piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
HANKA BIELICKA

Według mnie Hanki Bielickiej jest Łomży ZA DUŻO. Mogli by stawiać pomniki innym osob. ALE komu?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: HANKA BIELICKA

Ciekawi mnie jaki jest mniej więcej koszt takiego pomnika. .Zaraz padnie tysiące postów co można by zrobić zamiast stawiania tych pomników.

Jedno jest pewne- pomnik straszna lipa i potrzeba dużo samozaparcia i wyobraźni, żeby tam Hankę Bielicką zobaczyć...

według mnie w Łomży Hanki Bielickiej NIE JEST ZA DUŻO
to mówiłem ja, NieJarząbek..

Mam nadzieje, że koszt takiego czegoś nie jest wysoki, w innym wypadku zwątpię w to na co miasto wydaje pieniądze.. ;)

Roman Engler - rektor Wyższej Szkoły Agrobiznesu, Jan Kurpiewski - właściciel firmy PHU „Kurpiewski” i Marek Mackiewicz - właściciela firmy „Mackiewicz”. To oni zapłacili za tą przyjemność. Jeżeli chodzi o kompozycje i wykonanie techniczne -mi się podoba. Jest tylko jeden feler, Pani Hania jakoś nie bardzo jest do siebie podobna. Niby autor tłumaczył się tym, że chciał ukazać Hankę Bielicką młodszą i taką jakiej jej nie znamy, ale co tam jak na studenta 5 roku to i tak wykonał kawał dobrej roboty .

jojo21

sorrki wypsneło mi się "jej" pod koniec wypowiedzi nie potrzebnie

jojo21

Powtórzę się - to raczej p. Maria Kaczyńska z Warszawy, niż p. Bielicka...

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Rąk trzeba wiele, pomników mało...

Grzegorz

Wczoraj właśnie sobie obejżeliśmy z bliska to "cudo". Wychodzi na to że to p. Kaczyńska jak nic !, a p. Bielicka (z całym szacunkiem) chyba za wirnik od silnika robi, tak się w grobie obraca na ten Jej pseudo wizerunek.

________
Malachit

zeczywiscie pani hanka jakas taka strasznie chuda,wydaje mi sie ze troszke kilogramow by sie jej przydało. co to za sens przedstawiac kogos takim jakim go nikt nie pamieta chyba lepiej jakby była taka jaką była, co by było jakby ktos zrobił pomnik świetej pamieci papieza J.P2 o jakies 20 kilogramow grubszego ?? chyba by jakies zamieszki w łomży były!!!

pozdr. ide cos spale w c.o.

I tym sposobem mamy pomnik p. Kaczyńskiej w "zagłębiu pisu"

MirekO

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org