sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sprytni chłopcy fotoradarowcy z Urzędu Miasta

Dziś po raz koleny widziałem jak dzielni , sprytni i bardzo pracowici panowie ze straży miejskiej wyjęli swój fotoradar ze słupa i postawili go na ziemii za słupem oświetleniowym u wylotu Ks. Anny do Zawadzkiej. Sami ulokowali się w swoim żółto-czarnym samochodzie na położonym parę metrów dalej parkingu i z wielkim napięciem się w niego wpatrywali. Widząc to myślałem , że pęknę ze śmiechu. W cywilizowanej Polsce ogłasza się , że w danym dniu fotoradar będzie ustawiony tu i tu. Robi to np. Radio B-k podając gdzie w Suwałkach następnego dnia będzie działał fotoradar. Czy to nasz pan Prezydent takie wydaje dyrektywy do działania Straży Miejskiej? Myślę , że rzecznik p. Skawski coś nam wyjaśni. Moim zdaniem do innych celów ta Straż została powołana. Jak myślicie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sprytni chłopcy fotoradarowcy z Urzędu Miasta

Masz racje chlopie mnie chyba namierzyli lecialem sobie 70km/h to kutasy:)
ale czy wogole jest takie prawo ze oni moga takie zdjecia robic , bo ja sie zastanawiam czy nieustac gdzies z aparatem itez sobie niepopstrykac:).
widzaielm tez ze strasznie pilnowali tego radaru caly czas mieli go na oku a wytm momencie to chyba powinni popatrolowac miasto albo cos ,fajnie jest siedzisz w samochodzie na dupie a kasa leci

Hoł, Hoł ,Hoł

oni nie zdjeli ze slupa tylko maja taki przenosny na nozkach...... czesto stoja z nim na poznanskiej kolo alkocholi swiata i obok nowej strazy tj ul sikorskiego jak sie leci na nowogrod
pozdrawiam

Ja z kolei widzialem "chlopcow radarowców" kolo ( byłego juz) "placu cyrkowego".tylko ze to byli panowie w bialo-niebieskim radiowozie.lapali na pilsudksiego jak sie dojezdza do ronda od strony szpitala.czesto ich tam widac.jesli zobaczycie duzo ludzi stojacych na balkonach lub w oknach w pobliskich blokach to znaczy ze oni tam stoja :DD

Pozdrawiam

sluchajcie a jaki jest ses bytu fotoradaru gdy jest podawane w radiu w jakim miejscu on stoi ?

Łapanie gości, swoi niech wiedzą i nie płacą.

I zaraz by byla nagonka na Lomze w TV, ze inaczej sie traktuje kierowcow z Lomzy a inaczej przyjezdnych :P

Nie rozumiem po to są przepisy aby ich przestrzegać, jak ktoś nie chce lub nie lubi się do nich stosować to niech płaci. A że robią to strażnicy to chyba dobrze bo kasa z mandatów wpada do kasy naszego miasta, niestety z policyjnych nie.

Jaki jest cel ? moim zdaniem podniesienie bezpieczeństwa. W tej sytuacji najlepiej stawiać fotoradary, patrole itp. w miejscach , gdzie bezpieczeńsywo jest bardzo ważne np. szpitale, szkoły, przedszkola, jakieś niebezpieczne odcinki drogi. Tu widzę sens takiech działń. Stawianie radaru na odcinku, gdzie nie ma niebezpieczeństwa dla innych uczestników o jedynem celem jest łupić to już mnie denerwuje.

Bardzo mnie interesuje jaką prędkość srednią osiaga miejska skoda ?
a co do strazy m. to mają nową zabawkę chłopaki

Bardzo mnie interesuje jaką prędkość srednią osiaga miejska skoda w mieście ?
a co do strazy m. to mają nową zabawkę chłopaki

W zasadzie mozna i w miescie dopuscic szybszy ruch ale jedynie w miejscach gdzie sa tzw. kladki zamiast przejsc dla pieszych. Nie mo co ukrywac, ze najczesciej piesi sa ofiarami nadmiernej szybkosci szamochodow.

Najpierw musza pojawic sie w Polsce dobre drogi o odpowiednim standardzie, wtedy bedzie mozna mowic o zwiekszaniu predkosci na odcinkach gdzie beda te lepsze drogi.

A wracajac do tematu, to widzialem ostatnio jak chyba straz miejska wspolnie z policja ustawili radarek na wylocie na Warszawe a sami siedzieli po drugiej stronie jezdni w Melex-ie, a kilku facetow z przykaszarkami ich "oslanialo" :>
Sprytne ;)

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

o kurcze ile tu speców od ruchu drogowego jestem w szoku !!!!!!!!!!!!!!!!!

nazis

W Polsce każdy jest lekarzem prawnikiem i specem od wszystkiego. Tacy są tu zdolni ludzie.

nazis, nieznajomosc prawa nie obliguje do nieprzestrzegania go. ;)

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

Niech się lepiej zajmą ganianiem meneli z centrum miasta tych co na Muszli chlają jabole, a także tymi co przyjeżdzją do seminarium duchownego i stawiają sobe czasami tak samochody na skwerku,że ciężko jest przejść. A zdrugiej strony to ilu strażników potrzeba do obsługi tego fotoradaru?Bo ja widziałem że stało ich czterech!

to fakt ostatnio widac ich tylko przy radarze, bo wczesniej widzialem mieli inne zajecia

Może tak zafascynowani są jego skomplikowaną obsługą, że zapomnieli o innych obowiązkach?

I tym miłym sposobem darmozjady naszym kosztem mają niemałe pensje, bo chyba nie taka ich misja aby pilnować fotoradarów! Również do obowiązków tych darmozjadów należy pilnowanie porzadku na ulicach naszego miasta, itp. itd. Autochton prosisz o wyjaśnienie pana pseudo rzecznika Skawskiego. Czy uważasz, że ten śmieszny koleś Ci coś wyjaśni to się zdziwisz. Gość jest zatrudniony po koleżeńsku to nie musi się przemęczać jak zresztą nasi Fotoradarowcy ze swoim naczelnikiem na czele.

Samuraj , masz rację. Wszystko u nas funkcjonuje na układach i układzikach. Nie raz słyszałem o takich sprawach. Ja jakoś w działaniach porządkowych dawno naszej straży nie widziałem. Fotoradar wspaniała zabawka , to emocjonuje ich jak myśliwych na polowaniu. Najlepiej to robić "kupą mości panowie". A ile z tego emocji. Nic dziwnego , że wszyscy się do tego zajęcia pchają. Proponuję przywrócić O.R.M.O. by inwigilować mieszkańców , a według mnie to podobna sprawa jak fotoradary w rękach służb powołanych do celów porządkowych. Proponuję nadać im status O.R.M.O. , bo widzę ,że do tego mało brakuje. Może się to teraz nazywać inaczej np. O.R.Pol.

Panie Prezydencie apelują do pana pańscy wyborcy: Czy musimy być skazani na takich nieudaczników? Czy za nasze pieniądze Ci ludzie mają jeszcze nas karać? Dlaczego? ONI PODOBNO MAJĄ NAS CHRONIĆ I PILNOWAĆ PORZĄDKU!!!

Szanowni forumowicze-kierowcy!
Ja mam w samochodzie CB Radio i wiem wczesniej gdzie stoi foto-radar. Polecam to rozwiazanie.

Dziś nasi pracowici chłopcy (opłacani z naszych pieniędzy) stali w skwarnym słońcu , nieugięcie , na łuku zaraz przed samym nowym mostem. Myślę , że tymi wspaniałymi działaniami warto zainteresować prasę ogólnopolską. Golą nas za nasze pieniądze , a może zarabiają na premie dla panów prezydentów?

Niech sobie stoją gdzie chcą. Ja o miejscu ich polowania wiem 30min przed ruszeniem samochodu;)

obsewuję tą żałośnie zgryżłiwą dyskucje miejscowych dupków i jest mi wstyd. Nie wiem dlaczego takie napstliwe tony sa tu stosowane. Na KOGO NA LUDZI KTÓRZY PRACUJA DLA NASZEGO BEPIECZENSTWA. To was Panowie należy tępic jako niebezpieczny element na drogach i to szybko skutecznie i systematycznie. I tego życze miejscowej starzy miejskiej. Panowie tak trzymać i nie patrzeć na oszołomów pojawiać w miejscach najmniej przez nich oczekiwanych. Psy zawsze kąsają no i szczekają.

Pasja

Ha! Wiecie ostatnio wracalam z Zakopanego i przejezdzalam przez Katowice, Krakow i Czestochowe. Najbardziej podoba mi sie w tych miastach ze nawet w terenie zabudowanym jest ograniczenie do 70-80 km/h! Oczywiscie w miejscach gdzie nie ma az takiego zagrozenia dla pieszych itd. Hmmm a kto u nas na Legionow kazal postawic znak 50km/h mimo ze bylo jeszcze ograniczenie do 60km/h? Trasa wyjazdowa z miasta, niewiele budynkow mieszkalnych. Ale ok, pominmy Legionow- ale trasa na konarzyce??? Przy Seacie to juz przesada chyba te 50km/h??? Czyzby ja glupia sie nie domyslam ze to nie chodzi o bezpieczenstwo lecz o kase dla policjantow ktorzy ustawiaja sie przy seacie na parkingu? ech... Dajemy tyle kasy na podatek drogowy, ubezpieczenie auta, (wienietki haha) a gdzie cos wreszcie od panstwa dla kierowcow oprocz fotoradarow? Dajcie dobre autostrady!!!

Zielone oczy

Pani to nie zielone oczko tylko chyba kakaowe sądząc po Pani osobistych traumatycznych wspomnieniach tu zaprezentowanych

Pasja

Pasja ty baranie sp....dalaj z tego forum głąbie. A co powiesz na to: siedzi trzech gości i pilnuje jednego fotoradaru? Otóż dziś zobaczyłem jak siedzi trzech gości ze straży miejskiej na parkingu na rogu Zawadzkiej i Ks. Anny i tuż obok za słupem ustawiony fotoradar!!! No i co ***** opłacamy darmozjadów, którzy pilnuja radarku? To lepiej dać już etat bezrobotnemu niech chodzi z tym fotoradarem po Łomży i niech go pilnuje! A nie ku..wa siedzą, to raz a drugi zajmują samochód, który w tym momencie mółby patrolować miasto. PANIE PREZYDENCIE PROSZĘ SIĘ WZIĄŚĆ PORZĄDNIE ZA TYCH LENIWCÓW BO WYMYKA SIĘ PANU WSZYSTKO Z POD KONTROLI WŁADZY. MY MIESZKAŃCY OCZEKUJEMY PORZĄDNEGO ZARZĄDZANIA MIASTEM A NIE ZA NASZE PIENIĄDZE BĘDZIECIE SIĘ PANOSIĆ!!!

Dobrze by bylo zeby chlopaki poszli zdjecia popstrykac tym ktorzy na rynku opychaja fajni i wódke bez akcyzy. Mogli by tez zajac sie menelami ktorzy spia na trawnikach albo pijaczkami ktorzy w bialy dzien lataja po miescie.Tyle ze od takiego pijaczka to mozna przy okazji w zeby wylapac a jak sie zrobi zdjecie jakiemus kierowcy to i kasa z tego jest i geba cała.

Hoł, Hoł ,Hoł

hej ty samuraj ty się lecz W łomży mają dobry oddział psychiatryczny. A straż miejsca nich na niego uważa go ich jeszcze pogryzie . A jak jego posty wskazuja jest wsciekły.

Pasja

hej ty samuraj ty się lecz W łomży mają dobry oddział psychiatryczny. A straż miejska nich na niego uważa bo ich jeszcze pogryzie . A jak jego posty wskazuja jest wsciekły.

Pasja

Nie zwracajcie na Pasję uwagi . On jakiś niedouczony , bo straż pisze przez rz. Najlepiej takiego posty olewać.

w naszym miescie troche ludziom sie po***** balo w glowach.np. w trojmiescie jest moze z 5 fotoradarow a u nas porownujac Łomże do trojmiasta jest chyba z 10(oczywiscie wszystkie nie dzialaja na raz) ale strach jest jak sie przejezdza obok.

Pasja ja wiem, że "buraków" nie brakuje (ty również do nich należysz) ale daj szansę innym wypowiedzieć się na ten temat, który dotyczy nas wszystkich. Piszesz, że darmozjady powinni łapać kierowców którzy przekraczają prędkość ok! Ale Ku...wa czy to musi odbywać się dodatkowo za nasze pieniądze,? Wyobrażasz sobie chłopie widok trzech darmozjadów w samochodzie, którzy pilnują jednego fotoradaru? A gdzieś nieopodal grasują menele, handlują fajkami, alkoholem ale oni przecież pracują w tym jednym miejscu. To się w głowie nie mieści!!! To tylko w Łomży można zrobić taką parodię za pieniądze podatników.

oj fajcie mi chusteczkę bo się rozpłącze jaki to istotny temat dla bytu tego miasta. Waść piana ci z pyska leci i ciągnie jeszcze odorem.

Brawo chłopcy radarowcy ze Staraży Miejskiej tępić te demony. Brawo Panie Naczelniku popieramy Pana działania.

Pasja

oj dajcie mi chusteczkę bo się rozpłacze jaki to istotny temat dla bytu tego miasta. Waść piana ci z pyska leci i ciągnie jeszcze odorem.

Brawo chłopcy radarowcy ze Staraży Miejskiej tępić te demony. Brawo Panie Naczelniku popieramy Pana działania.

Pasja

z tym to na prawde kiszka wlepiaja mandaty za nie zkoszone trawniki i nie odsniezone podjazdy a toleruja lumpy na skwerze pod gownianymi drzewkamii obok ratusza paranoja

lump ze Starego Rynku to też człowiek i dlaczego ma być karany. Może za to ,że ma inny spoóśb na spędzenie życia niż ty. Mnie osobiście bardziej na skwerku przeszkadzaja te małolaty wulgarne

Pasja

A moze tak te wredne dzieciaczki to wychowankowie tych lumpow ;)

~sura, a możebyś podzielił się na forum swoimi codziennymi wiadomościami z nami szaraczkami ? Wtedy jadąc do miasta odpalamy szybciutko komputerek i już wiemy,gdzie wyhamować do 50 km/h, a gdzie jechać normalnie. Ludzie, jakby rzeczywiście Łomżyniacy byli piratami drogowymi, bardzo śmieszne. A warszawskim krawatom się przyda fotka, proszę bardzo.
Ja już, kurczę, mam 6 czy 8 punkcików uciułanych w durny sposób, tzn.zdarza mi się zamyślić lub z kimś zagadać i jakoś tak zapominam o kamerach lub czyhających za krzakiem lub płotem chłopcach-radarowcach.
A ile byłoby, gdyby nie ratowanie się tzw.urokiem osobistym? Strach pomyśleć !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org