Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
WSPÓLNOTA |
Co sądzicie o wspólnocie mieszkaniowej? ,czy warto kupic takie mieszkanie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: WSPÓLNOTA |
wg mnie nie. za duzo skladek na remonty itp itd.
|
|
To zależy. Najlepiej byłoby spytać lokatorów budynku zarządzaneo przez wspólnotę. Ile płacą, jak oceniaja zarządzajacych. Taka opinia jest najlepsza. Nie można generalnie powiedzieć, że we współnotach jest drożej, czy taniej. Może być i tak i tak. Wszystko zależy od ludzi. Znam wiele wspólnot, które powstały, po odłączeniu się od spółdzilni, dziś ich bloki są jak nowe, czysto, wszystko zadbane. Nie boją się napraw, remontów, itp., bo sami wszystkiego pilnują. Skończyło się niszczenie klatek przez nastoletnie i starsze "dzieci" lokatorów, jak wniesiono sprawy o dewastacje do sądów i ukarano raz, drugi takie rodziny. A, bloki w spółdzielni dalej pozostały zaniedbane, z dewastacjami wewnątrz, którymi administracje zupełnie się nie interesują.
|
|
a nie wiecie, czy te nowe bloki budowane na por. łagody to tez bedzie wspolnota?
|
|
Tak , mają być 2 lub 3 we wspólnocie.
|
|
juz wiem dokladnie- 2
|
|
i co jesteś zdecydowana na zakup? ja zarezerwowałem mieszkanie i wacham się , mam tydzień na odpowiedz.
|
|
a dlaczego się wahasz? ja zapisałam się z tym że na blok oddawany później. tak więc mam trochę więcej czasu na myślenie
|
|
trzeba bardzo rozważnie podjąć taką decyzję. Dlaczego? Nikt nie lubi odkładać pieniędzy kiedy nie jest do tego zmuszany. Często takie wspólnoty nie zbierają funduszy na cele remontowe. Kiedy po latach trzeba np. naprawić dach koszty takiego remontu są zbyt wysokie na średniej wielkości pensję lokatora. Nie odkładane i lokowane oszczędności doprowadzają do tego, że panuje często w takich blokach smród, brud i ubóstwo. Ludzie zaczynają się wtedy kłócić, bo dlaczego jedna rodzina ma zakładać za kilka rodzin nie mających na remont kasy. Przykładem są budynki za stacją PRYMA. Może się mylę, więc jeżeli znacie pozytywne lokalizacje to je wskażcie. ADALL
|
|
a np wspólnota w blokach przy ul. przykoszarowej? (chodzi mi o bloki przy jednostce wojskowej). wygląda na to że odkąd powstała tam właśnie wspólnota wszystko zaczęło jakoś wyglądac, wyremontowane klatki, porządek. ale też dokładnie nie wiem właśnie jak to jest, bo to tylko takie moje obserwacje...
|
|
[]-[]
|
|
[]-[]
|
|
.
|
|
bloki budowane na por łagody to bedzie wspolnota. miałem zarezerwowane tam mieszkanie ale zrezygnowalem bo wszyscy odradzaja. czesto są poblemy z firmami które budują takie bloki
|
|
Wyjaśnijmy kilka spraw: 1. na Łagody budują kilka bloków 2. część z nich buduje Perspektywa, część (od strony kościoła firma P. Zacharzewskiego) i to będzie wspólnota, ale dopiero po kilku latach, bo również byłem zapisany na to mieszkanie i zrezygnowałem, kiedy dowiedziałem się o wszystkim ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
makmarc, o wszystkim to znaczy o czym dokładnie? bo ja jestem zapisana !!!
|
|
[]-[]
|
|
to w koncu warto kupic to mieszkanie czy nie? bo sama juz nie wiem... glupia jestem co robic
|
|
Myślę że nie , posłuchajcie wypowiedzi prezesa Perspektywy mówił że ludzie którzy kupują mieszkania we Wspólnocie już pytają czy będą mogli przejść pod zarządzanie spóldzielni , ,a prezes mówi że nie są zainteresowani więc coś jest nie tak i maja racje ci ci ostrzegają, chociaż w Wa-wie są ponoć zadowoleni? ale to jest Łomża.Więc ja rezygnuję .
|
|
[]-[]
|
|
tak mysle i chyba tez zrezygnuje. bede szukala czegos na rynku wtornym. tym bardziej ze slyszalam niezbyt pochlebne opinie na temat firm budujacych te bloki. szkoda ze spoldzielnie buduja tak malo ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |