Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szkoła Rodzenia?????? |
Mam takie pytanie - Co myślicie o Szkołach Rodzenia i co myślicie na temat naszej Łomżyńskiej Szkoły Rodzenia? Czy warto w się wybrac na takie zajęcia? Gdzie można takową szkołę u nas w Łomży znaleśc?Spodziewam się dziecka i chciałabym się zapisac,ale niewiem gdzie więc jeśli możecie to z miłą chęcią poczytam sobie wasze opinie.Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szkoła Rodzenia?????? |
Jedyna szkoła rodzenia w Łomży to szkoła p. Jagody. Zajęcia odbywają się w Centrum Katolickim. Uczęszczałem z żoną i jesteśmy bardzo zadowoleni. Naprawdę pomaga podczas rodzenia. Gorąco polecam.
|
|
jednemu pomoże drugiemu nie ale zapisać się warto, nie zaszkodzi dowiedzieć się kilku rzeczy, trochę poćwiczyć, poznać paru nowych ludzi, w programie jest wizyta na oddziale to potem człowiek wie co i jak, ogólnie jest ok
|
|
Witam! Ja też rozglądam się za szkołą rodzenia... wiem, że teraz otworzyli jakąś nową... Podaję stronkę www.bonafamilia.ovh.org...Warto też sprawdzić koszta przed podjęciem decyzji... Pozdrawiam Ps. Na którego masz termin?? magia_2
|
|
Polecam szkołę bonafamilia, z tego co wiem zjęcia ma prowadzić pediatra, ginekolog, dwie położne. Jedna z nich prowadziła szkołę rodzenia w szpitalu, a druga prywatnie na żeromskiego(ta szkoła rodzenia miała bardzo dobre opinie, szkoda,że została zamknięta i nie mogłam skorzystać). Spróbować warto. b_ety
|
|
Świetna autopromocja. Faktem jest że szkoła rodzenia upadła w szpitalu z braku chętnych. Polecam szkołę w Centrum Katolickim i położną Panią Jagodę, spotkania z psychologiem, lekarzami oddziałowymi oraz nieoceniona pomoc w każdej sytuacji jak i podczas porodu. Zresztą.... personel szpitala od razu wie kto jest od "Jagody" mówiąc "....o widać że jesteście od Jagody :)
|
|
Super sprawa a pani Jagoda rewelacyjna kobieta . Na prawde polecam
|
|
Ja także z zona uczęszczaliśmy do szkoły rodzenia u pani Jagody,gorąco polecamy bo nawet jesli ci nie pomoże przy porodzie to chociaż bedziecie wiedzieli gdzie co i jak - jak juz sie zacznie:) p.s pozdrowionka dla p.Jagody przesyła Ula Krzysztof i Zuzia....:)
|
|
Szkoła Rodzenia to super sprawa - polecam wszystkim przyszłym rodzicom :)
|
|
Ja chciałabym się jeszcze zapytać ile kosztują lub kosztowały zajęcia w szkołach rodzenia (jeśli ktoś wie to będę wdzięczna)? Ja zastanawiam się też nad Centrum Katolickim... magia_2
|
|
Ps. co do bonafamilia to tam chyba Zaremba bedzie prowadzil... tyle, że jak dla mnie to jest spory koszt za 3-4y spotkania, a napisalam o tej szkole, bo wiem, ze taka powstala...decyzja i tak nalezy do "rodzacej"... Takze to zadna autopromocja z mojej strony... Pozdrawiam magia_2
|
|
Polecam szkołę rodzenia uczęszczałam do Pani Jagody kosztowało to 150 zł prawie rok temu.Jest bardzo miła atmosfera i trochę mi później tych spotkań brakowało. Warto się dowiedzieć co nas czeka ;O)
|
|
czy ktoś coś wie o tej nowej szkole rodzenia www.bonafamilia.ovh.org PROSZĘ o jakieś opinie?
|
|
W Bonafamilia jest z tego co widać w programie tylko 7 wykładów, natomiast w Krzyżu Św. chodzi się od 26 tygodnia do końca, czyli 2x więcej spotkań, a co się z tym wiąże można więcej informacji zdobyć i lepiej przygotować się do porodu i opieki nad dzieckiem :o) Poza tym jest już sprawdzona przez bardzo wiele zadowolonych osób :o) a o tej nowej jeszcze za bardzo nic nie wiadomo, poza tym co napisane na ich stronie internetowej :o)
|
|
Szkoła rodzenia to nie tylko wiedza, bo wiedza jest wszędzie internet, książki, opowieści znajomych. Szkoła rodzenia to przede wszystkim miejsce spotkań i miejsce doskonałego relaksu podczas ćwiczeń i chyba o to tu chodzi. Więc im więcej spotkań tym lepiej:)
|
|
to byloby naprawde cos
|
|
Czy szkoła rodzenia w Centrum Katolickim nadal działa? Ile kosztuje?
|
|
zamkneli szkole rodzenia pani jagooda wyjechala
|
|
Ehh, to znaczy, że już w ogóle nie pracuje na porodówce?
|
|
bzdury gada, nie słuchaj go. Idz do centrum tam się dowiesz.
|
|
Ooo, no to mi trochę ulżyło :) Pójdę oczywiście do Centrum, nie wiem, tylko w jaki dzień tygodnia odbywają się zajęcia. No i byłam ciekawa, czy w ogóle Szkoła jeszcze działa :)
|
|
nie ma juz wyjechala darma twoja droga
|
|
Podbijam - może ktoś chodzi lub niedawno chodził do szkoły rodzenia w Centrum lub z innych źródeł ma aktualne informacje?
|
|
Emiśka - masz maila, pozdrawiam :)
|
|
Dzięki :)
|
|
Osoby, których nie stać na szkołę rodzenia lub z innych powodów nie mogą do niej uczęszczać, powinny się zgłosić do swojej przychodni i zapytać o swoją położną. Teraz położne w przychodniach (lub w domach ciężanych) prowadzą profilaktykę przedurodzeniową. Szczególnie polecam mamom, które będą rodziły po raz pierwszy.
|
|
Ja również mam prośbę. Mogłabym dostać jakiś namiar na szkołę rodzenia w centrum katolickim. Z tego co wiem powinno się zacząć uczęszczać ok. 26 tygodnia, więc u mnie to już niedługo. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
eee tam dziewczyny od poczatku swiata kobiety rodzily bez szkol i jakos nadal daja sobie rade...nie lepiej te pieniadze spozytkowac na cos lepszego? Siedziec i pufac w gromadzie na okraglych pilkach, a w czasie skurczy i tak nie bedziecie mialy czasu ani glowy na ich liczenie i dostosowywanie oddechow i wydechow, jak przyjda parte to bedziecie przec i juz
|
|
lauracrow - jak widać, Ty klientką szkoły rodzenia nie byłaś, więc nie bardzo wiesz, jak to wygląda. Mi tam pieniędzy nijak nie było szkoda, byłam ogromnie zadowolona z uczęszczania do szkoły rodzenia. I wierz mi, nauka prawidłowego oddychania też mi się przydała :)
|
|
Ja też chodziłam do tej szkoły i byłam naprawde zadowolona,owszem trzeba zapisac sie dopiero w 26 tygodniu ciązy, telefon do p.Jagody 509 712 565.Powodzenia.
|
|
|
|
Co do szkół rodzenia to też się wiele nie zmieniło - są te, które były, ewentualnie tylko podrożały :)
|
|
a ile się płaci za szkołę rodzenia?
|
|
250zł Centrum Katolickie, a ta druga 300 zł podobno.
|
|
podbijam temat, ktoś jest z informacją na bieżąco?
|
|
no to już drogo 250-300 zdecydowanie za drogo. czyżby zajęcia dla bogatych tylko? cała idea prysnie jeżeli to prawda z tymi cenami;/
|
|
hej ja również uczęszczałam na zajęcia do pani Jagody zajęcia są raz w tygodniu kosztują 250zl chodzi się od 29 tygodnia aż do rozwiązania najpierw są ćwiczenia a potem wykłady ja osobiście gorąco polecam można dużo się dowiedzieć. Można również trafić na porodówkę do pani Jagody tak jak w moim przypadku a to tez duży plus bo pani Jagoda to super kobieta ale ogólnie w łomżyńskim szpitalu na porodówce jest super personel dziwie się ludziom którzy decydują się na poród w innych szpitalach.
|
|
pani Jagoda czyli zajęcia w Bona Famila?
|
|
pani Jagoda prowadzi zajęcia w Centrum Katolickim
|
|
W IMIĘ OJCA I SYNA ....HMMM
|
|
Zapraszam świeżo upieczonych rodziców na szkolenie z masażu niemowląt. Kurs prowadzony przez wykwalifikowaną fizjoterapeutkę i instruktorkę masażu Shantala. Po więcej informacji zapraszam na maila: centrumterapii.ew@op.pl lub pod numerem tel. 510872812.
|
|
Czy sa tutaj osoby, które są zainteresowane tematem kurs pierwszej pomocy u dzieci ? Jeżeli szukacie sprawdzonej szkoła rodzenia w Gdańsku , to zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę szkoły Supermama.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |