Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BLOS |
Witam. Pytanie dotyczy BLOS'a . Czy ma ktoś coś takiego zamontowane w samochodzie zamiast tradycyjnego miksera instalacji gazowej? Jak się sprawuje owo urządzenie ? Czy jest ktoś kompetentny kto to montuje i umie zestroić ? Chodzi mi o Łomżę i okolice. pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BLOS |
nie wiem czy wiesz ale te urządzenie jest juz nielegalne.
|
|
dokladnie cos o tym slyszalkem ze juz niewolno tego montowac
|
|
W Łomży i okolicach wątpie czy Ci to ktoś zamontuje, w warszawie jeast zaklad który zna sie na tym... jak chcesz podesle Ci namiary
|
|
Nielegalne, ale czysto mechaniczne i niezawodne. A po 2 lepiej ustawia proporcje gazu do powietrza. Ja slyszalem same pozytywy na temat tego urzadzonka, jesli masz okazje to montuj. Mysle, ze bedziesz zadowolony.
|
|
jest to fajne urządzonko ale nielegalne co przy przeglądzie może skutkować niepodbiciem dowodu. co ta Unia z nami wyczynia ;/
|
|
Działa ekstra, bezproblemowo. Majsterek w Jarnutach pewnie ma do blosów dostęp i to w dobrej cenie jak mkiedyś pytałem, bo ma przedstawicielstwo BRC. A nielegalność... zwykłe palniki też są już nielegalne, nie wiem, czy przypadkiem II generacja na palnikach jeszcze jest na legalu, ale chyba tak. Blos sterowany elektronicznie, nie na gałę, jest jak najbardziej legalny, ale taka zamuła, że szkoda kasy.
|
|
MAM zamontowany bloss i efekty są bardzo fajne bloss zamontowałem sam a ustawia sie go na analizatorze spalin cmdspock jak chcesz wiedzieć coś więcej daj namiary to sie dowiesz
|
|
Z tego co znalazłem na necie to kwestia przeglądów nie stanowi jako takiego problemu. Nielegalność tego urządzenia polega na tym , że przepisy nie "rozumieją" poprawności działania odnośnie emisji spalin, które nie kniecznie jest złe. Tyle mojej wiedzy na ten temat. Sylvo - namiary są więc poproszę o inf. dzieki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |