sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ceny nowych mieszkań w lomzy

uważam że są za wysokie ponieważ zostały "wynegocjowane" z wykonawcami na górce cenowej materiałów budowlanych, teraz pewnie były by o około 10% niższe. Jeżeli ma ktoś takie samo zdanie proszę o komentarz. Może byłoby warto zwrócić się do rodzimych SM o przeprowadzenie jeszcze raz negocjacji cenowych z wykonawcami ???? (cena pustaka była ok. 12 zł teraz jest ok. 7 zł ceny brutto) kupuje mieszkanie w Perspektywie

set

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ceny nowych mieszkań w lomzy

A czy nie jest tak że na koniec inwestycji dochodzi do rozliczenia, dopłaty lub zwrotu właśnie róznicy dotyczącej ceny mteriałów? Ja się z tym w perspektywie spotkałem... teraz może jest inaczej

Zawsze będą zbyt wysokie. Każdy chce zarobić. Nikt za darmo nie będzie budował.

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

materjały może potaniały, ale koszty są takie same albo i wyższe, a z drugej strony chyba lepiej kupić nowe miieszkanie w przedziale cenowym 2850-3300pln, niż stare w płycie za 3800-4000pln za m2

3800-4000 Za mieszkanie po remoncie, a te bloki co teraz w perspektywie budują to po 3200 czy 3300 ale w stanie surowym... na Łagody, przy krzyżu co buduje Zacharzewski, mieszkania są droższe niż w perspektywie, a cena jest też uzależniona od piętra.

Autor: VIP_1 (80.240.164.---)
Data: 13-09-07 21:36

materjały może potaniały, ale koszty są takie same albo i wyższe, a z drugej strony chyba lepiej kupić nowe miieszkanie w przedziale cenowym 2850-3300pln, niż stare w płycie za 3800-4000pln za m2

Widzisz już się pojawiły ogłoszenia o sprzedaży w starych blokach po 3000, ludzie idą po rozum do głowy i sprzedają po realnych cenach:)

Autor: VIP_1 (80.240.164.---)
Data: 13-09-07 21:36

materiały może potaniały, ale koszty są takie same albo i wyższe, a z drugej strony chyba lepiej kupić nowe miieszkanie w przedziale cenowym 2850-3300pln, niż stare w płycie za 3800-4000pln za m2

VIP Skad Ty zes te ceny wzial?? Hehe ... jak spojrzysz na ceny to w AGENCJACH NIERUCHOMOSCI! ( co tam powinny byc najdroszze! ) to zobaczysz ze mieszkanie w bloku( plyta ) po remoncie mozna juz za 3000 kupic albo i mniej.

Zgodze sie z Brzeczyszczykiewicz-em ze luddzie poszli po rozum do glowy... nareszcie bo juz myslalem ze w lomzy tylko bezmozgi sprzedaja mieszkania.

Pozdro

za 3300 w nowym bloku raczej. po pierwsze w perspektywie mieszkań juz nie ma wszystko zarezerwowane, w pażdzierniku moze beda jakies zapisy i napewno ceny wzrosna. łomzyńska spóldzielnia nie bedzie juz budować bo nie maja gruntu. natomiast w SM Jedność w pazdzierniku beda podpisywać umowy wiec jest szansa ze ktoś zrezygnuje z zarezerwowanego mieszkania ale za metr chcą 3600

za 3300 w nowym bloku raczej juz nie kupisz. po pierwsze w perspektywie mieszkań juz nie ma wszystko zarezerwowane, w pażdzierniku moze beda jakies zapisy i napewno ceny wzrosna. łomzyńska spóldzielnia nie bedzie juz budować bo nie maja gruntu. natomiast w SM Jedność w pazdzierniku beda podpisywać umowy wiec jest szansa ze ktoś zrezygnuje z zarezerwowanego mieszkania ale za metr chcą 3600

Ja właśnie kupiłem po4200 za m2 , wyszykowane cacy ,wiem że trochę przepłaciłem ale jest to blok z pustaka i myśle że mimo wszystko nie straciłem na tym .W tej chwili jest chwilowy zastój na tym rynku bo jak pisaliscie spółdzielnie budują nowe mieszkania i każdy ma cichą nadzieję że uda mu sie kupic nowe mieszkanie , ale jak przestaną budować to ceny znowu może ruszą, ale na pewno nie spadną. Więc warto dziłać i kupować teraz bo potem może być znowu za póżno.

"nareszcie bo juz myslalem ze w lomzy tylko bezmozgi sprzedaja mieszkania."

Sam jestes bezmuzgiem. Sprzedaje sie za tyle ile max. ktos daje, a nie ile sie mi wydaje ze cos jest warte.

Autor: Darck (---.techtel.pl)
Data: 15-09-07 22:26

"nareszcie bo juz myslalem ze w lomzy tylko bezmozgi sprzedaja mieszkania."

Sam jestes bezmuzgiem. Sprzedaje sie za tyle ile max. ktos daje, a nie ile sie mi wydaje ze cos jest warte.

tylko, że w większości przypadków nikt nie daje. Wystarczy popatrzeć na ogłoszenia. Codziennie staram się przeglądać - takie hobby hehe, i ogłaszają się ciągle te same osoby. mało tego, kiedyś tak szumnie wypisywali ceny, a dzis? Trudno znaleźć w ogłoszeniach cenę za metr, tylko zapis: cena do uzgodnienia;)))

Jesli ktos uwaza ze ziemia stanieje ,albo materiały spadna ,to niech wezmie pod uwage ze robotników coraz mniej ,ziemia w Łomzy na wage złota ,spóldzielnie nie maja sie gdzie budowac,za byle działke na kupiskach krzycza po 50-100 tys zł,wiec ile ma mieszkanie w bloku kosztowac ,po 2 tys za metr???Kazdy kto kupił gola chate ,wie ile czasu i pieniedzy kosztuje udzadzenie własnego gniazdka,wieksze chałupy sa tansze za metr i takie moim zdaniem warto wyłapywac ,bo choc to bardzo dziwne to ludzie w 72 m wsadzaja dwa razy wiecej kapusty niz w 36 m,a mimo to oddaja je duzo taniej,na czynszu róznica w miesiacu 100 zł .reszta opłat bez zmian jesli ktos szanuje prad ,mieszkanie z płyty dla mnie nie rózni sie niczym od pustaka,to taki wymysł ze to lepsze ,jedne i drugie docieplaja jak moga ,sciany szybciej pekaja w pustaku,za to w płycie te nieszczesne sufity ,ale i na to jest rada.Masz duzo kapusty to kup sobie dom ,na dzien dobry działka,potem plan,potem ekipa do budowy,wykonczeniówka,a na samym koncu jak juz ci sie wydaje ze sie ładnie urzadziłes to zaczyna sie tynk powoli wykruszac i tak w koło Macieju.W bloku ceny za czynsz moim zdaniem wygórowane ,ale co zrobic jak kazdy ma w dupie ze dzieciarnia łazi po kaltkach i maze po scianach,płaci sie zborowo,idziesz najebany ,drzwi na klatce nie zamkniesz ,sasiad zapłaci ,ja zapłace.magnesy i inne bzdety wszystko do wspólnego worka .Ale ta radosc ,jak sasiad zonke za sciana tłucze ,albo porzadne imieniny-w domku nigdy takiej atrakcji nie bedzie,no chyba ze samemu pare piwek ,zonke za czupryne i o sciane i jeszcze raz i jeszcze raz ,ale ,ale co ja pisze ,przeciez to nie po Bozemu,tak wiec wracajac do tematu mieszkania tansze nie beda,jesli beda kupujacy.Wiekszosc zaczeła emigrowac, sie nachapia za garnica ,beda kupowac tu mieszkania .A dlaczego ??A to trzeba było dzis ogladac W.Cejrowskiego rano w Portugalii,a nie wylegiwac sie do południa po nocnych libacjach.Tak, tak sasiedzie ,do Pan to mówie ,wszystko słyszałem ,ze tez Pana ta kobieta jeszcze nie zostawiła......
A o czym to ja miałem napisac........qrna ,zapomniałem......aaaaa bedzie drozej.Kiedy?za rok ,za dwa za pięc?Czy ktos kiedys stracił na chalupie albo na ziemi??200 kawałków to 50 tys euro mniej wiecej ,popatrzcie po innych krajach i porównajcie....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org