Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dziwne pytanie? |
Niedziwienie się niczemu, to oznaka mądrości czy głupoty? Mnie zadziwia wiele rzeczy - choćby ruch drogowy. Że tu nie ma mnóstwa wypadków to cud. W stanach pierwszeństwo ma ten który pierwszy podjedzie do skrzyżowania, i co dziwne prawie wszyscy grzecznie robią stop przed skrzyżowaniem, nie wyrywają jak polscy kozacy do przodu. Fascynujący są ludzie czekający na swoją kolej w restauracjach. Dostają taki pagier i grzecznie czekają godzinę, dwie na swoją kolej. Ja w tym czasie obchodzę połowę okolicy, bo szkoda mi czasu. A oni siedzą i czekają - czy to nie dziwne? Albo Dawid. 300 metrów do sklepów przejeźdza samochodem. Zanim znajdzie miejsce do parkowania, zanim do niego wsiądzie, wyprowadzi z garażu itp. ja już jestem dawno z powrotem z zakupami. Ale on wszystko robi w samochodzie - je, śpi i kocha się zapewne też... Dziwny człowiek. Moja ulubiona sekretarka - boi się wszystkiego co naturalne. Przed słońcem chroni się warstwą jakiejś mazi, bo twierdzi że dostaje od niego plam. Ja co prawda twierdzę że plam dostaje od tej mazi, ale... Ona wie swoje. W parku na trawie nie usiądzie, bo żyją w niej stwory, które mogłyby ją zjeść. Ostatnio przerażona trzęsła się pół godziny, bo konik polny otworzył paszczę i chciał ją zjeść (podobno miał nawet keczup ze sobą). Zawzięcie walczy z bakteriami, niszcząc je mnóstwem dezodorantów, wybielaczy i windexów... Od tej walki z bakteriami wyjałowiła się dokładnie i ma alergię na wszystko. Gdy chcemy się pozbyć jej z redakcji na trochę składamy się na kwiaty i mamy spokój. Prycha, kaszle i pod byle powodem rusza w teren, oczywiście służbowo.... Filip... W każdym tj maxie lub value price wypatrzy najbardziej obciachową koszulkę z napisem addidas, nike lub podobnym. Dla niego dobry program telewizyjny to:... słuchaj pójdziemy do jedynki (taka "dyskoteka") i pokażemy niezłe dupy, a zamiłowanie ma do tłustawych... Amerykańskie dziewczyny... w większości mac donaldowe figury, i co mnie dziwi kompletnie bez kobiecego wdzięku... może to te bezstresowe wychowanie... dzieci... wczoraj w kościele na oko 8-letni synek uderzył matkę w twarz, a ona za to go przytuliła... dziwna matka dziwne że w polskim kościele dziewczyny nie służą do mszy. Toć to taki ładny widok. A DaSto... też się robi dziwny... Gdy go ulubiona sekretarka wnerwi swoim ciągłym gadaniem nie mówi zamknij się tylko sziat ap, załatwia insiurę, używa sela i jeżdzi basem... wieczorem tęskni do polski pod kołdrą, a gdy mariusz pyta go czy tęskni, nie przyznaje się wcale a wcale... Obaj dziwią się sobie, że są tacy twardzi, że nie tęskną... I obaj dziwią się ze nie potrafią się przyznać do prawdy... Ameryka wykrzywia, ciekawe jak bardzo mnie wykrzywi... ale i uczy samodzielności... Dziwię się wszystkiemu, wszystko mnie zadziwia... Oznaka to madrości czy głupoty?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dziwne pytanie? |
Mądrości :) Tylko człowiek głupi niczemu sie nie dziwi. Tak na marginesie, z tego spolszczonego amerykańskiego można by już zrobić słownik :) Mój ojciec, który też tam już trochę siedzi, mówi, że był nafeedować birdy, a jak dzwoni z pracy to stwierdza że mają dziś ef bi (czyli fu***en boss) :D
|
|
To jest taie dlugie ze niechce mi sie czytac. POZDRO
|
|
DaSto pisze długie posty, ale czasem trzeba się też zatrzymać ...
|
|
Ostatnia książka, którą przeczytałem była dłuższa. :) Teraz czytam jeszcze dłuższą. :D Przy tekstach Dasto miło jest zwolnić na trochę. Tak dalej Dariuszu! --- Iota Geminorum
|
|
Ludzie w Stanach pędzą w wyścigu szczurów, tylko taki Da$to sie zatrzyma i podda w wątpliwość. W Polsce też trwa taki wyścig, ale niektórzy nawet 2 min nie poświęcą na przeczytanie jego słów. Ludzie to co On pisze zdaje nam sie takie takie egzotyczne, a przecież nasze życie wygląda podobnie, przeczytajcie jeszcze raz ten felieton i pomyślcie o sobie... A do ciebie Da$to: cogito ergo sum - wątpię więc jestem; jak przestaniesz wątpić, to cię wciągną do tego matriksa. Z tradycyjnym rosyjskim pozdrowieniem: tejk ker jorself
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |