piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pojęcie Konkurecji wg. byznesmenów Gosków

Zaczął się okres zimowy a co za tym idzie czas wymiany opon dla kierowców, moje zdziwienie było wielkie jak wczoraj pojechałem wymienić opony na plac byłego POMu zastałem tam obrazek rodem z filmu "Sami swoi" a mianowicie : okazało sie że nasz lokalny byznesmen o nazwisku Gosk zakupił byłą firme "pointS" obok na tym samym placu znajduje sie również firma "Świat Opon". Widocznie byznesmen nie wie jakie są zasady zdrowej i uczciwej konkurencji i postanowił jak Kargul w filmie "Sami Swoi" postawić płot ale nie taki zwykły postawił dużą naczepe na skraju drogi i dodatkowo obłożył ją starymi oponami dookoła (wygląda to jak barykada wojenna). Po zobaczedniu tej sceny i informacjach które zebrałem na temat genezy jej powstania postanowiłem nie być klientem pseudo byznesmena i nie wymieniac opon w PointS-ie. Najciekawsze w całej sprawie jest fakt że włąściciele Świata Opon i byznesmen Gosk są kolegami a raczej pewnie byli.

Proponuje byznesmenon Goskom przynajmiej tym młodszym aby udali sie do jakiejś szkoły zarządzania bo zarzadzanie wg. Kargula i traktowanie tak kolegów to nie jest fer i może odbić sie tylko na Was i na waszych biznesach.

A tak na marginesie całą sprawą powinna zająć sie jakaś telewizja bo sytuacja jest śmieszna..... proponuje zajechać i popatrzeć ciekawa lekcja zarzadzania wg. byznesmena Goska.

mwi-11

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pojęcie Konkurecji wg. byznesmenów Gosków

reklama dźwignią handlu... w biznesie nie ma kolegów...

Wize ze Janie masz takie samo spojrzenie na konkurencyjność jak opisani przezemnie byznesmeni.
GRATULACJE

mwi-11

hehe Byznes is Bysnes
tam gdzie kasa nie ma sentymentow.... proste jest to

4lomza.pl

Przejećie sie zobaczcie bo nie wiecie o czym piszecie dla mnie to jest myślenie proste jak linijka. Nie mam pomysłu jak walczyć uczciwie wiec byznesmeńskie myslenie zastwawie i zasłonie.

No chyba że to jest taka Łomzyńska mentalność.

Ja sie pod tym nie podpisuje

mwi-11

Byłem , widziałem i jestem zniesmaczony zachowaniem się właściciela PointS. Na pewno Pan "pseudo biznesmen" nigdy nie słyszał o zdrowej konkurencji albo zamiast mózgu ma żwir w głowie. Dobrze, że nie wpadli na ten genialny pomysł i nie zastawili BP czy też Kurpiewskiego jakimś tirem, bo przecież są właścicielami stacji paliw PRIMA . Mam nadzieję , że zainteresują się tą "zdrową" konkurencją jakieś media , bo co jak co warto piętnować głupotę .

Hej mwi-11, według mnie twoje zaczepki odnośnie usytuowania firm i płotu są pozbawione większego sensu!

Przyjrzyj się ulicom Łomży, bardzo często po sąsiedzku znajdują się firmy z tej samej branży np. dentyści, warzywniaki, fryzjerzy, ciuchlandy i td. Według mnie nie ma w tym nic złego. Człowiek ma odrazu możliwość wyboru, porównania cen i jakości usług. To też powoduje zdrową konkurencje między firmami.

W ogóle po co ty tam jeździłeś płot oglądać czy opony wymieniać?

Dla mnie jako klienta jakiś tam płot nie ma znaczenie (chociaż śmiesznie to wygląda), a liczy się przede wszystkim cena, obsługa i szybkość wymiany opon.

Gdy następny raz pomyślisz o dodaniu posta o jakiejś firmie, to zajmij się krytyką usługi, a nie przedstawianiem swoich płotowych kompleksów!

Hellou

Jezdziłem wymienić opony ale widok bezczelnego zastawienia nie zaszokował uwazam taka "walke" zkonkurencją za prostactwo.
Pytanie Janus czy wiesz o czym piszesz byłes widziałeś?

mwi-11

hehe i co z tego wkoncu ten plac jest ich to se mogą tam nawet i drut kolczasty rozwinąć :) a kolesie ze świat opon i tak już popłyneli zreszta część z nich pracowała kiedys u nich hehehe

;)

Dla mnie moga sobie do gardeł skoczyc ,aby opony były tanie!!!

Pozdrawiam:
Grey

XX o czym ty piszesz?? kto u kogo pracowal?? masz jakies zle informacje chyba!!

mwi-11 a co szkoda ci ? zazdroscisz?? ale ci ludzie sa CRAZY.... !!! jak jednemy zyje sie lepieje i stac go na cos wiecej tak jak Goska to zaraz przezywaja i zyc z tym niemoga... otworz cos swojego - nowego cos czego jeszcze niema w Łomży (tak żeby nie robić nikomu konkurencji) ciekawe czy cos wymyslisz!!!
??? wydaje mi sie ze nie.jakby tak kazdy patrzyl ze ten otworzyl to samo co ja to by sie chyba juz dawno lludzie pozabijali i swiat do gory nogami stanął....

Zazdrośnicy głowy pod poduszkę... zimna idzie ...

martin8421

Ja polecam Swiat Opon, do nich jadę i nie interesuje mnie jakiś Tir stojący obok.

Wymieniając opony itp. proście o fakturę vat nawet na osobę prywatną a ździwicie się jak właściciel zarząda od Was 22% więcej :)

byznesy łomżyńskie? śmiech na sali, wykorzystać, ograbić ludzi to jest łomżyński biznes, blokować budowę marketu, który by zbijał ceny, blokować wszelaka inicjatywę bo lepiej nabijac kabzę paru pseudobiznesmenów, paranoja pier***

Martinie8421 widze że masz jakieś problemy emocjonalne .Nie mam czego im zazdrościć bo jak mozna zazdrościć głupoty????? I nie chodziło mi o nie robienie konkurencji a o zdrowe podejście do niej dla mnie może powstać jeszcze 1000 takich punktów a chodziło mi o fakt barykady jaką byznesmen Gosk postawił na placu.
Martinie8421 o mój biznes sie nie martw i na pewno nigdy bym nie postąpił z moja konkurencją w taki prostacki i ograniczony sposób nie mam mani braku Ego jak opisany byznesmen

mwi-11

słuchajcie co za problem wystarczy ,że solidarnie przestaniemy kupować w stacjach paliw tych biznesmenów a zobaczymy co sie będzie dziać.

Nasza

a iel ty tankujesz w miesiacu ze sa tak zalezni od ciebie?

Jak nie zatankuje Nasza , ja, Ty i inni to się uzbiera nas trochę. A co tam będę tankował u Kurpiewskiego. To tak jak z wyborami.

mwi11, rozumiem że ty masz jakiś interes w tym aby komuś dupę obrabiać, jesteś z konkurencji, a tym samym mało wiarygodny. Widziałem opisywany przez ciebie problem i prawda jest taka że naczepa stoi z boku zakładu i w żaden sposób nie zasłania tego punktu od strony wjazdu...

pytam bo ja tam nigdy nie tankowalem i malo lomzyniakow tam tankuje wiec pomysl jest bez sensu

Janie Serce czytajac twoje wypowiedzi wnioskuje ze nie zrozumiales problemu, ale patrzac na twoja otwartosc zakladam ze bylbys bardzo zadowolony gdyby ktos pod oknem twojego salonu postawil TOY TOY,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a

izak

Janie Serce czytajac twoje wypowiedzi wnioskuje ze nie zrozumiales problemu, ale patrzac na twoja otwartosc zakladam ze bylbys bardzo zadowolony gdyby ktos pod oknem twojego salonu postawil TOY TOY,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a

izak

izak

izak nie jąkaj się :)))
brakuje już komuś argumentów to kolejne swoje nicki angażuje:)

a co by było gdybym np. w Łomży otworzył stację Neste? Jak by się zachowali łomżyńscy biznesmeni?

otworz to zobaczysz

czemu od razu stację...?

For: "tommeknet "
Gdyby paliwo nie było wzbogacone uranem tak jak w lomzynskich tankowniach, masz ze mnie stałego klienta (tankowałem a Markach, bardzo dobre paliwo, 10 % taniej aniżeli u nas). Spalili by ci tą stację, pseudo byznesmeni, k*** i** J*** m**

odnośnie neste to posłuchajcie tego, niezła polewka: http://bydlaku.jeb.patrz.pl/

bystry jestes ale prosze o definicje nicek

izak

Ciekawe czy ktoryś z Gosków wie co sie tutaj dzieje:) A tak wogóle to ich cyrk i ich mapły:P

To co wiedzą napewno to że baner reklamowy tego poinS pojawia się na tej stronie:) reszta to szczegół:)

Janie Serce nie angarzuje nikogo w pisanie postów twoja paranoja jest dla mnie zaskakująca. Jezeli ty akceptujesz takie zachowania ok twoje prawo jak kiedyś dotknie Cie taka sytuacja a zrobi Ci ją jeszcze kolega zrozumiesz ja czuje i mam do tego prawo aby o swoich odczuciach podzielic sie n forum co czynie.

PS. i powtórze raz jeszcze zachowanie byznesmenów uważam za chamstwo i buractwo a ja tego nie toleruje i nie bede tolerował a Ci którzy akceptuja takie zachowania widocznie też są takimi prostakami i to jeszcze ze znieczulicą a nick z sercem w nazwie to przykrywka dla wybielenia swojego chorego EGO.

mwi-11

a ja wymieniam opony poza Łomżą. Dużo taniej i bez kolejek. I to nazywa się konkurencja. Miejsca nie wymieniam, żebyście nie posądzili mnie o kryptoreklamę. Powiedźcie, ile kosztuje wymiana kompletu opon w tych łomżyńskich firmach, ile koszuje w wypadku wymiany całych kół (letnie alusy na stalowe zimówki) ??

ADALL

ja ciebie nie obrażałem, jeśli ci coś nie pasuje w opisanej przez ciebie sytuacji to nie dawaj im zarabiać i po problemie, a ja mogę mieć inny pogląd na tą sprawę i tyle... a nick z sercem przyszedł mi na myśl na poczekaniu, bez specjalnego obmyślania:) chyba powtórka tego serialu leciała w tv, także twoja pseudo psychoanaliza mego nicku jest śmieszna:) dla twego samopoczucia napiszę że jestem wielkim hu..m:)

A ja wymieniam opony od 12 lat u Racisów. Chłopaki świadczą naprawdę profesjonalną obsługę, po prostu znają sie na rzeczy a i ceny zawsze sa dobre. Najlepiej niech kazdy robi to co umie robic najlepiej, a nie się wpieprza

edi

Po prostu Goskom słoma z butów wylazła.

Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl)
Data: 06-11-07 19:09
mwi11, rozumiem że ty masz jakiś interes w tym aby komuś dupę obrabiać, jesteś z konkurencji, a tym samym mało wiarygodny. Widziałem opisywany przez ciebie problem i prawda jest taka że naczepa stoi z boku zakładu i w żaden sposób nie zasłania tego punktu od strony wjazdu...

Janie Serce - miej serce dla innych , bo mówią, że Polak Polakowi wrogiem.
I czytając twój post odnoszę wrażenie, że pasuje do Ciebie .
Należy piętnować takie zachowanie a nie doszukiwać się konkurencji i tłumaczyć chamskie zachowanie innych.

A teraz konkretnie:

Śnieg zaczął padać i pojechałem dziś zmienić opony. Zajechałem do Świata Opon, bo była mniejsza kolejka.

Rzeczywiście sąsiedzi postawili naczepę od Tir-a tak, że wyjechać jest ciężko.
Ciekawe jest to, że sąsiad sobie też podjazd zawęził :).

Ale właściciel dał se rade pokierował jak wjeżdżałem i jak wyjeżdżałem.
Chłopacy na warsztacie zbytnio się nie śpieszyli ale rozumiem ich po całym dniu pracy (już było po 18.00). Jeszcze azotem mi koła napompowali.

Podsumowując: Obsługa ok, wyjazd beznadziejny.

W tamtym roku, zmieniałem opony w Point-S, jakość obsługi podobna, zamiana opon szybsza (mają więcej maszyn do wyważania), ale nie pompują azotem w cenie wymiany (nie wiem jak teraz) i musiałem czekać ponad godzinę mimo wcześniejszego umówienia się.

Gdy na wiosnę będę zmieniał opony, zrobię tak jak dzisiaj pojadę tam, gdzie będzie mniejsza kolejka.

Hellou

co wy macie pojecie o swiecie opon typa co mial wczesniej point s wysiurali na duzy hajs a teraz podbieraja nieuczciwie klijentow dla point s to sie nie dziwie reakcji pana goska jak sie mu klijentow z kolejki zabiera

Pisałem już wyżej, ale w tej gorączce nikt nie spojrzał na mój apel. Powiedźcie, ile kosztuje wymiana kompletu opon w tych łomżyńskich firmach, ile koszuje w wypadku wymiany całych kół (letnie alusy na stalowe zimówki) ?? Każdy kieruje się długością kolejki, a ceny ??

ADALL

Klientów to odbierze mu fakt tej chamskiej zagrywki kto jest mądry to przemyśli.

mwi-11

Konrad1991 trzeba umieć obsługiwać komputer i czytać aby wiedziec co sie dzieje na tym forum. Mam nadzieje żę byznesmeny sie zreflektują i jak umieją to cos napisza na tym forum na temat swojej chamskiej zagrywki.

mwi-11

radimp - co ty wiesz. chyba tyle co Gosk naopowidał albo zasłychnąłeś stojąc obok. Nie znasz prawdy, nie znasz szczegółów. piszesz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia. gdybyś znał prawdę przerosło by cię to.

mwi11 ty zdaje sie zarzuciłeś mi jakąś paranoję?:) widze że sam ją masz... i powtórzę że osobiste niesnaski zachowaj dla siebie bo jesteś nie wiarygodny, ci ze świata opon to niezłe gagatki i mają za swoje, cwaniaczki...

Janie Serce Ty również jesteś niewiarygodny skoro piszesz
"ci ze świata opon to niezłe gagatki i mają za swoje, cwaniaczki..."
Może pracujesz u konkurencji dlatego tak ich bronisz a może to Ty masz jakieś osobiste niesnaski . Takie mam odczucie czytając Twój post

twoje ego, uuuu teoria spiskowa, znam pewne fakty i widze to inaczej... tak nawiasem mówiąc to że mam inne zdanie niż twoje, nie znaczy że kogoś bronię i nie muszę się przyłączać do krytykantów takich jak ty, bo też może masz jakiś interes w tym by obrażać Gosków, że im słoma z butów wystaje, to że mają kase to nie znaczy że musisz się tak pienić, zazdrość to grzech...

A ja napisze tak. Mam obecnie koła: letnie opny na alufelgach 16". Chciałem kupić sobie zimowe opony + stalowe felgi tylko, że 15". Byłem w 'Świecie opon' i pytałem o taką możliwość. Dowiedziałem się od właścicieli, że to jest niemożliwe. Że do mego auta nie można założyć 15 calowych blaszanek, bo: producent nie przewidział; nie zmieszczą się, bo tarcze hamulcowe, itp... Chciano mnie naciągnąć na zakup 16 calowych blaszanek a najlepiej to jakbym kupił alu...
Pojechałem do 2 innych firm z tym samym... W obu stwierdzono, że taka możliwość istnieje. W obu pokazano mi nawet 'taką możliwość' w katalogu (czego w "S.o." nie zrobiono). W jednym z nich akurat takie stalowe 15-stki mieli, założyli, przymierzyli, pasuje.
A więc nie tylko udało mi się kupić to co chciałem i w takiej konfiguracji jak chciałem, ale również opony (o tych samych parametrach, bo pytałem w "Ś.o." o ceny) kupiłem znacznie taniej.
Tak więc wyglądał mój 'rekonesans' po firmach 'oponiarskich' celem zakupu i wymiany kół z oponami z letnich na zimowe.

Pozdrawiam.

Ps. I każdemu polecam wczesniej dobrze się rozeznać, nie tylko ceny są różne, ale poziom wiedzy, umiejętności i samo podejście, rozmowa z klientem również... są różne.

Ludzie nie rozumiem tych waszych komentarzy .
Dlaczego jesteście tacy mściwi.
"Dobrze mu , cwaniaczki , wysiurali" i inne określenia tu padają.
My zamiast potępiać złe zachowanie akceptujemy to ( bo nie dotyczy to nas osobiście) . Jak w naszym kraju ma być lepiej , kiedy każdy patrzy na własną "dupę" a inni niech się sami martwią o siebie.
Współczuję i obym nie miała wokół siebie Was za przyjaciół .

twoje ego- i kto to pisze... mściwi? przeczytaj swoje posty, obrażanie kogoś że słoma z butów wystaje to jest dopiero chamstwo...

sluchajcie, Racisy siedza w tym biznesie od tylu lat i taki leszcz jak gosk nie zagraza im, ja osobiscie caly czas zmienia u nich opony i bede to robila nawet jak bede musiala pół dnia czekac ale do goska nie pojade bo tam robia same buraki ktorzy tak sie podobno ruszaja jakby w gacie narobili (taka opinia znajomych na temat obslugi u goska)

kasienkaa, a mi znajomi mówili że w świecie opon śmierdzi bo nie mają łazienki i robią po siebie...

wiesz to masz slabe informacje bo łazienke akurat maja i czysta bo moja coreczka z niej korzystala wiec najpierw dowiedz sie dobrze a pozniej pisz...

czy ktos tu mówił ze Goski maja zapalenie Opon ??? mózgowych ?

4lomza.pl

wiesz co jan_serce jak czytam twoje wypowiedzi to niedobrze mi sie robi i mam ochote obrzygac cie nie masz juz pomyslow to czepiasz sie takich glupot powinienes sie wstydzic byles tam ze tak piszesz o nich to spoko chlopaki a pod siebie to zapewne ty robisz i myslisz ze tak robia wszyscy

Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl)
Data: 07-11-07 11:29
kasienkaa, a mi znajomi mówili że w świecie opon śmierdzi bo nie mają łazienki i robią po siebie...

Jesteś żałosny Janie Serce.

W temacie tego postu chodzi generalnie o ocenę zachowania się właścicieli PointS a nie o to kto ma taniej , lepszą obsługę , kto kogoś lubi bądź nie lubi itp.
Zasadnicze pytanie jest jedno:

Czy popieramy takie zachowanie się konkurencji czy też nie.

Ja nie popieram .

masz racje twoje EGO ja tez nie popieram takiego zachowania konkurencji a ten zalosny jan_serce wydumuje niestworzone historie

tu sie z ludzmi nie dogadasz, jak ich to nie dotyczy to i tak sa na nie, z gory!!

kasienkaa, też masz złe informacje bo u Goska pracują takie same buraki jak wszędzie, na drugi raz dowiedz się lepiej... Ja jak Ja napisał(a):

klijent, możesz mnie obrzygać, mam nadzieję że ci ulży i będzie ci lżej na duszy że inni mają lepiej i więcej:)

Tematem tego postu było zachowanie byznesmena w stosunku do kolegi w momencie jak otworzył podobną firme. Przypomne że Świat opon powstał rok temu a właścicielem PointS-a była zupełnie inna osoba, która potrafiła zachować zasady zdrowej konkurencji i normalnego podejścia. Natomiast widać zmiane strategi zarzadzania po przejeciu PointS-a przez Goska dla mnie jest to przejaw organiczonego myślenia i "genialnej" strategi którą byznesmeni wynieśli z Uczelni (chyba ZDZ albo OHP)

Janie Serce nikomu nie zazdroszcze a jedynie piętnuje głupote

mwi-11

temida co ty mozesz wiedziec zeby swiat opon nie podchodzil do ludzi z kolejki goska taka sytuacja nie miala by wogole miejsca i to na tyle co mam do powiedzenia w tym temacie ;]

mwi-11 czy moze pamietasz kto pracował w pointS tyle lat i doprowadził do plajty. dlaczego wlasciciele swiata opon nie kupili przed byznesmenami tego interesu który doprowadzili do bankrudztwa? dziwnym zbiegiem okoliczności powstała na tym samym placu konkurencyjna firma.

Prowadzili ten biznes dla gościa z Ełku który miał pare takich PointS-ów w Ełku, Grajewie i Łomży i może jeszcze gdzieś nie wiem. Co nie zmienia fakktu że poprzedni włąściciel płotu ala Kargul nie stawiał bo wyznawał zdrową konkurencje nie tak jak BYZNESMEN GOSK.

A tak na marginesie .... pytanie do brzozy80. Pani Gosk czy prawda w oczka szczypie? Pani chyba na studiach o takich metodach konkurencji nie słyszała jak ta na placu pomiedzy firmami. A jeżeli ma pani pani Iwono dowody na to że właściciele Świata Opon doprowadzili do bankructwa PointS-a prosze je przekazać poprzedniemu wlaścicielowi.

Gratuluje sprytu pani Iwono Gosk (brzoza80) świetna riposta do mojego postu....

mwi-11

mwi11 skoncz juz bo nudny jesteś i tak zbankrutujecie:)

Janie nudny to jestes ty popatrz na historie swoich postów komentujesz wszystko nie ważne czy masz o czymś pojecie czy nie. A mój interes nie jest zależny od Gosków i nie jestem tym kim myslisz. Powiem inaczej byłem ich klientem na stacji Shell którą uważam za świetne rozwiązanie dla zapomnianej stacji "Ryś" i za to czapka z głów dla nich ale zachwyt poniżej pasa dla klegów i zachowanie Kargulowskie mówie stanowcze nie..... tak jak pisałem głupote trzeba pietnować a klientem ich za takie "genialne" rozwiązania marketingowe nie bede i na ich stacjach już nigdy nie zatankuje ani nie skorzystam z innych ich usług czymkolwiek sie zajmą..

mwi-11

MWI nie gorączkuj się , bo nie warto strzępić języka.
Każdy wyrobił sobie sam zdanie na temat tego całego zajścia.
A te śmieszne komentarze "Brzoza80" czy "Jan Serce" świadczą o nich samych.
Życzę im własnego biznesu i takiej "życzliwej" konkurencji.

twoje ego, dzięki za życzenia, ale dzięki temu że prowadzę własny interes to wiem o czym piszę i mogę mieć inne zdanie niż twoje...
mwi11 rozumiem ze jesteś spokrewniony z właścicielami świata opon, albo masz jakieś traumatyczne przeżycia jak ktoś był od ciebie sprytniejszy w interesach...

Tematem forum nie jest kto i jak na płaszczyźnie konkurencji, ale istostą jest w jaki sposób i jakimi metodami "menadżerowie" ją zwalczają. Z obiektywnego punktu widzenia świadczyć to może o braku korzystnej oferty handlowej i pomysłów na wygenerowanie zysków z zainwestowanych finansów. Czyżby taki mały "Dawid" tak szkodził "Goliatowi"?

temida ale czy ty wiesz wogole kto pierwszy zagrał nieczysto kto nie zna zasad konkurencji ?? ja na jego miejscu zrobil bym tak samo. bylo byc w centrum zamieszania i widziec jak konkurencja nieudciwymi chwytami podbiera klijentow i doslownie mowiac prowadzi ich pod reke do siebie tak sie w handlu nie robi ;] widocznie bolało ich to ze ma wiecej klijentow i w akcie desperacji nie pozostalo im nic innego...

Trafiłaś w samo sedno "Temido".

A Ty Radimp pewnie koczujesz na placu ? A może to Ciebie ciągnęli za rękaw. To nie są czasy, że ktoś kogoś zmusza by u niego coś kupił.
Poza tym przydałoby Ci się wrócić do szkoły , bo z ortografią u Ciebie słabo.

roler ale zapewne ty na tym placu cały czas jesteś i wiesz najlepiej:)))

ja słyszałem że gosk sprawdzał czy aby i ta droga dojazdowa nie jest jego :) hehe wtedy by mieli problem dopiero.... a pozatym w świecie opon pracuja kolesie z pointsa :)) niby kiedyś w pointsie mieli różne przekrety... no ale ogólnie niema co się kłócić w biznesie niema przyjaciół !!! i wy jescze tego niewiecie? wszystkie chwyty dozwolone.... kazdy z was zrobił by tak samo jak by wam sie konkuręcja wbiła i jescze po waszym placu jezdziła <lol> ....... wiewm wiem zaraz odezwa się kumple ze świata opon :)

;)

*X*X to Ty blisko tego Goska chodzisz skoro tyle słyszysz.

*X*X* z ortografią to u Ciebie fatalnie.
Czyżby nieletni albo ............ nieuk.

hehe dyslektyk :P niestety nienieletni a niechodze blisko tylko znam pewne osoby... i tak naprawde mało mnie interesuje co oni se tam stawiają i oco ta cała kłutnia ale na swoim też bym postawił plot :P:P.....

;)

niema jak u "Hitlera" na strzelców kurpiowskich

Łomża

hehehe chyba bym musial zmienic płeć

Jasne po szybkich przemysleniach (26godzin) jest odpowiedz od "brzozy80" niby tej która zmieniła płeć. Popatrz sobie na swoje wcześniejsze posty jak zachwycałaś sie otwarciem stacji Shell w Łomzy (założone w tym czasie konto i zbieg okoliczności że załozyłaś taki post i napisałaś w sumie 3 posty zachwalając swoją stacje genialne posunięcie).
Ale co tam nudzi już mnie ten temat założyłem post aby pietnowac głupote i ją napiętnowałem bo dla mnie i jak widziałem dla wielu osób na tym forum (jak również wśród innych ludzi) sytuacja jest chora i napisałem ten post aby powiedzieć zdecydowane NIE DLA TAKICH ZACHOWAŃ. Zwłaszcza kolega dla kolegi myśle że ten fakt wielu osobom pokazał obraz jakim kreatywnym Byznesmenem jast Gosk.

mwi-11

Pokazał jakim jest super byznesmenem... na przekretach, o czym było głośno swego czasu heh
O ile mi sie wydaje to i chyba chodziło o CHRZCZENIE PALIWA... Jesli sie myle to prosze zeby ktos mnie poprawił.

P.s. A co do tematu tego wątku to uważam, że jest on bezsensowny. To jest biznes, a tutaj nie ma sentymentów. A kto tego nie wie to ja teraz oświecam tego "ktosia".

Business is business....

Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.

zapytam 3 raz. Zerknie ktoś na moje wcześniejsze wypowiedzi i oświeci mnie na temat cen usług w tych dwóch konkurujących ze sobą firmach ??

ADALL

idz, przejdz i sie zapytaj jakie maja ceny bo tutaj to raczej nikt Ci nie powie :)

Pokazał jakim jest super byznesmenem... na przekretach, o czym było głośno swego czasu heh
O ile mi sie wydaje to i chyba chodziło o CHRZCZENIE PALIWA... Jesli sie myle to prosze zeby ktos mnie poprawił.

P.s. A co do tematu tego wątku to uważam, że jest on bezsensowny. To jest biznes, a tutaj nie ma sentymentów. A kto tego nie wie to ja teraz oświecam tego "ktosia".

Business is business....

Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.

Uwazam ze slowa w "biznesie nie ma przyjaciol" sugerujacy aby isc po trupach do celu swiadczy o znieczulicy. Miejmy nadzieje ze kazdy "byznesmen" wyznajacy ta zasade sie kiedys ocknie i dojdzie do wniosku ze nie bylo warto. Tylko czy mozna liczyc na sumienie tych ludzi - watpie. Zadza pieniadza przyslania wszelkie wartosci. Mam nadzieje ze jesli sumienie ich nie ruszy to moze chociaz sprawiedliwosc, objawiajaca sie np. zniecheceniem klientow do danej firmy.
Bylem klientem stacji shell, ale po tym watku juz nie bede. Bo nie znosze chamstwa i glupoty (i to jest cudowne ze mam wybor). Chyba ze "byznesmeni", ktorzy sa tutaj oskarzani wypowiedza sie na ten temat i obronia. Bo narazie wypowiada sie jedna strona - atakujaca, a druga - broniaca, probuje byc niby anonimowa co zapewne swiadczy jednak o ich winie i glupocie.

A ja tam zawsze kupuje opony w necie. A zkaladam w wulkanizacji na sikorskiego na przeciwko strazy i napewno ten burak gosk odemnie nie zarobi.

może i burak ale ma kaske, leszczu...:)))

Dla mnie jest burak nie chodzi tu o kase hehe...

co w wieci. te ra..sy to kanciaże.w kosmos miśka wysadzili.!!

Niechce zaśmiecac forum nowym tematem więc zapytam w tym.

Gdzie i za ile wymieniacie opony?

u kotleta za statoil:>tanio i bardzo dobrze

Właśnie na głównej stronie '4lomza' przeczytałem świetny artykuł na temat opon zimowych, i co najważniejsze gdzie to można zrobić w naszym mieście najlepiej :)

Powiem trochę z innej beczki. Głośna była sprawa o starym gosku co potrącił samochodem i............zabił. Hmmm posiedział "troszeczkę" w pierdlu zapłacił kaucję i wyszedł?? To jest sprawiedliwość. Ludzie co mają kasę mogą WSZYSTKO. I to jest w/g mnie największą wadą. Wkurza mnie. Człowiek potrąci kogoś autem tamten wstanie, otrząśnie się i pójdzie i........ nie zdziwił bym jak by zaraz zjawiła sie policja wystawiła mandat, punkty karne i do tego jeszcze na 48h.........

Ah przykre ale pieniadze rzadza swiatem. Tak naprawde to wszyscy zyjemy dla kasy.

Autor: cmyk (---.adsl.szeptel.net.pl)
Data: 15-11-07 11:18

Właśnie na głównej stronie '4lomza' przeczytałem świetny artykuł na temat opon zimowych, i co najważniejsze gdzie to można zrobić w naszym mieście najlepiej :)

Nie podniecaj się "cmyk".
Na pewno nie u Goska.
Oni nie mają zielonego pojęcia o oponach. Chyba, że jak zarobić na frajerze takim jak ty. Może jeszcze zatankują CI gratis to na pewno daleko nie zajedziesz.

Wszystko fajnie, dyskusja ciekawa, tylko szkoda że obrażacie siebie nawzajem, gdy tylko ktoś ma inne zdanie. To jest forum tutaj każdy może wypowiedzieć swoje poglądy, a przecież nie każdy ma takie same.
Pozdrawiam !!!

Kupiłem komplet opon zimowych w Świecie Opon. Gdy zobaczyłem ten ciężarowy samochód i stos opon , wiedziałem gdzie mam iść. Znam właścicieli tej firmy i byli Oni jako pierwsi w tej branży , mimo , że pracowali u kogoś innego. Dla mnie to fachowcy i kompetentna miła obsługa , zarówno przy zakupie jak i wymianie.

Artykuł który sie pojawił był sponsorowany czyli tak jak reklama a miał chyba jedynie posłuzyć wybieleniu byznesmenów Gosków na portalu po tym temacie. Jak ktoś logicznie mysli zrozumiał.....
Cała Łomza śmieje sie z "byznesmenów" i ich genialnych marketingowych osiągnięć.

mwi-11

hehehe....nie warto chyba im wiecej uwagi poswiecac niz juz to zrobiono.Ojciec z synem zostali skazani wyrokiem sadu na odsiadke.Po wyjsiu i tak dalej swoje robia i robic beda...kasa robi swoje.....

Whatever.........

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org