Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
rzeka |
widzicie jak to sie konczy gdy mlodzi ludzi popisują sie, nieumieją dobrze pływac czy wypływają dalej niz ratownicy pozwalają. 17 lat wchodzenie w jakis juz zawsze swiat dorosly, ale mimo to bałbym sie wypuscic tak nad rzeke syna czy corke w takiej grupce. Przez glupote zmarł a ofiar bedzie coraz wiecej. TO jak rosyjska ruletka, ktos z was bedzie nastepny, bo ja sie pilnuje tak samo jak uwazam na rodzine. zycie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: rzeka |
Życie...
|
|
to przestroga dla wszystkich nastolatków , którzy myśla ze swiat zdobyli i z niczym ani z nikim sie nie licza , matka natura zrobi swoje jak bedziemy zbyt pewni siebie, rodzice tu nic nie pomoga bo który 17-latek słucha sie teraz rodziców?? mam tylko nadzieje ze po tym co sie stało troche im sie w główkach rozjasni ,ze rzeka to nie basen!!!!
|
|
No tak najlepiej zaraz w ogóle nie wchodzić do rzeki... bez przesady trzeba po prostu być rozsądnym.
|
|
wlasciwie to malo kto jest rozsadny jak tacy mlodzi panowie i mlode panie zamiast picia w butelce plastikowej mają piwo. Potem wygrzewanie na sloncu, wejscie w wode to taka nagla zmiana temperatury nie jest dla organizmu korzystna. zycie
|
|
My tylko możemy im mówić i tłumaczyć, a oni i tak zrobią swoje. "bałbym sie wypuscic tak nad rzeke syna czy corke w takiej grupce", ale Ty nawet nie wiesz co w danej chwili robi Twoja pociecha, powie, że idzie do szkoły, a pójdzie np. nad rzeke. Oni sami muszą przejrzeć na własne oczy, a jak tu jedna osoba napisała taki 17-latek nikogo nie słucha, chyba, że kolegów.
|
|
wszystko jest dla ludzi ale tylko z umiarem .Rzeka to nie basen jak wcześniej wspomniał przedmówca mój prąd w rzece jest duży i z tym każdy powinien się z tym liczyć www.zespolronix.com
|
|
Ja ostatnio też pływałem nad rzeką też się zaliczam do 17 latków ale najpierw pomoczyłem sie tak do pasa w wodzie dobre 30minut aby organizm się przyzwyczaił do temperatury potem się pozanurzałem parę razy i dopiero sobie popływałem i też nie za długo bo jak wiadomo w takiej ziemnej wodzie skurcze szybko łapią. A inni od razu tylko sie rozbiorą i już wskakują do wody a potem się dziwią że toną.
|
|
taaaaak bo wszyscy 17latkowie to bezmózgie [bezmózgowe?] zwierzęta nie ludzie.. weeeeźcie pomyślcie dorosłym ludziom też czasami brak sytuacj ;/ nie wszyscy mlodzi ludzie sa zepsuci.. ;/ ;|
|
|
wcale że nie wszyscy ale nie wszyscy do końca pomyślą ale nie trzeba ich przekreślać zebym była na jego miejscu tez bym wolała sie utopić
|
|
aa uszy umyjasz???? przemo
|
|
,, ktos z was bedzie nastepny, bo ja sie pilnuje tak samo jak uwazam na rodzine.,, no i co z tego ze sie pilnujesz? to samo moze przytrafic sie i tobie... jak to sie mowi? na zle to i kura piardnie... nie trzeba sie schlac przed plywaniem i nie musi to byc spowodowane jakas brawura,wystarczy ze w trakcje plywania(nawet w dozwolonym miejscu)zlapie cie skurcz i nie bedzie komu ci pomoc...
|
|
no i wlasnie dlatego biorąc pod uwage twoj chociaz skurcz, niewyplywam za daleko.W robocie gdy mam skurcz nadal cięzko pracuje i niejest to zadne usprawiedliwienie tylko dziecinny wybryk, więc i w wodzie niebyloby problem wyplynąc spowrotem. zycie
|
|
rozsądek w takim wieku to rzecz raczej niemożliwa, zwłaszcza u chłopców. chłopak zginął, ale to nie znaczy, że każdy zaraz musi umierać, gdy pływa na środku rzeki.
|
|
Ja też daleko nie pływam , tylko od mostu do mostu , czasami do Żyda.
|
|
Spokój ,Kurwaa spokój ,jeszcze raz spokój ,rzadnych takich tematów ,komentowania tego co sie stało..przestancie! Pomysłowo.
|
|
Jestesci porobani on byl pijany i wszesniej udawal 3 razy ze tonie , a pozniej nie chcieli mu pomoc nie bylo was tam to badzcie cicho ! Zamiast wspolczuc to wy jeszcze go obwiniacie , a pomysleliscie o jego rodzinnie !!!! Myslicie troche !!!!! ;/////// :P
|
|
Narew na tym odcinku tzn. od "zelaznego" mostu do mostu w Piatnicy jest pelna wirow po lejach bombowych - naprawde sa niebezpieczne , na wlasnej skorze sie przekonalam i naprawde nalezy bardzo uwazac. Starzy mieszkancy Piatnicy wiedza GDZIE NIE WOLNO SIE KAPAC POD ZADNYM POZOREM!!!!!!!!! bagrmosen
|
|
Nie no to już przegięcie : topił sie 3 razy dla fazy a za 4 już nikt nie chcial pomóc ,moi kumple byli wtedy z nim i chciał z jednym przepłynąć na drugą strone rzeki tam gdzie jest takie dzrewo do skakania ,ten jeden wyszedł z wody a on już nie..... :( Pomysłowo.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |