czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
tiry nocą

Odnosnie zakazu jazdy tirów nocą jaka wprowadził prezydent widac dba nie tylko o sprwy przedsiebiorców i sklepikarzy ale także o mieszkańców Łomzy w tym szczegołnie ulic Poznńskiej i Wojska Polskiego. Przedsiebiorcy maja gdzieś ochronę środowiska i sprawy mieszkańców Łomży, ostatnio jakiś przedsiębiorca tak żalił sie ze srodowisko ucierpi jak tiry beda musiały pokonywać wieksze trasy omijając Łomżę wypuszczajac z silników wiecej zanieczyszczeń bo wiecej paliwa sie spali, to bzdura jego kieszeń wyda wiecej kasy na paliwo, utrudni mu życie, czas dostaw itp, a co maja powiedzieć mieszkańcy którzy próbuja spać w nocy a tu sciany sie trzęsą okna nie mozna otworzyć bo spaliny, hałas, nie mowiąc juz nic o pustych lawetach które niemiłosiernie halasuja. Mam pecha bo mieszkam tuz przy ulicy Wojska Polskiego :( ,

ps. chyba bez blokad sie nie obedzie bo przedsiebiorcy juz domagaja sie zniesienia zakazu u wojewody a ten? hm co go obchodzi jakis tam mieszkaniec, jakiejś tak ulicy w Łomzy

piotr

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: tiry nocą

ja jestem przeciwko zakazom. Wg mnie wydaje się chore by ktoś kto prowadzi firmę w Piątnicy i robił "zakupy" np w Łomży czy Śniadowie musiał jechać przez Zambrów.
Nie róbmy z Łomży dziury. Nie dość że pociągów u nas nie ma to teraz zakaz ruchu ciężarówek. Jak tak dalej pójdzie to za 20 lat będziemy mięli nakaz jazdy tylko rowerem i to na domiar złego tylko nocą

w Łomży jest tak wielki wybór książek na studia że trzeba jeździć do miast typu Białystok, Warszawa bądź szukać w księgarniach internetowych - a tu jeszcze robią sobie zakazy jazdy nocą dla tirów.

ja pisze o tranzycie tirów nocą a nie że ktoś robi zakupy w łomzy, np. zakaz jazdy tirów na ul. Legionów dotyczny tylko tranzytu ruch lokalny jest dozwolony z drugiej strony ciekawe co by ktos powiedział jak by mu pod nosem jezdziły tiry ? a ni episał cos tam o ksiażkach czy zakupach w Łomzy

piotr

piotrlom, dlaczego nie piszesz, że tiry jeżdżą również ulicą Piłsudskiego przecież to jest ulica przez osiedle czy tu mieszkają ludzie gorszej kategorii, że niema zakazów dla tirów.

ale zakaz jazdy tirów dotyczć bedzie całego miasta a swoja droga Piłsudskiego nie jeżdza tiry tranzytem jedynie zaopatrzenie do stokrotki lub tym podobnie, jedynie ruch lokalny :)

piotr

zamiar organizować zakazy wolałbym słyszeć jak radni realnie myślą o obwodnicy która by rozwiązała ten problem

Przez Piłsudskiego czasem jakiś TIR przejedzie, to nic niezwykłego, ale przez Wojska Polskiego i Poznańską jadą prawie cały czas, więc to różnica. Poza tym od jezdni na Piłsudskiego do najbiższych sypialni jest średnio ok 100 metrów, a przy Poznańskiej, czy Woj. Polskiego po kilka metrów. To robi różnicę kolosalną. Czasem stojący na przystanku muszą do siebie krzyczeć, taki jest hałas, więc zakaz naszego prezydenta jest jak najbardziej słuszny.

Chodzi o to, by jak najwięcej osób krzyczało i upominało się o obwodnicę. jeśli tego nie będziemy robić, to GDDKiA wybuduje ją nam po 2025 roku!!!!

Dlatego ja i moi znajomi popieramy protesty mieszkańców tych ulic w 100%!

I bardzo dobrze Brzeziński zrobił, ze zakaz wprowadził dla tirów - będzie ciszej , bezpieczniej i drogi mniej zniszczone.

Zastanawiam się też czy któryś z przedsiębiorców na tym straci. Tiry, które jeżdżą tranzytem w takiej Łomży nawet się nie zatrzymują, najwyżej gdzieś za miastem zatankować i coś zjeść. Także łomżyńscy przedsiębiorcy na pewno nie stracą. A miasto zaoszczędzi na rozjechanych drogach.

A ci przewoźnicy, którzy tak się troszczą o ekologie, koszty i czas dostaw niech zrobią zrzutę na obwodnice.

Hellou

wiesmin, janus zgadzam sie z wami wreszcie jakies logiczne mysłi :)

piotr

Zakaz w pełni popieram.

Te nowsze TIR-y powodują dużo mniej hałasu niż te buraki co naoglądają się TVN Turbo.Co innego jak przejeżdża pusta laweta ze wschodu!!!dopiero wtedy jest hałas.
w większości cywilizowanych krajów jest tak,że jak komuś nie odpowiada życie w mieście,to się przeprowadza za miasto a nie jęczy i beczy,że mu hałas przeszkadza.

br1

w większości cywilizowanych krajów TIRy nie wjeżdzają do miasta tylko mają obwodnice...

Wprowdza, to wprowadza, moze dobrze moze zle, ja sie nie wypowiadam w tej kwestii, bo mnie ona nie dotyczy, tylko zastanawia mnie jedno: Jesli juz wprowadza zaka, to jak oni beda go egzekwowac przez cala noc?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org