niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uczył ją wtedy religii....

Ksiądz gwałcił dziecko
2008-07-02 05:09

Ksiądz Roman ze Stargardu Szczecińskiego stojąc na ambonie, wygłaszał płomienne kazania i pouczał wiernych, jak mają żyć. Ale poza murami kościoła objawiało się jego drugie, potworne oblicze - czytamy w "Fakcie". Policyjni śledczy twierdzą, że duchowny przez ponad dwa lata gwałcił 15-letnią dziś dziewczynę.
dalej »

W szokującym materiale dowodowym można wyczytać, że kapłan zmuszał nastolatkę do seksu groźbami i szantażem.
Więcej na: http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=513799

Z uporem maniaka daję kolejny argument na fałszywość mitu "świętości kościoła".
Nie bądżcie naiwni w wierze!

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uczył ją wtedy religii....

Człowieku zajmij się lepiej innymi sprawami a nie czytasz i przytaczasz śmieci jakie podaje wspaniała,prawdomówna gazeta "FAKT" Tego typu TABLOIDY to nie gazeta ale GÓWNO. I podpisujesz się jakko apostata.....chyba tylko w internecie.....ahaha

Fakt najwiekszy szmatlawiec w tym kraju, ale jesli to prawda to spalic ''pedalka'' na stosie badz powiesic bo zostal opetany przez szatana, na takich podstawach zostala wybudowana wiara katolicka w klamstwie i oglupieniu.

Jaki autor takie i jego cytaty (żródła).

Przechszto-kameleonie -PAPLAKU, INWIZYTORZE i inny prześladowco chrześćjan idż na urlop daj nam od ciebie odpocząć!

Nie chcesz - nie musisz być katolikiem ale nie morduj tych co nimi są.

Gdzie twoja tolerancja dla nas?

Obserwatorze naiwny i ślepawy:

Ja Was nie prześladuję, ani nie chcę "mordować". Zależy mi na odrobinie refleksji ludzi wierzących nad swoją wiarą. Co złego można mi zarzucić gdy zwracam uwagę na ważkie wydarzenie wewnątrz Waszego Kościoła?
Dlaczego chciałbyś by nikt nie mącił Twojej naiwnej wiary w nieskazitelność "świętego ciała kościoła"? Chcesz żyć w nieświadomości, w fałszywym świetle księży udających "świętoszków" przy ołtarzu. Czy Twój rozsądek nie domaga się prawdziwego obrazu kleru, informacji o tym co robią za murami plebanii i klasztorów? Czy sakramenty udzielane przez tego konkretnego księdza Romana /chrztu, odpuszczenia grzechów, ostatniego namaszczenia itp./ w okresie kiedy wykorzystywał seksualnie dziecko, są ważne, potwierdzone przez boga.....? Człowiek uważający się za rozumnego zastanowiłby się trochę nad takimi dylematami.....

Nie bądżcie naiwni w wierze!

apostata

Do: Paplik - antyklerykał tak, czy siak
Kościół jest święty, bo jego fundamentem jest Ewangelia i Ofiara Jezusa Chrystusa. Natomiast wszyscy ludzie są grzeszni. Nawet papieże.
Tyle razy tłumaczyłam Ci, że próżno sie trudzisz. Hitler ze Stalinem wybudowali wiele łągrów, obozów, dołów, szubiennic, krematoriów i nie złamali nas. Przyjechał następca św. Piotra, przywołał Ducha świętego i...

Zuza

"Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało" (E. Burke)

Wiecie,nie odpisujcie tym ludziom,ateistom rzekomym,to są ludzie z kompleksami,którym K-ł się nie podoba,oczywiście mają do tego prawo,ale niech nam swoich racji nie tłumaczą;wystarcza nam świadkowie jehowy

Do: Łukasz
Ja mam inne zdanie. Trzeba reagować zawsze, kiedy pojawia sie kłamstwo lub obelga. Krótko i rzeczowo.

Pozdrawiam - Zuza

Zuza i Tobie podobni , kim Wy jesteście że bronicie dewianta , a może wg. was jest to normalne. Gdyby to był człowiek nie związany z kościołem , byście go ze skóry obdarli, ale nie księdza , on niewinny.
Wyślijcie zastępy mocherów do Stargardu niech go bronią.
Jak go zamkną ile to baranów zostanie bez swojego pasterza.

Zawsze cieszę się z głosu Kmicicowej Zuzanny, która prezentując moherowy typ wiary: bezkrytyczny, dewocyjny oparty na mitach nie faktach, ułatwia mi osiągnięcie celu jakim jest obnażenie naiwności w wierze.
Zastanów się Zuzanno: jakie opinie wyrażali rodzice, którzy dowiedzieli się, że ich dzieci chrzcił ksiądz, który w tym czasie trwał w kilkuletnim, ciężkim, grzechu wykorzystywania seksualnego inne dziecko? Wierząc w Boga w trzech osobach, z których jedna: Duch Św. zstępuje na księdza podczas jego kapłańskich święceń i ma działać przezeń podczas sakramentów, katolicy powinni zastanowić się jak tenże "czuje się" w ciele ustawicznego, wieloletniego grzesznika? Czy nie ma oporów by uczestniczyć w grzesznym procederze? Czy naprawdę obojętne jest dla katolików jakim człowiekiem jest ksiądz poza ołtarzem? A może nie ma znaczenia jakim jest człowiekiem tenże ksiądz, skoro skutecznie wypełnia "boże posłannictwo" latami i pełniłby długo gdyby nie wpadka? Czy nie świadczy to o tym, że dogmat o apostolskiej sukcesji, o pośrednictwie księży między człowiekiem a bogiem, jest oszukańczym mitem? Czy potrzebny i niezbędny jest ksiądz dla człowieka wierzącego?

bazyl14:
Oni nie bronią pedofila-księdza. Oni zakazują o tym mówić, chętni są ukrywać prawdę, bagatelizować podobnie jak czynią to ich biskupi, jak działo się to w wielu podobnych przypadkach. Robią to dlatego, że instynktownie czują, że Święty Kościół Rzymski wali im się na głowy.

Porzućcie ilucję wiary i oszukańczy mit o świętości.

apostata

kolego,mam do Ciebie pytanie. Powiedz mi, jak byś zareagował jakby ktoś z Twoich bliskich znajomych popełnił taki czyn, czy też byś go obdarł ze skóry?Postaw się na jego miejscu......ludzie popełniają straszne czyny,lecz nie osądzajmy ich pochopnie,nie oskarżajmy innych opierając się na wiadomościach zaczerpniętych z gazet.Niech każdy spojrzy na siebie,czy jest bez winy......a to zostawmy Bogu.On kiedyś będzie sądził każdego z nas....

Kolego Łukaszu a co Ty byś zrobił , gdyby Twojego bliskiego ktoś tak skrzywdził powiedzmy córkię , czekał byś na sąd Boży, ja nie.
Na miejscu ojca tej dziewczyny, załatwił bym mu piekło w więzieniu.

kto mieczem wojuje,od miecza ginie. Piekło to On teraz bezie miał........

Łukasz:
Ocena tego księdza jako człowieka jest odrębną kwestią. Ja wiem, że jest to zwykły człowiek przyodziany w czarną kieckę, który może być, tak czy siak, ofiarą kościelnego celibatu. Celibat, jako anachroniczny dogmat godzący w podstawowe prawa wolności osobistej jest często powodem wielu dramatów księży /alkoholizm, pedofilia, itp./. Zuzanna pisała, że nikt kościoła dotąd nie pokonał. Jednak celibat, jeśli nie zostanie zniesiony, może być powodem klęski tej, anachronicznej religii. Z tych powodów mógłbym temu księdzu nawet trochę współczuć. Jednak katolicy powinni zdawać sobie sprawę, że dla nich ksiądz to coś więcej, bo bez niego niemożliwe jest zbawienie, bo przez niego działa Duch Św., bo jest niezbędnym pośrednikiem do Boga. Tak stanowią dogmaty, prawo kanoniczne... Przechodzenie do porządku dziennego przy takim problemie, praktykowanie religii bez refleksji wobec takich poważnych dylematów jest niczym innym, tylko bezkrytyczną wiarą, naiwnym przeświadczeniem o osiąganiu w kościele swoich potrzeb religijnych.

Porzućcie naiwną wiarę i zabobonne nakazy i zakazy kościelne.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Do: Paplik - antyklerykał tak czy siak
Na zbyt dużo sobie pozwalasz. Zbyt dużo sobie pozwalając podczas mieszania prawdy z fałszami stajesz się niewiarygodny i ośmieszasz się. Ale do rzeczy.
W pierwszym poscie użyłeś swojej naiwnej formułki:
Z uporem maniaka daję kolejny argument na fałszywość mitu "świętości kościoła". Nie bądźcie naiwni w wierze!
Nawiązując do niej napisałam: Kościół jest święty, bo jego fundamentem jest Ewangelia i Ofiara Jezusa Chrystusa. Natomiast wszyscy ludzie są grzeszni. Nawet papieże.
Ani ja nie stanęłam, ani chyba nikt inny "w obronie księdza". Musi ponieść on przykładną karę, bo od duchowieństwa powinno się więcej wymagać.

Papliku! W swoich szatańskich zapędach piszesz dziesiątki zdań, a w każdym umieszczasz kłamstwa. Myślisz, że potrafisz odróżnić zło od dobra? Nie bądź naiwny. Przeceniasz siebie. Pląsając pomiędzy kłamstwami i kłamstewkami, intrygami i intryżkami straciłeś wrażliwość i smak, kulturę ogólną i osobistą. Nie jesteś przede wszystkim racjonalny. Jesteś tylko nieracjonalnym człowiekiem i upierdliwym apostatą.

Zuza

P.s. apostata: odstępca, odszczepieniec, zaprzaniec, renegat.
(za: http://www.slownik-online.pl/kopalinski/EC33AD8D18B218FC412565A1004E52B5.php )

Nic tak mi nie smakuje jak kuriewne zaklęcia Kmicicowej Zuzanny. Zarzut obrony księdza-pedofila postawił wam bazyl, ja mówiłem o waszej mentalności "świętego" oburzenia, że ktoś śmie to rozważać publicznie.
Jeżeli tobie nie robi różnicy, uważasz, że Duch Św. jest zdolny wytrwać i działać wiele lat w "cielsku" gwałciciela dzieci, czekając aż ludzie nakryją hańbę świętości /nakryją po latach, a może nie i do emerytury księdzu uda się zachować onego Ducha/, to twoja naiwność i twoja sprawa. Natomiast jeśli ktoś szanuje swój rozum, poczucie rozsądku, powinien zastanowić się, czy dla Ducha Św. obojętne jest co robi dany ksiądz, czy też dogmaty te są mitem, a tzw. "prawdy wiary" fałszem.

Porzućcie bałamutne religie, nie dajcie się zwodzić fałszywym mitem "służby bogu".

apostata

Do: Paplik – apostata i antyklerykał tak czy siak

Na zbyt dużo sobie pozwalasz. Zbyt dużo sobie pozwalając błądzisz, stajesz się niewiarygodny i ośmieszasz się. Ale do rzeczy.
Czepnąłeś się przymiotu "święty" jak rzep psiego ogona. I nie radzisz sobie.
Zrozum, biedny człowieczku, że z chwilą przyjęcia święceń kapłańskich człowiek nie staje się Chrystusem. A więc zdolnym do rozeznania i pokonania wszystkich pokus.

Zuza

P.s. apostata odstępca, odszczepieniec, zaprzaniec, renegat.
(za: http://www.slownik-online.pl/kopalinski/EC33AD8D18B218FC412565A1004E52B5.php )

Co wy chcecie? Widocznie ten skundlony klecha uznał, ze tak jak baca swoją owieczkę, ze swojego stada może "tego tam' to i on - jako pasterz tez swoją owieczkę, ze swego stada też może.... a wszystko przez to, ze nie poprosił o tę usługę innej owieczki- np. Zuźki (ta pewnie dorosła juz i ufna taka, i wierna, i oddana ...

Zbych

Jezeli swieccy, niezaleznie myslacy obywatele nie dopilnuja takiej sprawy- hierarchia Kosciola upchnie ja pod dywanik. Ksiedza przeniosa do innej parafii gdzie przetrwa nastepne 10-20 lat zanim jego nowe wybryki ujrza swiatlo dzienne. To nie wyjatek, zachowanie tego ksiedza- to regula na calym swiecie. Ksieza katoliccy pokazali swe kolory w USA tez. Tam chociaz pozwy cywilne wrecz zbankrutowaly parafie w ramach odszkodowan dla ofiar tych dewiantow w sutannach. A w Polsce? Miliony Euro dla Kosciola na Podkarpaciu.
Powiem tak, dobrze, dobrze! Polska sie zmienia i przyjdzie dzien kiedy ofiary tych zboczencow dostana te wlasnie miliony Euro ktorymi dzis delektuje sie KK za swoje cierpienia. Czy ktos z "obroncow" takiego ksiedza mysli ze te dziewczynki czy chlopcy po prostu zapomna o swoich przezyciach i poprowadza dorosle zycie normalnie?
Demony krzywd jakich doznali beda ich przesladowaly przez cale zycie. I skrzywia zycie ich partnerow, ich dzieci.

Kmicicowa Zuzanna ciągle zarzuca mi fałsz, ale nie podaje konkretów. Czyż nie obowiązuje dogmat o Duchu Św., o jego działaniu poprzez księdza, które te właściwości nabywa on przy święceniach kapłańskich? Dla mnie, racjonalisty, dziwne jest, że dla tej Trzeciej Osoby Boskiej obojętne jest poprzez kogo działa, w czyim "cielsku siedzi". Z tego m.in. powodu uważam takie dogmaty za nieprawdziwe. Zuzanna ciągle rozpowszechnia opinie, że "Kościół jest święty", co opiera wyłącznie na wierze i religijnym micie. Ja natomiast odnajduję mnóstwo argumentów z historii kościoła, z zachowań papieży, biskupów i księży znanych zarówno z przeszłości jak i z terażniejszości itd...., które przeczą temu mitowi o świętości kościoła, o jego boskim pochodzeniu. Jeśli ktoś szanuje rozum, rozsądek łatwo dojdzie do wniosków, że kościół to ściśle "Ziemska" instytucja, dzieło ludzi, od których /nie od Boga/ zawsze zależał kształt nauk, dogmatów, relacje do wiernych itd.... Właśnie z tymi argumentami "mocherowi" katolicy nie chcą, nie są w stanie dyskutować, a w zamian obrzucają wyzwiskami zajmując się adwersażem, nie opiniami. Na koniec zostaje im koronny - kościelny argument: "Na zbyt dużo sobie pozwalasz". A więc chęć zamknięcia "mordy" oponentom, zakaz krytyki itd. Tylko dziś już nie ma cenzury, za zaprzeczanie istnieniu boga karać nie wolno.....

Porzućcie bałamutne religie, nie dajcie się zwodzić oszukańczym dogmatom.

apostata

"Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem."

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org