Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
logika-zadania |
poszukuje kogoś kto jest dobry z logiki, wlaśnie ma ją na studiach lub wciąż umie rozwiązywać zadania, te najprostsze. Mam zestaw egzaminacyjny ipotrzebuję kogoś, kto go rozwiąże, oczywiście za rozsądną cenę. Pilne!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: logika-zadania |
Ja może będe mógł ci pomódz. odezwij się do mnie na gg 4302827
|
|
Wrzuć tutaj, to może w ramach relaksu Ci je rozwiążę :-)
|
|
|
To może ja zacznę :) Od bardzo prostej zagadki :) Co jest cięższe?? Kilogram metalu czy kilogram pierza ?? :):)
|
|
Kilogram metalu=kilogram pierza :P Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
|
ja zaliczyłem Logikę na 4... właściwie samą Logikę to bardzo dobrze umiałem, ale na Teorii Mnogości miałem małe potknięcie... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Pies bernardyn biegnie z prędkością 10 km/h i niesie pudełko 10 płytek DVD o pojemności 4,7 GB każda. Czy będzie on przesyłał dane szybciej niż sieć Fast Ethernet (100 Mb/s) na odcinku 8 km? ;D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Wilk goniąc zająca uwiązł był w rurze kanalizacyjnej, której średnica na pozór była znacznie mniejsza niż gabaryty wilka. Uwięzła głowa wilka, a reszta dyndała sobie swobodnie. Następnie nadleciała pszczoła i ukąsiła wilka w.... tę resztę dyndającą. Wówczas wilk przemierzył rurę oraz zaorał sobą okoliczne pole... Tak więc wszystko jest możliwe, Markacyku, oj tak tak... pa pa pa parapapapapa pa pa
|
|
|
moja prośba była serio, naprawde szukam kogoś, kto zrobi te zadania, jeżeli ktoś czuje się na siłach to podaje mojego mejla: needy21@wp.pl
|
|
To co niektorzy napisali też było serio, wrzuć te zadania na jakiegoś ftp i podaj linka.
|
|
Ja mam lepszą;) 3 gosci składa sie po 15 zł na wódke. Ida do sklepu i płaca za nia 45zł... gdy poszli sprzedawcy przypomiało sie ze wódka kosztuje 40zł i kazał swojemu synowi oddać im 5 zł... Chłopak sobie myśli oddam im po 1zł a 2 zł wezme sobie.... A wiec wychodzi na to ze żule składali sie po 14 zł.... Gdzie jest złotówka??? Składka:3x14zł=42zł ....+ to co wziął chłopak 42zł+2zł= 44zł a na początku mieli 45zł...
|
|
Goście wydali w sumie 42zł, 40zł na flaszkę plus 2zł dla chłopaka. A nie 44zł
|
|
Faceci złożyli się po 15 zł tzn 15*3=45 zł flaszka kosztowała 40 zł, facet oddał 5 dla syna żeby ten im oddał. A więc 40 zł zostaje w kasie, 3 złote otrzymują nabywcy flaszki i 2 zł syn. (40 + 3 + 2=45 zł ) i wszystko jasne :) Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga! Łam, czego rozum nie złamie!
|
|
no tak, ale skoro zwrocil im po zlotowce, to oznacza, ze wydali po 14 zl. kazdy, a 14x3=42 nie ma rzeczy oczywistych, to chyba jest logika
|
|
"no tak, ale skoro zwrocil im po zlotowce, to oznacza, ze wydali po 14 zl. kazdy, a 14x3=42" Nie. Flaszka kosztowała 45-5zł = 40zł + 2 zł dla chłopaka czyli w sumie wydali 42zł (w sumie i na flaszkę i na chłopaka).
|
|
nemo źle do tego podchodzisz....chłopak wziął 2 zł z 5zł czyli jak by nie kupowali napoju to by wziął z 45zł i normalnie by im zostało 43zł ale ...... 3x14zł=42zł
|
|
Wódka tylko na początku jest droga, później jej cena nie ma znaczenia... ________ Malachit
|
|
"ale ...... 3x14zł=42zł" Ale napój kosztował 45zł tak? Złożyli się po 15zł tak? Dostali 3 zł z powrotem tak? Czyli w sumie oni myśleli że zapłacili 42zł tak? Tylko w kasie zostało zaksięgowane to jako (45-5zł=40zl) tak? Czyli 42zl-40zl = 2zl wział chłopak. Rozumiesz już?
|
|
to nemo, powiedz, po ile zlozyli sie ostatecznie ci panowie ile wzial chlopak nemo wzial zlotowke, a teraz udaje, ze kasa sie zgadza,hahaha
|
|
Przecież pisałem, że panowie złożyli się ostatecznie po 14zł. Czyli w sumie wydali 42zl, 40zl na wódke i 2 zl dla chlopaka.
|
|
juz rozumiem, nemo, ty jakis geniusz jestes matematyczny ja i matematyka, to 2 rozne kosmosy-nawet, jak kase licze, to mi zawsze za malo wychodzi pozdrawiam
|
|
Hej! Miałabym prośbę może ktoś pomógł by mi rozwiązać taką zagadkę. Mamy 13 monet jedna z nich jest innej wagi niż pozostałe (jednak nie wiemy czy jest lżejsza czy cięższa od pozostałych) w tylko 3 ważeniach mamy ją odnaleźć.
|
|
Wydaje mi się, że nie wiedząc czy moneta jest lżejsza czy cięższa musimy wykonać 4 ważenia.
|
|
zule skladali sie po 15 na gorzal 45zl, skoro okazalo sie ze kosztowala 40, to skladali sie po 13,33zl i z tego 13,33 * 3 = 40, no i chlopak 5mial. oddal im wiec zbili sie w sumie po 14,33 a dwa zet mial gosciu
|
|
a to masz monety, nie jestem az tak dobry z logiki, ale wystarczylo haslo w google "mamy 13 monet" :) I ważenie : Kładziemy po 4 monety. RRRR - RRRR : Fałszywa moneta znajduje się w 5 pozostałych. II ważenie : Kładziemy 3 monety z dobrych na jednej szalce i 3 z piątki z fałszywą monetą. Równowaga : Fałszywa moneta znajduje się w 2 pozostałych. III ważenie : Kładziemy 1 monetę z dobrych na szalce i 1 z dwójki z fałszywą monetą. Równowaga : Fałszywą monetą jest moneta pozostawiona z fałszywej dwójki. Jedna strona jest cięższa : Fałszywą monetą jest moneta ważona z fałszywej dwójki. Jedna strona jest cięższa : Fałszywą monetą jest moneta ważona z fałszywej trójki. Wiadomo czy jest ona cięższa czy lżejsza gdyż trójkę porównano z trójką wzorcową. Wyznaczenie jednej monety cięższej/lżejszej z trzech w jednym ważeniu jest proste. III ważenie : Kładziemy po 1 monecie z fałszywych na szalkach. Równowaga : Fałszywą monetą jest moneta pozostawiona z fałszywej trójki. Jedna strona jest cięższa/lżejsza : Fałszywą monetą jest moneta cięższa/lżejsza z ważonych monet. CCCC - LLLL : Fałszywa moneta znajduje się wśród monet ważonych. II ważenie : Kładziemy CCL - CCR Równowaga : Fałszywa moneta znajduje się wśród 3 nieważonych monet LLL III ważenie : L - L Równowaga : Fałszywą monetą jest nieważona moneta L Jedna strona lżejsza : Monetą fałszywą jest moneta lżejsza. Lewa strona cięższa : moneta fałszywa znajduje sie wśród jednej z dwóch monet C po lewej stronie wystarczy je porównać. Prawa strona cięższa : moneta fałszywa znajduje sie wśród jednej z dwóch monet C po prawej stronie lub jest to moneta L po lewej stronie, wystarczy porównać dwie monety CC, aby wiedzieć, która jest fałszywa.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |