piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Będzie CH czy nie???

Witam wszystkich.
No więc jak będzie z tą budową Centrum Handlowego w Łomży? Przed wyborami, tyle się o tym mówiło, nawet padły slowa, że decyzja, gdzie zostanie ulokowany hipermarket zostanie podjęta zaraz po wyborach, a tu wybory już dawno za nami i nic nie słychać o dalszych jego planach.
Powiem krótko, jeżeli w Łomży nie powstanie żaden tego typu market, multikino i jakieś inne punkty rozrywki, to młodzi ludzie będą wyjeżdzać z tego miasta, zresztą już to robią, i wcale się nie dziwię, bo wogóle nie ma co w tym mieście robić. A Ci co wyjeżdzają (np. na studia) i poznają smak życia w większym mieście, wcale nie chcą wracać do Łomży. Dlatego władze powinny zadbać o rozwój tego miasta, poprzez zrobienie wszystkiego, żeby zatrzymać uciekającą młodzież, ale... eeeh szkoda gadać.
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że niedługo coś tu ruszy, bo naprawdę będzie źle...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Będzie CH czy nie???

niezła teza, młodzież ucieka z Łomży bo centrum handlowego nie ma...
swoją drogą oryginalny temat, szkoda gadac...

...jest w tym trochę racji...myślę, że nie jest to główna przyczyna ucieczki młodych ludzi z Łomży ale na pewno jeden z bodźców...pierwszą jest pewnie brak większych szans na rozwój zawodowy w naszym mieście...

nie rozumiem ludzi, którzy rękami i nogami bronią się przed wybudowaniem centrum handlowego w łomży. nie twierdzę, że ch to jedyna droga do jakiegokolwiek rozwoju miasta, czy też zapobiegania emigracji młodych ludzi.
uważam natomiast, że wybudowanie takich obiektów w naszym mieście stworzyłoby szansę na większą, zdrową konkurencję na rynku, pewną alternatywę dla spędzania wolnego czasu.
na pewno młodzi ludzie nie wyjeżdżają stąd tylko dlatego, że nie ma tu większego ch, ale proszę o poważne argumenty za tym żeby nie było u nas takiego obiektu...
no kupcy łomżyńscy na pewno coś wymyślą

Przypominam Ci, że nasz region głosował na PIS, który jest przeciwnikiem sklepów dużo powierzchniowych.

A prawda jest taka, że jeżeli Łomża nie zmieni kursu na ludzi młodych (możliwość zatrudnienia oraz zapewnienia im rozrywki), to osiągnie swój — planowany od lat chyba — cel: bycia miastem EMERYTÓW.

Piszę z Warszawy, gdzie znalazłem zatrudnienie, edukację i rozrywki. Do Łomży wracać lubię, ale odpocząć…

Ja bym proponował żeby odpowiadać na zadane pytanie w tytule tego wątku.
Moja odpowiedz: kiedyś będzie :)))

Może faktycznie trochę przesadziłem, że to główny powód ucieczki młodych, ale addict ma rację, że jeżeli nie ruszy się nic odnośnie powstawania nowych miejsc pracy, budowy fabryk i itp., oraz rozrywki dla młodzieży (ludzi starszych także), to zostaną tu tylko nieliczni! I wszystko na to wskazuje. Sam studiuję i powiem, że jak wyjeżdzam, to odżywam na studiach, a jak wracam, to kompletnie nie ma tu co robić oraz gdziekolwiek wyjść.

Ja sie zgadzam z robert457 nic nie ma do roboty w tym mieście

raczej w Łomży nic nie będzie, tymbardziej że w białym otwarte zostaną następne dwa centra handlowo-usługowe, już można zobaczyć bilbordy Media Markt otwarcie chyba 24.11.2007 w CH "Biała" http://www.galeria-biala.pl/ więc w Łomży pewnie jeszcze pare Biedronek przybędzie???

ja się zrobię z robertem że jak powstanie centrum to częśc osób nie ucieknie z Łomży.
Z prostego powodu chociażby - będą w tym centrum pracować.

Poza tym już wspominałem. Sami sobie zgotowaliście, to że nie ma hipermarketu. To Wy na głosowaliście na przeciwników inwestycji w Łomży.

Zgadzam sie z robert457 wlasnie z braku rozrywek miejsc pracy i centrow mlodziez wyjezdza, sama wroce do lomzy dopiero jak cos wybuduja...

popieram unomata

hipokryzja i zakłamanie

jednocześnie 90% mieszkańców chce hipermarketu i 90% głosuje na pisss.., który go nie chce bo sklepik posła padnie:((

informuję (bo wiem) że marketu w tej kadencji (2006-2010) nie będzie

W tym sęk, że ja własnie głosowałem na Platformę i cieszę się, że wygrali wybory, może u nas w regionie nie, ale w Polsce tak. I może w końcu coś w tym kraju ruszy, bo za czasów PiS-u, to wręcz odwrotnie, cofaliśmy się w rozwoju! Czas żeby rozwinąć ten kraj dla człowieka po studiach.

rady, nie pierd... toć w Łomzy rzadzi PO:)))

Jan Serce, chyba nikt nie jest głupi i każdy wie, że PO rządzi w Łomży i w całym kraju!!!!! Skoro wygrało wybory to tak musi być! Ale chodzi o to, że podczas wyborów w obrębie łomżyńskim więszą ilością głosów wygrało PiS. I dlatego jest jak jest!

Odpowiem wa na to pytanie. Na pytanie które brzmi: Będzie CH czy nie???
Będzie, ale za to jeden wielki ch*j...

Nie martwcie się o mnie, ja jestem już duży.
Potrafię odróżnić morze od kałuży...

Nie zgadzam się z tezą że w Łomży nie ma miejsc rozrywki!!!
Są! I to zaraz wam je wymienię !!!
1.Blokowiska, gdzie rozrywką jest napadanie grupą na pojedyńcze osoby
2.Ławki przed blokami gdzie się pije najtańsze piwo i wino
3.Oczyszczalnia ścieków, gdzie można sobie popływać, jak ktoś chce oczywiście

Oraz najważniejsze

4.Msza św. w jednym z 10 (tyle jest teraz ich? bo już się w rachunkach pogubiłem) kościołów

Nie martwcie się o mnie, ja jestem już duży.
Potrafię odróżnić morze od kałuży...

robert457, ale przypał z ciebie, śmiać się chce. W kraju wygrało PO bo były parlamentarne wybory a nie samorządowe, a w Lomży rządzi PO już od kilku lat i to ten prezydent i ta partia odpowiada za to co się dzieje w Łomży.

W Łomży zawsze i na wieki wieków będzie rządził PIS, Taka jest nasza lokalna Tradycja. Sama osobiście próbowałam się do niej przekonac przez wiele tygodni szukając w szmatłeksach odpowiedniego do mojej urody "mocherka". Niestety jak się okazało mam alergię na mocher, i po krótkiej prezentacji dostawałam wysypki na dupie. Ale liczę, że jak PIS znów dojdzie do władzy to może środki przeciwalergiczne na "mocher" będą dostępne we wszystkich kościołach i tak jak w Seksmisji głos będzie nam powtarzał "weź pigułkę".
A co do CH to napewno będzie tylko napewno nie w opcji prezentowanej przez tych z bawełny a'la Arkadia w Warszawie, ale coś na naszą miarę napewno powstanie.

Tylko po co mialoby to centrum powstac??? Jak nastawiaja tych Biedronek (po co czwarta Biedronka? pytam), do tego dorzuca Lidla, to nam powiedza, ze sklepow ci u nas dostatek.
Ja naprawde wolalabym jedno porzadne centrum handlowe, z jakims Carrefoure'm czy Realem, do tego troche sklepow z ciuchami, zeby jakis wybor byl. A tymaczasem tutaj stawiaja tylko te tanie sklepy, gdzie sprzedaja glownie towary marki "tu wpisac nazwe sklepu". Nie mam nic przeciwko temu, zeby one sobie byly, ale nie w takiej ilosci!!

figlarka, a prezydent Łomzy to z jakiej partii się wywodzi?:)))
Niektórzy wiecznie narzekający na tą piękną Łomżę nie mogą zrozumieć i uwierzyć że w tym mieście jednak rządzi od dawna PO, no bo jak to narzekać na tą wspaniałą partię...:))) cały światopogląd by się zawalił...:)

Szanowny Janku, pamięci to ty nie masz za grosz. Czyżbyś zapomniał o fakcie który miał miejsce podczas kampani prezydenckiej w mieście Łomża. Prezydent Nasz chciał startowac z poparcia PO nawet reklamy o tym informowały ale działacze naszego lokalnego PO informowały, że nie jest on kandydatem popieranym przez PO.
A plakaciki z P. Kołakowskim w czasie kampani wyborczej do parlamentu nie wpadły ci w twoje piękne oczęta. ZChN (dzisiejsza Liga Polskich Rodzin i po części PIS) to chyba nie PO, a o ile się nie mylę to z tej partii się wywodzi nasz Prezydent.

figlarka ja pamięć mam, ale ty za to nie masz wiedzy:) bo prawda jest taka że w PO powstał konflikt dotyczący tego kto ma startować z tej partii na prezydenta, chciano jednak żeby ktoś inny wystartował niż Brzeziński. Wtedy to zrobił swój komitet wyborczy, jakoś go nazwał i tyle. Tak czy inaczej Brzeziński wywodzi się z PO i przy rządzeniu wspiera się głosami radnych z tejże partii, co przyniosło piękne plakaty wyborcze na których to prezydent Brzeziński popierał kandydata PO w ostatnich wyborach parlamentarnych, Pana Głaza:)))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org