sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nasz klient, nasz PAN!!!

Każdy z was napewno słyszał takiepowiedzonko: "nasz klient - nasz PAN", więc można sie do tego zastosować wobec "nowego", żałosnego RADIA BAB (Przebój Za Przebojem 97,5 FM ). W poprzednim temacie "Nowe Radio Bab bardzo narzekaliście na tą "zmianę" - niby na lepszze - więc teraz jako klienci, słuchacze Radia BAB musimy zacząć działać i narzekać, opiniować i krytykować przemianę tej oto rozgłośni radiowej. CO WY NA TO??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nasz klient, nasz PAN!!!

to zadzwoń doniech i powiedz ze słuchacze z forum 4lomza chca zmian !

~<...>Albo Damy Rade, Albo Jak Tynk Odpadamy <...>~

Radio to nie sklep, ale zasada podobna... Jeśli się nie podoba - nie słuchać. Znajdzie to odzwierciedlenie przy najbliższym tzw. "dzienniczku radiowym" (metodzie badania słuchalności stacji radiowych). Nadawca straci jeden z najważniejszych z punktu widzenia reklamodawców segmentów konsumentów i będzie "kupa", na którą sobie sami zapracują...
No chyba, że wszystkie zmiany w radiu BAB są zamierzone, łącznie z przeprofilowaniem na innych reklamodawców, zmianą "targetu", a nie tylko odnowieniem "elewacji"...

Dokładnie Mad_Blunted Jazz strzeliłeś w dziesiątkę. Zastanówcie się z czego utrzymują się radia, oczywiscie z reklam (chyba, że RN z tacy). Jaki jest przedział wiekowy reklamodawców - 30-50 lat. Czyli muzyka aktualnie lansowana w radiu BAB trafia właśnie do nich. Przykro mi stwierdzić ale takie są prawa rynku i podejrzewam, że nawet przeprowadzone sondaże tego nie zmienią. Dlatego nie ma się co denerwować zawsze można przestawić radio na inną stację.

Ziomek - wypowiadać to się możesz tylko w swoim imieniu i basta!

O czym Wy tu prawicie ja mam mniej niż 30 lat i zawsze podobały mi się przeboje z lat od 70-tych do 90 włącznie. Oczywiście współczesna muzyka również jest fajna ale są to często przeboje jednego sezonu. A to co obecnie Radio BAB wprowadziło to powiem, że od tego czasu zacząłem słuchać "BAB".Mogę tylko pogratulować, że właśnie u nich znajdę taką muzykę.

Sprawa jest prozaiczna.
Wiem, ze oplaty za muzyke z lat 60, 70 i 80 sa bardzo niskie (czesciowe wygasniecie praw autorskich). Wiec mamy tu typowo polskie ciecie kosztow. Nie wazne, ze produkt jest slaby, wazne ze jest tani (cos al'a Leader Price).

No nie powiedziałbym, że tak wcale musi być. Jest wiele stacji radiowych, które grają ROCK and ROLL`a ale nie w Łomży. Dlatego też w tym momencie Radio BAB wyróżnia się wśród łomżyńskich stacji inną muzyką. Każdy powinien mieć swoją ulubioną stację radiową, która będzie grała coś innego. Dotychczas mieliśmy wszystkie radia w Łomży, które tylko skupiały się na muzyce współczesnej Dlaczego? A właśnie ktoś powie, że to jest modne! Guzik prawda. Odwróćmy sytuację jeżeli Radio Nadzieja grałoby więcej muzyki katolickiej to również miałoby o wiele więcej słuchaczy niż dotychczas bo obecnie się niczym nie wyróżnia. A miało być tak pięknie (miało to być cudowne radio z katolicką muzyką) Ale jak odszedł Krzysztof o ile dobrze pamiętam to wszystko runęło w tym radiu. Każdy z DJ`ów ma własny styl i nic to się nie wiąże z działaniem radia. Dlatego wracając do punktu wyjścia naprawdę cieszmy się, że mamy takie radio, gdzie grają mużykę przyjemną, takiej której chce się słuchać.

"gdzie grają mużykę przyjemną, takiej której chce się słuchać."
Buhahhahahah komu sie chce to nich słucha ale nie kaz nam sie cieszyć z tego

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org