sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szpital ogranicza przyjęcia ...

czyli co? ja mam ograniczyć płacenie na ZUS, skoro NFZ nie jest w stanie płacić za potrzeby zdrowotne mojej rodziny. Dla mnie to paranoja. Każą mi płacić, a leczyć sie prywatnie. Pierniczę taki układ.
Zlikwidujmy to pożeractwo pieniędzy, a wprowadźmy ubezpieczenia, jak samochodów. Mniej użędników, mniej polityki, skuteczniejsze zarządzanie pieniędzmi. Teraz co kobieta ma jechać do Białego, może Wawy? A najlepiej jakby w karetce urodziła.
Wszysctkie reformy zmierzają do jednego zachowania stanu, zmieniają elewacje. Jak był Łapiński ministrem, jaki był wspaniały, teraz okazuje się łapownik. Po co dawać okazję. Polityk w powszechnym mniemaniu to osoba nieznajaca sie na niczym, po co więc mu dawać władzę, rozwali wszystko. Zresztą widać efekty.
Poniosło mnie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szpital ogranicza przyjęcia ...

Nie trzeba głosować na partie socjalistyczne. Powtarzam to już setny raz, a do Was i tak nie dociera. Sprzeczacie się ze mną, że niby nierób to też człowiek itp.
Kapitalizm jest brutalny, ale sprawiedliwy. I tyle.
Pozdrawiam.

Czy wreszcie przyjdzie taki czas, że to szpitale będą walczyć
o pacjentów a nie odwrotnie? Jak w hipermarketach.
Wyobraźcie sobie: promocja!!! USG w listopadzie 50 % taniej!
pozdrawiam
mr

"adamus" nie wiem ile masz lat ze piszesz bzdury ze socjalizm jest pe a kapitalizm jest cacy chce cie poinformowac ze szpital w lomzy wybudowala komuna szkola do ,ktorej chodzisz terz powstala w czasach komuny Nowe czasy nie zrobily dla tego miasta kompletnie nic poza poza jego upadkiem ekonomicznym ,a szpital stal sie najwiekszym pracodawca w 40-tysiecznym miescie. Rozumiesz zaklad budzetowy jest miejsce pracy i utrzymania 1/3 rodzin w łomzy. Trzeba zmienic strukture finansowania sluzby zdrowia a nie szukac winy w socjalizmie a recepty w kapitalizmie. Opinie takie jak twoje sa zwyklym dyletanctwem.

Kolidka - i nie dowiesz się ile mam lat :)
O tym, co było lepsze możemy sobie pisać przez paręset postów.
Za to, co komuna wybudowała, teraz ja, Ty, nasze dzieciaki, wnuki i prawnuki będą płacić jeszcze dłuuuugo.
Jak zmienisz "strukturę finansowania służby zdrowia"? Nie tacy mądrzy próbowali z socjalizmu zrobić system piękny i bogaty ale się to nikomu jak dotąd nie udało. Może Kolidka wie? To zaproponuj też to Fidelowi, bo coś słabieńki ostatnio.
Powtarzam: kapitalizm jest brutalny (czyli mądrzy mają dobrze, a głupcy nie), ale sprawiedliwy (czyli mądrzy mają dobrze, a głupcy nie) :)
Pozdrawiam

Autor: kolidka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 21-10-04 18:51

"adamus" nie wiem ile masz lat ze piszesz...
(...)...szkola do ,ktorej chodzisz..."

Do adamus:
Widać że "kolidka" to żółtodziób,jeśli chodzi o kwestię tego forum.Gdyby było inaczej,przytoczony powyżej cytat,nie miałby prawa się pojawić,nieprawdaż...?
..hehe
Pozdro!

W kapitalizmie takze cwanszy ma lepiej. Tak to jest ze w kazdym systemie czlowiek uczciwy ma... gorzej.

DaSto, nie powiedziałbym...
Jest to kwestia rodzaju "być, czy mieć"
Piszesz cwańszy MA lepiej, czyli chodzi tu o wartości materialne. Skoro tak, to napisz "cwańszy ma WIĘCEJ". Bo lepiej to ma - moim zdaniem - uczciwszy.
W kapitaliźmie poza tym rynek decyduje, czy ten cwańszy ma więcej. W socjaliźmie natomiast to pierwszy sekretarz (zresztą "nieczytaty" chłopek z małej wsi na podlasiu) decyduje, kto będzie miał lepiej. I tyle.
Nawiasem mówiąc, to jestem od lat zdumiony, jak wielu ludzi jest przeciwnikami kapitalizmu. Wszystko przez Balcerowicza ;) he,he....

drogi szanowny panie "adamus"nie masz pan nic ciekawego do dodania ,to pan milcz. tu nie trzeba historyka który bedzie gdybał.
fakty sa jakie sa, ludzie choruja, płaca za leczenie i wymagaja kropka,niewazne kto jest u władzy. chorych trzeba leczyc .
żegnam

Temid

drogi szanowny panie "adamus"nie masz pan nic ciekawego do dodania ,to pan milcz. tu nie trzeba historyka który bedzie gdybał.
fakty sa jakie sa, ludzie choruja, płaca za leczenie i wymagaja kropka,niewazne kto jest u władzy. chorych trzeba leczyc .
żegnam

Temid

Temid napisał:
>fakty sa jakie sa, ludzie choruja, płaca za leczenie i wymagaja >kropka,niewazne kto jest u władzy. chorych trzeba leczyc .

Otóż drogi szanowny panie "Temid" nie płacą, nie płacą...
Gdyby płacili, to by mieli i o to mi chodzi. Ale rozumiem Pańską i innych pretensję. Było lepiej, co? Oj było, było - tyla, że dzisiaj płacić za to musimy. I o ile rozumiem, że przerypane mają budowniczowie tamtego systemu (np. dzisiejsi emeryci), o tyle nie mogę zcierpieć, za co pokutować ma młodzież... i ile czasu ci ztęsknieni za socjalistyczna utopią i Gierkiem będą głosować na partie socjalne.
Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org