Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co sądzicie o Radiu BAB??? |
Ja uwazam,ze jest...ok;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co sądzicie o Radiu BAB??? |
Lepsze niż Radio Łomża i te ich ''łagodne przeboje''
|
|
No pewnie, a najlepsze są te same newsy powtarzane 3 dni z rzędu, haha. Jedyne na plus to to, że wreszcie pozbyli się wielebnego Waldemara ;)
|
|
u nas w gimnazjum to kazdy slucha :)
|
|
nie pomyslales ze to moze Waldemar pozbyl sie tego radia ?
|
|
Nie to co radio Maryja ale tez moze byc szkoda ze niema Waldka ,to był fajny gosc. Porobował na siłe zainteresowac ludzi swoimi problemami ,pewnie poszedl razem z Tulipanem i ty przypałem Sajmonem beda teraz rozkrecac wiejskie potancowy. Hoł, Hoł ,Hoł
|
|
A ja mysle ze jest super. Super muzyka, same nowości, i nie ma gadki bezsensownej. W ogóle to myślę, że Radio Bab idze z postępem, nie to co łagodne przeboje ... Co sądzicie o Radiu Rmf Fm ?
|
|
Dla mnie jest bez znaczenia kto się kogo pozbył - Waldemar radia czy radio Waldemara. Tak czy tak wyszło im to na plus (oczywiście w mojej opinii). Jesli jeszcze przestaną te same newsy w kółko powtarzać trzy dni z rzędu, będą już całkiem do przyjęcia, zwłaszcza dzięki cudownemu brzmieniu głosu Agnieszki J. :)
|
|
No wlasnie, wszystko spoko tylko te newsy............ POZDRO
|
|
Prawda jest taka, że najlepsze łomzyńskie radio to RADIO-TAXI! ... & vice versa!
|
|
napisze krotko brakuje mi Tulipana i jego smiesznych ....;P tekstow. Na poczatku jak on byl mozna bylo jeszcze zniesc ale teraz? jak nie czule slowka to pozrowienia i najlepsza muzyka. Na karzdej stacji tak slysze. i jeszcze cos karzdy popelnia bledy, ale nie karzdy umie te bledy wybaczyc
|
|
Jak słucham tego radia to mam wrażenie że to Radio Łomża. Dlaczego? Bo słyszę te samego głosy pereznterów, którzy wcześniej tam pracowali (zostali z tamtąd zwolnieni lub zwolnili się sami). I źle mi się to kojarzy!! A tak - OK.
|
|
tulipan to spoko koleś brakuje mi jego tekstow o slonikach itp. aleniema co się przejmować tulipan żyje . Nagrywa swoą płyte .I zaczyna prace w TV .czekam z niecierpliwością .A RAaaaaaaadio BAB to nijjjjjjjjjjjlepsze radio w wtorki p czwartki po 18 w audycji Martyny Filipkawskiej.
|
|
Myslę że Lepsze radio wykupuje lepszych prezenterów. Zawsze tak było że dziennikarze przechodzą ze stacji do stacji. Np. z RMFki do Zetki i odwrotnie. No naturalna kolej rzeczy. A swoją drogą to i tak Radio Bab jest lepsze niż Radio Łomża. Przynajmniej nie grają znudzonych starych piosenek. Pozdrawiam całą ekipę. Trzymajcie tak dalej.
|
|
Radio Bab teraz gra super muzykę. Jest o wiele lepsze niż kiedyś. Myślę że się rozwija :)
|
|
No nie, lepszego dowcipu to tu jeszcze nie czytałem :-))) "Lepsze radio wykupuje lepszych prezenterów" ??? Żeby kogoś wykupić, trzeba napierw zapłacić. Szkoda, że nie orientujecie się, jak Radio BAB płaci swoim pracownikom. O ile tu w ogóle można mówić o płaceniu. Raczej o nieuzasadnionej zmianie warunków pracy, niewystawianiu umów i zaleganiu z pensją od wielu miesięcy. To są wolontariusze, nie pracownicy. I chwała im, że za darmo chcą tam pracować. Ocierając łzy ze śmiechu, pozdrawiam wszystkich sympatyków Radia BAB. grover
|
|
i tak to super Radio.
|
|
Mysle że to dobre polskie Radio. Jestem od kilku lat w Stanach i mogę dzięki Radiu Bab słuchać co się dzieje w Łomży. Chłopcy w Łomży - zawsze Wam coś niepasuje ?
|
|
Gosiczku, Basiu i Orange: dlaczego jesteście tą samą osobą? Dlaczego piszecie spod tego samego IP, chociaż część z Was jest w Stanach i dlaczego stosujecie podobny sposób pisania - tzn. "enter" po każdej linijce tekstu? Czy macie potrojenie jaźni? Czy wszystkie trzy słuchacie Radia BAB? Pozdrawiam, zwijając się ze śmiechu. grover
|
|
W jakich Stanach. To chyba radio Bab robi sobie reklamę. Cała grupa adresów IP 80.240.171.0 - 80.240.171.255 jest zarejestrowana dla Szeptela, który z kolei zarezerwował je dla MAGNUM-MEDIA-LOMZA. Może ktoś z Szeptela podpowie kto używa tych adresów IP w Łopmży. A wracając do radia bab to podobno, żeby dostać pieniądze za prace to trzeba złożyć pozew do sądu pracy. Jak ktoś ma kontak z Tulipanem to niech się go spyta w tej sprawie, czy też można spytać dziewczyn które pracowały przy zbieraniu reklam. Lamico - przyjaciel na zawsze
|
|
Ktoś sobie żarty robi na forum podając różne nicki a Wy się tym podniecacie. wyluzujmy. Innych problemów nie mamy ? Mamy.
|
|
arko, a moze warto choć troche pobronic radia, w którym pracujesz???
|
|
Proponuję, aby na ten temat wypowiedział się dyrektor tegoż radia Maciej Zajkowski lub redaktor naczelny Paweł Wądołowski. Wtedy wszystko będzie jasne i czytelne... A może, panowie, zabraknie Wam odwagi??? :)))
|
|
Przenisesione z "innego" tematu: "Jeśli patrzeć na to jak często ten temat sie pojawia, to chyba ktoś związany z którymś tym radiem go zaczyna. Ludzie! JUż kiedyś ktoś tu pisał: są dwa radia lokalne - Łomża i bab, jest diecezjalne- Nadzieja, regionalne= Białystok i są ogólnopolskie- trójka, RMF, zetka i inne. Jeśli wszystkie nadają i się nie zamyka żadne to znaczy że ktoś to słucha i po co ta gadka: moim zdaniem to, a ja uważam tamto... Słuchajta co chceta i dajta innym słuchać co chcą!" I nie zaczynajcie następnego wątku o radiach!!! To do Ciebie malutka73 ... & vice versa!
|
|
?????????
|
|
Ja nie słucham radia BAB, wogóle nie rzadnego radia nie słucham Grisza
|
|
Co sądze o radiu BaB? Napewno to ze jest najlepsznym naszym regionalnym radiem! Sa tam dwie osoby które mi się nie podobają a mianowicie Arek Peżanowski i Martyna Filipkowska,moim zdaniem nie są na odpowiednim miejscu!Jeżeli chcą pracować w radiu to niech robią to z tej niesłyszalnej strony:P Osobiscie lubie Agnieszke Jaroszewską która fajnie prowadzi swój program! Wnosi cos miłego do tego radia! A ogólnie RADIO JEST OKEJ! A CI KTORZY SIE ZE MNA NIE ZGADZAJA I COS IM SIE W RADIU NIE PODOBA TO PRZECIEZ NIKT WAM NIE KAŻE TEGO SŁUCHAC! Lady Isztar
|
|
a ja myslę że najlepsze jest Radio Łomża, uwielbiam Łagodne przeboje. Są świetne .
|
|
Są lepsze.
|
|
ŁOMŻA NADIEJA BAB ;)))))))
|
|
ee tam , na latwizne ida , z takiej strony audycje biora http://www.emi.com.pl/ zaden wysilek i efekt tez nieciekawy zrobcie jakies fajne swoje audycje np audycje Disco Polo , kiedys miala byc podobno , tak mowil na antenie Pan Zajkowski wlasciciel radia , pamietam jak to mowil, i co nie ma audycji. I gdzie sie podzial Pan Waldemar !!!! ??? on tak naprawde to potrafil zachecic do sluchania bo mowil o lokalnych problemach a podobno to lokalne radio, a teraz to nic specjalnego , co mnie obchodzi to ze Britney Spears sobie powiekszyla biust lub ze jakis mieszkaniec niemiec mial sraczke przez tydzien :(((((( Ja chce Disco Polo i Waldemara !!!
|
|
he he :) słyszałem to w Radiu Łomża :) Oni grają Britney do bólu. chociaż nie powiem bardzo fajne radio. A propo, czy ktoś wie czy w końcu to Radio Łomża / czy Radio Plus ? bo jestem ciekawy do kogo dzwonić, raz dzwoniłem to podają telefon do warszawy. Czy to idzie teraz wszystko z Warszawy ?
|
|
A mnie bardziej interesuje biust Britney niż problemy p.Waldemara ktory juz chyba wrocil do Łodzi. ____________________________- ... & vice versa!
|
|
temat bez sensu i bez rozwiązania. Koniec tematu.
|
|
Jesli mowa o radiu BAB, to jest takie sobie. Osobiscie wole cos z netu np: RiseFM Denmark lub DIGITALLY IMPORTED. pozdrowionka
|
|
Nie czarujmy się. W Łomży nie ma profesjonalnego radia. Jedynie co w nich może zainteresować to wiadomości lokalne. Wiadomo - nie ma kasy i dlatego radia nasze robi kto żyw i kto się nudzi.
|
|
W imieniu własnym i kolegów (także z rozgłośni lokalnych) okrrropnie* dziękuję "autochton"-owi* za rzetelną i rzeczową ocenę naszej pracy. Czy teraz zechciałbyś zdradzić publicznie czym zajmujesz się na co dzień, żebyśmy mogli zrewanżować się równie profesjonalną recenzją działań Twojej grupy zawodowej w naszym mieście? Adam Dąbrowski P.S. Jeżeli uważacie, że coś powinno zmienić się w programie radia, którego najchętniej słuchacie, to adresy i telefony do wszystkich stacji są powszechnie dostępne. Więcej: będziecie mogli porozmawiać o tym z żywym człowiekiem a nie "błękitną linią". Pozdrawiam ----------- *- i wyrażenie i jego zapis są nieprzypadkowe
|
|
Sorry , wypowiadając się nie sprecyzowałem , że moja opinia dotyczy tych 3-ech nadawanych z Łomży. Radio B-k zaliczam do profesjonalnych i nawet często słucham. Np. już 2-gi raz z przyjemnością wysłuchałem reportażu " Moja druha połowka". Pozdrawiam adwersaża j. w. Chętnie skorzystam z błękitnej linii.
|
|
Yes. i koniec tematu.
|
|
Z tego co wiem, Waldemar Bohdanowicz podał radio do sądu, bo nie płaciło własnie kasy (pensji sprzed kilku miesięcy)!!! Dla mnie to jest SKANDAL!!! Gdzie jest Inspekcja Pracy??? Ale Łomża rządzi się zapewne swoimi prawami... i łamie prawo...
|
|
ja słyszałem że MAX jest upośledzony psychicznie i nie wie co pisze. Ale to jego problem.
|
|
:)) jest dzien 11 maj 2004 rok, godzina 18:17 słucham sobie Czułe słówka , dedykacja pierwsza dla Agi przesyła brat ( chyba Mariusz czy jakos tak nieważne ) i piosenka , której słowa cytuje "**** you my whore, **** you in back, you bitch, **** what what i did , **** you right back etc itp itd :)) No niezle , ale jak ktos nie ma pojecia o tym co puszcza i to potem takie dedykacje ( mam nadzieje ze osoba ktorej dedykowana byla ta piosenka nie zna Angielskiego ) Całkowity brak profesjonalizmu
|
|
Legenda : *****= Fuc_k
|
|
Rodio BAB jest ok!!. Lepsze niz "Łagodne przeboje" (czytać stare przeboje).
|
|
tez tak mysle. a Fuc_k grają w RMFie :) wczoraj słyszałem :) Czyli w RMFie też brak profesjonalizmu :) Myslę że niech każdy zajmie się tym co lubi a nie tylko wymyślaniem głupot. e tam żadnego nie słucham tak a propo. Czasami gdzieś w sklepie usłyszę jedno czy drugie, ale we wszystkich jest jeden i ten sam gips.
|
|
zacielo mnie......bgrak slofff.
|
|
ale macie problemy , umówmy sie że Łomza to nie Kraków a BAB to nie RMF, bo to Bardzo Amatorskie Brzmienie ale na Łomże jest ok, Koniec tematu
|
|
Ludzie a co w Łomży mamy profesjonalnego?Chyba nic!Każdy czepia się cudzego!A może siebie sie poczepiajcie! WESOŁO BĘDZIE! Lady Isztar
|
|
Radio bab bylo ok poki nie bylo tam didzejow. niech sie oni naucza po polsku mowic.
|
|
jaką audycje prowadzi Arek Peżanowski?? i kiedy??
|
|
nie chce mi się dokładnie czytać tych wszystkich postów żeby nawiązać do któregoś z nich, ale mam kilka słów od siebie nikt nie każe nam słuchać radia BAB, jest mnóstwo inncy stacji, lepszych gorszych, nasz wybór. ja osobiście nie słucham BAB, wolę Zet i Trójkę, a wiadomości słucham w Radiu Plus (muszę niestety, w kuchni rządzi mama;)) nie lubię gadania, że 'jak na Łomżę, to .... jest ok'. dlaczego robimy z naszego miasta dziurę zabitą dechami, w której ludzie udzielający się na antenie mają prawo do robienia beznadziejnych błędów językowych, nie mówię tutaj o logice, bo to bądź co bądź wypowiedzi na żywo, ale kiedy słyszę, że ktoś mówi 'nie wyłanczajcie odbiorników', to myślę, że warto by było nauczyć się mówić w naszym języku... nie wiem jak to jest z opiniami słuchaczy, ale jeśli komuś bardzo zależy na tym, żeby radio BAB jakoś się zmieniło, to czemu nie zadzwoni do nich albo nie napisze sugerując coś od siebie? wyzwiska i uwagi typu 'radio BAB' jest do d... do niczego nie prowadzą. jeśli pracują tam profesjonaliści, na pewno wezmą sobie do serca krytykę, w końcu robią to dla swoich słuchaczy. a tak swoją drogą to nie rozumiem trochę tych emocji towarzyszących krytyce tego radia. nie podoba się? nie słuchaj. prosta sprawa. pozdrawiam kasia
|
|
Max! To co mówisz to prawda Waldemar podał radio do sądu ale ----Radio Łomża------ :) i sprawa została zakończona kilka miesięcy temu. realista >>>>Radio bab bylo ok poki nie bylo tam didzejow. niech sie oni naucza po polsku mowic. Niektórzy aby wypowiadać się na forum powinni nauczyć się poprawnie pisać DJ-e a z odmianą -ów to się jeszcze nie spotkałam. Po drugie w radiu nie pracują DJ-e tylko prezenterzy muzyczni. Po trzecie nie po polsku mowić tylko mówić po polsku :) polecam korepetycję bo aby zacząć kogoś krytykować trzeba posiadać "jakąś" -chociażby minimalną widzę. Pozdrawiam ekipę Radia BAB.
|
|
Coś mi się wydaje, że ekipa Radia BAB znów zaczęła ze sobą korespondować na forum, żeby tylko ten wątek został na górze. majorka: pewna jesteś, że 1. Waldemar Bohdanowicz nie podał Radia BAB do sądu? 2. tylko forma "mówić po polsku" jest poprawna, a "po polsku mówić" już nie? 3. pisze się "korepetycję", a nie "korepetycje"? Bo ja tak do końca nie jestem pewien. Sprawa red. Bohdanowicza przeciw Radiu BAB jest w sądzie. A słowo "korepetycje" to pluralia tantum. Podobnie jak "nożyczki" albo "drzwi". Zanim sama (albo sam) rzucisz w kogoś słownikiem poprawnej polszczyzny, zajrzyj do niego. Pozdrawiam. grover
|
|
W Łomzy sa jak narazie trzy radia (nie licze studia R. B-STOK). 1. Radio Nadzieja - regionalne 2. Radio Łomza, (czy plus kto wie) - lokalne 3. Radio Bab - lokalne kazde z nich ma swoja specyfike programowa, muzyczna itp... kazde z nich rozni sie osobowoscią i atmosfera, ktora tworzy ekipa w kazdym z nich mozna inaczej doswiadczyc "radiowosci" Kazde z nich ma swoja rzesze przeciwnikow i zwolennikow, ...i mysle niech tak pozostanie... °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
grover 1) "Coś mi się wydaje, że ekipa Radia BAB znów zaczęła ze sobą korespondować na forum, żeby tylko ten wątek został na górze." wypowiedź z 25-05-04 12:13 Zapewniam cię że nie należę do ekipy Radia Bab. 2) "Szkoda, że nie orientujecie się, jak Radio BAB płaci swoim pracownikom. O ile tu w ogóle można mówić o płaceniu. Raczej o nieuzasadnionej zmianie warunków pracy, niewystawianiu umów i zaleganiu z pensją od wielu miesięcy." wypowiedź z 25-04-04 12:22 Punkt drugi troszeczkę kłóci się z pierwszym, nie uważasz? Może poprostu nie nadawałeś się do tej pracy. 3) Mój post nie był kierowany do Ciebie tylko do Max-a :( Pozdrawiam ekipę Radia Bab Ciebie grover również, pomimo że już do niej nie należysz.
|
|
Arko Arko ArKo ArKo Arko Arko ArKo ArKo Arko Arko Arko ArKo Arko Arko Arko (...)
|
|
majorka! Niestety mylisz się!! Waldemar Bohdanowicz podał Radio Bab do sądu, chciał to nawet zrobic Tulipan, ale Zajkowski poszedł mu na rękę i wypłacił kasę zaległą sprzed kilku miesięcy. Niestety Radio nie było w stanie wypłacić pieniędzy (należnej kilku miesięcznej pensji) Waldemarowi, dlatego poszedł z tym do sądu. A z tego co wiem, to sądził sie z Borowym także, ale to nie była kwestia przestrzegania Kodeksu Pracy przez szefa, tak jak to jest w przypadku dyrektora Radia Bab, Macieja Zajkowskiego. Jedno mnie dziwi naprawdę, dlaczego na ten tak kontrowersyjny temat nie wypowie się Maciej Zajkowski lub Redaktor Naczelny tegoz radia, Paweł Wądołowski??? Czyżby bali sie przyznać, że to co obaj robią, daleko mija się z przestrzeganiem prawa pracy????
|
|
majorka. Pewnie Cię zasmucę, ale nigdy nie pracowałem w redakcji Radia BAB, ani nie aspirowałem do pracy w tym radiu. Może dlatego, że codziennie musiałbym dojeżdżać 140km? :-) Ale mniejsza o to - jak widzisz, mimo tego dystansu lepiej orientuję się od Ciebie w sytuacji na łomżyńskim rynku dziennikarskim. A mój pierwszy post nie kłóci się z drugim, bo gdybyś lepiej orientowała się w sprawie, to zauważyłabyś, jak często w tym wątku pojawiały się wypowiedzi różnych osób spod tych samych adresów IP. A dobrze poinformowane wiewiórki doniosły mi, że swego czasu ciekawym zwyczajem wśród niektórych pracowników tegoż radia było korespondowanie samemu ze sobą - właśnie po to, by post pozostał na górze. Nie ma się tu co oburzać, ale jak robisz błędy w postach, to nie odmawiaj innym prawa do tego samego. A jak chcesz sobie pokorespondować z Maxem, to pchnij do niego maila i nie pisz na publicznym forum. Bo to nie jest forum wyłącznie do wymiany poglądów z Maxem. Pozdrawiam Ciebie i ekipę Radia BAB, w którym - jak donoszą moje wiewiórki - jest już coraz lepiej :-) grover
|
|
:) jak zwykle pisza ludzie pracujacy lub byli pracownicy , no ale kazdy ma prawo :)) a swoja drogą to jak juz przy radiu Bab jestesmy to tej lokalności w tym BABie to cos niewiele, jak piszą o Kolnie , Zambrowie i jeszcze jakis tam miasteczkach.( info na 4lomza) Widac nie potrafia zrobic lokalnego radia i szukaja tematow dalej. A mogło być fajne Lomżyńskie radyjko, właśnie Pan Waldemar tematy lokalne poruszal , a teraz to sieczka ( przynajmniej jakis czas temu bo dawno nie sluchalem odkad Pana Waldemara niema)
|
|
Grover Ja zupełnie się nie oburzam i jestem ci bardzo wdzięczna za zauważanie moich błędów :) I zupelnie sie ich nie wypieram. Z chęcią bym napisała maila do Max-a lecz niestety nie podał swego adresu a więc to jedyny sposób aby z nim pokorespondować. Ciekawi mnie skąd bierzesz tak szczegółowe informacje na temat warunków pracy w radiu Bab. Twierdzisz że nie jesteś pracownikiem Radia a więc wioskuję że jakiś pracownik łamie tajemnicę przedsiębiorstwa wynosząc na zewnątrz informację - dość poufne bo dotyczące wynagrodzenia. Odnośnie Orange to zapewniam cię że od ponad miesiąca przebywa w Stanach :) i nie jest w żaden sposób związany z radiem Bab. Arko a co do Ciebie - olej to! Jestes fajnym facetem - no może troszeczkę dziecinnym, ale i tak cie lubie :) Pozdrawiam wszystkich.
|
|
Grover Zaciekawiłeś mnie bardzo. A więc najnowsze informacje :) specjalnie dla Ciebie. Po pierwsze Waldek B. nie podał radia Bab do sądu - sprawdzone u źródla - czyli u Waldka. Po drugie - pozdrów Emilkę. Pozdrawiam ekipę Radia BAB - tak dla przekory bo aż tak bardzo to za Wami nie przepadam ;)
|
|
Cześć majorka! Dzięki za pozdrowienia, ale nie musisz ich przez nikogo przekazywać, bo tak się składa, że czasem zaglądam na to forum :) Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią i tych, którzy nie lubia Radia BAB, a także całą ekipę wspomnianej rozgłośni!!! :) inessa
|
|
majorka, a może lepiej Arek Perzanowski? Twój cytat z dnia 25-05-04 14:50: "Zapewniam cię że nie należę do ekipy Radia Bab." Jeśli we wszystkim jesteś tak pewny, jak w tym, że nie pracujesz w Radiu BAB, to skąd wiesz, w jakich kwestiach pracowników tej firmy obowiązuje klauzula tajemnicy służbowej, że o pozdrawianiu pewnej Emilki nie wspomnę? Nadal jesteś pewny, że Waldemar Bohdanowicz nie podał Radia BAB do sądu? Może lepiej zapytaj swego pracodawcy, dlaczego nie stawia się na rozprawy? A jeśli interesuje Cię, skąd mam takie informacje, to cóż mogę Ci powiedzieć? Taki zawód, że człowiek wie to i owo od tych i owych :-) Pozdrawiam. grover PS. Odnośnie Orange - moja sugestia, że ktoś pisze o tym, że jest w Stanach, dotyczyła Basi, a nie Orange - chyba nicki Ci się pomyliły przy logowaniu na forum. Zajrzyj nieco wyżej i sprawdź adresy IP. Są identyczne przynajmniej przy trzech różnych nickach, przy czym jedna z tych osób twierdzi, że jest za granicą. Żeby było śmieszniej, Basia (która utrzymywała, że jest w Stanach), w tym samym czasie zwoływała w innym poście forumowiczów na ognisko do Lasu Jednaczewskiego. Śmieszne, nie?
|
|
de...dektyw Rutkowski:)) bravo grover podoba mi sie twoj tok myslenia!!! abstrachujac od: ...to prawda jest taka, ze prawda lezy zawsze po srodku... pozdrawiam:) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Grover Jeżeli Arek P. ma dlugie włosy i często zakłada spódnice to mogę nim być :) Ale mnie rozbawiłeś - jeszcze takiego numeru nie miałam :) Mam dobry humor na resztę dnia. Areczku pozdrowienia odemnie też się pewnie śmiejesz :) Grover dzieki za dobry humor na cały tydzień.....
|
|
Grover .......... >>>>"Zapewniam cię że nie należę do ekipy Radia Bab." Jeśli we wszystkim jesteś tak pewny, jak w tym, że nie pracujesz w Radiu BAB, to skąd wiesz, w jakich kwestiach pracowników tej firmy obowiązuje klauzula tajemnicy służbowej, że o pozdrawianiu pewnej Emilki nie wspomnę? Podtrzymuję swoje zapewnienia :) Klauzula obowiązuje we wszystkich takich firmach. Czy to Radio czy gazeta. >>>>Nadal jesteś pewny, że Waldemar Bohdanowicz nie podał Radia BAB do sądu? Może lepiej zapytaj swego pracodawcy, dlaczego nie stawia się na rozprawy? Pytałam Waldka :) A mój pracodawca niewiem czy się orientuje że takie radio istnieje. >>>>>A jeśli interesuje Cię, skąd mam takie informacje, to cóż mogę Ci powiedzieć? Taki zawód, że człowiek wie to i owo od tych i owych :-) A inessy dawno nie widziałam więc ją pozdrawiam.
|
|
Majorka szukasz u mnie bledow ktorych nie ma. didzeje - forma formalnie niepoprawna, ale jest to neologizm - licencia poetica. wiem co znaczy dj i jak to sie pisze tak samo jak wiem, ze zdania zaczyna sie wielka litera i ze uzywac nalezy polskich znakow, tego nie robie bo mi sie nie chce. disk dżoker - prezenter muzyczny - to jest to samo droga Majorko - zeby krytykowac trzeba miec minimalna chociaz wiedze. roznica jest niewielka "prezenter muzyczny" - to brzmi zbyt dumnie na radio bab wiec tam sa didzeje. co do innego zarzutu to swiadczy on o Twojej kompletnej ignorancji - j polski nie jest jezykiem szeregowym i nie ma duzego znaczenia kolejnosc slow. - zeby krytykowac trzeba miec minimalna wiedze - zgadzam sie w 100%.
|
|
Realista disc jockey :) wymienia się na disk dżokej i oznacza osobę, która prowadzi program muzyczny w dyskotece, radiu lub w telewizji, zapowiada utwory, przeplatając je komentarzami (często nie związanymi z muzyką) A dżoker to jest dodatkowa karta w talii, zwykle z wizerunkiem błazna, używana w niektórych grach i zastępująca wtedy każdą kartę. Wiem co oznacza licencja poetycka tylko z łac. piszemy licentia poetica a nie "licencia poetica" Swoją drogą jesteś bardzo twórczy. >>>zeby krytykowac trzeba miec minimalna wiedze - zgadzam sie w 100%. :) :) :) :) :) Pozdrawiam
|
|
A skoro już tak się poprawiamy: To Grover: >>>>A słowo "korepetycje" to pluralia tantum plurale tantum a nie "pluralia tantum" <łac. tylko w liczbie mnogiej> Pozdrawiam
|
|
majorka. Cieszę się, że pytałaś/eś red. Bohdanowicza, czy podał Radio BAB do sądu w zwiazku z naruszeniem prawa pracy. Ja słyszałem z bardzo wiarygodnego źródła, że podał i że Prezes Radia nie stawia się na rozprawy. Nie trzeba nikogo namawiać do łamania kauzul i umów, żeby dowiedzieć się, że Radio miało problemy z przestrzeganiem prawa pracy. Wystarczy zapytać byłych pracowników (których umowa już nie obowiązuje) albo obecnych. Czasem też wystarczy mieć oczy albo uszy szeroko otwarte. Zresztą łamanie prawa pracy to przestępstwo, więc nie oczekuj, że osoby poszkodowane będą milczeć, bo mnie rozśmieszasz takim rozumowaniem. Więcej nie napiszę, bo obowiązuje mnie tajemnica. I nie prokuratorska, ani spowiedzi :-) Poza tym nie poprawiaj mnie, gdy nie masz racji. "Korepetycje", "usta", "drzwi", "nożyczki" to pluralia tantum, czyli słowa, które mają tylko formę liczby mnogiej. Nie będę się z Tobą spierał o to, czy ich określenie łacińskie należy podać w liczbie pojedynczej czy mnogiej. Ja użyłem liczby mnogiej, Ty użyłaś/eś pojedynczej. Ale bardzo dobrze, że poczułaś/eś się sprowadzona/y na ziemię i zaglądasz do słowników. A przy okazji - skoro nie jesteś Arkiem P., chętnie się dowiem, z kim mam do czynienia i od kogo mam przekazać pozdrowienia, skoro mnie o to prosisz. Mój e-mail znajdziesz w profilu użytkownika. Pozdrawiam i czekam. grover
|
|
to troche dziwne jesli to prawda , skoro pracodawca nie placi komus kogo zatrudnia to po co zatrudnia i po co ta "osoba" zatrudniona pakuje sie w taki uklad skoro nie ma z tego nic , no chyba ze godzi sie na wolontariat
|
|
No od biedy to niech ono będzie, fakt ze jest lepsze od "łomży" tylko niech się tam jeszcze troszkę starają niech nie spoczną na laurach bo za dużo zaangażowania w prace to oni nie wkładają odpekają swoje i tyle.A i wiadomości są ciekawie prowadzone.
|
|
No pewnie że lepsze od Łagodnych przebojów! Kurcze, no ile to mozna grać w kółko to samo? Przecież to już lekka przesada aby mieć kilka piosenek w radiu i grać je naokrągło. Czasami słucham Radio Łomża, ale to chyba juz z przyzwyczajenia. E tam, poprostu nie ma czego słuchać, kiedyś to było dobre radio, ale jak Pan SB zaprzedał Radio Plusowi to juz jest niebardzo. Ostatnio chyba nawet przezywają jakieś problemy? Czy ktoś coś o tym wie?
|
|
radio bab???gorszego nic nie ma!mają chyba problemy z czasem i datą bo jak dwa razy z rzędu mogą być wiadomości o 10?????????????albo jak moze być drugiego marca trzeci kwietnia?????????Tego nawet nie można nazwać pomyłką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To jest skandal!!!!!!!!!!
|
|
A co to jest "widza"??? nie to zebym sie czepial, ale jak ty komus wytykasz...
|
|
Wafel Jeżeli to było do mnie to zerknij uważniej a zauważysz że to był cytat :)
|
|
Myślę, że pora by w końcu wypowiedział się ktoś naprawdę wtajemniczony w całą tą sprawę jaką wszyscy zwykli "opatrywać" hasłem Radio BAB, czyli były pracownik. Otóż moim skromnym zdaniem, widząc i słysząc co sie w... no nazwijmy to "firmie" działo za czasów kiedy jeszcze ja - teraz zwykły śmiertelnik - miałem prawo nazywać się pracownikiem Radia BAB, mogę śmiało powiedzieć, że dobrze nie było. Cała ekipa poczynając od góry do dołu jest to zbieranina przypadkowych ludzi, którzy w mniejszym lub większym stopniu mieli do czynienia z radiem (najczęściej w formie Umowy o dzieło z panem S.B. czyli dyrektorem Radia Łomża) i którzy niestety nie mają o nim zupełnie pojęcia. Pan M.Z., mający czelność nazywać się prezesem i dyrektorem to człowiek nie posiadający jakiegokolwiek pojęcia o środowisku radiowym, ktoś pozbawiony kultury i co gorsze - łamiący prawo! Muzyką z tego co mi wiadomo zajmuje się teraz 2 ludzi dla których szczytem muzycznych uniesień jest zespół Ich Troje (którego płyta - cytuję za słowami prosto z anteny - "..jest jedyna, niepowtarzalna - po prostu trzeba ją mieć") i Stachursky. To ludzie, którzy uważają siebie za profesjonalistów i najlepszych specjalistów w branży radiowej - a popierają to wyłącznie faktem, iż przez 3 lata pracowali w konkurencyjnej rozgłośni lokalnej (pozdrawiam pana M.R.) lub w radiu internetowym (ukłon w stronę pana P.B.). Długo możnaby jeszcze pisać ale sumując całość - Radio BAB to wyśmienicie skondensowane duma, pycha, oszustwo i arogancja nie tylko wobec słuchaczy ale i wobec samych siebie. A ponieważ cierpię na permanentną bezsenność, moje życiowe motto brzmi: łatwiej zrobić radio niż zasnąć. Zefir P.S. Na koniec jeszcze coś dla obecnych i przyszłych pracowników Radia BAB: "Ty, który wchodzisz żegnaj się z nadzieją..."
|
|
To co dzieje się wewnątrz radia, mnie jako słuchacza niewiele interesuje. Osoby, które podejmują się współpracy z panem Zajkowskim nie robią tego przecież pod przymusem. Chcą pracować to pracują i nie zamierzam rozważać czy robią to za taką kasę czy za inną, tudzież rozpatrywać dlaczego są takie problemy, a nie inne. To co mnie interesuje to, to co słyszę na antenie radia. I na ten temat pozwolę sobie parę zdań nakreślić. Mam wrażenie, że rzeczywiście jak napisał Zefir „cała ekipa poczynając od góry do dołu jest to zbieranina przypadkowych ludzi, którzy w mniejszym lub większym stopniu mieli do czynienia z radiem (najczęściej w formie umowy o dzieło z panem S.B. czyli dyrektorem Radia Łomża) i którzy niestety nie mają o nim zupełnie pojęcia.” Ciekaw jestem ile osób, pracujących w radiu Bab ma wykształcenie dziennikarskie...?!? Z tego co słychać...niewiele. Mam wrażenie, że kilka osób pracujących w radiu Bab, ma poważne problemy z wysłowieniem się, czy z wypowiedzeniem logicznego zdania i w osądzie swym nie jestem odosobniony. Na niektóre potknięcia można oczywiście przymknąć oko (w tym przypadku ucho), jeśli są to błędy sporadyczne, ale kiedy co kilka chwil słyszy się zająknięcia, brak składni lub logicznego sensu, to jest to irytujące. Włączam rano radio, jakaś pani co chwilę się poprawia, gubi myśli albo po prostu tak niefortunnie czyta.... Ale szczytem przesady są jej wypowiedzi przesycone nadmiarem błędów językowych. Uszy puchną :-( Ja rozumiem, że mylić się jest rzeczą ludzką, ale luk w wykształceniu (i to o zgrozo w mowie ojczystej) pomyłką nazwać nie można. Przykre jest to, że osoby odpowiedzialne za kierowanie, odpowiedzialną bądź co bądź jednostką jaką jest radio, w ogóle nie reagują na ten problem. Choć z drugiej strony nie powinno to dziwić nikogo, kto miał możliwość i okazję posłuchać dyrektora tegoż radia na antenie. Kondycja radia chyba podupada, skoro stanowiska obsadzane są niewykwalifikowanymi pracownikami, a z głośników rozbrzmiewa "Mydełko Fa"..... Brak słów....
|
|
na wstepie... wybaczcie brak ogonkow. Z tego miejsca sa one niedostepne. A co do Radia BAB, jakie jest kazdy slyszy. Radio samo w sobie jest "zformatowane" na sluchaczy z grupy wiekowej do lat 20... tak wiec gimnazjalistom ma prawo sie podobac, zwlaszcza wieczorem, kiedy to kazdy moze zaistniec na antenie, pokazac sie ze on tez zyje za jedyne 1 PLN + vat. A zeby bylo ciekawiej nie trzeba sie wcale wysilac, pisac czegos madrego, wypowiadac sie na konkretny temat jak to jest np. w Radiowej Trojce. Ot poprostu wystarczy sklecic kilka slow wcisnac wyslij i juz za moment jestesmy w radiu... slysza nas miliony wiernych sluchaczy... czego trzeba wiecej. Co do muzyki... wszystko i nic... totalny groch z kaputa. Prezenterzy... przemilcze... nie jestem osoba wykwalifikowana do wydawania takich osadow. Choc faktycznie mogliby pobierac korepetycje z jezyka polskiego. Podsumowujac... co by o tym radiu nie powiedziec, to zawsze znajdzie sie grupa fanow, ktprzy beda go bronic... ot chocby po to zeby napisac "kocham Cie Kasiu, od wczoraj.... caluski" i powiedziec o tym calemu swiatu. Pozdrawiam M. pozdrawiam M
|
|
Jeśli chodzi o to co ja sądze to tak naprawde wszystko jest ok, ale te wypowiedzi coponiektórych są śmieszne... ErNi
|
|
Jako była już słuchaczka Radia Bab, zgadzam sie z moimi przedmówcami. I muszę przy tym zaznaczyć, że kiedy jeszcze dało się słuchać Radia Bab (teraz już nie) to naprawdę nie do zniesienia była (i chyba nadal tam pracuje) pani Martyna, która mówiąc pogodę po wiadomościach, z uporem maniaka powtarzała: "pogoda jaka jest, każdy widzi..." Za pierwszym razem tekst wydał się OK, ale kiedy powtórzyła go juz któryś raz z kolei kilka dni pod rząd, to nie wytrzymałam i przełączyłam na inną stację radiową. Jednak to nie jest powód, dla którego przestałam słuchać tej stacji. Muzyka to totalna pomyłka, a prezenterzy nie potrafia nawet poprawnie sie wysłowić. Szkoda, naprawdę szkoda... Ładnie sie kiedys zapowiadali...
|
|
Top lista wg. mnie :-) Łomżyńskich rozgłosni Radio BAB Radio Nadzieja Radio Plus(Łomża)
|
|
Nie jestem słuchaczem tegoż radia, poprostu nia ma tam nic dla mnie. Próbowałem słuchać kilka razy, i na tym się skończyło. Jak przeczytałem wyżej, że jest sformatowane na radio "gimnazjalistów" to i nie powinienem był tam niczego znaleść. Mówią tu ludzie, że brak tam zawodowców. A czy tacy są w Łomży? Może poziom czy to DJ czy innych pracowników jest odbiciem takich ludzi dostępnych w Łomży. Swoją drogą miało napewno, pewnie i ma nadal- to radio szansę stać się bardzo słuchanym. Zreszą taką szansę ma każda radiostacja.
|
|
Witam serdecznie, Tradycją stało się już chyba, że ten temat za każdym razem kiedy tylko schodzi z czołówki łomzyńskiego imperium wolnego słowa czyli demokracji szeroko pojętej, a w skrócie po prostu Forum 4lomza, to za sprawa kolejnych zdegustowanych (mniej lub bardziej) albo zachwyconych osób ukrywających się za kurtyną nick'ów wraca na szczyt "tematycznej listy przebojów". Ale jak tu nie robić reklamy rozglośni, kiedy ustawiając radioodbiornik na falę 97,5 FM sympatyczna pani J. rozanielonym głosem dziękuje nam za utrzymywanie Jej chlebodawcy na pozycji lidera wśród lokalnych rozgłośni radiowych. To aż człowiekowi się ciepło robi na sercu, że niby nic a jednak coś dla dobra ogółu robi. To znaczy dobra... Zależy z której strony na sprawe patrzeć: 1) Muzycznie - faktem jest, że miejsca narodzin (oprócz najprawdopodobniej zdesperowanych wówczas rodziców) nikt nam nie wybierał, a że przyszło nam mieszkać w zagłębiu rdzennej muzyki disco polo... Nikt oprócz wyjeżdzających na to nic nie poradzi! No a skoro disco polo rządzi to jak to "lider wśród regionalnych rozgłośni" może nie zagrać muzyki No_1??!! A więc kwestię dopływających do naszych uszu z głośników odtwarzających radio BAB piosenek utrzymanych w "klimatach disco polo'wych" mamy chyba jasna.... 2) Słownie - no tutaj jest niestety gorzej... bo w tym przypadku radio BAB jest na dnie a mimo to z każdym dniem tonie! I jeśli nie kursy polskiego (zapominam zupełnie o dykcji itd.) dla prezenterów to może chociaż Słownik Poprawnej Polszczyzny? A jeśli takiego nie ma to chyba pora się złożyć i kupić np. na Gwiazdkę? 3) Technicznie - bardzo lubię słuchać przeszywającej i upajającej ciszy radia BAB, która o zgrozo dopada mnie ilekroć tylko na moim radioodbiorniku wyświetlają się cyferki 97 i 5 FM. Ale jeśli o technikę chodzi to nie ma co narzekać... No bo jeśli nie muzyka i prezenterzy to czego oprócz ciszy w tym radiu mam słuchać? Kończąc i tak zapewne za długi wywód podzielę się jescze swoimi ostatnimi wrażeniami - www.radiobab.pl - oto coś czego brakowało do zjawiska kompletnej denacji i odejścia do krainy tandety i zapomnienia... Pozdrawiam miłośników radia dobrego i wolnego Zafir P.S. Jak to dobrze, że przecinków i innych znaków interpunkcyjnych nie słychać...
|
|
Zafir......ten co disco polo nie słucha :-)))))))) hihihihihihi
|
|
radio taxi to psiarnia
|
|
Najlepsze radio w Łomży ludzie go słuchają przynajmniej moi znajomi muzyka niezła zwłaszcza w soboty informacje co prawda odwalają ale i tak wole obejrzec wieczorem Fakty A konkursy sa świetne zwłaszcza ten z ukryciem koperty koło radia pierwszy przyjechałem ale nie znalazłem moze innym razem zeby tylko robili je czesciej
|
|
Radio BAB - Beznadziejny Astronomiczny Bzdet Zarówno jeśli chodzi o muzykę, jak i prowadzących. Ile można słuchać Bardzo Atrakcyjnie Brzmiącego łomotu taktowanego jak młockarnia u mojej babki na wiosce. Poza tym Bardzo Atrakcyjnie Brzmią wszyscy prezenterzy, z ich nienaganną dykcją i stylem, w końcu brak stylu też jest stylem... po mojemu NAJLEPIEJ SIĘ SŁUCHA TEGO RADIA PRZY WYŁĄCZONYM ODBIORNIKU... taka jest wersja oficjalna i takiej się będę trzymał ... pozdrawiam c3po pozdrawiam M
|
|
puszcza dość często "starocie" muzyczne, średnio lubię go słuchać
|
|
może warto dać spokój temu radiu.
|