Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nasz klient, nasz PAN!!! |
Każdy z was napewno słyszał takiepowiedzonko: "nasz klient - nasz PAN", więc można sie do tego zastosować wobec "nowego", żałosnego RADIA BAB (Przebój Za Przebojem 97,5 FM ). W poprzednim temacie "Nowe Radio Bab bardzo narzekaliście na tą "zmianę" - niby na lepszze - więc teraz jako klienci, słuchacze Radia BAB musimy zacząć działać i narzekać, opiniować i krytykować przemianę tej oto rozgłośni radiowej. CO WY NA TO??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nasz klient, nasz PAN!!! |
to zadzwoń doniech i powiedz ze słuchacze z forum 4lomza chca zmian ! ~<...>Albo Damy Rade, Albo Jak Tynk Odpadamy <...>~
|
|
Radio to nie sklep, ale zasada podobna... Jeśli się nie podoba - nie słuchać. Znajdzie to odzwierciedlenie przy najbliższym tzw. "dzienniczku radiowym" (metodzie badania słuchalności stacji radiowych). Nadawca straci jeden z najważniejszych z punktu widzenia reklamodawców segmentów konsumentów i będzie "kupa", na którą sobie sami zapracują... No chyba, że wszystkie zmiany w radiu BAB są zamierzone, łącznie z przeprofilowaniem na innych reklamodawców, zmianą "targetu", a nie tylko odnowieniem "elewacji"...
|
|
Dokładnie Mad_Blunted Jazz strzeliłeś w dziesiątkę. Zastanówcie się z czego utrzymują się radia, oczywiscie z reklam (chyba, że RN z tacy). Jaki jest przedział wiekowy reklamodawców - 30-50 lat. Czyli muzyka aktualnie lansowana w radiu BAB trafia właśnie do nich. Przykro mi stwierdzić ale takie są prawa rynku i podejrzewam, że nawet przeprowadzone sondaże tego nie zmienią. Dlatego nie ma się co denerwować zawsze można przestawić radio na inną stację.
|
|
Ziomek - wypowiadać to się możesz tylko w swoim imieniu i basta!
|
|
O czym Wy tu prawicie ja mam mniej niż 30 lat i zawsze podobały mi się przeboje z lat od 70-tych do 90 włącznie. Oczywiście współczesna muzyka również jest fajna ale są to często przeboje jednego sezonu. A to co obecnie Radio BAB wprowadziło to powiem, że od tego czasu zacząłem słuchać "BAB".Mogę tylko pogratulować, że właśnie u nich znajdę taką muzykę.
|
|
Sprawa jest prozaiczna. Wiem, ze oplaty za muzyke z lat 60, 70 i 80 sa bardzo niskie (czesciowe wygasniecie praw autorskich). Wiec mamy tu typowo polskie ciecie kosztow. Nie wazne, ze produkt jest slaby, wazne ze jest tani (cos al'a Leader Price).
|
|
No nie powiedziałbym, że tak wcale musi być. Jest wiele stacji radiowych, które grają ROCK and ROLL`a ale nie w Łomży. Dlatego też w tym momencie Radio BAB wyróżnia się wśród łomżyńskich stacji inną muzyką. Każdy powinien mieć swoją ulubioną stację radiową, która będzie grała coś innego. Dotychczas mieliśmy wszystkie radia w Łomży, które tylko skupiały się na muzyce współczesnej Dlaczego? A właśnie ktoś powie, że to jest modne! Guzik prawda. Odwróćmy sytuację jeżeli Radio Nadzieja grałoby więcej muzyki katolickiej to również miałoby o wiele więcej słuchaczy niż dotychczas bo obecnie się niczym nie wyróżnia. A miało być tak pięknie (miało to być cudowne radio z katolicką muzyką) Ale jak odszedł Krzysztof o ile dobrze pamiętam to wszystko runęło w tym radiu. Każdy z DJ`ów ma własny styl i nic to się nie wiąże z działaniem radia. Dlatego wracając do punktu wyjścia naprawdę cieszmy się, że mamy takie radio, gdzie grają mużykę przyjemną, takiej której chce się słuchać.
|
|
"gdzie grają mużykę przyjemną, takiej której chce się słuchać." Buhahhahahah komu sie chce to nich słucha ale nie kaz nam sie cieszyć z tego
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |