piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdzie w Wa-wie na studia magisterskie?

Witam wszystkich.
Skończyłem Łomżyński Agro-bajzel (WSA) i jestem obecnie inżynierem informatyki. Jednak za namową rodziny i znajomych chciałbym spróbować swoich sił na magisterce. Warunek: tylko w Warszawie i tylko zaocznie. Proszę o propozycje i porady za które z góry dziękuje.
Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdzie w Wa-wie na studia magisterskie?

może PJWSTK...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

zależy czy masz na myśli państwowe czy prywatne, jeśli prywatne i zalezy Ci tylko i wylacznie na papierku to polecam Wyższą Szkołę Menedżerską www.kaweczynska.pl

SaneOne studiowales tam? Szkola wypasik, tylko drogo ;) No i szczerze mowiac, nie jestem pewien czy po Agrobajzlu nie bedzie tam za ciezko z magisterka ;)

nie, nie studiowałem tam, ale rozważałem rozpoczęcie nauki w tej szkole w charakterze drugiego kierunku...
ja na SGH studiuję...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

z ciekawosci. Co umie inzynier informatyki po agrobiznesie? (konkrety)

Darck no duzo umie ;). Niektorzy potrafia napisac program, a inni zrobic strone o gotowaniu :).

Studia w Garobiznesie :
- dla jednych rozwiniecie tego czego sami sie ucza,
- dla drugich okazja zeby nie isc do wojska,
- dla trzecich: okazja zeby zarobic na tych drugich, piszac im prace zaliczeniowe...

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

loosac: nie wspomniałeś o umiejętnościach konwersacji i nowych znajomych :)

Skończyłem WSA i tego nie żałuje, w innym mieście nauczyłbym się tego samego

jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to za rok na magisterkę wybiorę Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego albo Akademię Obrony Narodowej kierunek bezpieczeństwo publiczne.Bardziej myślę o tej drugiej wersji :)

kozminski.pl

90% studentów w Warszawie cieszy się z tego bo mają pieniądze od rodziców/z kredytu i za to piją i balują a potem przychodzi zdziwienie

wsa = tam mozna nauczyc sie jazdy figurowej kombajnem po lodzie :)

tommeknet: mam sąsiada po WSA i wolałbym nie mówić co on umie. Co jakiś czas do mnie przychodzi bo to, to tamtego nie umie. Pewnie nie każdy takie jest ale wypadałoby znać choć podstawy C

kiernek : do WSA mógł iśc każdy (poszło nawet sporo ludzi, którzy byli po rolnictwie) i niestety każdy mógł się nauczyć mechanicznie notatek albo dobrze ściągał od kolegi i wszystko zaliczył.

Na studia idziesz aby posiąść wiedzę ale minimum umiejętności musisz mieć aby je móc rozwinąć.

Znam ludzi po WSA którzy myszki (dosłownie) nie umieją obsługiwać a znam takich, których rozmowa jest dla mnie kompletną magią (niektórzy nawet żyją we własnym świecie)

aa, sorki, nie doczytalem, ze informatyka, w takim razie nie kozminski ;) tak jak Sane polecam PJWSTK

tommeknet: wiem że jest tak jak mówisz. ja również znam osoby którzy jednak coś umieją może i więcej ode mnie.

PJWSTK mozna polecic, pod warunkiem, ze ktos chce studiowac dla wiedzy a nie papierka. Bo tam nie ma tak, ze sie placi to sie zdaje. I na pewno trzeba sie nastawic na duze zaleglosci po WSA, wiec bedzie masa do nadrabiania, nie ma co sie oszukiwac. Tak wiec zalezy od motywacji. No i zasobnosci portfela, bo szkola tania nie jest.

Mam koleszkę na PJWSTK i bardzo ją chwali. I jak z nim rozmawiam to faktycznie mają spore wymagania i ciekawie ułożony program nauczania.
Szkoda tylko tej ceny bo rzeczywiście jest odstraszająca dla większości zwykłych ludzi.

potem sie zwroci

pewnie że tak. ale szkoła na kredyt uczniów nie bierze

podobna nienajgorsza jest też Warszawska Wyższa Szkoła Informatyki... w skrócie WWSI

WIT chyba tez nie jest zla (Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT pod auspicjami Polskiej Akademii Nauk).

Rowniez rozwazam dalsza edukacje. Bedzie kasa -bedzie PJWSTK. Nie bedzie -WIT lub nie bedzie w tym roku studiow...

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Również wiele dobrego słyszałem o szkole PJWSTK, jednak to nie na moją kieszeń. Chciałbym koniecznie zacząć studia w tym roku, bo jak sobie zrobię przerwę to na pewno już do nauki nie wrócę. Poklikam jeszcze w WWSI i WIT. Coś muszę wybrać.

Pozdrawiam.

tu masz ladny spis i zaznaczone czy mozna robic mgr z informatyki dziennie, wieczorowo, zaocznie czy w ogole: http://www.studia.uczelnie.pl/nu.asp?p=554,8,53,1

acha, dodam ze WIT ma scisla wspolprace z PAN i mozesz pozniej starac sie o DR :))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org