sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wrażenia z Łomżyńskiego rejbaka

zespoły zawsze mogły być lepsze
rejbak kicha tyle czasu piec :(
Fajerwerki BRAVO BRAVO BRAVO czegoś takiego jeszcze Łomża nie widziała dla takich widoków i przeżyć się żyje. Jak po Vangelisie poleciała nuta chyba z filmu Omen to już wogle asz ciarki po plecach przechodziły.

A jak wasze wrażenia z tej imprezki

A i jeszcze jedno w Łomży mamy kupę pięknych dziewczyn :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wrażenia z Łomżyńskiego rejbaka

zawsze może być lepiej niech prezydent nie spocznie na laurach!!!

no fakt dziewczyny są ładne :)

Ave

Co do dziewczyn to sie zgodze!!!!!!!!!!
A jeśli chodzi o całą imprezę to najlepsza była końcówka - OGNIE SZTUCZNE!!!!! BRAVO, BRAVO, jeszcze raz BRAVO!!!!!!!!!!!
Więcej takich imprez!!!!!!!!!1

Pozdro4ALL people from Łomża City:)

Bylo swietnie, zwlaszcza pokaz sztucznych ogni, jednak:
- prowadzacy byl troche dretwy,
- kucharze czegos nie przewidzieli, skoro po 8-godzinnym pieczeniu rejbak w wiekszosci byl masa surowych kartofli; ciekawe czy jutro polowa ludzi nie wyladuje w szpitalu,
- ochrona rowniez czegos nie przewidziala skoro barierka wokol stolu z rejbakiem zostala rozmontowana, a tlum napieral prosto na kucharzy i hostessy,
- nie zauwazylem ani jednego policjanta podczas imprezy, pojawili sie za to dopiero po jej zakonczeniu (szkoda ze glownie drogowka),

To tak kilka uwag na przyszlosc, jednak impreza ogolnie byla swietna. Oby wiecej takich!

Kilka uwag...

Hmm... ja mam ich więcej

Czy nie widzieliście "syfu" pod nogami? Zero sprzątania... powinni być ludzie którzy na bierząco chociaż trochę by sprzątali. Wiem że potem będzie czystko ale tak się nie robi.

Kolejną sprawą były fajerwerki.. niby ładne ale powinny być puszczane z kilku stron.

Pozatym ok.. acha.... no wlasnie ze nie bylo policji... a i ochrona w tlumie by sie przydala.

Pozdrawiam

=======================
Lomza Cool

impreza jak na Łomże nie zadziwiła nas niczym nowym ;/ a szkoda... jedynie Andrzej Rosiewicz próbował i chyba mu sie udało przywrócic humor łomżyniakom :) pokaz fajerwerków też był udany Boysi i BratHanki w miare zabawiali publiczność ale reszta była do bani tym bardziej ze pieczenie tego "REJBAKA" zajeło tyle czasu i po wszystkich atrakcjach tej imprezy dopiero zaoferowano degustacje tego placka jak już większość ludzi wybrało sie do domu bo nie było sensu stac w kolejce do północy. szkoda bo zapowiadało sie tak fajnie.... czekamy na bardziej udana impreze :)

pozdro all ziomki z Konstytucji i nietylko (Ad4siek^^)neon napisał(a):

®

Pokaz sztucznych bys naprawde fajny, a zwlaszcza koncowka :D
Fakt, rejbak ciutke niedopieczony ale ogolnie byl OK, szkoda, ze nie trafila mi sie skorka :/
Ale najwazniejsze, ze udalo sie ustanowic rekord. No i ta waga 1021kg - solidna "baba" wyszla :>

A ochroniarze rozbroili mnie swoim sugerowaniem, ze jak ludzie beda sie pchac to nie bedzie miejsca i bedzie scisk ;)
Ogolnie impreza "z klimatem", oby wiecej takich :)

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

achaaaa bym zapomniał na drugi raz postarjcie sie lepeij od strony bespieczenstwa naszych mieszkanców, bo polcji interewncyjnej to nie widzialem mimo ze byłem na muszli od 12.00 do ok 23.00 a ochrona stala chyba z obowiazku odbycia godzin pracy bo zainteresowania z ich strony nie widac było. pozatym siedzenia na stopniach moglyby byc w koncu jakos odremontowane (jakies deski albo cos a nie zywy beton) no to chyba juz wszystko...

®

Mi sie tam podobało Ale zawsze mogło byc lepiej !!! Tam było zabardzo sposobnosci do nudy !! Poprostu nic sie nie działo

eŁKaeSiacy'03 :)

Zawsze mozna narzekać, ale chyba nie nalezy w Łomzy zbyt wiele oczekiwać. Skoro publika robi koło siębie syf, trudno przeganiać tysiące ludzi i wymiatać smieci miedzy nimi. Pretensja pod złym adresem.
Program to głównie sprawa kasy. Wydaje mi się, że nie można zbyt szastać groszem na igrzyska, kiedy chleba niektórym brakuje. Dobrze, ze festyn się odbył. Kto uważa, że mozna lepiej, niech sam coś konkretnego ( i realnego) zaproponuje.
Pozdrawiam

Moim zdaniem było całkiem fajnie. Fajerwerki naprawdę imponujace. Co do czasu pieczenia rejbaka, to nie kuchenka, dzień wcześniej nie piekli aby zmierzyć czas. Poprostu tak wyszło, dobrze, że się upiekł. Sporo ludzi.

Witam!!
Mi również zdecydowanie najbardziej podobały się fajerwerki, byłam pod wrażeniem :). rejbak, jak już niektórzy stwierdzili rzeczywiście był troche surowy, a poza tym moim zdaniem za mało słony... Koncert Brathanek wypadł w sumie fajnie, pomijając że się spóźnili (ale cóż tak już bywa z gwiazdami)... Podsumowując cała impreza mi się podobała, ale mam nadzieję, że kolejne bedą lepsze :) PoZdraWiaM !!!

Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.

to nie widziałaś prawdziwego pokazu fajerwerków..... choć w sumie tu duzym plusem było zgranie eksplozji z muzyką :)

=======================
Lomza Cool

Naglosnienie bylo fatalne az uszy bolaly od takiej jakosci .Nie lubie takich gatunkow muzycznych jakie reprezontowali artysci .Do sztucznych ogni nie
dotrwalem ,zaobserwowalem ze ludzie malo kupowali produktow konsumcyjnych na stoiskach swiadczy to o zubozeniu spoleczenstwa.

a mi tam sie bardzo podobało tylko szkoda ze boys nie zagrali pozniej bo przy brathankach mozna było usnąc :( ale i tak najfajniejsze było na koncu fajerwerki, a do tego swietna muzyka (a ma moze ktos to muze?? ) ale ogolnie bylo super warto było czekac :)

Fajna zabawa ale zbyt krótka.

Tłum podczas rozdawania rejbaka to porażka organizatorów.

Etam mi było przynajmniej ciepło a i złapało się za tyłki parę kobiet hre hre hre :P

=======================
Lomza Cool

Pokaz sztucznych ogni byl zacny, koncerty, tez, chociaz nie podobalomi sie jak lider zespolu BOYS skierowal na koniec wystepu uwage do Pana Kuronia zwiazna z kipami od papierosa, poniewaz pomylil osoby, sw. pamieci Jacek Kuron palil duzo a nie jego syn ktory nam piekl wielka babke ziemniaczana - troche kultry i wiedzy o tym co sie dzieje w kraju warto mec a nie glupie uwagi wyglaszac publicznie, a A.Rosiewicz tez smucil, szczerze mowiac mix patryjotyczny mi osobiscie sie nie podobal. Moze nastepnym razem Kabaret np. Ani Mrumru :) Ogolnie impreza udana i wiecej takich w naszym pieknym miescie.

Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na nieco nieforunny wybór daty tej imprezy, gdyż według organizatorów wydarzenie to miało służyć promocji Łomży oraz przyciągnięciu i zatrzymaniu turystów w naszym mieście. Natomiast tego samego dnia w nie tak odległym Augustowie odbyły się zawody w "pływaniu na byle czym", które przyćmiły nieco naszą imprezę i to właśnie o Augustowie było słychać w mediach. Również w wielu miejscowościach naszego regionu odbywały się festyny co spowodowało, że nasz Gościniec pozostał prawie niezauważony poza Łomżą. Następnym razem warto sprawdzić, czy w pobliżu nie będzie imprez, które mogą odciągnąć zarówno uwagę mediów jak i potencjalnych turystów.

Ja niestety nic nie moge powiedziec na temaqt tej imprezy, pozniewaz nie bylo mnie na niej.:D Akurat bylem na mazurach i sie dobrze bawilem..

Pozdrawiam

narodową cechą polaka jest zdolność do narzekania w każdej sytuacji

Pozdrawiam wszystkich narzekających.. Proszę pomyśleć "co by było gdyby", takiej imprezy nie było.. Pozostaje picie pivka na ławce w parku ;)
Im więcej tym lepiej. A że zapotrzebowanie na pseudoartystów wśród społecznośći lokalnej istnieje to i dobrze przynajmniej z polskiej gleby się wywodzą..
A że bajzel był po imprezie i zjeść niedopieczonego placka nie było można.
A walić tego placka w placek.. Po żarciu przygotowanym na podobnej imprezie ciężko się otrułem swego czasu, tak więc kto nie spróbował (autor) niech nie żałuje.

"Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma".
Pozdrawiam.

MoJe ŻyCie To MentoR.

dalo sie wytrzymac aczkolwiek zespol Brathanki nie popisal sie szczerze to liczylam na cos lepszego.Koncowka byla swietna,widoki rodem z Paryza;)))szkoda tylko ze w niedziele w okolicach muszli pelno niepozjadanych kawalkow rejbaka bylo:(((

Warto by bylo na nastepnej takiej imprezie porozstawiac prostych koszy na smieci, skladajacych sie z kilku drutow (grubszych) i worka foliowego. Sam np. musialem niesc swoje smieci az do ronda na przystanku podczas powrotu z Goscinca Lomzynskiego, bo dopiero tam byl kosz.

R
-------------------

Raver
Jakie to proste, ale chyba nie w Łomży.
Bajzel na placu powstał głównie z powodu braku koszy. Zawacam honor publice ( tylko częściowo).

Ja osobiscie nie lubie tego gatunku muzyki jaki byl prezentowany.
Ale pokaz sztucznych ogni byl super.
Co do Rejbaka to troche trudno bylo sie do niego dostac, a jeszcze trudniej wyjsc z upragnionym kawalkiem :D, szkoda ze nie dostalem skorki :/.
Smieci bylo odgroma no ale trudno nosic wszystko przy sobie, kosze na smiecie (nie smieci) powinny byc.
A muzyka powinna byc taka jak podczas pokazow sztucznych ogni.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Markac niestety jestes w bledzie. Idac za slownikiem PWN:

"śmieć[/]
śmieć I m I, D. śmiecia; lm M. śmieci a. śmiecie, D. śmieci
częściej w lm «rzecz wyrzucona, zniszczona, zużyta, bezużyteczna, zepsuta, zwłaszcza resztka czegoś, pozostałość, odpadek»
Kupa śmieci.
Kosz do śmieci.
Zamieść, wynieść, uprzątnąć śmieci.
Wyrzucić coś do śmieci."

;)

R
-------------------

Wiedzialem Raver, ze cos na mnie znajdziesz, to byla tylko kwestia czasu :>.
Oba sformulowania sa poprawne ale moja forma "-ecie" byla jescze przed tym jak "-eci" zostalo przyjete za poprawne :P.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org