Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szpital ogranicza przyjęcia ... |
czyli co? ja mam ograniczyć płacenie na ZUS, skoro NFZ nie jest w stanie płacić za potrzeby zdrowotne mojej rodziny. Dla mnie to paranoja. Każą mi płacić, a leczyć sie prywatnie. Pierniczę taki układ. Zlikwidujmy to pożeractwo pieniędzy, a wprowadźmy ubezpieczenia, jak samochodów. Mniej użędników, mniej polityki, skuteczniejsze zarządzanie pieniędzmi. Teraz co kobieta ma jechać do Białego, może Wawy? A najlepiej jakby w karetce urodziła. Wszysctkie reformy zmierzają do jednego zachowania stanu, zmieniają elewacje. Jak był Łapiński ministrem, jaki był wspaniały, teraz okazuje się łapownik. Po co dawać okazję. Polityk w powszechnym mniemaniu to osoba nieznajaca sie na niczym, po co więc mu dawać władzę, rozwali wszystko. Zresztą widać efekty. Poniosło mnie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szpital ogranicza przyjęcia ... |
Nie trzeba głosować na partie socjalistyczne. Powtarzam to już setny raz, a do Was i tak nie dociera. Sprzeczacie się ze mną, że niby nierób to też człowiek itp. Kapitalizm jest brutalny, ale sprawiedliwy. I tyle. Pozdrawiam.
|
|
Czy wreszcie przyjdzie taki czas, że to szpitale będą walczyć o pacjentów a nie odwrotnie? Jak w hipermarketach. Wyobraźcie sobie: promocja!!! USG w listopadzie 50 % taniej! pozdrawiam mr
|
|
"adamus" nie wiem ile masz lat ze piszesz bzdury ze socjalizm jest pe a kapitalizm jest cacy chce cie poinformowac ze szpital w lomzy wybudowala komuna szkola do ,ktorej chodzisz terz powstala w czasach komuny Nowe czasy nie zrobily dla tego miasta kompletnie nic poza poza jego upadkiem ekonomicznym ,a szpital stal sie najwiekszym pracodawca w 40-tysiecznym miescie. Rozumiesz zaklad budzetowy jest miejsce pracy i utrzymania 1/3 rodzin w łomzy. Trzeba zmienic strukture finansowania sluzby zdrowia a nie szukac winy w socjalizmie a recepty w kapitalizmie. Opinie takie jak twoje sa zwyklym dyletanctwem.
|
|
Kolidka - i nie dowiesz się ile mam lat :) O tym, co było lepsze możemy sobie pisać przez paręset postów. Za to, co komuna wybudowała, teraz ja, Ty, nasze dzieciaki, wnuki i prawnuki będą płacić jeszcze dłuuuugo. Jak zmienisz "strukturę finansowania służby zdrowia"? Nie tacy mądrzy próbowali z socjalizmu zrobić system piękny i bogaty ale się to nikomu jak dotąd nie udało. Może Kolidka wie? To zaproponuj też to Fidelowi, bo coś słabieńki ostatnio. Powtarzam: kapitalizm jest brutalny (czyli mądrzy mają dobrze, a głupcy nie), ale sprawiedliwy (czyli mądrzy mają dobrze, a głupcy nie) :) Pozdrawiam
|
|
Autor: kolidka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 21-10-04 18:51 "adamus" nie wiem ile masz lat ze piszesz... (...)...szkola do ,ktorej chodzisz..." Do adamus: Widać że "kolidka" to żółtodziób,jeśli chodzi o kwestię tego forum.Gdyby było inaczej,przytoczony powyżej cytat,nie miałby prawa się pojawić,nieprawdaż...? ..hehe Pozdro!
|
|
W kapitalizmie takze cwanszy ma lepiej. Tak to jest ze w kazdym systemie czlowiek uczciwy ma... gorzej.
|
|
DaSto, nie powiedziałbym... Jest to kwestia rodzaju "być, czy mieć" Piszesz cwańszy MA lepiej, czyli chodzi tu o wartości materialne. Skoro tak, to napisz "cwańszy ma WIĘCEJ". Bo lepiej to ma - moim zdaniem - uczciwszy. W kapitaliźmie poza tym rynek decyduje, czy ten cwańszy ma więcej. W socjaliźmie natomiast to pierwszy sekretarz (zresztą "nieczytaty" chłopek z małej wsi na podlasiu) decyduje, kto będzie miał lepiej. I tyle. Nawiasem mówiąc, to jestem od lat zdumiony, jak wielu ludzi jest przeciwnikami kapitalizmu. Wszystko przez Balcerowicza ;) he,he....
|
|
drogi szanowny panie "adamus"nie masz pan nic ciekawego do dodania ,to pan milcz. tu nie trzeba historyka który bedzie gdybał. fakty sa jakie sa, ludzie choruja, płaca za leczenie i wymagaja kropka,niewazne kto jest u władzy. chorych trzeba leczyc . żegnam Temid
|
|
drogi szanowny panie "adamus"nie masz pan nic ciekawego do dodania ,to pan milcz. tu nie trzeba historyka który bedzie gdybał. fakty sa jakie sa, ludzie choruja, płaca za leczenie i wymagaja kropka,niewazne kto jest u władzy. chorych trzeba leczyc . żegnam Temid
|
|
Temid napisał: >fakty sa jakie sa, ludzie choruja, płaca za leczenie i wymagaja >kropka,niewazne kto jest u władzy. chorych trzeba leczyc . Otóż drogi szanowny panie "Temid" nie płacą, nie płacą... Gdyby płacili, to by mieli i o to mi chodzi. Ale rozumiem Pańską i innych pretensję. Było lepiej, co? Oj było, było - tyla, że dzisiaj płacić za to musimy. I o ile rozumiem, że przerypane mają budowniczowie tamtego systemu (np. dzisiejsi emeryci), o tyle nie mogę zcierpieć, za co pokutować ma młodzież... i ile czasu ci ztęsknieni za socjalistyczna utopią i Gierkiem będą głosować na partie socjalne. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |