Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Fotoradary dla Policji, a Straż Miejska w miasto!!! |
Oto przykład prawidłowej decyzji - http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=54251 Panie prezydencie Brzeziński nie wstyd Panu, ten oto człowiek, prezydent tak dużego miasta potrafił podjąć rozsądną decyzję, a Pan? Pan powinien się wstydzić. Po co Łomży Straż Miejska ? Od fotoradarów jest Policja i to ich działka (i pieniądze powinny być przeznaczone dla Policji właśnie ), Strażnicy Miejscy powinni pilnować porządków w mieście, na osiedlach ( nie tylko o 6 - ej rano czając się na wychodzących z psami w celu oddania stolca ( przez psa ) na okolicznym trawniku. Czemu to nasza bohaterska Straż M. popołudniami nie jest widoczna na osiedlach naszego miasta. Po południu dupy wsadzą tylko w swój samochodzik i jeżdżą szukając kto postawił samochód przednim kołem na trawniku, o ile trawnikiem można nazwać kępy dziko wyrośnięte. Poza tym może czas wymienić ekipę Straży Miejskiej na sporo młodszych ludzi, którzy nie będą bali się wyjść pieszo na ulice, a nie trzymać do emerytury tych siwych zniedołężniałych już ( niestety ) Panów. Nie wyobrażam sobie 60 - 65 letniego Strażnika Miejskiego. Niech da Pan im inne etaty w Ratuszu. Teraz dopiero będą mieli radochę z tym radarem i uprawnieniami. Już dali przykład w innym mieście, w dzień św. Krzysztofa. Policja traktowała nawet niektórych kierowców ulgowo, lecz Strażników nadgorliwość nie pozwalała na to.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Fotoradary dla Policji, a Straż Miejska w miasto!!! |
Masz całkowita racje
|
|
W pełni się z Tobą zgadzam. Straż Miejska nie powinna wkraczać w kompetencje Policji, bo nie odpowiada i nie jest rozliczana za utrzymanie bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Jest wiele ważnych problemów, którymi powinna się na co dzień zajmować. Wystarczy zmienić przepisy, że pieniądze z mandatów są odprowadzane do budżetu państwa i wtedy oraz razu zmienią się priorytety SM. Brawa dla Prezydenta Gdańska!!! Oczywiście po prezydencie Brzezińskim nie można się spodziewać takich decyzji, bo jego sposób myślenia jest sprzed poprzedniej epoki- zatrudniać przestępców i przestępcom umarzać podatki. Proponuję, aby wpisywać tu dziedziny, którymi powinna zająć się SM. 1. Wygonić strażników na osiedla mieszkaniowe. Tam popołudniami dzieją się dantejskie sceny. 2. Rozwiązać wreszcie problem wałęsających się psów!!! 3. Wskazywać i wnioskować o zmianę infrastruktury miasta w celu tworzenia udogodnień dla osób niepełnosprawnych. Oj, dużo tego jest. 4. Zadbać o bezpieczeństwo dzieci do i ze szkoły!!! 5. Zlikwidować bajzel na i wokół targowiska miejskiego oraz wzdłuż torów PKP. 6. Zwalczać spożywanie alkoholu pod sklepami i w innych miejscach do tego nieprzeznaczonych. Do dzieła, Panie Prezydencie…
|
|
Witam Mam taką propozycję, aby panowie ze Straży Miejskiej wzięli do swego Doblo szczotę na długim kiju i po niewielkich stłuczkach sprzątali jezdnie.Odciążymy w ten sposób chłopaków ze Straży Pożarnej, bo panom z pomocy drogowej też jest mało posprzątać i szkło czy plastik walają się po ulicach. Knott
|
|
popieram i zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, czas zmienić tych pierdzieli na młodych ludzi i wysłać ich w miasto bo to staż miejska a nie straż drogowa od radarów jest drogówka
|
|
dokładnie!!! niezwykle chętnie garną się do fotoradarów i wlepiania mandatów za parkowanie, ale żeby posprzątać cokolwiek to niekoniecznie... np na chodniku przy Zawadzkiej od kliku tygodni leży wielka kupa zaschniętego cementu cz czegoś podobnego- nie wiem nie znam się. Szpeci i to bardzo. Straż miejską widziałam przejeżdżającą tamtędy nie raz .... i co? nic. właśnie nic.
|
|
Całkowita racja. Intruder zaczął dobrze temat, a dołożył prawidłowo MarCo. Jeśli można rozwinę dwa tematy. Dlaczego nikt z "pseudo straży miejskiej" nie pilnuje parkingów przy miejskim rtargowisku. MarCo napisał: Zlikwidować bajzel na i wokół targowiska miejskiego oraz wzdłuż torów PKP. Często robię zakupy na targowisku i krew mnie zalewa jak niektórzy kierowcy parkują na parkingu pomiędzy rynkiem a dworcem. Lekceważą wszelkie przepisy, stają na kopertach, zastawiając wyjazd i nie zwracają uwagi na innych użytkowników dróg. A przecież taki jeden z drugim (chodzi o strażników) mógłby ruszyć cztery litery z nad biurka i wlepić ze 20 mandatów kierowcom tępakom, bo inaczej takich czereśniaków nazwać nie można. Ja nauczyłbym kierowców porządnego parkowania, zabierając im auta na płatny parking np. w Kolnie. Jakby taki matoł zapłacił dużą karę i stracił pół dnia na odbiór swego samochodu, na pewno drugi raz stanąłby normalnie, zgodnie z przepisami i rozsądkiem. Sorry, że podchodzę do tego tak emocjonalnie, ale kilka razy zostałem zablokowany na wiele minut przez takich typów. Moje interwencje na policji nic nie pomogły, skierowali mnie do straży miejskiej, a tam powiedzieli, że nie mają samochodu by dojechać na targowisko! A druga sprawa to jak słusznie zauważył Intruder: "Po południu dupy wsadzą tylko w swój samochodzik i jeżdżą szukając kto postawił samochód przednim kołem na trawniku". Powiem tak: Jeśli ktoś niszczy trawnik lub zieleń to jest OK. Ale jak wytłumaczyć złośliwość strażników miejskich jeśli karzą mandatem właściciela posesji przy której jest trawnik? Przecież ten człowiek dosiewa tam trawę, zbiera śmiecie, pielęgnuje ten trawnik, podlewa go wieczorami. Stara się by ten trawniczek upiększał nie tylko jego posesję, ale i nasze miasto! Zdarzyło mu się postawić swój samochód na tymże pięknym, zielonym trawniku - i wtedy przejeżdżająca spec grupa wystawiła mu mandat! Jak usłyszałem tę historię, nie wierzyłem, że strażnicy są tak bezduszni i bezmyślnie stosują się do przepisów. Jaki tego efekt? Gdy tamtędy przejeżdżam widzę na w/w trawniku papiery, chwasty i inne śmieci. Jest zarośnięty tak jak i pozostałe trawniki na tej ruchliwej ulicy. Zieleń miejska kosi trawę kilka razy w roku, ale nie zbiera śmieci. Ukarany człowiek powiedział mi, że nie kiwnie już palcem, niech straż miejska dba teraz o tą zieleń. On ma swoje ładnie wypielęgnowane trawniki za ogrodzeniem i twierdzi, że za komuny czegoś takiego by nie było. Na koniec jeszcze jedna uwaga. Tym wszystkim o czym piszemy powinni się zajmować także nasi radni. O czym oni debatują w czasie swoich posiedzeń? Dlaczego straż miejska nie zajmuje się tym do czego jest stworzona?????
|
|
i powinni zmienić tych starszych,siwiejących z wielkim brzuchem panów bo ich wygląd to o śmiech przyprawia :) dorabiają do renty?bo inaczej tego nie da się ująć ha ha
|
|
Przede wszystkim powinni być częściej widoczni na osiedlach i to w godzinach właśnie popołudniowych. Tak na marginesie, czy ktoś wie czy oni mają jakieś popołudniowe godziny pracy, bo późnym popołudniem to nie kojarzę ich obecności gdziekolwiek? Powinni być i to w patrolu pieszym, choć w zasadzie to nie wiem czy to jakiś skutek by dało bo w zasadzie tych dziadków to się młodzież nie boi, raczej oni boją się młodzieży. Dlatego w takich służbach powinni być właśnie ludzie młodzi, wysportowani, pewni siebie i budzący swoim wyglądem respekt ( oczywiście odpowiednio przygotowani do takiej pracy ). Zaś obecna ekipa to pewnie się czuje tylko w swoim Doblo i w hali targowej, jak się do nich idzie z "kwitami" za popełnione wykroczenie. To przecież widać, że od lat są to Ci sami ludzie , trzymający się również zębami, żeby nie wypaść z obiegu. Panowie, czas na zmianę fachu, to nie dla was ta branża, dość już przywilei. Jeszcze teraz te foto-radary, dopiero urośniecie. MarCo myślę, że wymieniłeś te najistotniejsze aspekty jakimi powinna właśnie Straż Miejska się zajmować. A radar dla Policji powinien zostać przekazany w formie darowizny od Urzędu Miejkskiego myślę, że Policja wykorzysta go właśnie należycie i z pożytkiem dla własnego budżetu, a ludzi do jego obsługi na pewno im nie zabraknie.
|
|
SM ---->skrót od ściema :)
|
|
zlikwidować SM , kto zbiera podpisy , ja sie pisze
|