Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
GDZIE NAJTANIEJ UBEZPIECZYĆ SAMOCHÓD |
Posiadam samochód o poj. silnika 2,5. Wiec jak w temacie...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: GDZIE NAJTANIEJ UBEZPIECZYĆ SAMOCHÓD |
Jeśli OC to MTU, ale jak chcesz razem z AC to tę firmę odradzam bo mało płacą i robią problemy...
|
|
a ile masz lat?
|
|
Zależy od wieku Twojego i auta, od "stażu" za kółkiem, od pojemności silnika, od tego czy miałeś jakieś wypadki, czy ktoś oprócz Ciebie będzie korzystał z auta, od miejsca zamieszkania i.. pewnie jeszcze o czymś zapomniałem :D
|
|
sprawdz w PTU, ale ogolnie polecam AXA i LibertyDirect. Mi tam najtaniej wyszlo - tez mam 2.5 litrowy silnik i 60% zniżki.
|
|
Ja mam przez sporo już lat ubezpieczone auto w Warcie, ale ostatnio narobiło się wiele innych instytucji, i nie powiem że nie, bo też się interesuję co do konkurencji firmy, na szczęście mam wszystkie zniżki i nie miałem jeszcze okazji brać odszkodowania to nie wiem jakby to było, lecz co do samego ubezpieczenia, to poza filiami istniejącymi w Łomży i od składki którą płacę w Warcie, w LibertyDirect wyszłoby mi około 150zł jeszcze taniej. Lecz cóż jak chce się jeździć to jednak kosztuje,, a najtańszego mięsa nawet psy nie chcą", więc dla takiej sumy gra niewarta świeczki i zostaję przy swoim. Pozdro.
|
|
mozesz dryndnac na 501 591 127. gosc ma kilka firm i mi zawsze znajduje najtaniej pozdrowki
|
|
możesz sprobować na 602-405-678 kilka firm a i konretny gościu jest w braqn zy od kilku lat.polecam 15234
|
|
Interesuje mnie ubezpieczenie OC, silnik jak pisałem poj. 2,5, bez wypadku i długi staż za kółkiem :) Ubezpieczenia w Łomży najlepiej.
|
|
napisz jaki auto który rocznik a najlepiej dzwoń 602 405 678 15234
|
|
BMW 1988
|
|
a mi wyszło najtaniej w HESTI na Dmowskiego u milej ładnej Pani :)
|
|
Uważam iż - wszystko tylko nie HDI ! Krzysztof.P
|
|
OC kupuj gdzie najtaniej. Tanio jest w MTU, a cenę ubezpieczenia w firmach typu direct możesz sobie wyliczyć online na stronie prawie każdego ubezpieczyciela. Po aucie rozumiem że nie będziesz wykupował AC. Także problemów z wypłatą nie będziesz miał w przypadku OC, bo jest dla poszkodowanego.
|
|
|
A gdzie w Łomży jest firma MTU?
|
|
Bożena Dębek, licencja nr 343455 Adres: Łomża Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe (MTU) SA, OFE Pocztylion tel. (86) 218 04 53, godz. 8.00-21.00 tel. kom. 0512 34-18-14
|
|
pzu azaxxx
|
|
Możesz sprobować na 604-133-667 Ma kilka firm a i konretny gościu jest. W branży od 19 lat. Szczerze polecam. Sąsiad wznowił u niego OC na omegę 2,5 litra z max zniżkami za 363,- !!! W Link4 za to samo chcieli od niego 564,- W PTU za to samo chcieli 483,- a w MTU za to samo chcieli 511,- Za nim zdecydujecie się ubezpieczyć dobrze poszukajcie! A najważniejsze - nie ufajcie żadnym reklamom w TV. Takie reklamy kosztują ogromne pieniądze i za te reklamy płacą oczywiście klienci! POZDRO wszystkim automaniakom Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
te 363 zł robi wrażenie... :) Dzięki za info
|
|
To może i prawda, że w MTU najtaniej, ale nie ma w pakiecie oc nawet holowania. Moim zdaniem lepiej troszkę dołożyć i mieć szerszy pakiet u pewnego ubezpieczyciela np. PZU lub Compensa.
|
|
Ma ktoś jeszcze namiary na tanie ubezpieczenie OC?
|
|
a jesli chodzi o moje autko ?mam 700 rocz98 niemam zadnych znizek a prawko tez mam od 2 miesiecy poprosze o odp gdzie najtaniej ubezpieczyc go
|
|
nic więcej na temat OC?
|
|
Proszę bardzo ;D Porównanie składek OC na rok 2010 , Łomża firmy ubezpieczeniowe z siedzibą na terenie Łomży: (takie ceny usłyszałem przez telefon): 883 zł - Uniqa 780 zł - Ergo ( Hestia ) 640 zł – PTU w promocji, gdy ubezpieczamy jednocześnie mieszkanie 549 zł – HDI 670 zł - Compensa 635 zł – MTU 890 zł – TUV + kilka droższych firmy ubezpieczeniowe przez internet, tzw. firmy ubezpieczeniowe typu „Direct” 663 zł - Axa 770 zł – Aviva ( Commercial Union ) 370 zł – znana firma ubezpieczeniowa - patrz poniżej. 370 zł – znana firma ubezpieczeniowa – sprawdzone. wszystkie dane (te z dowodu rejestracyjnego) wpisujemy przez internet, od razu oblicza nam cenę ubezpieczenia. Płacimy przelewem i w ciągu 5 dni przychodzi polisa z pieczątką i podpisem pracownika (u mnie przyszło po 3 dniach), podpisujemy się na tym i mamy ubezpieczenie OC za pół ceny. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to adres firmy mogę podać za cenę 100zł (na tyle wyceniam swoją pracę - kosztowało mnie to kilka dni poszukiwań). Możemy umówić się gdzieś pod Stokrotką. Kontakt do mnie: 790 460 125. (gdybym nie odbierał to pisać sms, bo mój telefon czasem nie dzwoni gdy powinien). Kto liczy pieniądze zanim wyda ten łatwo zorientuje się, że 370zł + 100zł to dużo mniej niż gdzieś indziej. Dla wszystkich bojaźliwych piszę, że jak najbardziej solidnie i uczciwie podchodzę do sprawy. Łomża to małe miasto. Ubezpieczenia z tej firmy sam używam, więc sprawa jest pewna i sprawdzona. Nigdy nie miałem żadnej szkody, więc nie wiem jak wywiązują się w takim przypadku. NW kosztuje tam kilkanaście zł , a AC zdaje się że mają tez tanio ale nie liczyłem stawki bo nie używam AC. W poprzednim ubezpieczeniu miałem 10 % zniżki i tak było liczone w podanych powyżej firmach ubezpieczeniowych, prawo jazdy od kilku lat, bezszkodowa jazda itp. Konkretne składki dla każdej mogą być trochę wyższe lub niższe (np. wiele osób ma 60%znizki), ale i tak najtańsza firma zawsze wyjdzie najtaniej. UWAGA: przed zmianą firmy ubezp. Należy wypowiedzieć umowę ze starą (i wziąć od niej potwierdzenie - dla swojego spokoju)
|
|
Ja korzystałem ostatnio przy swoim ubezpieczeniu ze strony https://kalkulator-oc-ac.auto.pl/- wygodne zestawienie, gdzie porównane są rożne ceny ubezpieczeń więc myślę, że to wygodna opcja. W jednym miejscu będzie można sprawdzić wiele rożnych firm więc na pewno warto skorzystać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |