, albo w język się gryź To potem milczenie okaże się złotem Mój cały skład ma dwa ważne loga Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga
|
|
c3po popieram pełną gębą. Dobrze, że chociaż na forum poruszono ten problem, bo władze miasta mają go głęboko w d***e. Swoją drogą w Atomie i tak zawsze byli gimnazjaliści jak i paru innych lokalach czego sam byłem świadkiem, żadna nowość. Gdzie są rodzice? Skąd nieletnia młodzież bierze alkohol, papierosy i narkotyki? Kiedyś widziałem to tylko na filmach a teraz...Z drugiej strony to chyba musiało do tego dojść skoro władze czy nawet rodzice się tym nie interesują. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
wydalo sie jacy dorosli sa tu wszyscy, glupstwem jest przyzwolenie na spozywanie alkoholu i palenie papierosow osobom ponizej 18 lat, tymbardziej gdy nastepuje to w 'klubach' bo one musza dzialac zgodnie z obowiazujacym prawem. dziki - to nie jest obrazanie tych klubow, taka jest prawda, nikt nic sobie nie robi z picia alkoholu w tych klubach przez nieletnich ziomus, sromus czy jak ci tam - 'madry jak z nut' - piekne okreslenie, powiedzialbym ze wrecz ksiazkowe. Przeczytaj pare ksiazek, zawolaj mame zeby cie przewinela i wypowiadaj sie na forum. A skoros taki 'madry jak z nut' pokaz swoim rodzicielom cozes napisal o swojej dosroslosci wyrazajacej sie tym ze 'juz od dawna palisz i pijesz'. zycze milego dnia ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
No i odezwało się kilku debili pokroju Kosmosa. Dorosłość nie zależy od daty urodzenia wpisanej w papierach, tylko od faktycznej wiedzy i doświadczenia. Odnosząc to do Was, mielibyście po 13 lat. Dla Waszej informacji: ja mam już skończone 18 lat, a nawet gdybym nie miał - to ch*j Wam do tego. Denerwujecie się, bo znów MrS miał rację? Przykro mi, dzieciaczki... zovo, c3po: Pozdro, za mądre, przemyślane posty. Pozdrawiam
|
|
racja zawsze leży pośrodku
|
|
I czego kłamiesz Mr Saint, masz 17 lat, bo wiem kto Ty jesteś. A debila to se zrób i wychowaj.
|
|
Chyba odbiegliście troche od tematu :) A mi sie pomysł podoba z dyskotekami dla gimnazjalistów przynajmniej wiem ktore lokale omijać z daleko i nie musze sie obawiać ze jakiś nawalony 14 latek orzyga mi buty. I tak w Metrze i Atomie większośc ludzi jest nie pełnoletnia (zwłszcza w metrze- zajrzałem w sobote). Ja chodze do lokali gdzie dowodziki są bezwzględnie sprawdzane i polecam je osobom kture nie rzyczą sobie towarzystwa małolatów ( ja poprawny politycznie nie jestem c3po ) Pozdrawiam
|
|
hahahha juz dawno mowiem ze szanowny pan MrS. ma 17 lat i sie wymadrza ciagle. Mysle ze powinienes raczej zajac sie nauka chlopcze a nie szalec po forum. Chlopcze, ze ty siedzisz w domu nei znaczy ze inni tez tak chca. Co do gimnazjalistow to oni tez powinni to robic wiec MrS. nie wypowiadaj sie na tematy ktore cie nie dotycza za rok bedziesz mogl sobie na to pozwolic...
|
|
Co do sprawy sobotnich imprez organizowanych dla młodzieży gimnazjalnej w Atomie to muszę stwierdzić, że wszyscy z Was, którzy tak negatywnie wyrażają sie na temat idei tego typu imprez - są niestety w błędzie, z prostego powodu - jesteście źle poinformowani w tym temacie (albo słyszeliście dwa zdania na ten temat a teraz chcecie błyskać na forum zgryźliwą krytyką). Jeżeli chodzi o same imprezy to cieszą się one dużą popularnością w wielu miastach Polski m.in. w Krakowie, Warszawie czy nawet Białymstoku (przy współpracy z lokalnym radiem Jard 2). Tam te imprezy odbywają się również w klubach i dyskotekach dla dorosłych jednakże w godzinach odpowiednich dla ludzi w wieku gimnazjalistów. Tak samo będzie w sobotę w Atomie tzn. dyskoteka dla młodszych rozpocznie się o godz 16:00 a skończy się nie później niż o 20:30. W czasie trwania imprezy, wstęp jakichkolwiek osób do lokalu będzie bezwzględnie zabroniony (to samo tyczy się wychodzenia młodzieży z lokalu w czasie imprezy). Realizując hasło tego cyklu imprez - "Zero tolerancji dla alkoholu i narkotyków" bar klubu nie będzie sprzedawał alkoholu i papierosów a wnikliwa kontrola osób wchodzących wykluczy ewentualne próby wnoszenia narkotyków na teren klubu. Gimnazjaliści nie będą mogli wnieść do środka żadnych napojów, papierosów a nawet telefonów komórkowych. Nad bezpieczeństwem młodych klubowiczy czuwać będa oznaczeni pracownicy ochrony jak również zaproszeni nauczyciele i rodzice uczniów. Dyskoteka dla gimnazjalistów skończy się o godz 20:30. Po opuszczeniu przez nich lokalu, zacznie się impreza dla dorosłych (ok godz 21:00), na którą będą wpuszczani TYLKO ludzie dorośli (za okazaniem dowodu tożsamości). Mam nadzieję, że przynajmniej niektórzy z Was zmieniło zdanie na temat tej imprezy - na pozytywne. Pozdrawiam
|
|
ok, bull, wszystko w cukierkach. A co gdy ktorys z bawiacych sie 'przemyci' alkohol badz papierosy? Papierosy nie problem wniesc, z alkoholem gorzej. Co wtedy? Na czym wnikliwa kontrola ma polegac? Z autopsjii wiem ze do lokalu "Atom" badz "Rzymianka" bez problemu mozna wniesc chociazby noz. Prosze o odpowiedz. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Bull, co za herezje opowiadasz! Byłam na spotkaniu w środę. Gimnazjaliści siedzieli w sali, bar był otwarty i niektórzy już przymierzali się do picia. Inni ogladali nagie panienki. Jestem rodzicem, ale nikt nie uzgadniał ze mną, że mam przyjść i pilnować młodzieży. Z tego co wiem żaden nauczyciel również nie wybiera się tam do jakiegoś pilnowania! Totalna bzdura!!!!!!!!! Atom po prostu traci ludzi na rzecz klubów w centrum miasta i szuka nowych do zapełnienia lokalu. Jeśli właścicielom tak bardzo zalezy na gimnazjalistach i na tym żeby wychowywać pokolenie bezalkoholowe, to niech całkowicie zlikwiduje sprzedaż piwa u siebie, albo otworzy inny punkt w mieście. Powtarzam jeszcze raz - tam nikt nie będzie pilnował małolatów!!!!!!!!!
|
|
Baska herezje to Ty wyglaszasz i nie wprowadzaj ludzi w blad bo na spotkaniach w tygodniu bar klubu byl zamkniety i nikt sie nie przymierzal do picia ani nie ogladal nagich panienek bo nie bylo takiej mozliwosci. Byc moze akurat z Toba nikt nie uzgadnial Twojej obecnosci na sobotniej dyskotece ale wszyscy rodzice, ktorzy maja ochote byc na tej imprezie beda tam mile widziani (oczywiscie wstep wolny). A jezeli chodzi o frekwencje Atomu to nikt na nia nie narzeka - klub zostal wybrany przez organizatora tych dyskotek gdyz jako jedyny sposrod lomzynskich lokali spelnia wymagania niezbedne do organizacji tego typu imprez. Pozdrawiam
|
|
JA chyba sie tam przejde i pogladam jak młodzi sie bawią i co ztego wyniknie :)Pozdro ..::&MiKi&::..
|
|
zdzicho - "Pełnoletni będą stempliowani znaczkiem pozwalajacym na kupno piwa, niepełnoletni - innym" W barze niema ultrafioletu więc jak Ty se to wyobrażasz?
|
|
"A jezeli chodzi o frekwencje Atomu to nikt na nia nie narzeka" rzeczywiści nikt nie nażeka bo jzu prawie nikt tam nie chodzi więc musicie małolatów ściągac którzy i tak wolą Metro :)
|
|
Abcd - jezeli dla Ciebie 300-400 osob na zwyklej imprezie to slaba frekwencja to zyj dalej w swiadomosci ze nikt tam nie chodzi. Tam nie przychodza tacy ludzie jak Ty, ktorzy wola siedziec przed kompem 24h i rozkminiac na forum tematy, o ktorych nie maja zielonego pojecia.
|
|
Szkoła powinna zabronić takich zaproszń na dyskoteki. Odpowiedzialność za rozwój tych dzieci wyjaśnia wszystko. Stęplowanie inaczej niż dorośli? Jakie to wspólne imprezy dla nieletnich i pełnoletnich? Jak narąbany gość będzie zaczepiał to co? najpierw sprawdza pieczątyki? W głowach się przewraca, może nie tylko w głowach. Tu już powinna policja lub prokuratura za deprawację nieletnich. Zabrać koncesję na alkohol i wszystko, oduczyć pomysłów raz na zawsze. Na co idą podatki? Na panów co za parkowanie wlepiają mandaty czy robią coś konkretnego? Panie Prezydencie społeczność Pana wybrała, ma prawo oczekiwać , że będzie się pan troszczył o przyszłość tego miasta, a ta będize jakie dzieci. Warto zatroszyć się o swoje nazwisko Panie Prezydencie.
|
|
No i jak było w sobotę w ATOMIE? Był tam ktoś pełnoletni, aby ocenić obiektywnie to nowe zjawisko, jakim jest oswajanie od najmłodszych lat do kiczowatej muzyki i paralitycznego podrygiwania? ADALL
|
|
No i jak było w sobotę w ATOMIE? Był tam ktoś pełnoletni, aby ocenić obiektywnie to nowe zjawisko, jakim jest oswajanie od najmłodszych lat do kiczowatej muzyki i paralitycznego podrygiwania? ADALL
|
|
ADALL nie mógł być nikt dorosły bo były dwie oddzielne imprezy. Jedna dla gimnazjalistów od 16 do 20 30, a druga dla dorosłych od 21. Więcej szczegółów www.klubatom.com ;) Wejdźcie najpierw na stronę, a potem sie wypowiadajcie na temat atomu i nie piszcie głupot o jakiś dwóch pieczątkach itp.
|
|
Na imprezie dla gimnazjalistow byli rowniez obecni rodzice, pedagodzy i dziennikarze - wszyscy nie mieli najmniejszych zastrzezen.
|
|
a ja dodam ad siebie,że małolaty są wszedzie.codz widze postepy...nawet ad niedawna zaczeli sprawdzać dowody w ''metro''czy 54...i to naprawde wszystkim ludziom tam wchodzącym.Co prawda do atomu nie chodze ale wiem jakie tam sie odbywaja ''ekscesy''...nic wiecej nie dodam. zig0
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |