Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lista najgorszych obelg pod adresem Kaczyńskiego |
Unomat, jakbym wiedział którzy to to sam bym ich w Twoim imieniu stłukł. Wyrazy poparcia. Jeśli są z tej okolicy to popytaj na Raymonta, na pewno ich znajdziesz. Uważam, że na forum powinno się pisać o takich przypadkach - gówniarze dostaną pare razy to się nauczą. Na początku zalecam odwiedziny pedagogów Szkoły nr 1 i nr 7, zapytaj na policji a także znajomych na tym osiedlu. To małe miasto. Powodzenia!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lista najgorszych obelg pod adresem Kaczyńskiego |
Na początku zalecam odwiedziny pedagogów Szkoły nr 1 i nr 7, zapytaj na policji a także znajomych na tym osiedlu. To małe miasto. Powodzenia! Na własną rękę śledztwo prowadzić ?? możesz tu sobie ostro pokrzyczeć bo mieszkasz z dala. Myślisz, ze rodzice, albo policja coś im zrobi?? nie ma takiej możliwości a jak zaczniesz coś donosić to sie okaże, że rano samochód gwoździem porysują. Myślisz, że się opłaca?? Bo mi się wydaje, że jak ktoś stracił kilka złotych to nie warte to malowanie samochodu. Jak to mówią nie dotykaj gówna niech nie śmierdzi. Chcesz robić śledztwo na własną rękę- rób, ale nie wydaje mi się by ktoś przez internet Ci pomógł. Ja wychodzę z założenia, że jak idziesz ulicą to potencjalni napastnicy muszą się ciebie bać a nie ty ich. Spróbowałby agresji na mnie byłby to ostatni jego raz ...
|
|
Dawno tu nikt nie zaglądał, a może i zaglądał, ale nie odważył się odpowiedzieć na apel PETER - a. Mimo, że zapewne już tu mało kto coś może napisze i wogóle zajży postanowiłem co nie co dopisać, gdyż widzę, że jednak nie jestem sam i są tacy, którzy podzielają mój pogląd, a i ja również zgadzam się co do ich opinni. W całości popieram wypowiedż Gaston - a, napisał dokładnie tak jak to wszystko miało i ma miejsce. Brawo ! ! ! Natomiast co do Twojej wypowiedzi Van_loosen ( cyt: gdyby nie napływ ludności z mniejszych miescowości, Łomża nie rozwineła by się wcale. ciekawe kto by pracował za komuny na Browarze, Bawełnie i w innych przedsiębiorstwach ? uważam, że bez napływu "mieszkańców osiedli południe" rdzenni łomżyniacy z czasem musieli by zacząć roztrząsać wspomniany przez Ciebie gnój, a Łomżę można by zaorać ( w lejcu widzę "rdzennych" ).............piękną i kwitnącą kulturalnie Łomżę). To skomentuję to krótko : Van-Loosen, kiedy Łomża liczyła 30 tyś. mieszkańców istniało w niej 3 kina i nigdy w nich nie było pusto !!! Dzisiaj jedno ledwo się trzyma ! Było sporo kawiarni ( Staromiejska, Stokrotka, Kameralna i wiele innych ) do któych można było pójść i spokojnie posiedzieć nie patrząc na szukające zaczepki, zachlane piwskiem mordy małolatów. Co tydzień do nie jednej można było pójść na dancing ( wskaż mi miejsce gdzie dzisiaj może iść dorosły człowiek z żoną i posiedzieć na całkowitym luzie nie odwracając się co chwila za siebie? Co i rusz odbywały się jakieś koncerty, dla przykładu : BUDKA SUFLERA, MANAAM, URSZULA, REPUBLIKA, ODZIAŁ ZAMKNIĘTY, PERFECT, ART - ROCK, nawet zagraniczne grupy - APARTHEID, JOHN PORTER ( na wszystkich wyimienionych byłem osobiście), przytoczyłem zaledwie część. Piszesz o " Bawełnie", Browarze....co z tego, że pracowali, rozkradli ją tylko. Wynoszono całe bele materiału, wokół nóg, tułowia owijali, żeby strażnik nie namacał. Jeszcze dzisiaj można w niejednym z okien zobaczyć zasłony z materiałów, które produkowała " Bawełna ". Przejedż się na osiedle, na przeciw dawnej "BAwełny", spostrzedz można ogrodzenia posesji wykonane z materiałów ( rury, słupki itp. ) z tej właśnie " Bawełny". Rozkradli ją, a potem płakali. Browar - nie wiem czy jest Ci wiadomo, jak litrami, bańkami piwo i inne, wynoszono przez dziury w ogrodzeniach. Nie nazwiesz tego chyba pożyczaniem :) ? Tylko Browar przetrwał ( choć też kryzys przechodził ). Ktoś wyżej wspomniał o koniunkturze - jaka koniunktura pytam ? Bezrobocie ( wg. PUP - 14 % ! Hah, wiemy wszyscy jak oni liczą ). Sklepików małych pełno, gdzie ceny sa tak wysokie, przebitki mają po 200% ( Przykład - Mój kolega w Białym produkuje buty, oddaje w cenie producenta po 50 zł. Przyjeżdża kiedyś do Łomży po odbiór kasy od sklepikarzy, a na półkach widzi swoje buty po ponad 150zł, za głowę się złapał. ) O jakiej koninkturze mowa, kiedy nonstop blokowane są budowy marketów ( zasługa oczywiście tu sklepikarzy z centrum, bo oni twierdzą, że stracą miejsca pracy i ich pracownice - tylko nie powiedzą, że wiele z tych dziewczyn pracuje na czarno, albo na umowę zlecenie za 500zł niejednokrotnie - znam takie ) ? Miejsca pracy...heh, byłoby ich więcej gdyby np. tacy niektórzy taksówkarze uczciwie wykonywali ten zawód ( jeżdżą na taxi i zamiast ZUS - u płacą KRUS, a ziemia ugorem leży. Niech ktoś z młodych ludzi zaryzykuje i stanie na taksówkę ( 700zł ZUS co miesiąc + inne wydatki ). Nie wróżę mu długiej kariery. Wiele innych przykładów można by przytaczać. Piszesz, że Łomżę trzeba by było zaorać gdyby nie najazd ludności wiejskiej. Otóż, jakoś przez wieki nie zaorali jej, i nadal nie trzeba by było jej zaorać jak wiele innych miast tej wielkości, ale teraz to jest właśnie zaorana !!! Pozdrawiam.tomnik napisał(a): > Drodzy Panowie i Panie, podrosnijcie troche, na pewno czesc z > Was wyruszy za chlebem w inne strony kraju, a moze i swiata. > Wtedy sie przekonacie, ze Lomza to taka mala miescina, a w > zasadzie wioska. Liczy sie czlowiek a nie miejsce zamieszkania. > > Najlepsze chwile swojego zycia spedzilem w Lomzy. > Pozdrawiam
|
|
" Jak to mówią nie dotykaj gówna niech nie śmierdzi" Najlepiej udać, że się nicnie widzi, a potem się dziwić skąd te wszystkie kradzieże, rozboje, itp its. Bardzo życiowe podejście. Tylko potem się nie zdziw jak twoja mama, siostra, dziewczyna zostanie kiedyś napadnięta. (bo oczywiście nie zawsze będą mieli przy sobie takiego bodyguarda jakim jesteś ty)
|
|
Niestety ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Wiekszosc producentow obiecuje wprowadzenie upgrade driver'ow dla visty w przeciagu 3 miesiecy. Wez rowniez pod uwage to ze duza czesc sprzetu zostanie niestety pominieta w tych planach:(
|
|
Ps. Post Tomnik - a na końcu mojego poprzedniego postu zakradł się przypadkowo ( kliknąłem cytat, zamiast wyślij ) i nie ma nic wspólnego z w/w postem. Choć jakaś racja w nim też jest zawarta.
|
|
Tak naprawdę to jest robota sklepikarzy z dawnego centrum miasta. Od początku byli i są przeciwko marketom ( zbierali przecież nawet podpisy swojego czasu ) i to oni zapewne nadal "kopią te dołki". Twierdzą, że stracą swoje miejsca pracy i stracą pracę u nich zatrudnieni. Tylko, że te dziewczyny, które widzicie w wielu sklepach ( w mieście ), odzieżowych, obuwniczych to są albo ich córki, kuzynki, albo obce które pracują na czarno, ewentualnie na umowę zlecenie za 500zł od 10 - ej do 18 - ej dzień w dzień ( znam takie i wy zapewne macie wśród znajomych). Może by tak zjechać z cen drodzy " kupcy" ? Tylko niech nikt nie mówi, że macie po 20 zł marży na danym towrze. Podam przykład. Pewien człowiek ( znam ) produkuje obuwie, jakiś czas temu pewien rodzaj obuwia sprzedawał m.in. na Łomżę po ok + - 50zł. Przyjechał pewnego dnia do Łomży ściągnąć pieniądze za dostarczony wcześniej towar i będąc w tych że sklepach swoje buty widział wystawione po przeszło 150 zł!!!. Tak więc widzicie drodzy forumowicze, dlaczego to tak kością w gardle stoją te markety naszym kupcom i zdaje się kilku ich zwolennikom z Rady Miasta. Pozdrawiam.
|
|
unomat codziennie mniej więcej o tej porze chodzę z psem w tych rejonach. Nie chce rzucać bezpodstawnych podejrzeń na kogokolwiek jednak opisanych przez Ciebie gości czasami widuje, przespaceruj się wieczorem w okolice Reymonta 6 może ich spotkasz.
|
|
_M_L_, nie jestem żadnym zamordystą, ale nadmiar dyscyliny dla małolactwa nikomu jeszcze nie zaszkodził. Jasne, że trudne dzieciństwo, że prawa dziecka, że bezrobocie itp. - ale co to obchodzi napadniętą kobietę? Jest opcja - albo iść na policję, albo samemu. Ja się zgadzam z nemo - następnym razem to może być ktoś z naszych bliskich. Dziś zabranie torebki, za miesiąc pobicie, a co dalej? Empatii trochę, komuś z rodziny unomata wyrządzono krzywdę. Osobiście nie sądzę, aby po spotkaniu z nim mieli ochotę/siłę/odwagę porysować mu samochód. Jeśli jednak to zrobią to należy ich jeszcze bardziej (...) . Problemem naszego społeczeństwa jest to, że się nie potrafi samoorganizować i jeden czlowiek drugiemu nie pomoże. Wyobraźcie sobie, co by było, gdyby np. mężczyźni z jednej klatki wzięli się za takich gości? Wystarczy aby obstali za kolegą i udali się na rekonesans, a osiedle byloby trochę bezpieczniejsze, hę? Kiedyś jeden z moich kolegów z ul. Polowej miał problem z jakimś szemranym towarzystwem. Poprosił o pomoc ojca, wujka i kilku kuzynów (wszyscy powyżej 90 kg). Mówię szczerze, sprawa została załatwiona raz na zawsze.
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9911&wid=8739011&rfbawp=1171961076.024&ticaid=1341b Komentarz jest chyba zbędny...
|
|
chyba tylko Ty tak masz. taka karma.
|
|
Intruder - wiele jest prawdy w tym co piszesz. Pozdrawiam.
|
|
http://nt.interia.pl/wiadomosc_dnia/news/sciagasz-z-sieci-boj-sie-nalotow-cyberpolicji,872797 Co może zrobić ta cyberpolicja za posiadanie nielegalnego oprogramowania itp? Chyba nikogo niewsadzą za to bo przecież co druga osoba ma pirackie programy itp.
|
|
tak jak złodziejstwo... ...i tak samo, jak tylko się złapie, to się karze!
|
|
Przepraszam, ale dziś chyba nie jest 1 kwietnia? VOTUM DEO IGNOTO
|
|
|
Próba przeforsowania budowy obwodnicy środkiem cennego przyrodniczo terenu jest tragikomiczną farsą jako zywo przypominająca PRLowską rzeczywistośc, w której władza robiła co chciała z przyrodą (na przykład idiotycznie osuszała bagna pod kombinat rolny Wizna) wydajac na to kolosalne publiczne pieniądze. Wychowane w komunie pokolenie osobników pokroju Topczewskiego nadal stosuje wobec społeczenstwa metody godne Łukaszenki z propagandą na czele. Powiedzcie mi, dlaczego... - prowadzi się drogę Via Baltica trasą, jeśli dobrze pamiętam, o 40 km dłuższą (wariant B-stok kontra wariant Łomża) - chce się zniszczyć na siłę piękne, cenne historycznie i przyrodniczo obszary, - podkopuje się walory turystyczne regionu, z których region deklaruje czerpanie dochodu w przyszłości (sic!!!), - buduje się na estakadzie dziwadło, którego się za groma nie poszerzy w przyszłości - wyobrażacie sobie korki nad Rospudą jak zepsuje się tam ciężarówka zimą na nieposypanej (Natura 2000) nawierzchni?) - ponosi się potężne koszty budowy estakady, zamiast tańszej drogi standardowej, - ryzykuje się słone finansowe kary nałozone na rząd polski, w konsekwencji na NAS! - odwleka się decyzję o zmianie przebiegu trasy, gdy w tym czasie Augustów od lat rozjeżdżają ciężarówki! Ja nie wiem, gdzie tu sens... A czy ktoś wie?? Jesli nie wiadomo o co chodzi, to zapewne chodzi o pieniądze... Które ktoś zaplanował sobie zarobić, a zmiana trasy mu w tym przeszkodzi... Skoro o pieniądzach mowa: Trasa o 40 km dłuższa, zakładając koszt budowy 1 km na poziomie 1 mln (???) to 40 mln wyrzucone na darmo Trasa o 40 km dłuższa, to dla samochodów ciężarowych jadących 90 km/h pół godziny drogi dłużej spędzonych na przklętych polskich drogach Trasa o 40 km dłuższa, to dla samochodu ciężarowego spalającego około 35 l ON/100 km to minimum 10-12 litrów zużytego paliwa więcej. 10-12 litrów paliwa razy milion ciężarówek to tony CO2 i innych substancji wypuszczonych w polskie powietrze 10-12 litrów paliwa to koszt około 30-40 PLN od samochodu więcej na pokonanie tego samej trasy 30-40 litrów paliwa to przy założeniu 1 miliona samochodów (tylko ciężarowych) przejeżdżających Augustów to 30-40 milionów złotych wydanych przez spedytorów i właścicieli firm transportowych polskich i zagranicznych NA DARMO Za 30-40 milionów złotych można podnieśc pensje kierowcom, obniżyc koszty transportu i co kto jeszcze chce Za 40 milionów zaoszczędzone na krótszej trasie, można wyremontowac 40 kilometrów innej drogi lub całkowicie oddłuzyć kilka szpitali powiatowych w naszym województwie Hipotetyczne kary za budowę, jeśli wyniosą około 20 000 Euro/dzień, to około 30 milionów złotych rocznie wydanych na fanaberie Topczewiaka. Razem??? 40 milionów 30-40 milionów 40 milionów przyroda życie ludzkie 120 milionów PLN, zniszczona dolina (jak się buduje drogi obejrzyjcie sobie koło Wyszkowa - wybrana ziemia, drogi dojazdowe, nasypy, koleiny - to jest bezpowrotnie zniszczony ekosystem), zabici ludzie - to jest odium które spada na kark GDDKiA w Białymstoku. Jeśli, co nie daj Bóg, dojdzie do kontynuacji tej durnej inwestycji, będę szukał sprawiedliwości aż do Strassburga skarżąc władze województwa o niekompetencję i marnotrastwo finansowe. Nie stać nas na tę obwodnice!!!! - VOTUM DEO IGNOTO
|
|
"to już jest przegięcie" Deliktanie mówiąc, może w ogóle wkrótce będziemy się do siebie wzracać bezosobowo, żeby przypadkiem kogoś nie urazić? Człowiek się stara, chce zrozumieć i być tolerancyjnym wobec ludzi, ale są pewne granice.
|
|
Stosowne zezwolenia, ale jak się okazuje bezprawne, czyli niestosowne :] Swoją drogą zastanawiam się, czy ta droga koło tego przejścia nie jest chwilowa, aby mogły tam wjeżdżać ciężarówki, bo kopały się w tym syfie. A poza tym te przejście jest do niczego ... tam nie ma chodnika po drugiej stronie. I o co cała afera? Teraz to oni się będą doszukiwać wszystkiego. I znowu market będzie straszył widokiem jakieś ładnych parę lat, potem go rozbiorą i co ... może kolejny kościół? P.S. A chłopy nadal tam sobie pracuję i to całkiem ostro.
|
|
W demokracji też zdarzają się przegięcia. Małżeństwo wg prawa to związek mężczyzny i kobiety więc to nie jest dla jednopłciowców, tak jak karta pływacka też nie jest dla wszystkich i nie mu tu żadnego naruszenia demokracji (mamy dawać karty nie umiejącym pływać?). A co do przydzielenia takim dzieci- to już objaw śmiertelnej choroby, czyli zdychania starej demokracji.
|
|
Jezeli chodzi o opinie typu " porysują Ci samochód" -:). Niesądze aby po spotkniu z moją skromna osobą chcieli by cos tak niedożecznego zrobić. Nie można byc obojętnym na takie zachowania. Nie dość ze okradli (co prawda)matkę kolegi - ale i jeden z nich ja udeżył. W głowie mi sie takie rzeczy nie mieszczą. Co by było jakby waszą matkę, siostrę lub żonę ktoś tak potraktował. Ja na taką chorobe znam tylko jedno lekarstwo. Bimbo !
|
|
No co, przecież "dwa w jedym" to cztery nogi, ale jest tylko jeden dziób więc kwacze toto jednym głosem!
|
|
To nie jest tak! Policjanci nie wchodza do przypadkowych domów i nie sprawdzają przypadkowych ludzi... Jeżeli masz na swoim komputerze kilka programów bądź mp3 to nic Ci nie grozi :) Chodzi tu o osoby które na szeroką skalę rozpowszechniają,udostepniają i korzystają z nielegalnego oprogramowania chcąc przy tym nieco zarobić... Druga sprawa to udostępnianie takich plików np.na Kazzie bądź Emule.Policja dysponuje obecnie szerokim asortymentem jak i wyszkolona kadrą informatyków ,wiec nie przesadzajcie z udostępnianiem plików w internecie :) Pozdrawiam
|
|
jacko trzeba podkreslic wyraznie, ze tylko 40 mln na dodatkowe kilometry drogi, to koszt jednorazowy, bo paliwo ciezarowek to 30-40 mln rocznie. Tak samo jak 30-40 mln zlotych kary z unii, bo kara trwac bedzie nie do przerwania prac, ale do przywrocenia poprzedniego stanu doliny a to moze potrwac... tak wiec bedzie to 80mln rocznie, a nie jednorazowo ;) Do tego doliczyc trzeba kase wydana na budowe drogi, ktora moglaby zostac sfinansowana przez Unie. Tak wiec 1 mln x dlugosc trasy dodatkowych kosztow. Podejrzewam tez, ze jesli kary nic nie dadza, to Unia pomysli nad czyms bardziej dotkliwym. No ale sledzie musza zarobic, nie wazne jakim kosztem. I zadbac o to, zeby Lomza sie nie rozwinela za bardzo... Dziwne, ze wojewoda podlaski interweniuje w sprawie marketu w Lomzy, bo to takie zagrozenie, a popiera ta dewastacje srodowiska i wyrzucanie kasy w bloto. Ale to przeciez wszystko drobne, dla naszego rzadu. A kartofel musi pokazac za wszelka cene, ze jego jest na wierzchu... kompleksy gora, brawo. Bimbo !
|
|
Burzliwa dyskusja na forum nie rozwiąze tego problemu... Nie wiem w jakim celu autor tego tematu napisał: Cytat: "Jeżeli widzialeś kogoś takiego napisz " !!?? Powiedzmy że Pan Kowalski widział kogoś takiego i napisze tu,ale co dalej??Czyżby autor tematu miał na myśli samosąd... ;/ Używając przemocy wobec tych gówniarzy stałby się przestępca,a nie ofiarą.Tak wiec nie warto... Myślę,że kilka telefonów do KMP a panowie policjanci zapewne częściej bedą odwiedzać opisywaną tutaj ulice Reymonta :) Sądząc po opisanej tu sytuacji mozna wywnioskować że sprawy co zwykli małolaci,którzy chcieliby zarobić ale się nie narobić heh. Apel do rodziców:PILNUJCIE SWYCH DZIECI I ZWRACAJCIE UWAGE NA TO GDZIE I JAK SPEDZAJA CZAS... Pozdrawiam
|
|
Bardzo żałuje zakupy cyfrowego polsatu jest to najgorsza platforma jaka może być mam najdroższy pakiet a nawet nie moge sobie obejrzec ligi mistrzów. Kto się zgadza z tą opinią ??
|
|
To po co kupywałes? czytaj zanim cos kupisz
|
|
Dzisiaj wykupilem sobie za 11 zł. SMSem prawo do oglądania na Onecie Ligi Mistrzów zalogowalem sie przed meczem, wszystko ładnie pięknie nadszedł mecz niemoge sie zalogowac - no rozumiem duze przeciazenie na serweze wiec loguje sie jescze kilka razy zajęło to do jakiejs 40 minuty meczu, w koncu sie zalogowalem, pokazuje sie jakis błąd w odtwarzaniu, no to loguje sie jeszce raz pisze"mecz juz trwa, proszę wykupic bilet" no to juz ja niewiem...Ale niegdy wiecej tego niekupie. A mam ten sam problem co w postach nizej mam kablówkę z Vectry i jak wiadomo niema tam n-sport a tvn turbo juz tez nietransmituje....:/ brawa dla polskich telewizji;/ I jeszce takie jedno pytanie... Czy mozna miec kablówke z vectry i dodatkowo dokupic sam pakiet sport z telewizji N ?
|
|
SHARING - najlepiej i już zapłacisz te 20 zł a masz od zajebania programów i mecze na okrągło . Bimbo !
|
|
MCLooP ja chcialbym ci powiedziec ze LM jest o 20.45 a nie o 13... :P
|
|
Dzisiaj na TVP 2 bodajże ,będzie mecz FC Barcelona - Liverpool
|
|
A co powiecie na homoseksualizm "nabyty/wymuszony" w więzieniach i środowiskach zamkniętych? C Skłaniam się do tego, ze homoseksualizmu można się jednak "wyuczyć" (choć "oni" uporczywie twierdzą, że nie. Głowę bym dał, że "para takich" ZAWSZE wzięłaby na wychowanie TYLKO SWOJĄ PŁEĆ, a nigdy przeciwną. I niech mi nikt nie wmawia, że takie dziecko wychowałoby sie normalnie. Chciałoby sie wołać o przykłady, ale to za duże ryzyko zmarnowania dzieciaka. I na nic tu argumenty "onych" , że i normalne rodziny są też patologiczne bo są i takie, ale to mniejszość jednak. W przypadku homoseksualistów - to byłaby 100% reguła bo "oni" nigdy rodziną nie będą, a co najwyżej parą 'kochanków" czy przyjaciół i to jest wtedy tylko ich sprawa (dopuki nie wyjdą na paradę). Daleki jestem od potępiania, ale nich to zostanie ich sprawą prywatną - nie na ulicach i paradach. Mogę tolerować ich "inność", ale nie muszę wszystkich kochać i na wszystki przegięcia demokracji się zgadzać.
|
|
Uniden 520xl jest jeden z najprostszych radi cb jakie sa. Podstawowa 40 blokade szumow, PA czyli wykorzystywanie radia jako megafonu ,RF-GAIN plynna czulosc odbiornika. Dobre radyjko jedne z lepszych na rynku i cena nie jest duza. chodzilem na takim radyjku w mobilku z mikrofonem marki densej z echem i z wzmocnieniem i bylo super. Te radyjko chodzilo z antena Lemm AT-1200 troszke dluzsza od lemm AT-106 swego czasu na tym sprzecie antenka byla dobrze dostrojona to przed zambrowem jeszcze nawijalem z Lomza. Jesli chodzi o antenke president misisipi to niemialem okazji przetestowac ale slyszalem ze niezla jest i dobrze sie ja stroi. P.S. Pozdrowienia dla starych weteranow cb radia "MUSTANGA" I "VOODO" a ty "BINLADEN" nie warjuj na radyjku :) BAJOOOOOOO
|
|
ADALL :co sie martwisz co sie smucisz ze wsi jestes na wies wrocisz, a po za tym nie jestes chyba zadnym autorytetem zeby stwierdzac ze moje wypowiedzi są ponizej IQ=65 tak jak juz wczesniej pisałem: faktem jest to ze na tym forum, mało jest ludzi do merytorycznych rozmów
|
|
Nawet w marketach jest wiecej chetnych niz miejsc, a nikt mi nie powie, ze to wymarzona praca i wysokie zarobki. Trzeba jeszcze wziazc pod uwage, ilu z tych chetnych sie nadaje. A co do gornikow Wombat, to akurat ta grupa zawodowa to "swiete krowy" w tym kraju i wiecznie dostaja dodatkowe przywileje i zawsze im zle. Moze jakby wszyscy jezdzili protestowac do wawy, z policja wlacznie i przy okazji zdemolowali kawalek miasta to tez by dostali? Dobry pomysl nie? A nasze gornictwo jest niestety nierentowne tak przy okazji, wiec i tak nie zarabia na siebie, wszyscy do tego doplacamy. I tak samo pasowalby tu argument, ze jak sie im nie podoba, to sie moga zwolnic, a wszyscy sie do kopalni pchaja nie? A w sluzbie zdrowia wszyscy tak ciezko i sumiennie pracuja? Cos nowego. Chociaz akurat pielegniarki faktycznie, w przeciwienstwie do gornikow, jakos nie moga nic wywalczyc.
|
|
tak tak tylko tak na marginesie chcialem dodac ze same wpomnienie o Hitlerze i Jego pomysłach nie jest nawoływaniem do Faszyzmu etc.
|
|
Samsungi, SE, Nokie ble.
|
|
no i co z tego wynika?nie zrozumieliscie o co mi chodzi takie z was wykształciuchy?
|
|
a te ronda nie wystarczą?? rozumiem że to najsławniejsza osoba z Łomży ale pomnik to już lekka przesada i napewno nie na starym rynku
|
|
Narysuj policjanta z pałą jak napieprza kibica . Umieść ich w czerwonym przekreślonym kołem Wiesz o co chodzi ) i napisz pod tym STOP AGRESJI
|
|
www.zlotemysli.pl/abal.php
|
|
przesadzają....
|
|
Aha Nokia ma jeszcze taki plus że po upadku z dość dużej wysokości działa cały czas sprawnie. Koledze spadła kiedyś z 3 piętra, pozbierał części jakoś je upchał i telefon zadzwonił, gośc odebrał rozmowę :)
|
|
...zrobimy, pokażemy... a oni i tak zrobią jak im do interesów pasuje i nawet nas nie zauważą a jeśli nawet, to a uśmieszkiem oleją, ot i wszystko. "...pod ściane z niemi..." jak powiedział Pawlak.... Bimbo !
|
|
Hehe od razu beatyfikacja , nie przesadzajcie ronda zdecydowanie wystarczą
|
|
Najechało się Ekologów z różnych cześci polski i mają decydować o życiu mieszkańców Augustowa ? .... Mam nadzieję że im dupy przemarzły w te mrozy
|
|
Malachit jestem wyluzowany,spokojny. :D Nie cchem zakladac nowego tematu,możecie mi podać jakieś dobre programy P2P?? Aresa nie polecam stanowczo.
|
|
Używam emule i jest ok. Myślę że wszystkie te kóre używają sygnatur do weryfikacji plików są ok. Bimbo !
|
|
filmy też ciągniesz przez niego?
|
|
Carmello spoko ;)) Wombat a może poradziłbyś koledze,żeby narysował pseudokibica z kapturem na głowie wbiegającego na stadion z deską w ręku?? No i oczywiście z czerwonym kółkiem i napisem STOP AGRESJI I ZAKŁÓCANIU PORZĄDKU :)
|
|
Temid chcesz zwalczać przemoc przemocą??
|
|
Nie ma to jak miłość bliźniego, tarczyn. Obawiam się, że z twoim poziomem miłosci bliźniego leżysz gdzieś głeboko poniżej strefy zamarzania, więc zimno ci nie grozi. Trzymajcie się tam, w Augustowie!!! Bimbo !
|
|
Ja tez przylaczam sie do opinii przedmowcow twierdzac, ze pomnik to juz by byl mala przesada, a szczegolnie jesli to mialoby byc finansowane z funduszy spolecznych. Z drugiej strony, jesli np. ktos by sie naprawde uparl i chcialby taki pomnik wystawic za wlasne lub prywatne pieniadze - to prosze bardzo, ale juz nie z kasy podatnikow. Czy nie odpowiedniejszym gestem, oprocz juz tych rond, bylaby jakas tablica pamiatkowa? Oczywiscie, jesli takowa jeszcze nie istnieje. Pozdrawiam, wychu Bimbo !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |