Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
1-maja, Święto Pracy. |
Nie chodzi tylko o fakt, ale także o wydźwięk towarzyszący jego wygłaszaniu. Jak ktoś powie o mnie, że pochodzę ze wsi, to brzmi to inaczej, niz że pochodze że wsi i słoma mi z butów wystaje. Stąd i reakcja inna, adekwatna do emocjonalnego nacechowania komunkatu. Niezleznie od tego, czy ze wsi pochodzę, czy nie. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 1-maja, Święto Pracy. |
Oczywiście piwo z Drozdowa kiedyś było. Kroniki mówią nawet o medalach w USA (nie mylić wg mnie z uznaną marką). Były to lata XIX wieku. Wtedy piło się tam tylko podrzędną whisky (1410 wg mojego znajomego Maćka). Następną szansę próbowano nieudolnie wykorzystać w 1995 roku. Dlaczego nieudolnie?? Wykorzystano komercyjnie markę tego piwa umiejscowiając produkcję w Drozdowie. Zero profesjonalizmu. Bez reklamy, marketingu, próbowano coś tam produkować. Piwo nie pasteryzowane, krzywo klejone etykiety, niedomyte butelki. Efekt finalny znany - niestety :((( ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Pan Bóg chciał ocalić Sodomę dla jednego sprawiedliwego. Jakkolwiek idealistyczne jest moje podejście, uważam, zawsze warto pielęgnowac różę, niezaleznie od tego, jak daleko znajduje się planeta na której ten kwiatek rośnie. Zastąp różę storczykiem, a co otrzymasz...?
|
|
...co by nie mówić piwo z Drozdowa było dobre, przynajmniej na początku. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
wiec nie powinny byc wymagane skoro to rajd amatorski!!
|
|
|
Link był też na onecie, jakby ktoś nie zauważył. Niech ludzie zobaczą, co może przynieść taka głupota i jazda po pijaku.
|
|
Mają rację wszyscy ci, którzy twierdzą, że Łomża przeżywa "najazd" wsiochów. Wystarczy tylko popatrzeć na stację paliw orlen gdzie mają swój zlot cześki z nowogrodu. Nie ważne co sobą reprezentują, u nich liczy się tylko kasa, gorzała, wielkie znajomości i debilne gadki. Tam mają swoją oazę, bo ciągnie swój do swego.
|
|
ja mam wyjście, tym którym podobają się Niemcy niech jadą tam, innym jaki kraj to też niech tam jadą. Normalni i mądrzy ludzie zostaną w Polsce, a "ochłapy" czy "resztki" za granicę bo po co nam marnować powierze.
|
|
Cześć nie wiecie czy "Gala" ma dziewczyne? Widziałam go ostatnio to był sam, słyszałam,że to fajny chłopak. Jeśli ktoś wie coś na ten temat to bardzo prosze niech mi coś podpowie.
|
|
Hahaha. To sie Gala ucieszy jak mu to opowiem. LOL
|
|
Hahahaha! A chociaz trzezwy byl? Wywalic go z klubu bo to menelik:-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |