Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podwyżka cen w 4 pory roku |
Pizzę którą do tej pory brałam kosztowała 15zł a dziś zachodzę i już kosztuje 17,5zł. Zaraz ktoś się odezwie że to tylko "2.5zł",a w przeliczeniu na procenty to jest to duża podwyżka.Widzę że bezpodstawne podwyżki w lokalach są bardzo popularne i co gorsze ludzie nie protestują,a jak ludzie nie protestują to właściciele "szaleją z cenami" bo ludzie nic nie mówią Moja propozycja dla właścicieli lub właściciela w/w lokalu: najlepiej zrobić pizzę w cenie 100zł za sztukę,jedna i poważna podwyżka,ludzie zapewne i tak i tak nic nie powiedzą. I jeszcze ,żeby te w/w 2.5zł poszło na podyżki dla pracowników,ale daję 99.9% że pracownik o podwyżce może tylko pomażyć. Dziękuję
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podwyżka cen w 4 pory roku |
Jak ci nie pasuje to tam nie kupuj i nie jedz, kup sobie gdzies indziej jak ci za drogo, jaki widzisz problem?
|
|
Pomarzyć*-przepraszam
|
|
no...ja nie kupuje...bo mi tam pizza nie smakuje:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
nula78 ma racje ceny pizzy w lokalach gwałtownie rosną, a były czasy ze w 4 porach pizza 12 zł kosztowała
|
|
porownaj je z cenami sieciowek
|
|
Róbcie własną pizze wyjdzie może taniej
|
|
Jeśli to konkurencja to cienki chwyt. Jeśli to pracownik który dopomina się podwyżki to jeszcze cieńszy. A jeśli to rozczarowany klient to może warto zauważyć że ostatnio trudno mówić w naszym kraju o tym że coś potaniało
|
|
Kajko zgadzam się z Tobą w 100% i jestem "III" "wariantem"
|
|
Albo jesteś z innego świata albo przespałaś ostatni rok i nie wiesz co się w gospodarce dzieje. Wzrost cen żywności, gazu, prądu, składek ZUS, podatku PIT-4, w przypadku sporego lokalu jakim jest 4 pory roku doliczyć trzeba opłaty za publiczne odtwarzanie muzyki (SPAV, ZAIKS, STOART), wzrost lokalnych podatków a przedewszystkim podatku od nieruchomości itd. Właściwie nie ma elementu który by pozostał na niezmienionym poziomie. Najlepiej żeby lokal był na poziomie, elegancki, kulturalna obsługa, wetylacja z klimą ale ceny to najlepiej takie jakby kazdy sobie w domu coś upierdolił. www.lomzadziady.pl Dziady to nawet mało powiedziane.
|
|
ale figlarka dowaliła do pieca, ale to prawda tylko po co te upie...lił, bez ciśnienia ten lokal swoją marką broni się sam, o ile się zauważy bardzo subtelne różnice między w.w., a innymi lokalami, w których reklamy producentów innych artykułów spożywczych (bez kryptoreklamy) włażą w oczy aż boli. Tylko my ludzie XXI już do tego po prostu przywykliśmy i nie zwracamy na takie "zalety" uwagi. A dla przekory jutro zamówię dużą "cztery pory roku"
|
|
Ja tam uważam że i tak najlepsza pizza jest w Da grasso.
|
|
No ta, "bezpodstawne podwyzki"... To czemu nie napisac o bezpodstawnych podwyzkach w sklepach spozywczych ogolnie? Zobacz, ze lokale zmieniaja cennik raz na jakis czas. Maja zaczac robic tak jak spozywczaki? Co tydzien produkty drozeja o 20gr np? Ostatnia podwyzka byla u nich pewnie z rok temu albo lepiej, o ile siegam pamiecia. Niektorzy chyba naprawde spali caly rok. Chyba z powietrza tej pizzy nie robia. Tez bym wolal, zeby ceny spadaly, ale co zrobic. Ja tam sie nie dziwie, ze podniesli, nikt nie prowadzi interesu, zeby do niego dokladac.
|
|
Też jadam w 4 porach niedawno za 12 były potem 15 a teraz po 17 złoty przesada ale cóż tam pyszna pizza polecam jeszcze Chili pizze
|
|
Ja pamiętam czasy jak za piwo w lokalu trzeba było zapłacić 4zł - Casablanca, Bianco, Ultra - a wejście było w sobotę po 10zł. Nikt nie narzekał. Dzisiaj po 10 latach piwo zdrożało o 1zł, a wejściówka do łomżyńskich lokali spadła do 5zł, (wyjątek stanowi Jeziorko, bo wieś rozumie, że za rozrywkę i luksus jakim jest jedzenie w restauracji trzeba zapłacić). Osobiście dziwię się, że to wszystko jeszcze jakoś się telepie. Każdy narzeka, że w W-wie to dopiero są lokale, ale tam ludzie nie narzekają jak za obiad w restauracji zapłacą 50-100zł od osoby. Tutaj za 15-20zł każdy by chciał się nażreć, napić i później ponarzekać na obsługę, brak klimy, małe porcje. Żenada.
|
|
Ty koles nie porownuj warszawy do lomzy, patrz troszke na zarobki i na ceny, wiadomo ze w mniejszym miescie sa wyzsze ceny
|
|
nawet jak bedzie po 20 zeta to sie jakieś naiwniaki znajda i przyjdą ;) ;)
|
|
naiwniaki ? Nie stać Cię to nie chodź .
|
|
A może ktoś wie ile kosztuje w Di Angelo powiedzm Duża z szynką i pieczarkami ????
|
|
lock48:) taniej i byc moze smaczniej...dlatego, ze sami dokladamy skladniki... :D ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
jakie znowu zarobki wieksze w Wawie? w mojej obecnej firmie i w bylych tez, arabia sie tyle samo w Wawie, Gdansku czy w Łomży
|
|
napewno jestem tam częściej niż ty !! ( tweoje ego ) tylko w innych celach hehe ;)
|
|
Przepis na oburzenie: wszyscy ktorzy sa 'oburzeni' podwyzka: policzcie sobie od ilu lat istnieje pierwsza restauracja 4pory i przypomnijcie sobie jak bardzo WSZYSTKO, od paliwa po pietruche, poszlo w gore. Do tego teraz dodajcie fakt ze jest to przez ten caly okres DRUGA, jak pamietam, DOPIERO DRUGA podwyzka u nich. Zamieszajcie to teraz z faktem standardu w porach roku i posypcie to co wyjdzie faktem ze sieciowki sa conajmniej tak drogie. Na koniec, na popitke, proponuje porownaniem z cenami w innych miastach nawet nie w Wawie. Wcale nie ono bezasadne, uwazacie ze zwykly czlowiek nawet w Warszawie zarabia wiecej? Taa...pelno chodzi takich ktorzy zarabiaja podobnie co w Łomży a do tego wydaja pieniadze na stanie w korkach i splate kredytow na chorendalnie drogie mieszkania. Zamiast uprawiac pustoslowie ze porownanie obu miast jest bez sensu lepiej pojezdzijcie i porozmawiajcie z ludzmi ktorzy tam mieszkaja. Podwyzka wielki skandal, JUZ WIDZE JAK OBURZENI NIE PODNOSILI BY CEN PRZEZ 6 LAT MAJAC RESTAURACJE PRZY TAKIM WZROSCIE CEN WSZYSTKIEGO, JUZ TO WIDZE :P na szczescie wszyscy maja wolny wybor EOT.
|
|
aha, Nula ps co do argumentu na poczatku o podwyzkach dla pracownikow. Krasomowczy argument nie poparty wiedza -akurat z pracownicami ww. lokalu rozmawialem pare razy w ciagu tych kilku lat i dziwnym trafem mimo ze nie widzialem by mialy rewolwer przy skroni -wypowiadaly sie bardzo pozytywnie o swojej pracy i stosunku do pracownika. Jak ja lubie takie opinie poparte faktami.
|
|
hehe może jednak mieli rewolwer przy skroni ;P ten post to jedna wielka akcja propagandowa ;) a widziałeś kiedyś słonia ?? ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |