Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Juwenalia 2009, propozycje |
Każdy widział jak wyszła impreza w tym roku, według mnie nie było najgorzej. W przyszłym roku organizatorzy planują imprezę z większym rozmachem. Czy macie w związku z tym jakieś propozycję? Jakich artystów chcielibyście zobaczyć? (Najlepszych trzeba zamawiać z kilku miesięcznym a nawet rocznym wyprzedzeniem) Jakie atrakcje dodatkowe przygotować?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Juwenalia 2009, propozycje |
Przede wszystkim proponowalbym zrobic taka impreze w innym terminie (wczesniej-jak to jest w wiekszych miastach) i do tego zeby sie nie pokrywalo z zadnym festynem typu dni lomzy. Bo z tego co widzialem to wiecej tam bylo dzieciakow niz studentow... pozdrawiam
|
|
Wilki
|
|
Boys i Toples ...
|
|
inny termin bo jak wiadomo studentów było mało a to dlatego że w obu uczelniach wszyscy mieli zajęcia do 20 ;/ i na dodatek egzaminy hehe ale mi święto ;P ;)
|
|
Kasia Stankiewicz, Anna Maria Jopek, Kasia Nosowska, Myslovitz, Ania Szarmach, Patrycja Markowska, Ania Dąbrowska, Reni Jusis
|
|
Hemp Gru, Firma, Lumpex 75, Pokahontaz, OSTR, Sokół&Pono, NO I DISCO POLO OBOJETNIE CO:D "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
mi sie wydaje ze tj bylo rok temu - zespol disco-polo ktory pogra ze 1,5h nastepnie jakis zespol popowy czy tam jakie tam sa... Wilki juz byly, wiec po co wchodzic 2 razy do tej samej wody...
|
|
proponuje moze G. andrzejewicz, a na deser max Farenthide :) wcześniejszy termin... muszla lub inne większe miejsce niż st. rynek
|
|
Te łomżyńskie Juvenalia to "śmieszna" imprezka dla studencików. Prawdziwe Juvenalia organizują sami studenci a nie jakiś tam impresariat urzędowy z władzami uczelni włącznie. Niestety łomżyńskie środowisko studenckie nie jest jeszcze gotowe na takie imprezy. Absolutny brak inicjatywy studentów ,żeby coś zrobić samemu. Nie ma studenckich zespołów, kabaretów, teatrów no i wogóle studenckiego życia. Studenci są bierni i leniwi, w Łomży tak naprawdę życia studenckiego nie ma. I dopóki sami się nie wezmą za tworzenie prawdziwego środowiska i życia studenckiego to Juvenalia będą kolejną imprezą z zaproszonymi na gościnne wystepami artystami. No i nie powinny sie nazywać Juvenaliami a występami dla słuchaczy łomżyńskich uczelni.
|
|
Pokahontaz, OSTR, donguralesko,
|
|
tomy01 że tak z buta powiem "gó*** wiesz" o organizacji tegorocznej imprezy więc zamknij dziob na lepsze wszystkim wyjdzie
|
|
tomy01 jak taki mądry jesteś to znajdź taką firmę co podpisze umowę na kilka-kilkanaście tysięcy ze studentem, który może co najwyżej dać indeks pod zastaw. I właśnie po to są uczelnie. A z resztą jaki student weźmie na siebie taką odpowiedzialność. Popieram zdanie loveley!
|
|
Ja sie zgadzam po czesci z tomy01, ale niestety to co on pisze w lomzy jest niewykonalne. A jesli chodzi o impreze studencka w nastepnym roku, to przenioslbym ja na wiekszy obszar, np amfiteatr lomzynski (muszla) lub nawet stadion! Co o artystow to wiadomo ze wszystkim sie nie dogodzi, bo kazdy lubi cos innego, osobiscie chetnie bym posluchal Lady Pank :-)
|
|
Każdy z nas lubi coś innego ale takie są realia że dopuki Łomżyniacy nie nauczą się że taka masowa impreza np. Juwenalia jest jednocześnie promocją miasta, uczelni jak i firm sponsorujących, doputy nie będzie tak chojnych sponsorów na organizację imprezy na taka jak np. Kortowiada. UWM mial na to pół miliona my nawet tyle nie mieliśmy i ze wszystkim wiecznie były utrudnienia. Jeżeli nie wiecie jak to się wszystko odbywało to zamknijcie dzioby i przestancie krytykować, bo łatwo jest siedzieć i piepszyć trzy po trzy przed monitorem a samemu nic nigdy nie robić. Troszke czasu, wytrwałości a napewno za kilka lat wkońcu cos wyjdzie. Gdyby nie intencja studentów PWSIiP w tym roku nie było by żadnej imprezy. Mało wiecie dużo więcej gadacie i myślicie że rozumy pozjadaliście.
|
|
dopóki*
|
|
jak na I raz ujdzie za rok: - o miesiąc wcześneij (żeby nie pokrywało się z dniami Łomży) - więcej miejsc pod parasolami - ulica (wewnątrz starego rynku) powinna być całkowicie zamknięta dla ruchu - raczej występy studenckich kapela , a nie dzieci tańczących na scenie - przegnać stoiska z watą cukrową, kapeluszami i innymi pamiątkami (bo to sprawia wrażenie jarmarku) - albo niech się wzdłuż ul. Długiej ustawiają
|
|
proponuje kabaret "Smile" u nas był nie na Juwenaliach ale na innej imprezie na uczelni i tylko jedno mogę powiedzieć Z.....STE skecze !!!!
|
|
proponuje impreze nazwac 'Agronalia' , bo tak to wygladało :) Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
impreza byla ok a wiekszosc glosow krytycznych pochodzi od studenciakow ktorzy wyrwali sie do wielkiego miasta zwanego warszawa i opowiadaja jak to wygladaja prawdziwe juwenalia a propo owych warszawiakow dzieki bogu nie poszedlem tam studiowac jak poslucham ludzi ktorzy tam studiuja to niedobrze sie robi jakie fantazje im przychodza do lba po wybraniu sie do metropoli zwanej warszawa
|
|
Agent22 popieram Twoje zdanie
|
|
a po co wilki skoro juz były w Łoimży?????? w tym roku ok east clubers a za rok kto wie...
|
|
ja lubie wilki i ta sobie rzuciłam, ale organizacja imprezy zalezy od sponsorow i kwoty jaka nalezy przenaczyc na zespol. Glupi toplesi chcieli 10 tys. a Flinta wziela niewiele wiecej.
|
|
feel,doda , patrycja markowska , lady pank lub perfekt.
|
|
loveley Toplesi sie cenia to wiadomo, Boysi tak samo... sa nowopowstale zespoly ktore naprawde maja dobre kawalki i cena ich na pewno nie bedzie wywyzszona ;) jak byscie cos chcieli wiedziec wiecej to prv ;)
|
|
wiem wiem dzwonbilam po tych zespolach disko polo i wiem mniej wiecej ile biora
|
|
dzwonilam*
|