sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
maturrrra

ma ktoś może jakąś wiedze na temat matur.ja bede pisał za rok i chyba nic do tego czasu sie nie zmieni wiem tylko ze matma wchodzi obowiązkowa od 2010 ale mnie to na szczescie nie dotyczy.chciałbym wiedzieć jakie teraz są obowiązkowe i co jeśli sie jednego przedmiotu niezda jak to jest.mozna jednego niezdac?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: maturrrra

no ty nie zdasz*) patrz pisownia i nie czekaj na 2010 (ort. gram. słow. już oblałeś)

ściemka wszystkim

obowiazkowy jest jezyk ojczysty i jeden jezyk obcy (angielski, niemicki,rosyjski itp.)

co do tego czy jaksię nie zda z jednego przedmiotu - nie zdajesz matury... amnestia byla tylko do tego roku =/

Chłopie nie zapędzaj się tak!Zmieni się rząd-zmieni sie matura :)

niesadze zeby w ciagu2 latdorzucili jakis nowyprzedmiot. po pierwsze on juz sie uczy i jest w 2/3 klasie (liceum/technikum) a jakby wprowadzilizmiany to od 1 klas.

nowy przedmiot może i nie, ale zmienić się może jeszcze dużo, tak jak to było z amnestią...

"Prawdziwy" ty się lepiej zapisz na jakiś kurs maturalny i napewno do matury się przygotujesz, ja tak zrobiłem i poszło lepiej niż myślałem

Hellou

ja mam wiedze na temat matur bo w tym roku ja zdawalam:)obowiazkowy jest jezyk polski jezyk obcy i jakis przedmiot ktory sam sobie wybierasz.Amnestii juz nie bedzie -ostatnia byla w moim roczniku-na szczescie niewykorzystana;]a Ty moze zamiast sie pytac czego mozesz nie zdac moze lepiej wez sie do nauki zeby na swiadectwie dojrzalosci byly same 100% i tego Ci zycze:)

No to kolejny humanista:-) Tylko o gramatyce nie słyszał. Powodzenia. Masz jeszcze rok...

Zaryzykowałbym, że nawet gibki.

stara matura była gicio

Prawdziwy1 -gratulacje dla Twoich nauczycieli. Twierdzisz że za rok matura a pojęcia o niej nie masz... Powinszować...

Cytat:

ja bede pisał za rok

To jest nowy termin pisania matur we wrzesniu?

[]-[]

[]-[]

[]-[]

wez skoncz z tymi swoimi debilnymi znaczkami~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[]-[]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org