niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wielki talent chce grać dla Polski

Niemcy: wielki talent chce grać dla Polski
Przegląd Sportowy/MS /07:50

Jest szansa, że nie stracimy kolejnego, po Podolskim i Klose, utalentowanego piłkarza. W tym tygodniu gwiazda młodzieżowych reprezentacji Niemiec i pomocnik Borussii Dortmund Sebastian Tyrała złoży w konsulacie w Kolonii wniosek o wydanie polskiego paszportu.

http://sport.onet.pl/0,1248770,1780068,wiadomosc.html

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wielki talent chce grać dla Polski

Przynajmniej jeden zdolny zawodnik z polskimi korzeniami grający w niemieckim klubie nie zamierza iść w ślady Łukasza Podolskiego i Mirosława Klose, którzy jak wiemy grają w barwach Niemiec. Bardzo dobra decyzja Łukasza Tyrały.

Re: Marcin
Powiem szczerze: po słabym wystepie Biało-Czerwonych na Euro 2008 nie przypuszczałem, że ktos z Niemiec zechce grać dla naszej Ojczyzny. Nie ukrywam, że postawa i decyzja Sebastiana przywraca mi wiare w Polaków.
I mała korekta (dot. Łukasza Podolskiego. W radio słyszałem informację, że jako junior zgłaszał chęć gry w naszej narodowej reprezentacji, ale nikt nie zareagował.
Dla mnie Łukasz Podolski to Niemiec ze skrupułami, a Mirosław Klose, to Niemiec bez skrupułów. Gdyby (Łukasz) czuł się Polakiem, to odmówiłby występu w meczach z Polską. Tak myślę.
Pozdrawiam

Po co nam jakis tam Tyrała!?!?Mamy przeciez Smolarka,Krzynówka,Żurawskiego którzy jeszcze nie raz nas zadziwią.Zgadzacie sie ze mną??

nie ma mowy krzynowek.. hmm potrafi "czasem" porzadnie kopnąc a pozatym nic sobą nie reprezentuje w meczach repry... a co do Podolskiego to słyszałem że też kiedyś sie o takie coś ubiegał .. ale było to kiedy nie był jescze taki sławny... i na co komu był taki piłkarz

Ja myślę, że Krzynówek i Smolarek nie błysnęli na Euro. Ale są to najlepsi zawodnicy. Natomiast (a może dlatego) PZPN z trenerem kadry muszą stworzyć dopływ "świeżej krwi" i zdrowej konkurencji.
Pozdrawiam

Co z tego że Tyrała chce grać dla Polski jeśli nie bedzie powoływany do reprezentacji.Lada dzień usuna Beenhakkera ze stanowiska selekcjonera a Kasperczak bedzie gral tak jak mu PZPN zagra.I bedą grać wtedy tylko zawodnicy z Wisły.Może Boguski znowu dostanie szansę.

Nie zagra, nasz kochany PZPN będzie wolał kolejnego murzyna "spolszczyć" niż tego powołać.

Musi jeszcze dojść do formy reprezentacyjnej

młody Sulin też będzie grał dla Polski, w sumie to w Niemczech można byłoby skleić całkiem ciekawy skład..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org