piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kolejna Śmierć przed chwilką

Srebrne BMW sciągneło z jezdni kobiete.Fakt iz stara no ale droga hamowania jest dosc dluga.

Ulica Rządowa w dół do ronda zamknięta

4lomza.pl

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kolejna Śmierć przed chwilką

na Rządowej trzeba uważać... ludzie czasem bez pojęcia wybiegają tuż pod koła, nawet jak jest ciemno i ślisko... najczęściej tam na wysokości sklepu z szyldem "PIWO"...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

I wlasnie z tego sklepu ta babcia szla ... koles nie bedzie mial zbyt latwo.droga hamowania okolo 23 metrów

4lomza.pl

i to niby dużo? jest ślisko i z górki... to ile ma wynosić droga hamowania z 50km/h?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

po drodze hamowania widac że zapier...... zdrowo napewno niebyło to 60 km\h :/ kolejny szpaner w bmw poczuł moc i jeżdzi ile wlezie :/

;)

ok, znalazłem...

http://old.kwp.lublin.pl/~wrd/strony/hamowanie.php

chyba powinna być krótsza... ale ślisko + z górki i droga hamowania będzie się tym bardziej wydłużała im cięższy samochód będzie...

PRZY DOBRYCH WARUNKACH TAKICH JAK TERAZ WLASNIE PRZY 50KM Z GORKI TO OKOLO PARU METROW A NIE OK.20-PARU.
Z OCENY BIEGLYCH WYNIKA ZE 120KM MUSIAL TEN KTOS LECIEC.

4lomza.pl

wychodziłoby, że jechał z prędkością 80 km/h... ale to chyba dane dla suchego asfaltu, gdzie droga jest pozioma...

scanning: tam się niebardzo da rozpędzić do 120...

TUTAJ STWIERDZONO OKOLO120KM/H WIEC CIEZKO JEST MI PODWAZAC TE DANE Z DANYMI Z WWW KTORA PODALES.

4lomza.pl

nie wiem jak można zatrzymać się z 50km/h na paru metrach po mało przyczepnym asfalcie z górki...

NIE WIEM. PANOWIE ZACZNIJMY OD POCZATKU BMW 528 WIEC MOZNA DO 120 SIE ROZPEDZIC.

PS. JAK WKLEIC JAKIS RYSUNEK NA FORUM ???

4lomza.pl

http://img223.imageshack.us/img223/4293/sparta104nq8.gif

4lomza.pl

aaa... jak 528 to rzeczywiście da radę... a po dwa... taka ciężka locha i tak ma problem ze skutecznym hamowaniem...

rysunek wklejasz umieszczając link do niego między , a ... o tak:

www.obrazek/przyklad.jpg

NIE DZIALA :(

4lomza.pl

twój link

kurde... to usuwa tagi...

[ img ] link do obrazka [ / img ]

usuń spacje tylko...

NO TAK :) ALE JAK WPISZE LINKT TO WIDOCZNY JEST TYLKO LINK A NIE RYSUNEK TAK JAK PROBOWALEM POWYZEJ

4lomza.pl

4lomza.pl

link musisz wkleić między te wyrażenia "img" w kwadratowych nawiasach...

img223.imageshack.us/img223/4293/sparta104nq8.gif

4lomza.pl

[img223.imageshack.us/img223/4293/sparta104nq8.gif]

4lomza.pl

JAK MASZ CHWILKE WYSLIJ MI NA MAILA JAK TO MA SKLADNIOWO WYGLADAC BO NIC NIE ROZUMIME lidiakiel504@INTERIA.PL

4lomza.pl

OK MAM :)

4lomza.pl

[ img ]http://old.kwp.lublin.pl/~wrd/grafika/link_siedziba_out.gif[ / img ]

4lomza.pl

chłopaku, usuń jeszcze spacje i będzie gitara...
czyli wszystko tak jak napisałeś, ale bez spacji...

http://old.kwp.lublin.pl/~wrd/grafika/link_siedziba_out.gif[/ img ]

4lomza.pl

http://old.kwp.lublin.pl/~wrd/grafika/link_siedziba_out.gif[/ img ]

4lomza.pl

nie usunąłeś jeszcze spacji w drugim nawiasie...

4lomza.pl

AAAAA :) DZIAłA SENKS HIHEHE

4lomza.pl

no w końcu ;)

;) dzieki

4lomza.pl

No to sobie narobił koleś problemow!!!!!

BMW

Bedziesz Mial WYpadek

4lomza.pl

Zawsze każdy dyebil popierdala jak szalony po giełczyńskie w strone rządowej a o potem za zakrętem znów zapierdala jak debile toć to dwa krótkie kawałki prostej, a wszyscy prubują wyciskać na nich ile wlezie!

Przepisy mówią,że gdy widzimy dzieci,osoby zataczające się (nie konieczne pijane), na logike nawet starsze,musimy zachować szczególną ostrożność.1.Watpie w to, że jadąc 50 km/h kierowca nie zdązył by zauważyć i bezpiecznie zachamować.Jeżeli niby to nie zauważył i babcia wleciała mu pod koła, to dłaczego są ponad 30 metrowe ślady chamowania?
3.droga chamowania przy 75 km/h to ponad 30 metrów.Droga reakcji to 11 metrów.4.tablice wskazują na pojazd zarejestrowany w Łomży.Nikt mi nie powie, ze ten gościu nie wiedział, w których miejscach trzeba szczególnie uważać.

z tego względu iż jest z Łomży, a nie np w trasie, nie spieszyło sie jemu, tylko chciał pocisnąć, pokazać,że ma bejce.przepisy są przepisami.Jeżeli jest ograniczenie do 50, tzn,że któś to chyba tą prędkość wyliczył....a szpan i "5 minut wcześniej" nie usprawiedliwiają narażania innych na śmierć lub kalectwo.

Brawo detektywie Colombo :)

A to , ze mokro- to dodatkowo nie dostosował prędkości do panujących warunków.
Ale pewnie znajdzie się bogaty tatuś z układami i wyciągnie wymoczka z opresji.
Szkoda kobiety.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

hej jezdna była sucha jak pieprz , a byli świadkowie co widzieli ,że jechał bardzo szybko i wręcz stwierdzili ,że jak w.....

Nasza

Być może ta starsza kobieta weszła na jezdnię nie upewniwszy się, ale z drugiej strony jeżeli on jechał tak szybko jak twierdzą świadkowie to tylko trwało kilkanaście sekund zanim znalazł się tuż obok niej "z nikąd dosłownie"

napewno koles nie chcial zabic tej babki ludzie czasami wychodza na ulice bez namyslu !!!!!!!! a zwlaszcza na tej ulicy !!!!!

cytrus

KONDOLENCJE DLA RODZINY ZMARLEJ

cytrus

Wychowałem się na Rządowej i akurat przy miejscu wypadku, nieraz było tak że od Starego Rynku jakiś idiota się rozpędzał by na wysokości sklepu hamować przed łukiem i rondem, zresztą zawsze tak było. Tak samo i od ronda!!!

kulig "A to , ze mokro- "

przyjżyj się zdjęciom,czy jezdnia jest mokra?
a może zdołała wyschnąć do przyjazdu policji

Mam jedno pytanie. Dlaczego ABS nie zadziałał??? To BMW wiec chyba miało ABS, a gdyby zadziałało to by nie było takich śladów. Hamulce według mnie były nie do końca sprawne!!! A tak ogólnie to zabierać takie samochody takim gówniarzom!!!

Popatrzcie najpierw na fakty zanim wysnujecie jakąkolwiek hipotezę...

1. Jezdnia suchutka, co widać na fotkach.
2. Ślady chamowania dłuuuugie i PROSTE!, zero próby wyminięcia - może świadczyć o małym doświadczeniu kierowcy i wysokiej prędkości.
3. Uderzenie PRAWYM! bokiem pojazdu, czyli tą stroną z której weszła staruszka.

Już te trzy fakty świadczyć mogą o tym że:
1. Kierowca już z daleka dostrzegł starszą panią (czas reakcji + dłuugie ślady hamowania = spory dystans do pokonania).
2. Sucha jezdnia + długie ślady hamowania = duża prędkość.
3. Nieduża odległość prawych śladów od prawego krawężnika (a uderzenie nastąpiło właśnie prawą stroną) plus do tego spora odległość z jakiej kierowca zaczął hamować świadczą o tym że starsza pani poruszała się powoli (wiek ?)

Gdyby kierowca jechał wolniej to odległość z jakiej zauważył wolno wchodzącą na jezdnię lub też idącą jeszcze wolniej ale już na jezdni starszą panią, pozwoliłaby mu na spokojne zatrzymanie się przed, bądź też ostatecznie na wyminięcie.

Powoli nasuwa mi się takie twierdzenie że niektórzy kierowcy w BMW tracą rozum, oczywiście o ile wcześniej go mieli...

... i tylko żal starszej pani...

________
Malachit

nie naprawiajcie samochodow na ulicy sikorskiego.. kolo ronda ktoregos.. bo wam zepsują czujke abs.. i pozniej sie nie wlaczy...

Ja miałem podobną sytuację, jak ta pani, tylko ja na szczęście żyję.

Przechodziłem przez przejście na rogu Spokojnej i Piłsudskiego. Z Piłsudskiego wjechał na mnie idiota po zawodówie, 20 lat, samochód dziadka, jechał z pracy (zarejestrowany jako bezrobotny).
Ja się spieszyłem na autobus, więc szedłem nieco szybciej. Przechodziłem ze Spokojnej (prawa strona) w stronę eskulapa. Wszedłem na przejście ze 2 metry przed, ale dlatego, ze musiałem wyminąć samochód. W momencie zderzenia byłem na pasach. Moja prędkość to załóżmy 10km/h.
"Kierowca" wyjechał nagle zza zakrętu. Wpierdolił się prosto na mnie. Uderzyłem piszczelem, podbiło mnie, spadłem na maskę i głową wybiłem szybę. Wcześniej amorytzowałem upadek ręką o maskę, ale szybę wybiłem głową. Jechałem jeszcze 10 m na masce. Po minucie sam się podniosłem i zszedłem na trawnik. Bolała mnie głowa i noga. Z jednego z samochodów wybiegli ludzi (swoją drogą bardzo mi pomogli). "Kierowca" najpierw musiał obejrzeć obrażenia samochodu. Do mnie nie podszedł.

Po 20 min przyjechała karetka. Policja jakieś 10 min później. Przeprowadzili "wywiad" z "rajdowcem". Swiadków o nic nie pytali, tylko spisali ich nazwiska. Tamten typ zeznał, że jechał 20 km/h i ja mu wybiegłem nagle za przejściem. Wszystko ładnie, sprawca niewinny. Przecież samochód stoi za przejściem nie w wyniku hamowania, ale dlatego, że ja dopiero tam wpadłem. To ja byłem szybszy niż samochód wg pseudoofiary. Mnie spytali o jakieś ogólne sprawy w szpitalu.

I teraz zgadnijcie komu policja uwierzyła??

Potem jeszcze ten idiota co mnie potrącił wytoczył mi sprawę w sądzie ! Bo mu samochód zniszczyłem ! A za nim zeznawał ten policjant, który prowadził później dochodzenie. Świadków nie dopuścili, chociaż miałem 4 świadków po swojej stronie ! Sąd odrzucił pozew. Na szczęście.

Jak myślicie, jak będzie w tym przypadku??
Wg mnie wyjdzie, że kobieta była pijana i wlazła celowo pod koła biednemu chłopaczkowi, co z prędkością 30km/h. Od rodziny ofiary zarząda 1000 zł za wstawienie szyby, zderzaka i prostowanie maski.

Szkoda kobiety, szczerze współczuję jej rodzinie. :(

P.S.
Cała sytuacja się dla mnie dobrze skończyła:
- dostałem odszkodowanie
- obrażeń raczej brak (zbita noga, kilka niewidocznych blizn)
Jednak równie dobrze mogłem skończyć na wózku lub w piachu :/

Jaką siłą musiałem uderzyć w samochód głową, tak, że zbiła się szyba ??
Przypominam, że najpierw uderzyłem ręką. Zatem jaka była prędkość samochodu?? 20 km/h ??, bo mi się zdaje , że co najmnie 2 razy tyle!

Znowu straszliwa tragedia...śmierć i rozpacz rodziny,ale też żal młodego człowieka,który przez własną beztroskę i głupotę marnuje swoje życie...
Zawsze ubolewam nad tymi młodymi, niedoswiadczonymi ludźmi i wcale nie satysfakcjonuje mnie fakt,że zostaną ukarani.

G a z e l a

"michalekk89" a skad mozesz wiedziec czy akurat temu kirowcy sie nie wlaczyl abs i akurat ze ten samochod byl tam na sikorskiego robiony...????ale tak na prawde wspolczoje temu mlodemu chłopakowi za kierwnico bo nie wyobrazam sobie co czuje ten chlopak teraz zabil kogos i musi zyc z tym do konca zycia i zmarnowal se zycie moze jakby mial inny samochod to by inaczej wyszlo chopdzi mi o moc samochodu

michalekk89:" napisał(a):nie naprawiajcie samochodow na ulicy sikorskiego.. kolo ronda ktoregos.. bo wam zepsują czujke abs.. i pozniej sie nie wlaczy..."

koless weź nie udawaj. Ślady hamowania na prawie 30 m bez przerwy a Ty mówisz że się ABS włączył??? My nie mówimy że on tam był robiony i tam mu zepsuli. Ja tylko stwierdzam fakt , że ABS po prostu się nie włączył!!!

Ciekawe kto kierował? ...

bo podobno (tak słyszałem) że to Czipi

zablokował koła i dlatego nie było manewru a znaczenie na asfalcie. Bez wątpienia prędkość. jak ktoś zauważył, widział z daleka że kobieta zbliża się do jezdni. Nie mogł zwolnić tylko gwałtownie nacisnął pedał hamulca i tak sie skończyło bo wiedział że jedzie dużo za szybko. a kobieta starsza ruchy wolniejsze ma, więc zdążyła tylko wejść na jezdnię.

1. Kierowca - małolat, który dostał bryczke od rodziców lub za inne przekręty.
2. Zachowanie na drodze - lekceważące czyjeś życie, bez myślenia co może się stać gdy będę jechał b. szybko.

For Marcin1990 - uważasz, że policjant ci pomoże, on się nie zastanawia nad tym jak komuś pomóc, tylko jak kogoś upier****

Prawda boli ludzi, których moralne spłynęło w kiblu razem z moczem.
MARCELUS

mi chodzi o to ze michalekk89:" napisał(a):nie naprawiajcie samochodow na ulicy sikorskiego.. kolo ronda ktoregos.. bo wam zepsują czujke abs.. i pozniej sie nie wlaczy..."

a skad on moize wiedziec?? takie rzeczy??

diabel z dusza aniola napisał(a):

> Ciekawe kto kierował? ...

a co cie to obchodzi. sensacji szukasz?? KMWTW

youngbloodz
wszystkie moje posty mają prawa autorskie ® ... edytowanie, kopiowanie, usuwanie, cytowanie lub przenoszenie bez mojej wiedzy i zgody jest zabronione i karane karą grzywny

Mlody chlopak napewno zaluje i bendzie do konca zycia pamietal ta chwile i z pewnoscia juz nigdy nie wcisnie tak mocno gazu i choc napewno zaluje tej chwili to i tak babce nie wroci zycia

cytrus

a jeszcze jedna sprawa tak wszyscy go krytykuja ale wiekszosc 98% mlodych chlopakow za kierownica takiej fury przyciska gaz i niech kazdy sie zastanowi czy siedzac przed kulkiem nigdy nie przekroczyl predkosci wtedy co 2 osoba moze sobie wyobrazic ze mogla byc na miejscu tego kolesia i zanim skrytykojesz zastanow sie czy nie przytrafilo ci sie przycisnac gazu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (JESLI MASZ PRAWKO) a jesli go nie masz to nic nie mow bo nie wiesz jak bys sie zachowywal za kierownica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cytrus

Ja jakiś czas temu miałem wypadek, w terenie niezabudowanym i moje ślady hamowania miały 27 metrów - a jechałem ok 100 km/h przy suchej nawierzchni. Po śladach hamowania widać, że koleś zdrowo zasuwał i na takie patologie nie może być pobłażania. Wqrwiaja mnie takie pajace urządzający sobie rajdy na łomżyńskich drogach, czasami strach przez ulice przejść bo ktoś ma ciężką nogę.

Do Rambo 777 nie jestem w Łomży w chwili obecnej, więc nie wiem jak było, z wcześniejszych postów odniosłem wrażenie , ze może ślisko było.
Więć napisałem , ze nie sa to okoliczności łagodzące.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

ja też na początku myślałem, że było ślisko... nie wiedziałem, że jezdnia sucha...

po takich śladach to i mi ciężko uwierzyć w 50km/h

Macie zero współczucia, co do tego chłopak, szkoda jego życia tylko potraficie wyciągać pochopne wnioski, on chyba specjalnie babce życia nie odebrał i tego nie zaplanował, ona i tak się na żyła chodź i tak jej szkoda ze to czloweik, ale on ma jeszcze cale życie przed sobą i sam fakt, co musi przeżyć i zostanie mu uraz do końca życia. A babcie pochowają i za jakiś czas zapomną ( zazwyczaj tak jest)- nikt nie wie, jaka będzie jego śmierć i co każdego może jeszcze spotka...

ty unomat ale ty tez nie jechales 90 tylko ponad 100, co sie czepiasz do ludzi?? myslisz ze chcial ja zabic?? celowo raczej tego nie zrobil!!

dobre myślenie. zabił niechcąco. wariat się rozpędzi Bóg wie ile a później wymówka: niechcąco.
Rozumiem zabić w obronie, ale to mi na obronę nie wyglądało. Ta babka powinna przeżyć i później takiego zastrzelić

a jak ojciec zabija wlasne dziecko przy wykonywaniu pracy polowej to tez robi to celowo?? ty nad swoim mysleniem popracuj!!

Autor: kurczaczek (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-11-07 17:52
Macie zero współczucia, co do tego chłopak, szkoda jego życia tylko potraficie wyciągać pochopne wnioski, on chyba specjalnie babce życia nie odebrał i tego nie zaplanował, ona i tak się na żyła chodź i tak jej szkoda ze to czloweik, ale on ma jeszcze cale życie przed sobą i sam fakt, co musi przeżyć i zostanie mu uraz do końca życia. A babcie pochowają i za jakiś czas zapomną ( zazwyczaj tak jest)- nikt nie wie, jaka będzie jego śmierć i co każdego może jeszcze spotka...

Co za kretyński wpis: ona i tak się nażyła ? a on ma przed sobą całe życie?
To co chcesz powiedzieć , ,że jej nie żal ?
A gdyby to była twoja babcia ?
Też byś tak napisała?
Też jej nie będzie żal, bo przecież też ma już swój wiek ?

„Kiernek” najwidoczniej taki los był pisany tej babci i co tu wyciągać wnioski niewiadomo jakie, a ten chłopak tym bardziej nie zaplanował tego, co się stało, to było przypadkowe zdarzenie, zbieg losu, a czasu się tym bardziej nie cofnie- jeśli tak by można było to: przypuszczam, że on na pewno by nie jechał tą ulicą, a ta babcia by nie przebiegła przez ulice i poszłaby gdzieś indziej do sklepu

nie twierdzę przecież że zrobił to celowo. mam to na myśli, że jeżeli ktoś rzeczywiście tak się rozpędza to powinien mieć świadomość że może stać się coś złego.
Owszem - on będzie miał skaże już na sumieniu. Jeżeli ma słabą psychikę to może być z nim ciężko.

a co do prac polowych: nieraz widziałem jak 7-13latki jeżdżą ciągnikami po ulicach. Myślisz że one same weszły do ciągnika i podebrały kluczyki?

„Twoje EGO ‘’ należy bardziej racjonalnie podchodzić do sprawy i nie ma co gdybać!!

Kurczaczek najpierw sie zastanow sto razy a pozniej pisz co myslisz twoje stwierdzenie : "ona i tak się na żyła , "A babcie pochowają i za jakiś czas zapomną " przegiełas pałe maksymalnie ty głupia piz.do postaw sie na miejscu rodziny tej kobiety!!!!!!!!!!!!!! chlopaka szkoda nie zrobił tego specialnie kazdy mlody lubi szybka jazde i nie mysli do czego moze to doprowadzic szkoda ze akurat w tym przypadku skonczylo sie to w taki sposób.

trochę przejrzałem ten wątek i wtrącę swoje 3 grosze. Mam taką samą bemke i jak była mowa że nie włączył mu się ABS bo były takie ślady, w BMW jest możliwość wyłączania systemów abs i antypoślizgu jednym przyciskiem, robi się to by się samochodem pobawić, zrobić piska albo zarzucić. Całkiem możliwe że miał to wyłączone, inna sprawa że mi już 2 razy w ciągu 3 lat wysiadł czujnik ABSu a to 500 zeta za wymiane i przyznaję że sam jeździłem przez jakiś czas bez ABSu i antypoślizgu bo to idzie w parze. Widziałem długość tego hamowania i to była duża prędkość, ale też jestem przekonany że świętej pamięci babka wpakowała się bezmyślnie na drogę...
PS. ciekawe czy to ta "piątka" co ma światła diodowe z tyłu...? bo straszny bujaniec nią jeździ.

raczej "jeździł"....

teraz na miejscu rodziny zabitej, postarał bym się, żeby chłopaczyna co miesiąc wpłacał na konto komornika kilkaset złotych renty. To lepsza profilaktyka, niż kilkanaście lat bezpłatnego pierdzenia z nudów pod celą.

BTW. co z tym bydlakiem, który zabił chłopaka na Przykoszarowej? w ogóle nie słyszałem, żeby był jakiś proces / wyrok...

Data: 12-11-07 19:50

„Kiernek” najwidoczniej taki los był pisany tej babci i co tu wyciągać wnioski niewiadomo jakie, a ten chłopak tym bardziej nie zaplanował tego, co się stało, to było przypadkowe zdarzenie, zbieg losu, a czasu się tym bardziej nie cofnie- jeśli tak by można było to: przypuszczam, że on na pewno by nie jechał tą ulicą, a ta babcia by nie przebiegła przez ulice i poszłaby gdzieś indziej do sklepu

A może jemu też był pisany taki los? Zastanów się o czym ty piszesz...

Niech przestaną pieprzyć Ci co twierdzą, że to nie było celowe itd !!!!!
To każdy wie albo się domyśla, że chłopak nie chciał zabić, ale każdy kto jeździ po Łomży wie, że prędkość 100 km/h na tym odcinku = wielkie prawdopodobieństwo, że może wydarzyć się tragedia...

Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.

van coś tam, a wiesz że to właśnie on uderzył? że piszesz raczej "jeździł"...

Marcin18 a Ty zrób sepuku, bo jesteś imbecylem jeśli piszesz, że : "...najwidoczniej taki los był pisany tej babci i co tu wyciągać wnioski niewiadomo jakie..." .
Zgadzam się z Tobą, że bardzo możliwe jest że ta kobieta wtargnęła na jezdnie nie rozglądając się, bo właśnie ludzie starsi (jako piesi) zachowują się jak święte krowy przechodząc przez ulice...
A człowiek jest tylko człowiekiem... czyli popełnia błędy, często bardzo straszne...
Ale właśnie po to się mówi, że przechodząc przez jezdnie należy spojrzeć w lewo, w prawo, w lewo..itd oraz o ograniczonym zaufaniu, żeby w sytuacji gdy kierowca zachowuje się bezmyślnie to pieszy powinien wykazać się większym rozsądkiem...

Ale powtarzam raz jeszcze: NIECH NIKT NIE WAżY SIę BAGATELIZOWAć TEGO śMIERTELNEGO WYPADKU, Z TEGO WZGLęDU, żE ZGINęLA OSOBA W PODESZłYM WIEKU, KTóREJ JUż żYCIE ZBLIżAłO SIE DUZYMI KROKAMI KU KONCOWI...

CIEKAWY JESTEM (ZWRACAM SIE DO TYCH CWANIACZKOW CO BAGATELIZUJA WLASNIE TEN FAKT) JAKBYSCIE ZAREAGOWALI GDYBY TO BYLA WASZA BABCIA.

Ps. A co do chłopaka, który prowadził BMW to on bedzię żył z tą świadomością do końca życia, że zabił człowieka... to jest dla niego już surowa kara.

oo przepraszam Ciebie marcin18, nie zauważyłem, że to napisal kurczaczek, a Ty tylko wkleiłeś tą wypowiedź, żeby się do niej odnieść. Wielkie przepraszam.

kurczaczek zrób więc sepuku... to tak w czynie społecznym...

Mieszko, piszesz że to babcia powinna się po kilka razy rozgladać z ograniczonym zaufaniem czy nie nadjedzie z ogromną, jak na teren zabudowany, prędkością jakiś imbecyl w BMW ?! piszesz też że... "ludzie starsi (jako piesi) zachowują się jak święte krowy przechodząc przez ulice" - więc czujnej i pełnej strachu starości Ci życzę.... na pewno będziesz sprawny i bystry jak kozica czy gazela.

________
Malachit

kurczaczek napisałeś:

Data: 12-11-07 17:52

...więc mimo iż nie jestem mściwy to życzę Ci tego samego co dostała od losu ta starsza pani... i niech wtedy Twoja rodzina użala się nad kierowcą któremu chciało się gaz cisnąć na ulicach a nie nad prawdziwą ofiarą...

...co za lol kwadratowy!

A co do kierowcy...
na pewno nie było jego zamiarem nikogo zabić!, ale już sama jazda w mieście gdzie ciśnie się gaz na maxa to jak strzelanie z kałacha przed siebie. Jest ryzyko że się kogoś trafi.... No i trafił, wiedział co robi wszak niby dorosły już....

Teraz więc powinien odpowiedzieć na maxa za to co zrobił... gaz było komu cisnąć ?! to i odpowiadać jest komu. Proste, jasne i na temat.

________
Malachit

"Autor: Van_Loosen (---.klaudyny.waw.pl)
Data: 12-11-07 21:29
BTW. co z tym bydlakiem, który zabił chłopaka na Przykoszarowej? w ogóle nie słyszałem, żeby był jakiś proces / wyrok..."

siedzi

To ja też wtrącę swoje 3 grosze do tematu.... Brakuje tylko żebym i ja zaczęła sie użalać nad biednym chłopczykiem, który nie chciał zabić... To zwykły idiota... Od kiedy to w mieście można wyciskać z fury ile się da?? chciał się pobujać to się pobujał teraz niech odpowiada za to co zrobił. Skoro są ograniczenia prędkości to faktycznie pędzić w takich miejscach nie można. Przyznaję , że wina leży również po stronie kobiety jeśli faktycznie wyszła na ulicę w niedozwolonym miejscu. Od przedostawania się na drugą stronę ulicy są przejścia, ale z własnych obserwacji wiem, że na Rządowej trzeba zachować ostrożność bo tam wiecznie ludzie przechodzą, którędy tylko chcą.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

popieram przedmowczynie. ostatnio jechalam al.legionow w kierunku pilsudskiego. bylo to gdzies godz 15(jak zwykle wzmozony ruch).szybko nie jechalam,ok 40km/h,przede mna jechal inny samochod(odleglosc miedzy nami kilka metrow). i gdzies na wysokosci tego ogrodka kolo statoila jest wysepka z przejsciem dla pieszych,na ktorej stal mlody chlopak. chyba bardzo mu sie bardzo spieszylo bo przeczekal tylko az ten samochod przede mna przejedzie i w*ebal mi sie centralnie przed maske. na szczescie zdazylam wyhamowac... ale naprawde niewiele brakowalo.reakcja tego idioty? wolnym kroczkiem z usmiechem na gebie przeszedl przez przejscie... jakbym byla facetem,to wysiadlabym z tego samochodu i obila gebe gnojowi...

miasto to nie zaden tor wyscigowy,zeby rozpedzac sie do Bog wie jakich predkosci,ale piesi tez powinni uwazac,gdzie i kiedy wchodza na jezdnie. jeden wyhamuje a drugi sie zagapi,czy cos i tragedia gotowa... a potem sie balwany sądzą o odszkodowania...

Janie Serce:

napisałem "jeździł", bo teraz ( po wypadku)to on na pewno nie jeździ i przez długi czas tak pozostanie:)

ale skąd wiesz że to on spowodował ten wypadek? ja go dziś widziałem i sobie jechał normalnie:)))

Mieszko - spoko

Koleś chciał poszaleć to poszalał, więcej nie będzie

Masz rację Janie - wszystko co wypisałem oczywiście jest prawdą przy założeniu, że to ten od diodowych lampek.

Malachit napisał:
Data: 12-11-07 23:42

Mieszko, piszesz że to babcia powinna się po kilka razy rozgladać z ograniczonym zaufaniem czy nie nadjedzie z ogromną, jak na teren zabudowany, prędkością jakiś imbecyl w BMW ?! piszesz też że... "ludzie starsi (jako piesi) zachowują się jak święte krowy przechodząc przez ulice" - więc czujnej i pełnej strachu starości Ci życzę.... na pewno będziesz sprawny i bystry jak kozica czy gazela.

Chyba nie zrouzmiałeś mojego postu... napisałem że zarówno pieszy jak i kierowca powinien uważać.. a wielokrotnie ZWŁASZCZA LUDZIE STARSI pakują się przed samochód NAWET NIE ROZGLĄDAJĄC SIĘ czy jakiś pojazd nie nadjeżdża.
I żeby było jasne, nie bronie tego chłopaka. Wręcz przeciwnie, za takie zachowanie na drodze od razy bym dawał kryminał.

Mieszko, ogólnie masz rację z tym że ludzie starsi noszą w sobie balast II wojny światowej (doświadczam tego i wiem że przesłania to ich "normalne" życie). Dla takiego starszego człowieka zmaganie się z doczesnością życia jest częstokroć wiele ważniejsze niż jakiś bezmózg w BMW. ...I tak nikt tego nie zrozumie kto nie doświadczył....
Potem zaś ktoś pisze texty typu "...święte krowy". Mam kontakt ze starszymi ludzmi i wiem jedno!. Należy Im się szacunek, za to choćby że teraz w ogóle jesteśmy i możemy mówić po polsku...
...a tu jakiś pętak nadjeżdza Beemką i jeszcze drewniana gadka że będzie musiał z tym żyć...

________
Malachit

Wiecie skonczcie pierd.olic kocopoly, bo to sie moglo przytrafic kazdemu, czy to byla by 'beemka' czy fiat, a nie temat na prawie sto postow i kazdy pisze swoje mongolskie teorie.
ot takie koperkowe pieprzenie

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

ja nie wiem ile można powtarzać ciągle ten sam post....???????

...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...

Uważam,że zamiast obijać gębę lepiej poczytaj,że są kraje,że dojeżdżając do przejścia należy przepuścić pieszego bezwzględnie tzn.kierowca hamuje widząc pieszego zbliżającego się do przejścia.W biednej Łomży z dużą ilością drogich aut jest to absurd.A doką.d tak wszystkim się spieszy?Do problemów.Jazda 50/h może jest upierdliwa,ale bezpieczna na pewno dla wszystkich

Kolejna Śmierć przed chwilką

Wszyscy z was mają najwięcej do powiedzenia..a to osoby, które ani tam nie byli ali nie mają pojęcia o tym co i jak zaszło... ludzie są ciekawi plotek i tylko tym się interesują.. chłopak ma nieszczęście (śp. kobieta też) A ludzie ciągle głodni plotek, co? gdzie? jak? Na temat nauczycieli się nawet nie wypowiem, jak bardzo są ciekawscy, beszczelni.. potrafią nawet dzwonić do osoby która jest załamana zeby tylko więcej się dowiedzieć! Ludzie czy wy nie macie własnego życia? To jest chore! Trudno stało sie i każdemu mogło się zdarzyć! Jeszcze wszystko przed Wami wiec najpierw przemyslcie zanim wydacie jakąs opinie!

[...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org