Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
złozylem dzis swoj podpis |
Dlatego, Ze już im brakuje z naszych kieszeni "Wojsko ściga pracujących za granicą". Polecam: http://wiadomosci.onet.pl/1488171,11,item.html To cholernie tanie państwo już nie wie skąd brać, żeby swoje pensyjki podwyższać i tworzyć miejsca pracy dla kolesiów, a aferami tylko przesłaniają nam oczy na rzeczywistość.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: złozylem dzis swoj podpis |
Ulica Ogrodowa. Ulica Ogrodowa. Ulica Ogrodowa, tak jak inne ulice z osiedla Rembielin: Wiejska, Piękna, Nadnarwiańska i te, które nie istnieją: Topolowa i Przechodnia wytyczona w latach 1820-1826 położona była między Traktem Petersburskim (Woj. Pol.), a Różańcową Grodzią (Nowogrodzka). Na ulicy Ogrodowej kończyła się zwarta zabudowa miasta w kierunku zachodnim. W 1842 w obrębie ulic Trakt Petersburski, Ogrodowa, Nowogrodzka założona Ogród Miejski. W latach 70-tych XIX wieku powstały ulice w niedalekim sąsiedztwie ulicy Ogrodowej, między innymi, Wasilewska (Stacha Konwy), która dochodziła do ulicy Ogrodowej i stanowiły jakby umowną granicę miasta od zachodu. Ulica Ogrodowa, od końca XIX wieku, o tyle się zmieniła, że Ogród Miejski zamiast rowu od ulicy został ogrodzony murowanym płotem, którego teraz niewiele pozostało. W narożniku ulic Szosowej Ogrodowej była brama metalowa, której też nie ma. Budynki na obecnej Ogrodowej o tyle się zmieniły, że zostały odnowione, za wyjątkiem drewniaka, który jest chyba w niezmienionym kształcie i wyglądzie od chwili wybudowania. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1. Ulica Ogrodowa od strony Wojska Polskiego. 2. Narożnik ulicy Ogrodowej i Wojska Polskiego (Budynek Woj. Pol. 8). 3. Wejście do Ogrodu Miejskiego Obecnie. 4, 5, 6, 7. Budynki zabytkowe na ulicy Ogrodowej. 8. Widok ulicy Ogrodowej od strony ulicy Nowogrodzkiej. 9. Mapa Łomży z 1872. Niebieska linia ulica Ogrodowa. Czerwona przybliżona granica miasta od zachodu. 10. Ogród Miejski od ulicy Ogrodowej zimą. Źródło tematu: 1. Witold Jemielity Dzieje Łomży Tysiącletnie 2. mgr Jolanta Deptuła (rozdz. XI, XII) mgr Donata Godlewska (rozdz.II, III IV V VI) mgr Czesław Nicewicz (rozdz. I, IX, X) mgr Zdzisław Sędziak (rozdz. VII, VIII) Łomża i województwo. Krajobraz i architektura 3. Czesław Nicewicz Województwo Łomżyńskie. Przewodnik 4. Maria Kałamajska - Saed Katalog Zabytków Sztuki Województwo Łomżyńskie 5. Witold Jemielity Łomża w okresie międzywojennym 6. Adam Dobroński Łomża w latach 1866 - 1918 7. Donata Godlewska Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XI wiek - 1793 8. Czesław Brodzicki, Donata Godlewska Łomża w latach 1794-1866 Źródła zdjęć: Zdjęcia Łomży współczesnej wykonane przez autora tematu. Zdjęcia Łomży przedwojennej: www.lomza.glt.pl, www.bagnowka.com/, http://www.szukamypolski.com/ Jeżeli coś pomyliłem, lub pominąłem, będę wdzięczny za sprostowanie.
|
|
putativus - jeśli Cie obraziłęm - nie to było moim zamiarem - sory cała rzecz w tym że niestety ale w tym kraju jak nie wymusisz czegoś siłą - nakazem to nic nie osiągniesz - tak każdy myślący te światła włancza - tylko dlaczego tak mało tych myślących, nie wiem jak Ty ale ja już nie raz mało mało nie zabiłem się przez takich "myślących" co to w szarówę nie zapalili świateł
|
|
Brakuje kawiarni ze słodkościami, ale może się to niedługo zmieni !
|
|
...w XXI wieku... najwyższa pora - oby nie za późno!
|
|
Ja zawsze zapominam zgasić światła, więc wiadomo jakie są skutki-niestety opłakane. Następnego dnia muszę ładować akumulator...ale kogo to obchodzi:) Szerokiej drogi wszystkim życzę!:) Bimbo !
|
|
Tak źle i tak nie dobrze.
|
|
jak nie chcecie pomoc Kefasowi to chcoiaz nie przeszkadzajcie :P
|
|
moim zdaniem jazda przez caly rok na swiatlach to beznzdziejny pomysl, zdecydowanie go nie popieram,.... lotos
|
|
Czy ktos ma jakieś zdjęcia z tej imprezy? jak coś prosze podesłać na piter-ziomus@wp.pl dobrze ze takie cos sie dzieje a dokładnie to to było 5lecie Łomżyńskiej grupy break dance. www.lomzarap.fora.pl
|
|
Gazela a nie dzwoni Ci, że nie zgasiłaś jak otwierasz drzwi??
|
|
Do tych, którzy tak atakują: obwodnica musi być, ale podano alternatywną trasę, nie przez jedyne w naszej części świata takie mokradła. Niech lepiej pokażą właścicieli działek, przez które obwodnica ma przebiegać i od których trzeba odkupić ziemię!!! Później będziecie mówić nic się nie dzieje i TIRów pełno, a turystów będzie można wozić na obwodnicę i mówić: tutaj kiedyś były piękne mokradła.
|
|
Oglądałem w telewizji jak Austriacy kiedyś wyprostowali i zmeliorowali pewną rzekę. I co się stało? Zanikły wszystkie starorzecza, powysychały bagna, znikły ptaki i rzadkie rośliny, została pustka wokół rzeki. Teraz poszli po rozum do głowy i zaczęli przywracać to co sami zepsuli. Przekopują rzekę, chcąc ją puścić starym korytem, by przywrócić do stanu przed regulacją. U nas jest wprost przeciwnie psujemy to co mamy unikatowe na skalę światową i to dzięki poparciu Ministerstwa Ochrony Środowiska. Polska to dziwny kraj. Bimbo
|
|
KTO nie byl niec załuje! pogoda super emocji nie zabraklo pozdrowienia :)
|
|
Ciekawe kiedy rozliczą tych co zrobili tak nieobliczalne błędy i dalej w to g... brną. Podoba mi się inny przedstawiciel rządu , który b. zdroworozsądkowo ocenił sytuację , cyt."Za to zupełnie inaczej zachowywał się wiceminister spraw wewnętrznych Jarosław Zieliński. Wydawał się być bardziej otwarty, mówił, że to my mamy rację, ale już nie da się cofnąć popełnionych błędów. Powiedział, że ci, co stoją za tak złymi decyzjami muszą ponieść konsekwencje." Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona.
|
|
eheheh poker jak poker liga ma szanse na start hazardzistow nigdzie nie brakuje to nie pier888 ze nie wypali a jak ktos chce sobie pograc w pokera na www.888.com jest zajebisty pacific poker
|
|
http://www.allegro.pl/... cos takiego
|
|
antyred Ja od sierpnia jeżdżę 13-letnim VW i zero kosztów. Tylko paliwo (olej napędowy) i wymiana oleju. Serio. Ale to nie jest faktycznie reguła bezawaryjnosci, że to VW czy inna marka. Raczej chodzi tu o dostępność i cenę części.
|
|
Lekcji nauki, czy lekcji grania? Bo to chyba różnica :)
|
|
hehe,trafne spostrzeżenie markac
|
|
Zagadaj z chłopakami w sklepie muzycznym albo w Kam, u Jgielskiego albo na legionów oni są gitarzystami i się wszyscy znają to ci poradzą najlepiej.
|
|
w USA na ebayu sa dosc tanie ,ale to za przesyłke trzeba pewnie ze 100 zł zaplacic
|
|
jam ma 15 lat mam przez was zwaną kosiarkę (skuter) u mnie wyłącznika świateł nie ma i se ciesze a skuterem chyba nie jeżdzę zimą tylko latem a pozatym ile jest samochodów w kolorach podobnych do koloru jezdni a tak przynajmniej coś by się odbijało
|
|
grzybek91 wiem ze google szukałem bylem na stronie producenta a tak wogule to niewiadomo czy ona wogule juz istniejo ale wraze by ktos cos wiedzial to prosze kontakt
|
|
"...Czy ktoś nie korzysta z tej karty telewizyjnej pod visto..." - ja nie korzystam. ;)
|
|
W czym jest problem? Ścianka w projekcie jest i musi być wykonana fizycznie na odbiór końcowy i przekazanie budynku do użytkowania. Uważam , że w chwili obecnej nie ma żadnych podstaw do wstrzymania budowy. Do ścianki nie ma więcej jak 2000 m2. Ktoś kto nieprawnie wstrzyma budowę może ponieść duże kosekwencje służbowe jak i finansowe. Radzę podchodzić do sprawy z dużym dystansem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |