Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
muay thai |
Witam czy jest w Łomży jakiś klub muay thai?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: muay thai |
Zbieram grupę chętnych na treningi muay thai w Łomży! zapisy przez mail: dariuszmma@gmail.com Poniżej dodaje link w którym jest filmik z walkami na zasadach muay thai http://pl.youtube.com/watch?v=nRYaF0z4VH0&feature=related Jest to sztuka walki w której dozwolone są uderzenia pięścią, łokciem kolanem oraz nogą ZAPRASZAM
|
|
super,kto by to prowadził bo to jest wazne,jakie ma doświadczenie? bo mam nadzieje że kołko zainteresowań,i każdy kto cos wie ,widział pokaze.ale ogólnie spoko byłoby zainteresowanie
|
|
Jestem trenerem już od dwóch lat, tak więc mam już doświadczenie w nauce tego sportu, a uczyłem się go od 3-krotnego mistrza świata w muay thai przez kilka dobrych lat. Z kariery zawodniczej musiałem zrezygnować z powodu kontuzji łokcia, więc aby nie rozstać się z tym sportem zostałem trenerem :) Pozdrawiam
|
|
No to życze powodzenia chetnych powinno byc sporo,czekam kiedy zaczna sie treningi.
|
|
Noo taka skcja by się w łomży przydała,a treningi w jakie dni w tygodniu????
|
|
czy wchodza w gre indywidualne treningi dla malych grup, powiedzmy 2-3 osob?
|
|
tak, istnieje taka możliwość
|
|
Fajna,sprawa... Koszta ?
|
|
Hmmm...a gdzie odbywały by się treningi ?
|
|
Jeszcze nie wiadomo gdzie będą odbywały się treningi, narazie zbierana jest grupa. Miesięczny koszt treningów będzie wynosił około 60zł. Treningi 2x w tygodniu
|
|
No szkoda ,że wszystko jest jeszcze daleko w lesie ale na pewno się zapisze :)
|
|
Wcale nie tak daleko w lesie, myślę że po tym tygodniu będzie już wszystko jasne
|
|
a jaki jest przewidywany przedział wiekowy ? jak wyglądają treningi ? no i najważniejsze co takiego jest w tym sporcie ? (poza tym że można komuś nieźle dokopać ?)
|
|
smieszne jest jak ktos pisze o indywidualnych treningach,albo za dużo kasy,albo za mało teścia...
|
|
a pomyslales o czyms takim jak za malo czasu? ludzie pracuja i nie wiedza kiedy tak naprawde znajda czas, wole sie umowic indywidualnie w terminie jaki odpowiada mi, tak ciezko to zrozumiec? jakiej kasy czlowieku? wiesz ile to kosztuje? za malo czego? mozesz sprecyzowac swoja wypowiedz bo nie rozumiem tego smiesznego slangu?
|
|
najpierw sie pyta, sam sobie odpowiada. gdzie sens? jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Przedziałów wiekowych nie ma, a co do treningów indywidualnych to tak jak mówiłem wcześniej nie ma sprawy, więc spokojnie Panowie...
|
|
No zobaczymy za ile to się wszystko rozkręci bo w pierwszej kolejności chciałem się zapisać na Muay Thai no ale jak przez dłuższy czas nic z tego nie będzie zostanie mi kick-boxing...
|
|
ZAPRASZAM NA TRENINGI MUAY THAI !!! BEDA ONE PROWADZONE NA HALI W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR.2 W LOMZY W PONIEDZIAłKI I PIATKI NA GODZINE 18 ZACZYNAMY 17 LISTOPADA !!! NA TRENINGI MOGA CHODZIC WSZYSCY NIEZALEZNIE OD WIEKU, PłCI, WAGI itp. LICZA SIE TYLKO CHECI I DOBRY STAN ZDROWIA POZDRAWIAM I ZAPRASZAM SERDECZNIE
|
|
A jak z opłatą ? Odrazu trzeba wpłacać czy pierwszy trening darmowy, a kto chce to wpłaca dopiero na 2 treningu ?
|
|
Dokładnie, pierwszy trening jest darmowy. Cena za ten miesiąc to 40zł
|
|
Przedziałów wiekowych nie ma
|
|
Zgadza się tak jak już wyżej napisałem przedziałów wiekowych nie ma
|
|
Teraz trochę informacji na temat muay thai: "Muay thai jest ringowym sportem walki. Jest to styl rozgrywany w stójce (zawodnik leżący na deskach nie uczestniczy w walce). Formułą walki jest wyłącznie full-contact, gdzie ciosy zadaje się z pełną siłą. Cechami wyróżniającymi boks tajski na tle innych popularnych stylów jest szerokie użycie uderzeń łokciami i kolanami (w formule amatorskiej na łokcie, kolana i korpus są zakładane ochraniacze, w walkach zawodowych są one nieosłonięte). Tego rodzaju uderzenia niejednokrotnie skutkują szybkim nokautami. W boksie tajskim kładzie się również szczególny nacisk na używanie niskich kopnięć okrężnych. Podstawą stylu jest niskie kopnięcie na udo (z angielska zwane lowkick). Posiada ono dużo wariantów - m.in. jako kopnięcie opadające z góry w dół. Wykonywane jest z mocnym dokręceniem ciała, a nawet obrocie zawodnika po nietrafieniu celu. Powierzchnią kopiącą jest w nim goleń, rzadziej stopa. Boks tajski przywiązuje dużą wagę do klinczu, czyli walki w zwarciu. Jest to łatwo rozpoznawalny element boksu tajskiego. Pozycja walki jest głównie frontalna. Dozwolone są przechwyty kopnięć, obalenia i podcięcia, natomiast zabronione rzuty, jakie się stosuje w judo (tzw. przez biodro). Początkowo ciosy bokserskie były słabością muay thai, gdyż kładziono większy nacisk na techniki nożne. Obecnie są szeroko spotykane. Co więcej, mistrzowie muay thai niekiedy zostają mistrzami świata w boksie zawodowym. W boksie tajskim z reguły nie nadaje się stopni szkoleniowych. Uznanie zdobywa się poprzez liczbę wygranych walk." źródło: Wikipedia
|
|
fajnie przejde sie:)
|
|
kyokushin to chyba najleprze co w lomzy moze byc na najwyzszym poziomie przynajmiej gumoooowiec
|
|
zapraszam na trening, gwarantuje treningi na wysokim poziomie pozdrawiam
|
|
DZISIAJ PIERWSZY TRENING: SZKOLA PODSTAWOWA NR2 ul PIEKNA 2 W LOMZY, GODZINA 18:00 ZAPRASZAM !
|
|
Jak tam po treningu??dużo osób było?
|
|
Tego było trzeba w Łomży!
|
|
No i jak dużo osób było ? Bo sam nie mogłem przyjść...Ciekawi mnie czy te treningi to są po prostu tak rekreacyjnie i dla sportu czy można się tam nauczyć czegoś ciekawego co może się przydać w samoobronie...
|
|
Z tego co mówią znajomi, którzy tam poszli - warto uczęszczać.
|
|
Jak szybko się treningi zaczęły tak szybko się skończyły...
|
|
nie ma już treningów??
|
|
Od nowego roku będą kolejne.
|
|
na pewno beda te treningi ? mmaniac mozesz to potwierdzic ?
|
|
Nie potwierdził szkoda . fitch77
|
|
??? będą wznowione treningi?
|
|
Wygląda na to ze pan trener przygrał sobie z nami. fitch77
|
|
no to ******, chciałem się zapisać a tu taki psikus... :/
|
|
trener muay thai odpowiedział na mojego sms'a . "Na razie sprawy osobiste nie pozwalają mi kontynuować pracy w Łomży, jak tylko będe w stanie was trenować to na pewno się zjawie" .
|
|
pan trener złapał frajerów na pare złotych i gwarantuje że juz tu nie wpadnie.Pokazał kilka rzeczy,absolutnie nie adekwatnych do poziomu uczestniczących ,i paru gamoniów napisało że super treningi,dla mnie to była porażka pseudo trener po kickboxingu bez warsztatu i tyle.
|
|
Pojebac te jego muay thai niech trenuje śledzi w łomzy jest boks i wystarczy. fitch77
|
|
mmaniak mam pytanie, od kogo uczyles sie tej sztuki bo moze znam ?? skoro mowisz ze walczyles zawodowo to powinienem tez cie znac. przynajmniej z widzenia. Daj jakies namiary bo powinienes byc w rankingu lub na stronkach gdzie sa podane wyniki spotkan.
|
|
mistrzu93 - nie wierz jego słowom,nie ma co liczyć na jego powrót...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |