Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wielki talent chce grać dla Polski |
Niemcy: wielki talent chce grać dla Polski Przegląd Sportowy/MS /07:50 Jest szansa, że nie stracimy kolejnego, po Podolskim i Klose, utalentowanego piłkarza. W tym tygodniu gwiazda młodzieżowych reprezentacji Niemiec i pomocnik Borussii Dortmund Sebastian Tyrała złoży w konsulacie w Kolonii wniosek o wydanie polskiego paszportu. http://sport.onet.pl/0,1248770,1780068,wiadomosc.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wielki talent chce grać dla Polski |
Przynajmniej jeden zdolny zawodnik z polskimi korzeniami grający w niemieckim klubie nie zamierza iść w ślady Łukasza Podolskiego i Mirosława Klose, którzy jak wiemy grają w barwach Niemiec. Bardzo dobra decyzja Łukasza Tyrały.
|
|
Re: Marcin Powiem szczerze: po słabym wystepie Biało-Czerwonych na Euro 2008 nie przypuszczałem, że ktos z Niemiec zechce grać dla naszej Ojczyzny. Nie ukrywam, że postawa i decyzja Sebastiana przywraca mi wiare w Polaków. I mała korekta (dot. Łukasza Podolskiego. W radio słyszałem informację, że jako junior zgłaszał chęć gry w naszej narodowej reprezentacji, ale nikt nie zareagował. Dla mnie Łukasz Podolski to Niemiec ze skrupułami, a Mirosław Klose, to Niemiec bez skrupułów. Gdyby (Łukasz) czuł się Polakiem, to odmówiłby występu w meczach z Polską. Tak myślę. Pozdrawiam
|
|
Po co nam jakis tam Tyrała!?!?Mamy przeciez Smolarka,Krzynówka,Żurawskiego którzy jeszcze nie raz nas zadziwią.Zgadzacie sie ze mną??
|
|
nie ma mowy krzynowek.. hmm potrafi "czasem" porzadnie kopnąc a pozatym nic sobą nie reprezentuje w meczach repry... a co do Podolskiego to słyszałem że też kiedyś sie o takie coś ubiegał .. ale było to kiedy nie był jescze taki sławny... i na co komu był taki piłkarz
|
|
Ja myślę, że Krzynówek i Smolarek nie błysnęli na Euro. Ale są to najlepsi zawodnicy. Natomiast (a może dlatego) PZPN z trenerem kadry muszą stworzyć dopływ "świeżej krwi" i zdrowej konkurencji. Pozdrawiam
|
|
Co z tego że Tyrała chce grać dla Polski jeśli nie bedzie powoływany do reprezentacji.Lada dzień usuna Beenhakkera ze stanowiska selekcjonera a Kasperczak bedzie gral tak jak mu PZPN zagra.I bedą grać wtedy tylko zawodnicy z Wisły.Może Boguski znowu dostanie szansę.
|
|
Nie zagra, nasz kochany PZPN będzie wolał kolejnego murzyna "spolszczyć" niż tego powołać.
|
|
Musi jeszcze dojść do formy reprezentacyjnej
|
|
młody Sulin też będzie grał dla Polski, w sumie to w Niemczech można byłoby skleić całkiem ciekawy skład..
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |