sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
w ekonomiku uczniowie płacą na lekcjach niemieckiego

W ekonomiku na Kopernika pani profesor od języka niemieckiego wpadła na rewelacyjny pomysł jak oduczyć uczniów żucia gumy, rozmawiania na lekcji itp . Za żucie gumy uczeń płaci 1 zł, za przeklinanie 5 zł, jeżeli zadzwoni telefon komórkowy 2 zł i tyle samo za rozmowę na lekcji. Jak ktoś jest zbuntowany lub biedny to idzie do odpowiedzi i odpowiada na jedynkę, oczywiście przecież pytać można każdego ucznia i powód nie jest ważny. Gratuluję fantastycznego pomysłu na zdobycie funduszy, a jakie to jednocześnie wychowawcze!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: w ekonomiku uczniowie płacą na lekcjach niemieckiego

A może trzeba to zgłosić dyrekcji...? Lub na prokuraturę...?

Tutaj nikt Ci nie pomoże...

---
PGG

taka prawda ze czasami jest tak, ze nauczyciel moze robic co chce i jak cos mu nie przypasuje i wezmie ucznia do odpowiedzi to bez wzgledu na to co umie i tak dostanie 1 bo nauczyciel zada mu takie pytania na ktore nie odpowie.Przykładem tego jest profesor od niemieckiego z ekonomika który na lekcjach otwarcie mówi, że jak kogos bedzie chciał usadzić to i tak to zrobi bez względu na wszystko.

Moim zdaniem obarczenie całkowitą odpowiedziałnością pani nauczyciel (żaden z niej profesor :-)),za zaistniałą sytuację,byłoby lekką niegodziwościa.Przypominając sobie nie tak odległe czasy szkoły średniej,uświadomiłem sobie właśnie jak uciążliwy może być uczeń,i jak daleko może się w swoich działaniach posunąć,byleby uprzykrzyć życie belfrom-zwłaszcza w obecnych,"wyluzowanych" czasach(wierzcie mi,że pókiśmy nie zmądrzeli,to były z nas naprawdę "wredne bachy" :-)).Nie chciałbym,aby któś to odebrał jako obronę z mojej strony nauczycielki i jej niecnych poczynań-wręcz przeciwnie-to nie są właściwe metody.Jednakże chciałem tylko dać do zrozumienia,że moim zdaniem uczniowie tej klasy zapewne "nie są święci",i wyobrażam sobie jak musi wyglądać lekcja z nimi w roli głównej,skoro nauczycielka ucieka się do tak drastycznych środków (aczkolwiek zawsze istnieje możliwość,że oni są o.k.,a ona jest po prostu niezrównoważona - w co jednak wątpie :-)).
Mimo wszystko "pani profesor" albo powinna zmienić metody działania,albo zmienić zawód.A co do złościwości nauczycieli,to już całkiem inna (prawdziwa) historia...

Pozdrawiam

J eśli Pani "profesor" ma możliwośc egzekwować te opłaty to widac nie jest tak źle z dyscyplina na lekcji Jestem tez ciekaw co robi z tymi pieniędzmi i czy dyrekcja wie o wszytskim.

pieniadze (przynajmniej u mnie w klasie) zbieral skarbnik w tamtym roku i poszly na operacje jakiegos kolesia z 3lo.

fain a co to ma do tematu?

Znałem podobną sytuację, jednak była tam umowa z całą klasą, wspólnie zaaprobowany cennik. Wynikło to z propozycji klasy. Przekleństwa, wagary, nieusprawiedliwione nieobecności itp. miały w nim swoją cenę. Póżniej przeznaczono to na wycieczkę szkolną. Zbierał skarbnik, a klasa sama egzekwowała umowną karę. Uczniowie dołożyli pewną kwotę i była ciekawa wycieczka. Oczywiście tym podpadającym wyszło drożej. Nikt nie mial do nikogo pretensji. A jak poprawiła siękultura bycia w klasie.
Nie ferujmy wyroków, być może znamy tylko jednostronne spojrzenie.

czesław

Witam

Pomyślałaś, Basiu66, że w Ekonomiku jest nie jedna pani profesor od niemieckiego, ale kilka osób? Nie sądzisz, że wyrządzasz krzywdę tym pozostałym? Potępiam ostro takie poczynania, jeśli ktoś nie potrafi sobie poradzić z dyscypliną na lekcji, to powinien się porządnie nad tym zastanowić. W żadnym statucie szkoły nie ma mowy o karach za tego typu zachowanie w postaci opłat i to jest jasne.

Nie rozumiem na co ci uczniowie czekają. Skoro im to przeszkadza (i słusznie) dlaczego nie idą z tym do dyrektora szkoły? Do wychowawcy? Jeśli się boją to gdzie są ich rodzice?

Pozdr.
Kasia

Jak uczniowie nagminnie przeszkadzają na lekcji (spóźnienia, telefony) to może to i dobry sposób. Zapłaci taki deliwkent kilka razy i przestanie.
Ci, którzy umieją się "zachować" raczej nie zapłacą.

Przykro mi, ale jesteś w błędzie kaschia.
Ta osoba umie utrzymać dyscyplinę na lekcji, ale żaden nauczyciel chyba nie chce co tydzień pytać uczniów, którzy "przeginają" z telefonami czy też spóźnianiem się. Dlatego, tak, jak napisał addict - zapłacili kilka razy i się skończyło.

Poza tym, chyba komuś nie poszedł sprawdzian z niemieckiego skoro psioczy na tę nauczycielkę? Jedna z lepszych.

Poza tym... Oficjalnie wszem i wobec ogłaszam:

Pieniądze _N_I_E_ trafiają do nauczycielki!
W tamtym roku, tak jak napisał FAIN _wszystko_ trafiło na operację dla kolegi z innej szkoły.

Ciekawe kto zaraz założy wątek o tym, że odpowiadanie przy tablicy jest molestowaniem seksualnym poprzez zbyt bliskie podejście do nauczyciela?

ja bym z przyjemnością założył!!Bo już nie mogę wytrzymać z sorem z niemieckiego w ekonomie,a zreszta nie tylko ja ale i duża część uczniów ktorych uczy.Ale boję się jego zemsty na swoich uczniach której nie jedna klasa doświadczyła.A pozatym ma dobre stosunki z v-ce dyrektorem i nawet nie mozna na niego nic zgłośić bo zaraz bedzie wiedzial co,kto i jak.

Ktoś jeszcze chciałby powiedzieć "ej, nie uczę się, a ten nauczyciel jest głupi"?

Mów do mnie jeszcze...

ja a co?

No... Ty już powiedziałeś chyba?
Z rozdwojeniem jaźni do drugiego okienka... ;)

Hehehehehehheh .... no to w ekonomie doszło już do tego że są opłaty ciekawe która\który to profecor\profesorka wpadła na taki pomysł....

jesli niewiecie to ja wam powiem na co ona zbiera od uczniow pieniadze ??
na splate samochodu synka FORDA FIESTY wkoncu zarobki nauczyciela nie sa takie duze hehe

vivez, widać że nawet nie wiesz o kogo chodzi, więc po co się odzywasz?

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka
głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" -Albert Einstein

BOSH TYLKO POWIEM CI KRUTKO . ONA MNIE UCZY !!!

Chyba nie każdy zdaje sobie tutaj sprawę z tego, że internet internetem, jesteście anonimowi, ale obrażanie drugiego człowieka jest karalne.

Nie znam sprawy do końca, fakt, jesli rzeczywiście jest tak jak mówi Bosh, przyznaję rację, że jest w tym jakiś sens. Ale sprawa powinna być jasno i wyraźnie ogłoszona, tak żeby każdy wiedział, że coś takiego się dzieje. Nie byłyby potem takich właśnie postów jak ten początkowy.

Co do adac6, dziecko drogie do nauki się weź, a nie szykanujesz swojego nauczyciela pod jakimś bzdurnym nickiem. Nie masz w głowie to sobie na forum napiszesz, tak? Do lekarza, i to szybko!

Kasia

hehhee, to mówicie, że synalek zmienił sobie samochodzik.
....a jeździł maluszkiem.....:P ale to ich sprawa, nie nasza
p.s. jej znak rozpoznawczy to cerwona lub jak kto woli pomarańcowa wielka torba, taka jak z rynku .hihi
pani Helga miewa często zmienny humor, zależy którą nogą wstanie.
wg mni powinna bardziej się ustatkować, bo jej himery(nie wiem czy nie ma błędu) są niedo zniesienia.
jak ma humor t o lekcje są łokej, a raczej każdy robi co chce, ale jak już go brak, to lepiej się nie odzywać i robi się nieludzko surowa. wpada w furię...

wogóle nie nadaje si ę na nauczycielkę, niech zajmie się tylko tłumaczniemi lub czymś podobnym.

.....a tak trochę nie na temat, t o SERDECZNE, PROSTO Z SERCA PŁYNĄCE POZDROWIENIA DLA PANI SYLWII WĄDOŁOWSKIEJ, KTÓRA BYŁA MOJĄ NAJLEPSZĄ POD SŁOŃCEM NAUCZYCIELKĄ NIEMIECKIEGO.

Niestety, ale dyscyplina musi być. Za moich czasów, za takie wybryki dostawało się linijką (drewniana ok. 5cm szerokości) po łapach, albo pupie i nie ma, że boli.
Po przeprowadzce z Wa-wy do Łomży zastałem Zoo.

Nie rozumiem kilku rzeczy:
* jak uczeń/student może przeszkadzać na lekcji/wykładzie swoim wielomelodyjnym telefonikiem, który potrafi zadzwonić kilka razy w czasie 45 min,
* przeklinać na lekcji,
* żuć gumę ??!!

Jaki szacunek mają uczniowie do nauczycieli, taki stosunek będzie miał nauczyciel do nich samych.

Swoją drogą, jeszcze w podstawówce (już w Łomży) byłem świadkiem znęcania się psychicznego, a nawet fizycznego nad nauczycielką Religii, więc mam już jakieś pojęcie o tym, co się dzieje u nas w szkołach. Dla mnie taki delikwent znęcający się nad kobietą powinien dostać pałą przez łep i zostać wyp* ze szkoły, bo kara pieniężna to żadna kara.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

He, to niezłe

chciałem oficjalnie przeprosić mojego nauczyciela z niemieckiego za te głupie,bezsensowne,bezpodstawne posty,poniosło mnie i PRZEPRASZAM!!A administracje prosze o skasowanie tych postów gdyż są niesprawiedliwie napisane.Jeszcze raz Przepraszam i chcialem wyrazic zal za to że wogóle je napisalem.

ciekawe ile już uzbierała ??

do prokuratury z tym

Z tego co przeczytałam to tę sprawę rozumiem tak, że uczniowie zgodzili sie na coś takiego (albo przynajmniej nie oponowali co równało się aprobacie) i jest osoba (skarbnik), która tę kaskę zbiera, wszystkie wpłaty odnotowuje, a po upłynięciu jakiegoś tam czasu klasa wspólnie myśli jak rozdysponować uzbierane pieniądze. Dla mnie bardzo dobry pomysł. I jeszcze by mogły powrócić czyny społeczne - to byłoby jeszcze lepsze. Bo wiadomo, nie wszyscy mają pieniądze, a sprawne ręcę każdy ma. I tak na przykład dany delikwent za używaniie wulgaryzmów na lekcji pozagrabia wszystkie trawniki wkół szkoły, a jak przyjdzie zima to odśnieży chodniki. Dobre, nie? Czuję, że kultura bycia od razu uległaby pooprawie.

A! I weźcie nie insynuujcie, że tę kasę bierze nauczycielka. Nie znam tej sprawy z bliska, ale myślę, że nie ryzykowałaby i nie łaszczyła się na kilka groszy. Ale wiem, że uczniowie to mają czasem niesamowite pomysły np. że za pieniądze z komitetu nauczyciele samochody kupują.Skąd w ogóle takie rzeczy przychodzą im do glowy? Nie pomyślą czasem chwilę, że te fundusze z komitetu są na przykład przeznaczone na naprawianie uszkodzonego przez uczniów mienia szkolnego albo na zakup rzeczy z których korzystają wszyscy w szkole. I szkoła się z tego rozlicza. Myślę, że czasem trzeba troszkę głębiej zainteresować się sprawą i dopiero wydawać osądy.

O, właśnie miałem to napisać.
101% zgadzam się z Jasta i potwierdzam, że nauczycielka nawet nie dotknęła monet. Wszystkim zajmował się skarbnik.

Ja to normalnie sie dziwie co wy wyprawiacie! Gadacie, przeklinacie i bardzo dobrze że nauczycielka jest zła i bierze kase! A skąd wiecie, ze to na jakieś samochody czy coś! To chore porpostu gadacie najwiecej i czesto płacicie! Pozatym takich rzeczy nie załatwia się w internecie!
A co do sora z niemieckiego! To powiem wam tyle, Mam z nim lekcje i wcale nie ucze się dobrze, nie włazi mi niemiec wcale do głowy, ale facet jest wporządku! Jaki jest to jest stara sie nas czegoś nauczyć!
Wogóle to aż sie normalnie przestraszyłam jak to przyeczytałam! Co wy wogle robicie!
Pani XXXX też jest wporządku, jej syn sreszto też, to ze ma nowy samochud nie znaczy, ze spłaca go z waszych pieniędzy! Weście sie zastanuwcie co wy robicie!
Pozdrowienia dla was!!!

Witam!!

To co wypadałoby podsumować cała dyskusje??

Otoz wiem wiem o kim jest caly ten temat. Kobieta mnie nie uczy dlatego za duzo o niej powiedziec nie moge. Z relacji 2 grupy wynika ze miewa rozne nastroje... Podobno cos tam kiedys wspominala o jakichs pieniadzach ale - jak mowia - wysmiali te propozycje. Jak mam czasami zastepstwo z panai profesor to nigdy nie ma lekcji wiec tu moge postawic plusa heheh ;-)

Do kolegi adac6:

Sluchaj... widze ze sie przestraszyles i wycofales z poprzedniej wypowiedzi tym razem o "panu profesorze". Nie smieje sie z ciebie a raczej... nawet popieram twoj wpis?? Ten czlowiek tez mnie nie uczy (to juz wiecie kto mnie uczy? ;-) ), jednak mialem z nim do czynienia... Otoz osobnik uczy w szkole drugi rok a rzuca sie jak niektorzy z wiekszym stazem (nie ma nawet magistra hehe) Na kazdym kroku udowadnia swoja wyzszosc... dobra koncze o beda mnie szukac... ;-)

Może i nie ma magistra, ale napewno umie więcej niż niejeden z nich! Pozatym co niektorych potrafi czegoś nauczyc i zmobilizować do nauki! Nue chce go tu bronić, ale to napewno przykre przeczytać coś takiegio w internecie! A czy udowadnia swoją wyższość to nie wiem! Ja tego nie zauważyłam, ostatnio cuś sie zmienił, może miał wczoraj zły humor! Dziś na lekcjach był wporządku:) Nie lubie niemca, ale on jest fajny! A wy z niego zjedźcie bo to nie fer!

Dobra... faktycznie moze przesadzilem... napewno nie milo jest czytac o sobie takie rzeczy... ale wyzszosc udowadnia i tyle... jakby niewiadomo kim byl!! Wybacz moze jak skoncze szkole to pozostanie jakis sentyment jak narazie nauczyciel = wrog!

zapewniam Cie Heniek ze zatesknisz jeszcze za ta szkola i za "takimi" wrogami:)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

eVe-linka..17^ pewnie teraz masz jakieś względy ,że go bronisz. Na tego nauczyciela w tym temacie praktycznie wogle nic nie ma, a przejął się tak, jakby go wszyscy tutaj zjechali. Wkurza mnie tylko w to nim, że się uważa za lepszego nauczyciela od pewniej nauczycielki z tej szkoły, a jest odwrotnie.

ps. Teraz jak zawsze na tym forum zapewne spotka mnie fala krytyki.

pozdrawiam.

"Możesz nie mówić tego co myślisz, ale myśl to co mówisz".

Mam przez to rozumieć, że "pan profesor" też zagląda na forum?? heheh pozdro ;-)

a ja się troszkę uczyłem w ekonomie i bym każdą nauczycielkę wyśmiał jeśli chodzi o hajs hahahahahah już żeby nie dostała ode mnie chociaż złotówki
a nie czytałem wszystkiego ale wiem o jakiego nauczyciela chodzi a miałem z nim może ze dwie lekcje i lepiej zebym się nie wypowiedział.......
Dziki się zestresował krytyką :-))))))

MoRdA Bo GuMa

dziki wcale cie nie wyśmieje ani nic z tych rzeczy! Masz prawo myśleć o nim co ci sie podoba! Nie wiedziałą mze sorek tu zagląda!:)))huhu Pozdrowienia...
I nie mam u niego rzadnych względów, myślę że tak jak każy inny uczeń!
Ja tam miałam 2 na koniec roku i wogle ciesze sie że zdałam! W mojej rodzinie nikt nie Trawi niemca! Chociaż mam w Niemczech wójka! Jak byłam w wakacje to teraz jestem pewna, Niemiec to nie dla mnie(oni dziwnie plumkają):)))

Pozdrowienia:))!!

DO PACJENTA (Z.P.Ch) Z NIEMCA !!!

Niema matki,niema żony ,
Jest psychicznie niezruwnowazony,
Gdy go widze na ulicy ,
Oczy mnie bolą!!!
Czy mi sie zdaje,
Ten duży facet, malego srela udaje,
Gdy go widze w szkole, co się dzieje ??
Jakiegoś olśnienia dostaje ?
Jakis wiekszy, skozaczały po rodzinie obłysiały
Lata biega, tu sie rzuca, tam się smieje,
Czy to normalne to dla sora,sam juz niewiem!!!
Więc dziękuje za wypowiedz>>
SORZE POPRAW SIE BO CI SIE W OCZY ZASMIEJE:):):)

(H)(E)(L)(G)(A) jest <ok>

Dokladnie popieram!!!!!!! A tak wogóle to elegancki wierszyk :-)
Omawiany nauczyciel rzuca się do wszystkich jak pies na kości. Wszystko mu nie pasuje - poprostu wielki pan z niego (pajac)!!!!!! Wpada na lekcje nogi niemalze na lawce a tobie karze stac na bacznosc i jeszcze ze statusami wyjezdza... szkoda ze nie mozna napisac tu ostrzej bo wyrzucaja posty...

vivez masz u mnie piwo jak cie spotkam!! :-)

Powiniśmy zakończyć już ten wątek, w sumie facet nie jest aż taki zły, ma swoje wady i zalety jak każdy, ale się stara czegoś nauczyć i chwała mu za to.

Ps. Nie jedźmy mu po opinii.

"Możesz nie mówić tego co myślisz, ale myśl to co mówisz."

Podsumowując :

Hahahahahahahhaahh

WIERSZYK POWAŻNY

[IMG]http://djkaras.cal.pl/images/avatars/15216865864125c42930d6a.gif [/IMG]

vivez debilu po co wracałeś na to forum?!

Pozdrawiam

MrS:
kolego nie znasz sytuacji, nie wiesz o kogo i o co chodzi wiec sie nie wtracaj pozdrawiam!!

mrs od czego to jest skrut moze mi wytlumaczysz
a moze mam strzelac OK spróbuje
pierwsza próba : MISTER SMRÓD
: MESKA RURA SPERMY
a moze MESKI RUCHACZ SOW
nie wiem troche kolorowo MIESIAC ROZOWYCH SNOW
wiesz dla mnie RÓŻOWY TO KOLOR TYPOWO DAMSKI
wie cI powiem ze jestes ty DEBILEM i wedle twojego portretu jakims ...
Wiesz staram sie nieprzeklinac wiec mam cie gleboko w d...e
Moze ty dasz jakis temat Meska
Ruchawico Sosen

HENIO dzieki Na piwko jeszcze czekam hehe:):):)

adac za szybko sie wystraszyles bo nauczycieli powinno sie szanowac ale nie bac i tez bym chcal cos dodac od siebie sor troche zakrotko uczy w tej szkole i uwaza sie za niewiadomo kogo a to nienatym rzecz polega tze mniec tez "TROCHE SZACUNKU DO UCZNIOW!!!!!!!!" bo jak ma sie brode do gory to nic nieznaczy ze wszycy majo sie bac jak adac . I kazdy czlowiek ma prawo wytazacz swoje zdanie bo pan profesor to tez taki sam czlowiek jak i my wszyscy. PELEN SZACUNEK DLA PANA PROFESORA..

POZDRAWIAM

wyczuwam tu jakas prowokacje...
nik xxx34 zostal zalozony specjalnie do tego tematu!!!!!!!
a moze to sam zainteresowany?? "pan profesor"???

hehehe heniek_ niebuj sie to nie jest zadna prowokacja tylko poprostu pan profesor mi sie bardzo nie podoba bo slyszalem ze on doszedl adaca i dlatego napisalem ze kazdy moze wyrazac opinie na temat innej osoby bo PAN PROFESOR tagze jest zwyklum szarym czlowiek ja my. I zbyt duzo wykozystuje swojo przewage ze jest nauczycielem .. pozdrawiam henika :)

xxx34 to tylko w ramach bezpieczenstwa hehe sory :-0
mowisz ze taki cwaniaczek ze doszedl do adac6 hehe to poczekamy moze dojdzie do mnie?? wtedy "pojdziemy razem do dyrektora" (najlepiej do vice bo to sa koledzy) uueheheh
dokladnie pajac za duzo skacze do mlodziezy... a tak wogole to burak jest! nie chce mi juz sie wiecej pisac na jego temat... masz spokoj (jak narazie) ;-)

vivez jednak troszke przesadziles w poscie do Mrs

tyle w tym temacie

lool ciekawe co wy byście czuli jakby z któregoś z was jechali tak na forum.. pomyslcie troche :|
Niewiem co wy macie do faceta z niemca.. ja niemca nie lubie i nie trawie ale on przynajmniej potrafi podtrzymac atmosfere na lekcji i nie piepszy 45 minut nudów przez całą lekcje...

LUDZIE NIE ZAUWAZYLIŚCIE, ZE TEMAT JUŻ NIE TEN SIĘZROBIŁ ??
ZRÓBCIE NOWY TEMAT : "PAN OD NIEMIECKIEGO W EKONOMIE" O

heniek ja nic nie przeszkadzm chodzisz tu na tym forum mamy wolnosc slowa SaQuall jezeli ty tak sądzisz ja nic do ciebie nie mam ale jak napisalem ze kazdy ma wolnosc slowa a to k... nie jest PRL prawda panie profesoze :P

ps. heniek spoko :)

heniek ja nic nie przesadzam taka jest prada i chodzisza tu mamy wolnosc slowa bo to nie PRL :D toc jestemy w wolnej europie :) SaQuall ja tam nic do ciebie niemam ze myslisz inaczej kazdy ma swoje zdanie . PEWNIE ZAKROTKO CIE SOREK UCZY :) ALBO CHCESZ MU SIE PODLIZAC I NA LEKCJI POWIEDZIEC ZE TO TY NAPISALES POZDRAWIAM HENIKA :P

acha i jeszcze jedno i napewno sor mnie niezastraszy tymi gadkami :) pozdrawiam

"ale jak napisalem ze kazdy ma wolnosc slowa"
a byłoby ci miło jakby zrobili temat o tobie i wywalali wszystkie twoje złe cechy? i obgadywali i przezywali itd.. ja sie nie podlizuje tylko patrząc na was mi sie śmiać chce.. na forum powinno sie rozmawiać na normalne poważne tematy a nie obgadywać kogoś za plecami.. bo to raczej nie jest miłe

----------------------------------------------------------------------------
SaQuall
JabberID: saq@jabber.autocom.pl
Gg: 1512XXX (strzelajcie.. moze ktos w koncu trafi :P)
... 5..17..19..24..27..30.. co? .. Bo teraz to mi to LOTTO :-)

eee obronco!! co mnie to interesuje ze nie jest mile? jak sie zachowuje tak jak nie nalezy to niech przynajmniej sobie poczyta!!

SaQuall przykry jestes no wiem ze tak napisalem ale ty nieobstawaj bo dlamnie jego zachowanie wobec mnie jestes denne straszy i czepja sie o wszytko , ja zebym byl na jego miejscu to bym robil inaczej i by do tego niedoszlo zeby namnie zle mowili i pisali :D bo on tez kiedys byl w naszym wieku i wie jak to jest ale trudno taka jest opinia wiekszosci uczniow i ja dalej potzymuje swoje zdanie :))))) heniek brawo :) SaQuall nawet jak bys podal gg to i tak bym sie nie odzwal papap

Ciekawe czy ta pani procesor ;) placi jakis ZUS od zarobionej sumy !!??

Ajajajajaj co tu sie dzieje:))))

JA już tu sie nie udzielam na temat sora:)

A komentujących to wszystko pozdrawiam! A i pozdrowienia dla pani Irenki z szatni:))))Ona jest the best :)

markac

pewnie sam zostales nie raz potraktowany ta swoja linijka i teraz wrocily wpomnienia?? czasy sie zmieniaja...

a tak wogole czy czasem nie jestes "panem profesorkiem" (daniel p.), o ktorym mowa w ostatnich kilkudziesieciu wypowiedziach tego forum?

jezeli sie myle - oczywiscie przepraszam

heniek_: oczywiście, że odczułem to na własnej skórze. Może właśnie dlatego wyrosłem na wzorowego obywatela hehe.
Co do profesora, może kiedyś...

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

hmmm skoro upomniania słowne nie pomagają, kara pieniężna tez nie...to w takim razie co pomoże????Dajcie dobry pomysł na to aby uczniowie byli cicho na lekcjach,nie tylko języka niemieckiego bo problem napewno pojawia sie tez na innych !!!!

Moim zdaniem trzeba dzieciaka wyprosić z klasy i wstawić nieobecność.
Jeżeli ma zbyt dużo nieobecności - rozmowa z rodzicami i psychologiem. jeżeli i to nie pomaga, to szkoła specjalna - żeby taki gamoń chociaż naczynia pozmywać umiał :)
Pozdrawiam

PS. za moich czasów nie było takich problemów, ale i nauczyciele byli inni :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org