Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁOMŻA KOŚCIOŁÓW WIĘCEJ NIŻ KIOSKÓW |
JAK MYŚLICIE CZY KOŚCIOŁÓW NIE JEST PRZYPADKIEM ZA DURZO W NASZYM MIEŚCIE?? Abdul
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁOMŻA KOŚCIOŁÓW WIĘCEJ NIŻ KIOSKÓW |
Co ci to przeszkadza? Podejrzewam że nie za twoje budują...
|
|
a to twoim zdaniem źle ,że jest u nas ( w Łomży ) tyle kościołów wg mnie nie jest ich wcale tak dużo PS:jak myślicie detonator ma słownik w domu ??
|
|
ALE MNIE TO ZE TYLE ICH JEST A JAK TRZEBA COŚ ZAŁĄTWIĆ NP PAPIERY POTRZEBNE DO ŚLUBU TO ŻADNEGO Z TYCH PAJACÓW NIEMA W TYCH ******** KANCELARIACH Abdul
|
|
"za dzurzo" na pewno nie, ich jest maksymalnie za dużo. Prawda boli ludzi, których moralne spłynęło w kiblu razem z moczem.
|
|
WAL SIE CS COŚ TAM Abdul
|
|
detonator: z twoim nastawieniem, to się dziwię, że w ogóle coś chcesz załatwiać w kościołach... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
WIESZ MOJE NASTAWIENIE TO JEDNO A TO ŻE MAM TAM COŚ DO ZAŁATWIENIA TO DRUGIE NP JEŻELI MUSISZ ZAPŁACIĆ MANDAT ZA ZŁE PARKOWANIE TO NIE ZNACZY ŻE LUBISZ POLICJĘ ALBO STRAŻ MIEJSKĄ Abdul
|
|
no, ale do płacenia mandatu zmusza Cię prawo, a do brania ślubu kościelnego chyba nic Cię nie zmusza, nie? skoro tak bardzo przeszkadzają Ci księża, kościoły itd. itp., to po prostu omijaj to szerokim łukiem... ja nie widzę tu żadnego problemu :| ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
heh bo żeby kogos tam zastac w tej kancelarii to trzeba iść w godzinach otwarcia a nie kiedy Ty sobie tego życzysz :p
|
|
ta ***** i dać co łaska tylko jak łaska okaże się za mała to inaczej pogadamy....
|
|
MASZ RACJE HANES TE TYLKO BY KASE Z LUDZI WYSYSALI
|
|
Nie musisz chodzić do kościoła ;) nie będziesz musiał dawać ''co łaska + vat'' i słuchać ich . A co do kiosków to prawda mało ich a dziś to wszystko pozamykane tylko ''Żyd = Zodiak'' otwarty i można zaopatrzyć się w ulubione papierosy i piwko ;) jak co niedziela . Dzień święty święci .
|
|
zodiak to zawsze otwarty:))) gościu ma na kasę niebagatelny pęd...
|
|
detonator: a czy byłes kiedyś w kościele? zobacz, że na mszy każdy kościół jest pełen.. a ludzi nikt nie zmusza żeby tam szli fakt, że opłaty "co łaska" np. za ślub to trochę śmieszne ze strony kościoła, ale oni też muszą z czegoś żyć i jakoś nikt np. nie narzeka na inne instytucje że pobierają opłaty dodatkowo piszesz, że chcesz papiery na ślub a tych "pajaców" nie ma, skoro masz takie podejście to po co Ci ślub kościelny? wg Ciebie ma nie być kościołów to po co brać śluby kościelne? ps. rozmawiałeś kiedyś z egzorcystą?
|
|
Nie wiem czy jest dużo kosciołów w Łomży, mało na pewno nie jest. W tym mieście nic nie powstaja i zapewne długo jeszcze nic nie powstanie. Wiec może już niech choć kościoły stoją. Z drugiej strony jak już ktoś chce coś postawić, to zaraz krzyczą że kościół za blisko. A wiadomo że w Łomży gdzie nie stanąć to kościół obok. Mi osobiście One nie przeszkadzają , nie chodzę do Nich nie daję na utrzymanie więc nic mi do nich. Szkoda tylko że w Łomży stawia się tylko kościoły i ... to wszystko co sie stawia. No nie przepraszam ławkę z Bielicką postawiono a to już coś. Przynajmniej Panowie Władza ma gdzie sobie robić zdjęcia.
|
|
detonator, sadzisz, ze jak masz capslocka wlaczonego to cie wiecej osob uslyszy ? ;) Poczytaj netykiete. Skoro nie lubisz kosciola to po cholere ci tam lazic i zalatwiac? Kto cie zmusza?
|
|
mnie tylko ciekawi czemu właściciela Zodiaka ochrzczono "Żydem' albo "Jehowym" ( nie mylić z tym od części rolniczych w Wojska Polskiego)? to, że stoi sam w swoim sklepie do oporu nie jest przecież zabronione. jednak ludzi chyba boli, że komuś się chce i się uczciwie dorabia, a nie np kradnie. więc przezwali typa, ale jak trzeba coś kupić to się leci do "Żyda" co?:) Tak samo jadą po Pulwinach ze Śniadeckiego, ale po mszy w BW pół kościoła stoi u Pulwinów, a drugie pół w kiedyśniejszym "Grand Markecie" ( potem min. K1, a teraz nie wiem jak - nie chodzę). ot Łomżyńska mentalność.... on miał parę lat temu Zodiaka na Nowogrodzkiej ( bo tak naprawdę na Piłsudskiego to Zodiak - BIS). Tam też ktoś stoi non stop?
|
|
Wiecie, to już staje się trochę monotonne że wszystkim przeszkadza ilość kościołów w naszym mieście. Detonator, popatrz sobie troszkę w archiwum i na pewno znajdziesz wszystko to, co Cię interesuje na temat "Czemu w Łomży jest tak dużo kościołów" Tak jak mówili ludzie wcześniej po prostu omijaj je szerokim łukiem jeżeli tak bardzo Ci przeszkadzają, przechodź na drugą stronę ulicy czy odwracaj głowę, jak niechcący będziesz musiał przechodzić koło kościoła, ale nie zakładaj już takich tematów. Pozdrawiam W deszczu maleńkich, żółtych kwiatów
|
|
Niestety ale Łomża jest miastem kościołów i Biedronek, a trzeba nam czegoś więcej. Życie nie polega tylko na zakupach i modłach.
|
|
bazyl14 to zrob cos i nie marudz. Kazdy mocny w gebie i narzekaniu.
|
|
...mnie osobiście nie martwi zwiększająca się liczba kościołów...przynajmniej widać, że pieniądze z ofiar typu "co łaska" idą na coś konkretnego...martwi mnie natomiast wystawne życie części duchowieństwa...specjalne traktowanie i często zmieniane samochody nie idą w parze z skromnością ducha...
|
|
Szpiatale niech buduja a nie koscioly w morde i nozem!!!
|
|
nie wypowiadam się na ten temat.... ...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...
|
|
Po pierwsze , tom niech faktycznie kościoły budują za swoje. W tym celu niech każdy katolik, prawosławny, żyd w swoim zeznaniu podatkowym określi przynależność do grupy religijnej . Wraz z określeniem przynależności i niech część podatku idzie na określoną wiarę . Tak zebranym funduszem niech gospodaruje episkopat. Wtedy jak będzie go stać na budowanie świątyń co 100 m i utrzymywanie milionów księży, to niech utrzymuje . Nikomu nic do tego . Mędrcom dodam, że jak byśmy patrzyli w przeszłość , to pewnie 2/3 Łomży należało do kościoła , a jak byśmy popatrzyli tak już bardzo daleko , to pewnie na drzewo byśmy musieli wrócić. Po drugie wprowadziłbym zakaz udzielania darowizn, przez wójtów burmistrzów, rady miejskie, sejm itd na rzecz jakiejkolwiek religii. Jeżeli chcą dawać to tylko ze swojego prywatnego majątku opodatkowane jak wszystkie darowizny. Może wtedy nikt już by nie miał powodów aby mówić , ze ktoś za czyjeś buduje - utrzymuje. Czy to trudne do zrozumienia? chyba nie . Więc dlaczego do tej pory nie wprowadzono tego????? A dobre rady typu nie chodź do kościoła , nie patrz jak nie chcesz, są tak samo absurdalne jak rada typu jak kradną to udawaj , ze nie widzisz , jak gwałcą , to udawaj , ze nie słyszysz. Chyba czas stworzyć cywilizowane finansowe podstawy funkcjonowania kościołów w społeczeństwie, " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |