Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Hakerzy w Łomży? |
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat strony frodo.wsa.edu.pl? Czyżby jacyś łomżyńscy hakerzy się dorwali do internetu :P ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Hakerzy w Łomży? |
No wlasnie, to juz drugie wlamanie w ciagu dwoch tygodni, ktos jest uparty :-)
|
|
czyżbyś coś sygerował?? :>
|
|
Jak dla mnie to się to podoba:P
|
|
"chakiery" sa brzydkie... ! :)
|
|
Fe!:)
|
|
:D
|
|
hmm, a może tym hakerem okazał się ich admin...ihihihi
|
|
Z tego co pamiętam, strona frodo opierała się na Mambo OS, które jest bardzo dziurawe... Nie widziałem shakowanej strony, ale zakładam, że hack polegał na umieszczeniu jakiejś wiadomości lub zmianie struktury strony... Przy dobrej znajomości PHP i Mambo OS nie jest to większym problemem. Nie nazywajmy tego hakowaniem... Pozdrawiam
|
|
hehe ale co wy gadacie tu o znajomosci, wiekszosc "chackierow" wchodzi na serwisy takie jak: www.securityfocus.com, astalavista.com, tam znajduja porady krok po kroku co robic zeby cos "chacknac", na dodatek jest dolaczany ladny programik ktory robi wszystko za "chackiera" :) Wiec cala lomza moze byc "chackierami". P.S. Znam pacjenta ktory kupil sobie komputer, poczytal przez 3 mc easy pc, poniej przez 2 mc posiedzial na necie, poczytal sobie faq dorwal programy, zainstalowal sobie winowsa i linuksa, a pozniej udalo mu sie wbic na pewien serwer komercyjny. "So easy to say, harder to do"
|
|
Takie zycie. Mambo mozna bardzo latwo "udupic" z czym sie zgadzam (MrS). Co do wskazówek (STEP BY STEP) też się zgadzam (JayCop2004). Ale z nieoficjalnych źródeł wiem że serwis został "zhackowany" w taki sposob ze Admin nie mogl sobie z tym poradzic, a potem nie probowal bo przestal sie tym zajmowac i teraz frodo jest zdjete... a szkoda fajne forum mieli :) Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
hehe wszystko da rade odkrecic, hehe tylko co "my" z tego bedziemy mieli ??? jestem pelen podziwu dla pewnych osob. n/c . its very intresting :P pozdro mokotow i goclaw :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |