Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
neostrada czy netia? |
witam kończy mi się umowa na neostradę i mam dylemat co wybrać jestem zainteresowany ofertą netii. a dokładnie pakietem telefon + internet na lini TP. czy ktoś może mi powiedzieć czy wybierając netię nie będę musiał ponosić żadnych oplat do TP?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: neostrada czy netia? |
Hej, mi tez sie kończy umowa i zastanawiam sie nad jej przedłużeniem, ale na jakiś lepszych warunkach, jeśli TP da mi coś co mnie zadowoli, to raczej zostane przy NEO.
|
|
z tego co się orientowałem to netia oferuję lepsze warunki z tymi parametrami. tylko doszły mnie słuchy że TP pobiera opłatę za udostępnienie lini, a ja niemogę się tego dowiedzieć w netii twierdzą że nie ma żadnych opłat ze strony TP
|
|
a może Multimo?? Mistrz bez Malgorzaty
|
|
Kiedyś pytałem w TP, czy mógłby mieć u nich sam internet? To odpowiedzieli, że tak , pod warunkiem, że zapłacę opłatę za utrzymanie linii, wymyślony przez sposób na blokowanie przechodzenia ludzi do konkurencji, korzystajacych z ich linii. Nawet jeśli pozostałbym z Neostradą, a zrezygnował z telefonu TP, to musiałbty płacić miesięcznie ok. 36zł takiej opłaty. Jak słyszłem, powtarzają to ludzie na wielu forach ( jeden link poniżej), ale nie daję za to głowy, podobnie jest z przejściem do Netii na linii TP, również żądają takiego "haraczu", tylko za to, że używasz ich łącza. http://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?p=35797 Jeśli chodzi o internet, to konkurencja typu Netia, tele2, sporo obniżyła ceny. Wiem, że dają podobno przy umowie na 3 lata 15 miesiecy gratis, a średnia cena z 3 lat wychodzi dość zachęcająca. Ale trzeba wczytać się w szczegóły ofert. Pozdrawiam!
|
|
Netia ma gorszą obsługę klienta, parametry są takie same jak Neo.
|
|
Tele2 wymaga podpisania z nimi umowy na telefon na co najmniej pierwszy rok. Najtaniej jest chyba zostawić pakiet minimalny w TPSA i internet z Neti. Przy Neo nie może być pakiet socjalny socjalny(28,06 czyli taniej niż utrzymanie łącza).
|
|
|
Do marcel.Im. Będziesz ponosił opłaty z tytułu utrzymania linii, te 36zł. Jednak mało kto wie, bo TP nie raczy o tym informować - można to ominąć i płacić trochę mniej, mianowicie 21zł. Jeśli jesteś posiadaczem telefonu w TP, a niekoniecznie jest Ci potrzebny to możesz zawiesić nr. np. na rok, wówczas będziesz posiadał nr. w TP, który zawsze w dowolnej chwili możesz odwiesić, lub po roku dalej przedłużyć na następny rok. Ja tak właśnie zrobiłem, korzystałem z Neo, ale kończyła mi się umowa i podpisałem umowę z Netią. Szczerze powiem, że jak na razie jest wszystko cacy, z Neostradą właśnie miałem problemy przy prędkości 512, a z Neti mam prędkość -1 i śmiga jak ta lala. Poza tym w Neo za 512 płaciłem 33zł przez pierwszy rok, a po roku 66zł + opłata za zawieszenie tel. W Netii pierwszy rok free, a następne 2 lata 49zł + oczywiście opłata 21zł. dla TEPSY za zawieszenie telefonu. Nie jest to może żadna rewelacja w różnicach cen, ale zaznaczam, że posiadałem prędkość z TP 512, a teraz mam 1mb. Jeśli zdecydujesz się na Netię i zawieszenie nr. tel. w TP to z góry zaznacz by opłatę za zawieszenie rozłożono na raty w przeciwnym wypadku naliczą Ci z góry za cały rok. Robią wszystko by nie wypuścić klientów ze swoich rąk. Oczywiście możesz dokonać opłaty z góry za rok. Pozdrawiam.
|
|
Niebiewsz Neostrady masz wiele możliwości wzięcia z innej sieci
|
|
dzięki wszystkim za informacje. tego sie obawiałwm że trzeba płacić "characz" TP a wtedy inne oferty już nie są tak atrakcyjne.
|
|
506 930 248 - Przedstawiciel Handlowy Netii Wyslij sms o tresci \"netia\" ! Zapraszam !
|
|
Sama mam internet w netii, choć długi czas miałam kiepską ofertę, ale niedawno odnawiałam i jest zdecydowanie lepiej, prędkość w stosunku do ceny jest jak najbardziej ok
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |