Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dlaczego PiS został odsunięty od władzy? Co zmieniło się by miał powrócić ... |
co o Malaczka Ci chodzi chuliganie? jego tożsamość jest tu doskonale znana - przewijała się w różnych tematach widzę, że posługując się takimi jak Ty chce zwrócić na coś uwagę... na co? na to, że już nie jest anonimowym kozaczkiem zza monitora? jednego mniej
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dlaczego PiS został odsunięty od władzy? Co zmieniło się by miał powrócić ... |
Autor: Van_Loosen (---.klaudyny.waw.pl) Data: 01-05-07 18:27 co o Malaczka Ci chodzi chuliganie? jego tożsamość jest tu doskonale znana - przewijała się w różnych tematach widzę, że posługując się takimi jak Ty chce zwrócić na coś uwagę... na co? na to, że już nie jest anonimowym kozaczkiem zza monitora? jednego mniej O co pijesz człowieku? Czytając twoje wpisy ktoś ułomny pomyślałby, że wiesz o mnie dużo, a prawdę mówiąc NIC NIE WIESZ. Lubisz tak rzucać ksywami? hmm wypadałoby i tobie się przedstawić... Ostro spadł ten portal skoro trzymają takich ludzi na forum, zero normalnych tematów tylko same koperkowe pierdolen.ie _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Re: Dlaczego PiS został odsunięty od władzy? Co zmieniło się by miał powrócić ... |
co za beznajdziejny temat. powinni zorbić taki dział ''Beznadziejne tematy''
|
|
hahahahah ja chce żabeeeeeeeee ktora stanie sie ksieciem, przyjedzie na bialym rumaku i mnie porwie :p
|
|
czuubek ty mądry chłopak jesteś !!! ps...dlaczego korona przegrała !!!! [smutek]
|
|
Sprzedam Kalashnikova AK 47 na chodzie prosto z afganistanu + autograf Bin Ladena w paczce która 10 sekund po otwarciu wybucha. Sprzedam to za 10 000 zł Sprzedam bombę jądrową produkcji ZSRR z 1978r - pęknięte zbiorniki z Plutonem i Uranem więcj mogą sięze sobą połączyć bez problemu. narazie zaklejone folią - Cena jaka mnie interesuje to 200 000 zł . Wiem że tanio ale jest to wykopek z pod "szaletu" wiejskiego. Sprzedam zardzewiały granatnik "Komar" w stanie idealnym + 8 granatów fosforowych. W sam raz na wylwestra Kupię zeszłoroczny śnieg Sprzedam kosiarkę z funkcją termozamrażarki
|
|
A świstak siedzi i zawija sreberka ;-)
|
|
Van_Loosen czy nie uważasz,że to nie jest miejsce na załatwianie osobistych wątków??Mi również wiele osób piszących na tym forum nie odpowiada (m.in. Ty) ale nie obnoszę się z tym.I to Ty piszesz o "obniżaniu poziomu" na tym forum?? Chłopie takimi postami obniżasz własną osobę! _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
jeszcze tu niczego nie załatwiłem osobistego i robić tego nie zamierzam ktoś pisze do mnie więc mu odpowiadam nie mam też nic zarówno do Pana spod nicka Pontifex Mal jak i każdego innego użytkownika tego forum jeszcze jakieś problemy?
|
|
Fajne te reklamy, nie?
|
|
,
|
|
Świstak to turla się bo wodka z przemytu była...
|
|
Kupie kradzione radio tel. 997 ;p
|
|
Łomża. Park Ludowy. Ogród Ludowy – Na pierwszych czterech zdjęciach z prawej strony Domu Ludowego, od jego powstania w 1904 roku, do 1924 roku do chwili przebudowania Domu Ludowego i już funkcjonującego jako Szkoła Mierniczo – Leśna, widać jak kształtował się Ogród Ludowy. Na zdjęciach widać, że był ogrodzony i posiadał bramę wejściową na murowanych słupach. Ogród miał powierzchnię 18560 m2. Drzewostan to: dąb szypułkowy, buk zwyczajny, sosna, świerk, lipa drobnolistna, wiąz i jesion. Park Ludowy współcześnie. Lato i jesień 2006 roku. Domek zabytkowy przy parku w stylu dworkowym. Wrzesień 2006 rok. Park Ludowy od Alei Legionów. Lato, jesień 2006 rok. Dawny Dom Ludowy. Obecnie Zespół Szkół Drzewnych. Widok od Parku Ludowego. Park Ludowy Współcześnie, widok od ulicy Kopernika. Dąb Wolności, posadzony w czerwcu 1975 roku. Park Ludowy. Wiosna 2007 roku. 1. Witold Jemielity Dzieje Łomży Tysiącletnie 2. mgr Jolanta Deptuła (rozdz. XI, XII) mgr Donata Godlewska (rozdz.II, III IV V VI) mgr Czesław Nicewicz (rozdz. I, IX, X) mgr Zdzisław Sędziak (rozdz. VII, VIII) Łomża i województwo. Krajobraz i architektura 3. Czesław Nicewicz Województwo Łomżyńskie. Przewodnik 4. Maria Kałamajska - Saed Katalog Zabytków Sztuki Województwo Łomżyńskie 5. Witold Jemielity Łomża w okresie międzywojennym 6. Adam Dobroński Łomża w latach 1866 - 1918 7. Donata Godlewska Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XI wiek - 1793 8. Czesław Brodzicki, Donata Godlewska Łomża w latach 1794-1866 Źródła zdjęć: Zdjęcia Łomży współczesnej wykonane przez autora tematu. Zdjęcia Łomży przedwojennej: http://www.lomza.glt.p http://www.bagnowka.com/ http://www.szukamypolski.com/ Jeżeli coś pomyliłem, lub pominąłem, będę wdzięczny za sprostowanie. Pozdrowienia. Ps. Ptysiu80, dzięki za słowa poparcia. Widzę, że jednak ktoś ten temat przegląda.
|
|
A ja kupie świadectwo maturalne
|
|
kalisto - wszystko to o czym napisałeś wymaga miejsca. Jak wszyscy wiemy w sezonie letnim brak przede wszystkim miejsca na parking dla samochodów - są parkowane gdzie się da, najczęściej wzdłuż Sikorskiego. Dużo osób jeździ na drugą stronę rzeki, na łąki od strony Kalinowa i Piątnicy, niszcząc rolnikom odrastającą trawę Miejsce można pozyskać tylko odkupując tereny prywatne - bowiem miejskie już się tam wyczerpały. Plaża jest miejscem funkconującym tylko okresowo, a nie non - stop. Dlatego myślę, że najbliższa szansa na zrobienie czegoś w tym kierunku będzie za 5-7 lat przy okazji wprowadzania w życie koncepcji "bulwarów". Chyba, że ratuszowi znów coś popieprzą... Wypada jeździć na "kontrplaże": 1) na wprost dawnego wyciągu narciarskiego na Bonie - w zakolu rzeki - bardzo popularna - kiepski dojazd 2) w zakolu rzeki na wprost Kalinowa - dojazd nieco skomplikowany, wzdłuż zakola oba te miejsa cieszyły się w zeszłym roku dużą popularnością. Tym bardziej, że od kilku lat kler systematycznie zawłaszcza plażę w Balikach - popularnym miejscu wypraw Łomżyniaków.
|
|
łazienka jest zamknieta;/
|
|
*beeek*
|
|
wilsonnfl po ile masz te mydło z chęcią bym kupił !!! daj jakiś kontakt ..adres lub telefon ps...mam nadzieje zawsze to taniej niż w sklepie
|
|
cena banana spadla
|
|
jak wiecie kto za tym stoi to zapewne niedlugo dostaniecie wezwanie na policje w roli swiadow ;)
|
|
Właścicielka PANA jest w stanie od ręki wskazać inicjatora - gorzej z wykonawcami.
|
|
tak ci powiedziala?? niektorzy nawet znaja wykonawcow, ja oczywiscie nie :-
|
|
na tym forum jeszcze nikt nie usunal zadnej glupoty, za to niewygodne tematy zwiazane z wlodarzami, biznesmenami, lekarzami itd. znikaja w zaskakujacym tempie, wniosek nasuwa sie tylko jeden, heh administartor i moderatorzy to sprzedajne pajace dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
Re: Dlaczego PiS został odsunięty od władzy? Co zmieniło się by miał powrócić .. |
ale tu chyba nie ma moderatorów
|
|
admina też jakoś nie widać
|
|
jak moze cos dzialac bez admina?? _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
w kupiskach pomaga krowy pasać
|
|
admin założył temat ze 3 dni temu. jego nick jest na liście pogrubiony:markm obawiam się, że czyta te Nasze wypociny, ale szanuje wolnośc słowa i za to go cenię heheh
|
|
daj śrubokręt!! _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Re: Dlaczego PiS został odsunięty od władzy? Co zmieniło się by miał powrócić .. |
Ja wiem tylko, że forum na 4lomza.pl jest na pewno lewackie .... z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
. Trenował KSZO w pierwszej lidze ,był asystentem trenera w Radomiaku i Kozienicach . Ej wie ktoś gdzie w Łomży mogę kupić gre Kozacy Antologia ????
|
|
tyle to ja sie dowiedzialem z 4lomza.pl2 dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
wypadek pod Jeżewem
|
|
Chciałbym sprostować informacje dot. więzienia. Nie wiem napewno, czy to Niemcy zniszczyli budynki więzienne, czy też spowodował to jakiś pocisk armatni lub bomba. Przecież jesienią i wczesną zimą 1944 r. front zatrzymał sie w Łomży, tutaj stali już Rosjanie i ostrzeliwali się z Niemcami. Zniszczenia nie były aż tak wielkie. Na każdym rogu muru więziennego stała wysoka budka wartownicza, do której wchodziło się po drewnianych schodach. Po wojnie od strony zachodniej, pod murem koło północno-zachodniej wieżyczki wykuto-wykopano przejście pozwalające na wejście na teren więzienia. Jako mały brzdąc wchodziłem tam z kolegami. Łaziłem również po obu blokach więziennych. Były normalne schody więzienne, trochę gdzieś rozwalone, chyba na styku obu skrzydeł. Były normalne cele więzienne z pryczami, kiblami itd. zamykane ciężkimi drzwiami z judaszem. To było na przełomie lat 40-tych i 50-tych. Milicja goniła nas, więc wszystko robiliśmy "pod strachem". Pamiętam, że na ścianach cel były jakieś napisy, cyfry, napisane przez więźniów. Nie pamiętam kiedy więzienie rozebrano, lecz napewno gdzieś potrzebna była cegła. To była solidna cegła, nie pękała, nie łuszczyła się i rozsypywała. Spoiny tez były w b.dobrym stanie. Pamiętam to, gdyż mój ojciec budował w tym czasie nasz dom i mówił, że chciałby mieć taką cegłę i taką zaprawę. Mówiono,że do zaprawy dodawano kurze jaja, lecz niesądzę, aby to była prawda. Pzdr
|
|
tak - pięćdziesiąt na sto na numer #174
|
|
Tak, też was rozumiem. Wygra Manchester.
|
|
bayan! Dzięki za sprostowanie. Napisałem tylko to, co wyczytałem z literatury o Łomży. Cegła pewnie była potrzebna na domy ówczesnym prominentom, lub na jakiś obiekt dla celów partii. Tak jak się stało z kinem Miraż, mimo niewielkich zniszczeń rozebrano go, bo potrzeba było zbudować siedzibę dla partii. Z jajkami do zaprawy, może być i prawda, przykładowo do budowy Twierdzy Boleyn w Giżycku dodawano do zaprawy byczą krew. Jeszcze raz dzięki za sprostowanie. Przy okazji zapytam się Ciebie: Co było za wartownią przy Dworcu Autobusowym? Wejdż do tego tematu, może Ty pomożesz rozwikłać co to za zdjęcia? Link poniżej: http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=91990&t=91990 Tytuł tematu:Tajemnice starej części miasta... z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
A czy to prawda ze zabili go a on uciekl ?
|
|
ja mam gdzieś tylko ksiązkę
|
|
szkoda ze nie wzieli Engela !!!
|
|
szkoda ze nie wzieli Engela !!! z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Szkoda Manchesteru... Liverpool - Milan w finale LM! ;) ps. zajebisty temat ;D
|
|
"Poszedłem na 19:00 do opery. Po około 3 godzinach spektaklu spojrzałem na zegarek. Była 19:20."
|
|
wiecej takich tematow :D czuuubek jestes wielki :D tez sie ciesze, ze juz sa wakacje ;p idzie ktos ulepic bałwana i pozniej sie poopalac?
|
|
cytat roku (szefa idioty) "wiesz jak masz sadzić las!!? ---- powoli, dokładnie ale szybko:-))))))
|
|
Teraz Ładnie mi się podoba xD z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Dobrze , że nie wzięli Engela , bo bez Ojrzyńskiego to On cieniutki (vide Polonia W-wa gdzie był trenerem).
|
|
Na pewno był widziany, w inf. na 4lomza jest podane że widział go ktoś wjeżdżającego niezgrabnie ( czyt. "uderzył w drewniane ogrodzenie") na stację benzynową, więc i świadkowie będą.
|
|
może i jemu ktoś kiedyś dzieciaka rozjedzie po pijaku samochodem wtedy bedzie sprawiedliwie
|
|
"ja" panuj nad emocjami :) Odnośnie tematu to tak jak pisalem na poczatku,a nawet pomyliłem się bo 8 lat to kara max ( jeżeli udowodnią jazde pod wpływem alkoholu itp).Obstawiam 5-6 lat,wyjdzie po 2,5-3 ale tak jak napisał Van_Loosen nie bedzie miał łatwego zycia w wiezieniu.Przestepstwa odnośnie dzieci nie przyjmowane są tam z sympatią.
|
|
Słupek w 37 minucie... W Ruchu Chorzów również występuje piłkarz o nazwisku Adamski i to on strzelał na bramkę Ulmana. Podobnie zresztą w drugiej połowie, kiedy trafił w spojenie słupka z poprzeczką. Jednym słowem sporo szczęścia mieliśmy. Szkoda Jasińskiego, bo podobno doznał wstrząśnienia mózgu... Tylko Łomża ŁKS !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |