Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
adehade- plagiat!! |
Powiem w skrócie. Nasza młodzieżowa grupa teatralna "adehade" wyjechała na festiwal teatralny do Szczecina. Biorą w nim udział grupy teartralne z całej Polski. Nasz grupa ma przygotowany spektakl pod tytułem "W zależności. Bajka dla niegrzecznych dzieci" reż. Joanna Klama która jest również opiekunką grupy. Dziś podczas oglądania spektakli innych spektakli, nasi koledzy ku wielkiemu zaskoczniu ujżała swój spektakl w wykonaniu innej grupy:/ która pochodzi z Gryfic. "Ich"spektakl nazywa sie "Schemat". "W zależności. Bajka dla niegrzecznych dzieci" został pierwszy raz wystawiony 14 Czerwca 2007r. a gdzie "ICH" "schemat" w tym miesiącu. Czy to sprawiedliwe? Nasi koledzy i koleżanki pracowali nad tym scenariuszem a teraz ktoś im go kradnie?? Nasi grają jutro... ciekawe jak widownia zareaguje na to... mam nadzieje że nasi wygrają:) są naprawde dobrzy w ty:) Pozdrawiam i życze miłego wieczoru:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: adehade- plagiat!! |
odsyłam również do artykułu poświęconemu tej grupie oraz ich spektaklu http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=11841
|
|
maja buzki maja raczki to sami sobie powinni wyjasnic :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
hmmmm a tamci mają znajomości:/ i nic nie mogą wskurać a więc prosze was Łomżyniaków o pomoc
|
|
czyli komu trza wier dolić ??? ;)
|
|
hehehe :) autko, zbieramy ekipe i jedziemy do Szczecina
|
|
to do jury ich zglosic
|
|
Byłam na premierze przedstawienia adehade w ubiegłym roku, w grupie tej występuje moja koleżanka i wiem,że rzeczywiście włożyli w spektakl ogrom pracy, bardzo przygotowywali się do tego festiwalu i cieszyli się że będą mogli pokazać to co stworzyli. A trzeba przyznać że jest to na prawdę świetne. Szkoda, że nie wszyscy potrafią uszanować pracę i zaangażowanie innych.
|
|
Trzeba zagadac z Jury ze to jest WASZ spektakl. Przedstawic dowody i przed WASZYM wystepem oglosic publicznosci ze to bedzie WASZA autorska sztuka. Pozdro PS. Sorki ze tak sie powtarzam ze slowem "WASZ" ale chcialem podkreslic wage tego oszustwa i nie bojmy sie uzyc tego slowa -> zlodziejstwa!!!
|
|
Szukałem jakiegoś forum ADEHADE ale znalazłem tylko to... ,,nasi koledzy ku wielkiemu zaskoczniu ujżała swój spektakl w wykonaniu innej grupy'' Już bez takich proszę :D Z waszym spektaklem łączyło nas tylko to że pierwsze sceny rozgrywały się w biurze w którym praca jest zautomatyzowana :) ,,PLAGIAT'' ,,ZłODZIEJSTWO'' przecież to były rożne sztuki o rożnych tematach xD Ani jedno zdanie się nie powtórzyło, nie było nawet podobnych scen :P Pewnie nie my pierwsi i ostatni wpadliśmy na pomysł stworzenia biura pełnego robotów :) Zauważcie że jurorzy też to stwierdzili podobnie jak pozostałych 17stu opiekunów. Zawsze jestem za rozwiązywaniem problemów a nie ich potęgowaniem wiec pisze by wam pomóc, a mianowicie: Proponuje zgłaszać spektakle do ZAiKSu :) my tak zrobimy żeby za rok jaj nie było :D Acha no i wystawiamy to o dużo dłużej niż miesiąca ;) Powodzenia - Dowidzenia :)
|
|
arek masz 100% pewnośc ze nikt nie podrzucał wam jakis pomysłów?? które mopgly by byc ew. nasze??
|
|
Ale o co chodzi? Jezeli to byly faktycznie rozne sztuki, na rozny temat, z roznymi dialogami, a laczyla je przypadkiem tylko podobna jedna scena, to gdzie tu plagiat? Plagiat to moze byc scenariusza, a nie ogolnego pomyslu na jakas scene... To tak dla przykladu, ile bylo filmow o piratach? Albo o napadach na bank? Wiekszosc z nich powinna w takim razie zostac uznana za plagiaty... bo np. w jednym pokazano jak wpadaja zamaskowani bandyci, wyciagaja pistolety i krzycza "stac, to jest napad", to juz inni nie moga miec takiej sceny... Od ogolnego pomyslu, do kompletnego scenariusza jeszcze dluga droga chyba.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |