Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Woda w ustach i niemiłe zapachy w parze. |
Czytanie nie jest obowiązkowe. Jak się komuś nie chce nie musi, a ja nie namawiam. Dzisiaj odbyłem ciekawą rozmowę z osobą, która z pewnością może nosić miano osoby, która wie, co w trawie piszczy i jest powszechnie znana i lubiana, co ważniejsze. Osobiście nie interesuje mnie polityka, ale gdy usłyszałem kilka spraw to włosy mi się zjeżyły. Tym bardziej, że osoby, które uważają się za śmietankę towarzyską, a tym bardziej rasowych polityków w naszym małym zaścianku na pewno wiedzą, o co chodzi i za czym unosi się nieprzyjemny zapach. Wybiórczo np.: - bezprzetargowa dzierżawa gruntu firmie, która buduje fabrykę – ciekawe, co z tym się stanie po okresie dzierżawy, która przypada na końcówkę kadencji twardogłowych, mam nadzieje, że nie zostanie nieodpłatnie przekazana firmie za jej wkład w inwestycje, no może za symboliczną złotówkę i zmniejszenie bezrobocia o jakieś statystyczne 20 osób, - sprzedaż gruntu pod firmę z konkretnym wskazaniem, a na której inwestor ma zamiar postawić - i jak dalej pójdzie postawi - osiedle domków jednorodzinnych - ciekawe, dlaczego nikt nie wystąpi o zwrot tych gruntów z uwagi na niewykorzystanie ich zgodnie z przeznaczeniem / trenowane z jakąś spółdzielnią/, - sama polityka kadrowa jest wielkim nieporozumieniem – zatrudnienie wrosło niebotycznie – ktoś zarzekał się w czasie kampanii, że będą redukcje, – ale co dziwne nie obsadzano stanowisk fachowcami sensu stricte, ale nie wiadomo kim, jedno jest pocieszające, że malowany najmarniej wypada w statystyce obsadzeń, ale pozostali dzielą się po równo, no może z małą przewagą mikrusa, Jest jeszcze tego o wiele więcej, ale nie mam już ochoty o tym mówić. Powinni się zająć tym fachowcy z forum polityka. Ja sam zastanawiam się, dlaczego radni, którzy powinni mieć nad tym pieczę nic nie robią. Ubolewam nad tym.. Bardziej zależy mi na waszym zdaniu i mam nadzieję, że nie pojedziecie po mnie za ten temat jak po mokrej szmacie, chociaż tego się spodziewam. Jeżeli jesteście rozsądni to najpierw się zastanówcie a potem wyżywajcie. Każdy ma prawo do własnej oceny i dopisanie -rzecz oczywista-, co mu na końcu języka zalega, ale z kulturą bez chamstwa. Pozdrawiam Ps Z góry przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem – trzeba było nie czytać do końca-, ale miałem potrzebę podzielić się z wami tym, co usłyszałem. specor
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Woda w ustach i niemiłe zapachy w parze. |
to chyba powinno sie znales na forum polityka :D ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
BRADZO CIEKAWE CZY CDN BEDZIE Pasja
|
|
Specor, Wysilam mózgownicę i nie bardzo wiem, czemu służy Twoja wypowiedź. Jeżeli ma ujawnić przekręty lub kumoterstwo, to brak w tym szczegółów identyfikacyjnych, przez co bardzo traci wiarygodność infirmacji. Zastosowana forma moze natomiast skutecznie tworzyć atmosferę tzw. tajemnicy poliszynela, która w dzisiejszych czasach chyba na nikim nie robi juz wrażenia. Tyle jest afer opisanych i nagłośnionych, w których sprawcy grają prawu na nosie, że mgliste sugestie to raczej strata czasu, pomijając ich znieczulające działanie na lokalną wrazliwość "obywatelską". Podobnie paraliżują i zastraszają opinię publiczną szeptane informacje o bezkarnosci takiej czy innej kliki lub mafii. Jest chyba tylko jeden sposób - publicznie zapytać o konkretny fakt. Namawiam więć, byś postawił publiczne pytanie w konkretnej sprawie publicznej. Na aktywność w tej mierze większości radnych nie licz za bardzo, gdyż spora ich część bardziej ceni sobie dobre układy i posadki, niz odpowiedzialność wobec wyborców. Korzystając z okazji tez zapytam publicznie, czy to jest właściwe i zgodne z kanonami demokracji, że kluczowi w działalności kontrolnej radni są zatrudniani w firmach podległych władzy wykonawczej? Moje pytanie dotyczy szczególnie przewodniczącego komisji rewizyjnej, kimkolwiek by on nie był.
|
|
Nie nam to oceniać są nasi przedstawiciele, którym za coś każdy podatnik wypłaca, co miesiąc gaże. Trzeba sobie zdać sprawę z tego, że polityki tam nie ma tylko układy i własny zapiecek. Mam nadzieję, że nie tylko Pan tz dostrzegł gorszące i niezdrowe tendencje, które są szerzone. Morał nasuwa się jeden, a mianowicie: Bacznie obserwuj widzu i gdy nadejdzie czas wydaj opinię krzyżykową i nie męcz się widokiem tych co doszli do władzy poczym stronniczość ich opętała i zapomnieli, po co ich społeczność wybrała. Pozdrawiam Ps. Szczere uznanie dla tz specor
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |