Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Aparat Cyfrowy |
Witam ;) Chciałem się zorientować jaki polecacie aprat cyfrowy do kwoty 600zł ,żeby dość dobre zdjęcia robił no i by była dobra jakość nagrywanych "filmików" oczywiście z głosem ;) Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Aparat Cyfrowy |
Polecam Samsung D60.za aparacik z karta1gb ładowarka,akumulatorkami zapłaciłem 450zł.Robi ładne zdjęcia(6mlnPX)oraz kreci ładne filmy w rozdzielczości 640x480,oczywiście z dźwiekiem
|
|
ja polecam samsunga s600. 6mpx, niezła optyka Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
A ja bym raczej polecił coś z Canona. Nawet proponowałbym dołożyć z 200 zł i kupić jakiś z serii PowerShot, np. A630. Canony mają lepsze odwzorowanie kolorów niż Samsungi.
|
|
za 450 zł watpie w stwierdzenie "dobra optyka" . Nieoczekuj za 400 czy 600 zł niewiadomo jakich "super zdjęć" Dobra opytyke to maja lustrzanki ale tam cena jest czterocyfrowa a nawet piecio cyfrowa
|
|
proponowalbym cos z canonów
|
|
Za takie pieniądze to masz dość duże wymagania. Pogodzić dobre zdjęcia i jeszcze jakość nagrywania filmów aparatem za 450 czy 600zł to praktycznie nie możliwe. Dobra optyka? To śmieszne. 6mln px ? I co z tej dużej ilości megapixeli, jeśli aparat nie ma dobrego obiektywu, czy też zoomu optycznego, stabilizatora obrazu itp. Tak jak ktoś pisał, dobrym aparatem jest Canon A640, cały komplet można już kupić za ok. 800-850. I jest to wystarczający jak na dzisiaj aparat. Ja tam działam od niedawna na Canonie S5 IS i muszę przyznać, że to jest dobry aparacik (w porównaniu do S3 ma kilka korzystnych zmian), no ale kasa nie ta. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
polecam canon powershot:) miodzio foteczki jak na mój gust. Fakt,że u mnie leży w szafce i rzadko go używam ale fotki są naprawdę ładne:) bigi2004
|
|
moj chlopak ma olympusa x775 (chyba) 7,1 mpix fotki spoko naprawde moim zdaniem jak za taka cene to super wychodza
|
|
Samsung produkuje dobre... telewizory. Polecam Fuji 40fd- tani i robi świetne jakościowo fotki. Mam go i jestem bardzo zadowolony. Cena- do 800 zł. http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6050
|
|
Samsungki są tanie ponieważ Samsung sam produkuje elektronike i mechanike do swoich aparatów. Optyka jest zapożyczona. Osobiście uważam że samsungi robią przyzwoite zdjęcia za przyzwoitą cenę zakupu. Pozdrawiam Tanie banery reklamowe - www.proprint-drukarnia.pl
|
|
A co sadzicie o kodak easeyshare C763 ??
|
|
Nikon L10 lub L11, maly, zgrabny, przyzwoite zdjecia. Ewentualnie ktorys z canonow w porownywalnej cenie.
|
|
Ja tez polecalbym cos z Canona. Od dawna uzywalem aparatow tej marki i zawsze bylem zadowolony. Podlacze sie tez do opinii, ze w tej cenie niestety nie ma co oczekiwac "dobrej optyki". Obecnie mam aparat Canon A460, cena chyba ok.500zl lub ponizej. To chyba najnizszy model teraz i jak za ta cene nie ma co narzekac. Problemy zaczynaja sie przy robieniu fotek w nietypowym oswietleniu, ale w innych mysle tez tak bedzie. Przy pstrykaniu standardowych zdjec, aparat jest naprawde ok. Zeby miec ta "dobra optyke" to mysle, ze na aparat trzeba by wydac ponad 1000zl przynajmniej. W tej cenie zaczynaja sie juz kompakty z wyzszej polki, gdzie mozna sobie recznie pokombinowac z nastawami itp. a i parametry duzo lepsze. Canon filmiki nagrywa dobrze i ograniczenie jest chyba tylko pojemnoscia karty, wiec mysle ze w tej cenie, taki aparat moglby Ci odpowiadac.
|
|
Witam. Jesli dobry aparat to nie za 450 zl - jak stwierdzono powyzej. ja dorzuce - jesli aparat to nei kamera i na odwrot. Nie mozna pogodzic jednego i drugiego w jednym, bo albo bedzie opcja kamery do bani, albo opcja aparatu dajaca jakies plamki na zdjeciu - co powszechnie nazywane bedzie dobra jakoscia. korzystam z lustrzanki cyfrowej, taka kosztuje rzeczywiscie kolo 4500 zl ale to o jedno zero wiecej niz jestes w stanei dac. Jasli zalezy ci na dobrym i szybkim aparacie to lustrzanka jak na czyms co robi zdjecia, to canon - power shoty - seria. Poszukaj w necie starych wersji sa lepsze niz nowosci, mimo ze maja mniejsza ilosc mpic. Nie do konca odzwierciedleniem jakosci jest ilosc mpx. Co Ci z 10mpx jak bedziesz mial kiepska optyke ? to samo gdybys chcial w kinie ogladac film przez bardzo ciepne okulary !. Zdecydowanie lepiej zainwestowac w nieco starszy model - dajace czesto mozliwosci i opcje ale z lepsza optyka, troszke mniejsza matryca. Zdjecie beda lepsze ! I na koniec nie oczekuj jakosci zdjec w czyms co posiada jeszcze opcje kamerowania - bo to porazka uwazam. Niedlugo z aparatu foto bedzi emozna nagrywac, odtwarzac filmy muze, zadzwonic do przyjaciela, wyslac e-maila, itd... tylko zdjecia nie za bardzo ! Tak jest ze wszystkim. W USA lodowka oprocz chlodzenia, mrozenia, robienia lodu, koktaili, moze odtwarzac takze muze, DVD, ogladac televizje na wbudowanym w dzwi sporawych rozmiarow monitorze. Wszystko moze - tyko po co ?? jaka jakosc mrozenai zapewnia owa lodowka jaka jakosc owej televizji ?? to tak dla porownania Jesli chodzi o kamery preferuje w tym temacie panasonic w cenia umiarkowanej, a jak cos blizej profesjonalnosci - sony. I tak juz zupelnie na koniec zanim cos kupisz a tego na spokojnie popros sprzedawce o mozliwosc kilkuminutowego pobawienia sie sprzetem w sklepie. Zwroc uwage na szybkosc aparatu - ile czasu potrzebuje od wlaczenia do wykonania zdjecia i jak szybko reaguje przy probie zrobienia zdjecia. Kodaki maja te wade ze sa wolne i ciemne w wyniku czego trudno robi sie zdjecia w ruchu i z kiepskim oswietelniem - reszta - poczytaj cos o fotografowaniu bedziesz wiedzial jaki aparat Pozdrawiam Momento mori
|
|
http://www.forum.fotoexpert.pl/forum3.htm?sid=127877f49d26fbee8b10c117b2a18d27 -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
mam na sprzedanie samsunga nv7. jak chcesz to możemy pogadać o cenie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |