sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Alergolog

Poszukuję dobrego alergologa dla dziecka.
Czy ktoś zna takiego?
Proszę o kontakt.
Z góry dziękuję.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Alergolog

Dr. Janusz Mierzejewski, nie wiem jeszcze czy Dr. Elżbieta Kulas tego nie leczy.

polecam Dr.poznalska przyjmuje w szpitalu na pierwszym pietrze

olivia

polecam dr kulas lub dr chomącikową, obie przyjmuja w szpitalu,bardzo sympatyczne i znaja sie na rzeczy,
u dr kulas leczylam sie dobrych kilka lat a teraz leczy sie moj brat!

Dr. Mierzejewski przyjmuje na Wyszyńskiego, leczy mojego 4-letniego synka. Wizyta prywatna z testami kosztuje 120 zł. Ale w tym samym gabinecie przyjmuje też na kasę chorych, tylko trzeba dłużej czekać. Jest dobrym specjalistą.

Dr Kulas

polecam doktor chomacik super lekarz i ma bardzo dobre podejscie do dzieci a to tez sie liczy od najmodszych lat do niej chodzilam do 18 i na prawde ja i mam bylysmy zadowolone

mloda22

a ja polecam ordynatora oddzialu dzieciecego Bandzula przyjmuje prywatnie ale i tez na kase chorych tylko trzeba czekac. Pół roku temu bylam u niego to za wizyte zapłacilam 60 zl

dr mierzejewski jest dobrym alergologiem a chomacik tez jest super tyle ze ona jest pulmonologiem z tego co wiem :)

Również polecam doktora Mieżejewskiego

Nie pamietam nazwiska, ale polecam doktora na ulicy Wyszynskiego, jak dla mnnie to jest bardzo dobry specjalista. Mozna nawet sie umowic na prywatna wizyte. Pozdrawiam

Co wy ludzie za bzdury wypisujecie? W Łomży nie ma prawdziwego alergologa. Ci wszyscy lekarze których doradzacie jedynie liznęli trochę wiedzy na temat alergologii. Sam jestem alergikiem, moje dziecko również ale przeraża mnie nieraz to co ci wszyscy lekarze wymyślają. Nawet jeśli któryś wykaże trochę chęci i zainteresowania to na czym ma opierać leczenie skoro powszechnie wiadomo, że nawet podstawowe wyniki zrobione w Łomży nigdzie nie są uznawane. Nie wiem w jakim wieku jest dziecko "tergusa" i o jakim rodzaju alergii mówimy. Chciałbym tylko zapewnić że prawdziwy alergik( bo często spotykam takich z "fałszywych" u których alergia ma podłoże typowo psychiczne) jest jak papierek lakmusowy i bardzo szybko reaguje na alergen bez różnicy czy jest pokarmowy, wziewny czy dotykowy. W przypadku dziecka to na rodzicu ciąży obowiązek obserwacji co się z dzieckiem dzieje w różnych sytuacjach czy też po podaniu jakiegoś pokarmu. Bardzo ułatwi to diagnozę i pomoże w leczeniu. Swoje dziecko leczyłem w Białymstoku i proponuję tam poszukać pomocy. Sorry ale nie mam zaufania do łomżyńskich medyków. Życzę zdrowia, zdrowia i zdrowia.

czy dr Chomącikowa przyjmuje prywatnie? Jeżeli tak to gdzie?

Zgadzam się z DOMINIK2 w Łomży nie ma dobrego fachowca alergologa, ja leczyłem córkę przez ponad 10lat w B-stoku w DSK (Dziecięcy Szpital Kliniczny) u dr Trofimowicz i gorąco ją polecam. Ok. 2000 roku, ze względu na dojazdy do B-stoku na szczepienia i związaną z tym konieczność brania dnia wolnego w pracy, próbowałem leczyć u tych naszych, ale oni dopiero zaczynali swoją przygodę z alergologią i w niektórych sprawach mieli niewiele większe pojęcie ode mnie. Dr Homoncik była wtedy jeszcze pulmonologiem i próbowała się odnaleźć jako alergolog. Nie wiem jak jest teraz, córka była na wiosnę u dr Mierzejewskiego - b. gburowaty i opryskliwy typ (pewnie prywatnie jest b. miły). Także jak coś poważnego to raczej B-stok.

Całkowicie potwierdzam to co pisze krzysztofkr. Oczywiście decyzja należy do tergusa co zrobi, ale aby uniknąć sobie i dziecku niepotrzebnego stresu i prawidłowo zdiagnozować chorobę i co dalej z tym robić proponuję wizytę w DSK Białystok.

Co do DSK tam też są lekarze i lekarze. Niektorzy mają zby wielkie mniemanie o sobie. Prywanie wszystko super, a państwowo, w szpitalu DSK są panami - a my natrętami. Niech jeszcze tylko rodzic ma jakąś wiedzę na temat z którym przychodzi do lekarza i zadaje inne niż tendencyjne pytania. Nie ważne gdzie, Łomża, Białystok, Katowice - lekarz który jest człowiekiem - jest ci w stanie pomóc bo się zaangażuje, bo będzie starał się stworzyć dla Ciebie jak najlepsze warunki do zrozumienia choroby itp, wyjaśni, wytłumaczy, poświęci więcej niż 5 minut, a lekarz gbur może wyrządzić więcej złego niż dobrego - głównie dla psychiki Twojej i po części dziecka. Mimo wszystko zgadzam się z przedmówcami. Białystok to zdecydowanie większy i bardziej kompetentny ośrodek.

Odswierze troche temat. Mieszkam na Islandii. Dziecko mi tu czesto chorowalo, kaszel miala przez ok 3msc, pediatrzy zapewniali mnie ze to taki sezon na choroby i mam sie nie martwic, zadnych lekow nie dostawala. Od urodzenia corcia ma skore atopowa, czasem pojawi sie jakas wysypka. Umowilam malutka do alergologa, zrobila jej testy i wykazalo ze nie ma alergii ale stwierdzila astme. Przez 2 msc musialam podawac malej sterydy wziewnie, kontrol ma w czerwcu. Bede w Lomzy i chcialabym aby mala zbadal polski lekarz i teraz pytanie jaki? alergolog czy pulmatolog? Tu mi nic nie doradzaja. Mi nie wydaje sie ze mala ma astme, to co czytam na ten temat to wcale mi sie nie zgadza. Choroba corki zaczela sie od zwyklej infekcji, 3 dni goraczka, katarek i lekki kaszelek. Pediatra stwierdzil ze krople od kataru i czopki od goraczki zalatwia sprawe, na wlasna reke podawalam syrop od kaszlu bo mala az na wymioty podbijalo. To wszystko nie pomoglo, kaszel byl taki ze mala nie raz zwymiotowala, kolejny pediatra stwierdzil ze jest ok ze przejdzie, nie dal lekow. Po 3 dniach znowu pojechalam i trafilam na lepszego lekarza ktory stwierdzil bronhit i zapalenie oskrzeli. W Polsce mala na zapalenie oskrzeli dostala antybiotyk i starydy a tu przepisali tylko sterydy. Narzekacie na lomzynskich lekarzy a w porownaniu z wiekszascia tych z Reykjaviku to wybitni specjalisci, czasem mam wrazenie ze tu lecza tylko umierajacych. Prosba do rodzicow ktorzy mieli podobne sytuacje z dziecmi, gdzie mam isc? do jakiego specjalisty? o jakie badania mam sie domagac, corka ma 2 i pol roczku. z gory dziekuje!!

nie wiem kim jestes, -ale powiem ci jedno
niedbasz o dziecko, skoro opowiadasz o jej przewleklej chorobie
nie wyleczylas kaszlu????
nie wiem, ja na Twoim miejscu nie opowiadalabym o chorobie dziecka.Ona swiadczy o Twojej troskliwosi czy zaniedbaniu

szczebiotko chorobe dziecka opisalam bo chcialabym uzyskac potrzebne informacje od rodzicow ktorzy mieli podobna sytuacje ze swoimi pociechami. Jak napisalam wyzej chce w Polsce przebadac dziecko bo tutejsi lekarze mnie zawiedli. Czytaj ty dokladnie a jak nie rozumiesz to prosze nie udzielaj sie. Nie do kazdego lekarza moge sie tu dostac bez skierowania a wszedzie gdzie moglam to juz bylam i nikt jeszcze mi nie wytlumaczyl co sie dzieje z moim dzieckiem. Poprosilam o rade bo w Lomzy jestem tylko miesiac w roku i nie mam pojecia o lomzynskiej sluzbie zdrowia. Tu lekarze mowia ze jesli dziecko kaszle 3msc to jest ok bo to sezon na infekcje i mowia mi ze nic nie musze robic ze zaden specjalista nie jest potrzebny a ja sie z nimi nie zgadzam. Obrazasz mnie, nie zycze sobie tego, gdybys byla madrzejsza moze i wzielabym to do siebie ale mialam okazje niejednokrotnie poczytac Twoje bzdurne posty takze inteligencja to
nie grzeszysz. Zdobadz sie na troche kultury, nie odzywaj sie nieproszona i nie obrazaj obcych Ci ludzi.

czasami slysze jak dzieci kaszla, tak mokro ze az strach
a rodzice, co robia, ....
pytaja sie spokojnie, glupio skreconymi zdaniami ...a- o porade...
powiem Ci .
wez tego dzieciaka (co masz) za glowe i dryluj do lekarza ,
a potem, dawkuj tak> jak napisane-

w OSRODKU masz pelno nazwisk
STAN w kolejke

szczebiotko! z mokrym kaszlem umiem sobie poradzic, moja corka miala suchy, taki tez slyszalas? masz jakas rade? jeszcze raz napisze ze miala kaszel, miala to czas przeszly, przypomne rowniez ze bylam nie u jednego a u wielu lekarzy, sterydy kaszel wyleczyly ale opinia alergologa bardzo mnie niepokoi i chce zrobic dziecku odpowiednie badania aby wykluczyc lub potwierdzic domniemana astme, alergolog u ktorej bylam (jedyna z dobra opinia na wyspie) jedynie na podstawie wywiadu przeprowadzonego ze mna stwierdzila tak powazna chorobe. Stanac w kolejce i trafic do pierwszego lepszego imbecyla to kazdy sobie moze ja dziecku chce zaoszczedzic nerwow i strachu wiec wole zapytac i isc do jednego sprawdzonego

e-mila ty nie sluchaj tego downa.

h0jowe forum

wlasnie te google w przypadku mojego problemu mnie zawiodly :( owszem znalazlam lekarzy z dobra opinia ale w bialymstoku, poczytalam i wiem ze corka potrzebuje pulmatologa czyzby takiego specjalisty w naszym miescie nie bylo, pewnie jest ale google o tym nie wiedza:) dam rade, myslalam ze internet troche mi to ulatwi ale widze ze czeka mnie maraton po przychodniach, jesli znajde dobrego specjaliste kiedys napisze o tym na forum by ulatwic poszukiwania innym w przyszlosci

W Lomzy z dziecięcych alergologow to tylko P.Poznalska .

P. Majewska na Wyszyńskiego w starym ośrodku jeszcze.

Piszę poprawnie po polsku.

Mi pomaga zwykle Zyrtec:
https://medlista.pl/zyrtec_tabletki - jeszcze jest opcja Alertec ale nie każdemu to pasuje. Dla każdego w sumie co innego.
Chodziłem do bardzo wielu alergologów ale co taki lekarz może pomóc? Co najwyżej zleci testy alergiczne oraz przypisze lek antyhistaminowy.
Skuteczne jest odczulanie. Może kiedyś się na to zdecyduję ale obecnie wystarcza mi jedynie leczenie objawowe za pomocą tabletek. Alergia pojawia się u mnie jedynie wiosną tak więc od biedy mogę to przecierpieć.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org