Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
straszydło na Zawadzkiej |
Na temat tego koromysła na górce zawadzkiej na tym forum napisano już wiele postów... a ja chciałem spojrzeć na to z innej strony. Skoro i tak wiadomo, że prędko budowa nie dobiegnie końca... o ile wogóle dobiegnie - może by spróbować jakoś zaadoptować to "COŚ". Ot tak mi do głowy przyszło... zbliżają się święta... (myślę o tych grudniowych) jeszcze kilka dni i na wystawach sklepowych zaczną pojawiać się świąteczne dekoracje, tv zacznie nas bombardować reklamami z których przez ekran telewizora wręcz wylewa się rodzinne ciepło i radość z prezentu w postaci kawy czy czekoladki o proszku do prania nie wspomnę... ehhh rozmarzyłem się... ... No ale nie o tym miało być... a gdyby tak zorganizowac jakiś komitet społeczny czy jak się to nazywa i zrobić zbiórkę uliczną na przystosowanie tej, nazwijmy to wyniośle, konstrukcji do wymogów dobrego smaku. Ot choćby obwiesić to girlandami, łańcuchami i lampkami... tak żeby przykryć jego brzydotę... jak by nie było oryginalna szopka... A może macie jakieś inne pomysły... podobno włodarze niasta tu czasem zaglądają... ... pozdrawiam... ... trooynik niekoniecznie sieciowy... c3po
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: straszydło na Zawadzkiej |
Proponuję zorganizować tam wieczorek różańcowy :-) Pozdrawiam
|
|
A może jeszcze jeden kościół , było by taniej. Bryła budynku trochę podchodzi. Tylko dzwonnicę trza dostawić.
|
|
A może tak jakis park rozrywki dla nastolatków jak tak małolaci piją i palą to taki park to dobra sprwa bo sklepu nie ! ~<...>Albo Damy Rade, Albo Jak Tynk Odpadamy <...>~
|
|
MrS: zobaczysz, że dostaniesz się pod ostrzał tego "rodzinnego" plutonu z reklamy. Masz kamizelkę z kevlaru? :-) Zbych
|
|
a tak na poważnie, gdyby toto było zadaszone niosłoby o wiele większy potencjał możliwości - np jakieś drobne występy rodzimych (czyt. forumowych) 'didżejów' , no ale teraz to chyba przegiełem pałkę ;) Ave
|
|
A może lotnisko i podziemne tunele? :)
|
|
a ja bym to przyzdobil bibulka jakies wstazeczki baloniki i bylo by ladnie....
|
|
A poco to zakrywać i zdobic ?? Niech Wszysty Zobaczo Jak unas Firmy sie rozwijają i co ztego wychodzi bo jak mój wujek z Gdyni jak przyjechał tu i zobaczył to straszydło i sie pytał czemu nie ma żadnych maszyn i takie innne zeby budować a ja mu powiedziałęm że tu juz nic nie budują a on takie oczy jak siezyce i sie patrzył na to ruine a ja mu mówie ze z drugiej strony jest sklep z prawdziwego zdażenia a on patrzy i muwi no zawiodłem sie:( czemu ? bo myślał że to bedzie coś wiekszego niż makro albo inne bo powiedziałem SKLEP Z PRAWDZIWEGO ZDAŻENIA ! Unich nie ma problemu zrobić taki sklep bo w Trójmieście z takiech dużych sklepów jest kilka naście i nikt nie nażeka i W Gdyni,Gdańsku I Sopocie Są po takie same sklepy a unas nic ;( ~<...>Albo Damy Rade, Albo Jak Tynk Odpadamy <...>~
|
|
A ja bym to wysadził w powietrze LORD ON
|
|
O! i to jest najlepszy pomysł ze wszystkich tu wymienionych
|
|
Ponoć i tak mają to rozebrać. Po sąsiedzku jest Katolickie Centrum Kultury, więc tę niedokończoną budowlę mogłaby przejąć parafia i budynek zaadoptować np. na halę widowiskowo-sportową. Można by też zrobić w niej "Dworzec Lotniczy Łomża" dla lotniska w Łomży, o którym ktoś tam kiedyś ględził na forum
|
|
Proponuje przeniesc targ z nowogrodu na zawadzka..swojski klimat zagosci i do kosciola blisko swiecic plody rolne:) Furiouz
|
|
O. I mam podpowiedź. WSA nie sprzedano hali produkcyjnej po byłych ŁZPB. Może by się uczelnia tą niedokończoną inwestycją zainteresowała i w niej mogłaby organizować caloroczne targi przemysłowo-rolne, o czym wspominał kiedyś p. Engler.
|
|
hehehehhehe no niezle:) targi rolne tak jak mowilem :] Furiouz
|
|
nie czytałem wszystkich pomysłów, za powtórkę przepraszam. Poszedłbym tytułem, czyli dom strachu. Mało takich obiektów w Polsce, a jeśli zrobione to byłoby naprawdę fajnie, można byłoby na wicieczki liczyć. Tylko to sprawa nie nasza a właściciela obiektu. No i rozważenie czy inwestycja się opłaca.
|
|
normalnie ktos mnie wyrzucil z szeregow braci postowych i sie zwyczajnie zalogowac nie moglam ..... a co do straszydla... jak to z okien widzialam kiedy kopali to zlorzeczylam... no i teraz mam za swoje... JESTEM ZA BOMBA!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |