Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Klub uzytkownikow CB |
Czy istnieje jeszcze w Lomzy jakis klub uzytkownikow CB. Z tego co pamietam to kiedys istnial Lima Oscar ( o ile sie nie myle). Od 1 sierpnia zostal zniesiony obowiazek rejestracji CB (Podstawa prawna : Dz.U. Nr 169 poz.1774 wydany 26 lipca 2004), wiec grono uzytkownikow powinno wzrosnac. Warto wiec pomyslec o jakims oficjalnym, czy mniej oficjalnym :) klubie. Co wy na to??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Klub uzytkownikow CB |
Kiedys było cos takiego jak Lma Oscar ale to juz dawno i nieprawda, lecz pozdrawiam dawnych klubowiczów...............LO 842 "HUNTER"
|
|
Sura Mobil Lomza jest za:) Pozdrawiam.
|
|
Jesli znalazloby sie wiecej chetnych osob, to mozna sie gdzies spotkac i porozmawiac. W sumie co nam zalezy. Jesli nic z tego nie wypali, to co najmniej sie pozna kilka osob, ktore na co dzien uzywaja radia.
|
|
Przecież możecie pogadać przez CB :) . Nawet nie musicie z samochodu wychodzić. Wystarczy że ustalicie godzinę :) --- PGG
|
|
to fakt, ale nadal nie wiesz kto co i jak. Zupelnie jak na forum :)
|
|
Koledzy możecie napisać o tym przepisie, który zezwala na używanie CB legalnie bez żadnej rejestracji. BAJO
|
|
poszukaj sobie w necie pelnej tresci ustawy: Dz.U. Nr 169 poz.1774 wydany 26 lipca 2004 -tam masz wszystko opisane dokladnie
|
|
W wielkim skrocie: nie wymaga sie rejestracji sprzetu radiowego typu Public Radio dzialajacego wylacznei w zakresie czestotliwosci 26,96-27,41 MHz spelniajacych wymagania normy PN-ETS 300 135 pracujacych z modulacja FM i AM z moca Wyjsciowa do 4W i moca wyjsciowa 12 W(PEP) dla SSB. Czyli obowiazuje ten przepis rowniez CB. Z tego co wiem to norme ta spelniaja wszystkie Alany Plus, 48 Plus napewno. Zrodlem, z ktorego dostalem informacje o ustawie jest Alan Polska.
|
|
:)
|
|
No i po temacie :)
|
|
A ja mam Alana 18, antena magnum wszystko slysze, ale mnie nie slychac. :P (mikrofon dziala, sprawdzony na funkcji 'tuby').
|
|
President Jimmy + Magnum na magnesie. Sura mobil Łomża. Szerokości i bajo.
|
|
Chętnie kupiłbym takie radio, w rozsądnej cenie, jednak kompletnie się na tym nie znam :-) Może ktoś z Was ma taki sprzęt do sprzedania? Pozdrawiam
|
|
ciekawe jak na prawde jest z tym przepisem bo też bym wrócił do radia CB
|
|
tak jak jest napisane. Narazie nie bylo sygnalow ze cos nie tak jest z tym przepisem, albo ze ktos mial jakies nieprzyjemnosci.
|
|
Przepis taki, że radia "nie kręcone" (bez dopałek) na paśmie CB działają bez żadnych rejestracji itp. Kupujesz i używasz.
|
|
jasne a potem będę miał sprawe za piractwo jak to miało miejsce kilka lat temu w Orzyszu, skonfiskowali mi radio i sąd przyznał 300 zł grzywny za piractwo, kurde a jak pomoc nie raz wezwałem w czasie wypadku bo w tamtych latach nie było komórek to nikt ni brał tego pod uwage tylko jako pirata mnie uznali!!!!!!! CB: Lopez MOBIL Łomża
|
|
To sprawdz w paragrafach jak mi nie wierzysz ;) W ktorych... nie zapisalem. ;)
|
|
Najlepsze radyjko to President HR 2510 mmmmmmmmm piekne czasy QSL-ek z calej Europy a nawet i dalej czasami Alpha Bravo Foxtrot 54 klub polonijny z Niemiec juz chyba nie istnieje :(
|
|
Przepis mowi jasno moc wyjsciowa max. 4W i oczywiscie dzialanie w pasmie obywatelskim. A policja o ile sie nie myle, to radia nie moze skonfiskowac, chyba ze jest kradzione. Niech mnie ktos poprawi jak sie myle.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |