Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie zbierają podpisy na kaczynskiego |
Teraz jest zamulenie ,śnieg się topi (fajne zakończenie ferii) .A pozatym zero atrakcji i rozrywki ,żadnego wyciągu w Łomży nie ma ,kompletnie nic ,jedyny plus to ferie w centrum katolickim ,ale to za mało...!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie zbierają podpisy na kaczynskiego |
Mam nokie 3100 i jeśli ściągne jakąś tapetę albo dzwonek to w formie zakładki i później nie mogę tego odtworzyć ,bo ,,połączenie GPRS nie jest możliwe'' lub ,,,sprawdź adres strony głównej'' i nic nie mogę ściągnąć ... rudy błazen z druhem
|
|
wyłącz GPRS i wtedy powinno ściągnąć CSD ( będzie drożej wychodziło ale powinno ściągnąć )
|
|
zamula :]
|
|
Co ma wieksza wartosc? 1 Kaczor czy 1 Konon? rudy błazen z druhem
|
|
tyku - jaki z tego moral? - nie ogladaj telewizji. bo zle na nia wplywasz! Kiedy Mistrzostwa Swiata? Przed soba Malysz w klasyfikacji ma tych mlodych z Austrii i Norwegii. Krysztalowa kula znow trafi do Malysza? ;D ;D ;D Ten weekend bedzie najbardziej urodzajny w wyniki osiagane przez Polske: - Malysz wygral w Titise-Neustadt - Ekipa Beenhacker'a wygrala z Estonia 4:0 - Pilkarze reczni jutro wygraja z Niemcami i zostana Mistrzami Swiata - Malysz po raz drugi wygra w Titise- Neustadt - Adamek obroni tytul Mistrza Swiata - Tomek Sikora wygra/stanie na podium ;)
|
|
to zalezy z ktorej strony patrzec :) z jednej ma nr 37 a z drugiej nr 01 :) ale spoko z niego gosc pozdrowienia generalnie bordowy polonez
|
|
aha... sąsiad ;)
|
|
Z US w Lomzy dzieje sie cos dziwnego- ale rozumujac na "chlodno' najpewniej maja instrukcje od Zyty! - przeciez ona musi zaspokoic apetyty "ministrow" aby utrzymac sie !!!! dziala na zasadzie łapanki - a nuż ktos cos skapnie , kogos oszukam ,okradę --------------------kazda metoda jest dobra!
|
|
Floorek... już skreślić można Adamka...
|
|
a może sąsiadka ;-)? Bimbo
|
|
niuniusia18 jest pewnie z ZDZ i krytykuje dziewczyny z budowlanki bo robią jej konkurencje
|
|
a patrzyles czy telefon ma opcje pobierania...sprawdz na stronie...ja pobralem te gg i jak do tej pory nic kasy nie nabilo:D a siedzialem z 5 godzin od wczoraj:D VOTUM DEO IGNOTO
|
|
No pisalo ze mozna na moj telefon. Bo mam siemens C75. I przy pobieraniu normalnie ci poszlo??Wyskakiwaly ci jakies bledy?? Moze to przez tego mojego zloma hehe
|
|
Wybaczcie Koleżanki, ale może popełniacie błąd chcąc je konicznie 'leczyć'? Proponuję kliknięcie w Google po hasłem: dzieci indygo. Ma zowsze Łomża
|
|
U mnie wyskakuje "pobieranie informacji o wersjach aplikacji..." i pisze "prosze czekac" czekam z minutke i wyskakuje jakis Blad sieciowy:/ jeszcze poczytam o tym moze uda mi sie zrobic:]
|
|
Fajny film ja mam juz za soba 2 serie odcinek 15 i czekam na wiecej :)
|
|
mam nadzieje ze nasi im "dokopia" :D he a wy jak uwazacie!?nukt nie bedzie nas obrazal od czerwonych chamow! trzeba im dowalic...1 punkt wiecej mnie by starczyl! aby tylko wygrac! :D VOTUM DEO IGNOTO
|
|
zadzwoń do BOA Twojej sieci
|
|
50% że polska przegra....
|
|
Możeym robić im nazłość co z tego jak wygrywają.... I pewnie wygrają.
|
|
niestety...;(
|
|
W Łomży mieczkosiu:))) A tak poważnie, to między ulicą Sikorskiego a Chabrową. Wjeżdżasz od Wojska Polskiego naprzeciw Partyzantów w Chabrową i skręcasz w drugą ulicę w lewo.
|
|
tylko małysz dopisał
|
|
Kolejna porcja spamu
|
|
heheheh sie jednak boją. mają tzw. syndrom siatkarzy:)
|
|
JAZDA SCIERWOJADY !!!!!!!!!!! WIXA WIXA WIXAAAAAAAAAAWIXAAAAAAAAAAWIXAAAAAAAAAAWIXAAAAAAA VOTUM DEO IGNOTO
|
|
na NBC :) Zbych
|
|
*przekazują - literówka ;) VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Co myślicie o programie "Nie do wiary" ? Dowiedziałam się że tvn postanowiło wstrzymać jego produkcje i nie będą już emitowane premierowe odcinki.Miałabym prośbę.Jeśli jesteście sympatykami tego programu i chcielibyście aby nadal byl emitowany,wyślijcie prośbę do tvn.Oto kontakt: widzowie@tvn.pl Ja już napisałam.Nie wiem czy to coś pomoże ale zawsze warto spróbować .Dzięki za każdy mail !! Jerzy
|
|
Mam pytanie gdzie moge wprostowac alufelge . Czy w Łomży jest jakiś warsztat trudniący sie tym.
|
|
Szyna to nie jest strona Automobilklubu Łomżyńskiego. Adres, który podałeś jest w posiadaniu organizacji, która mocno współpracuje z AŁ. Oficjalna strona AŁ jest teraz w trakcie budowy, wprzeciągu dwóch tygodni zapewne ruszy oto jej adres www.al.lomza.pl martin8421 jak chcesz jakiś informacji na tema AŁ daj znać do mnie na maila jestem Prezesem AŁ
|
|
Dobrze i tanio nie chodzi w parze.
|
|
A po co pałować :P Wystarczy pomyślec i policzyć ;) Pzdr rudy błazen z druhem
|
|
........ gdzie w Łomży (korzystając z karnawału) można potańczyć, przy rytmach nieco odmiennych niż "technotłuczenie" ? Pozdrawiam
|
|
...magnolie...jakie to romantyczne...:)
|
|
Nie przesadzajmy ;) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Macie rację (ci, którzy chcą potańczyć, a nie pokiwać się). Mówię o TAŃCU do dobrej muzyki, a nie do tych pseudopiosenek przypominających głupawe mantry składające się z 4 słów i 5 dźwięków (bo "piosenkarki" nie wyciągają więcej tonów). :-( rudy błazen z druhem
|
|
A gdyby nawet - to wyobraźnia i fantazja to motor rozwoju człowieka i cywilizacji... Piwożłopy! Bimbo !
|
|
powinni wogóle rozwiązać straż miejską oni nic nie robią
|
|
teraz niech wyłapią tych co kartofle wysyłają zamiast telefonów hehe
|
|
" Miłujący Boga nie mają religii, tylko samego Boga. " Dżalaluddin Rumi
|
|
Teraz państwo wydaje 5 miliardów rocznie na Kościół (jak policzyła Senyszyn), a jak dojdą rodziny to budżet się wyłoży ja długi, a naród zdechnie z głodu i chorób i nie będzie za co zrobić podgrzewanego dzidzińca przy pałacu prezydenckim! Bimbo !
|
|
oooo ale o co teraz chodzi? bo nie kumam...? to jest temat o osobach wierzacych w te fantazje z nie do wiary....? czy o osobach, ktore jada do roboty ? bo nie kapuje juz...
|
|
18.02.2007 KJS-BRD I Eliminacja Mistrzostw AŁ więcej info na http://www.clublomza.fora.pl/viewtopic.php?t=415
|
|
Do 'zly_czlowiek': Ja się buntować nie muszę, raczej z ironią do tego podchodzę. Niemniej gdybym ja nic w pracy nie robił (bo spacerowanie i 'niewidzenie niczego' lub siedzenie przy radarze nie uważam za pracę) to bardzo szybko by mnie kimś zastąpiono... Poza tym to co napisałeś 'kto jest bez winy niech rzuci kamieniem!' jest tu nie na miejscu, gdyż: 1. Wychodząc z tego założenia nikt nigdy nie mógólby nikogo skrytykować (chociażby). 2. To taka zwykła przepychanka słowna w stylu: 'Ty to jesteś'... 'A Ty to jesteś...' - nic nie wnosząca do dyskusji. Pozdrawiam :)
|
|
annamira: szczerze życzę abyście osiągnęli kompromis. Oczywiście to dyrekcja powinna uwzględnić zdanie rodziców. Powodzenia !!
|
|
No tak, celibat zostanie zapewne zniesiony. Pozostaje jednak problem, dla którego ów celibat ustanowiono: problem dziedziczenia majątku kościelnego/księżowskiego. Kościół zakazał ślubów, aby nikt nie mógł dziedziczyć majątku kościoła. Jak to rozwiązać? Ciekaw jestem jak sprawa ta ma się u popów (tacy prawosławni xięża)... Pozdrawiam.
|
|
"(bo spacerowanie i 'niewidzenie niczego' lub siedzenie przy radarze nie uważam za pracę)" malo widzisz...ja jako osoba raczej bezstronna wiem jaka jest to praca...ciezka znam tez osobe, ktora pracowala ale nie w lomzy...i nie wyrobila psychicznie... jak nie uwazasz za prace, a za przyjemnosc...to w takim razie mozesz sprobowac swoich sil i popracowac pare miesiecy... pozdrawiam
|
|
Polecam zakład na Strzelców Kurpiowskich. Napewno solidnie ci zrobią i nie zedrą jak za zboże. Szary głupoty piszesz
|
|
PLUS-y wymiatają i jeżdżą najlepszymi samochodami... buhehehe :D przynajmniej po mnie takimi fajnymi przyjeżdżają :P:P i nigdy mnie nie zawiedli !! Poważnie mówię :D PLUS-y to ziomyyyy :D
|
|
Niestety, w niedzielę 4 lutego 2007 roku tak zwany minister środowiska Jan Szyszko podjął nieszczęsną decyzję o budowie obwodnicy Augustowa przez najwartościowszą przyrodniczo częć Doliny Rospudy. Myślę, że warto zajrzeć na stronę: http://www.darzbor.v24.pl/vb/index.php i dołączyć się do protestu. Im więcej osób się wpisze, tym większe szanse i na uratowanie najpiękniejszego zakątka naszego regionu i być może w końcu uda się przeforsować decyzję o przebiegu Via Balticy przez Łomżę, a to byłoby też z dużą korzyścią dla miasta i okolic.
|
|
Gdybyś śledził przepychanki w sprawie tej trasy, zauważyłbyś, że przez Łomżę nie przejeżdżałoby tyle tirów, co w tej chwili, ponieważ sama Łomża miałąby również obwodnicę, a tych też były co najmniej dwa warianty: prawa lub lewa strona Piątnicy.Pozdrawiam.
|
|
Mówiąc "Via Baltica przez Łomżę" mowa jest nie tyle o Łomży bezpośrednio, co o obwodnicy wkoło miasta. kłaniam I. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
To wtedy sami księża będą podkradać z kościelnej tacy itp. i kościół sam wtedy będzie musiał wprowadzić procedury finansowe jak w instytucjach. I o to chodzi!
|
|
No człowieku, śmierć ludzi to nie wyjście, wiec nie pleć bo tu chodzi o mentalność władzy tylko. Jak nasz prezydent ma walczyć o miasto, kiedy gada jakimś dziwnym slangiem i mało kto go rozumie?
|
|
Ja robiłam naprawę kurtki skórzanej na hali targowej na piętrze, to jest krawiec i kuśnierz, jestem zadowolona.Polecam. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
zajrzyj na portal www.archon.pl zakładka z lewej strony zdjęcia z realizacji (zielona) jest tam też forum gdzie możesz się czegoś dowiedzieć dokładniej, polecam odwiedzić. ( ja już wiem co to jest) pozdrowienia.
|
|
grałam w taką gre keidyś... tzn. hmm... grałam ale nie gałam... bo nie wiedziałam o co chodzi hehe :D
|
|
Ludzie, ten wątek jest o zagładzie najwartościowszych przyrodniczo terenów naszego regionu, a wy o Via Baltice przez Łomżę!! Tu chodzi tylko o przebieg obwodnicy Augustowa, która będzie tylko fragmentem - ewentualnie - Via B. i to którędy biegnie obwodnica tego miasta wcale nie warunkuje tego, którędy będzie biegła cała trasa. Co by się nie działo ludzie patrzą na wszystko tylko swoimi małymi lokalnymi interesikami. Tak samo Łomżyniacy, tak samo Białostoczanie - a przyroda? Przyroda dla wiekszości z Was jest tylko narzędziem, które można wykorzystać kiedy pasuje, a kiedy jest nie po drodze to staje się nieważna. Jeszcze raz: tu chodzi o Dolinę Rospudy, o to że władza ma za nic prawo, dziedzictwo i opinię społeczeństwa! Bimbo !
|
|
Paranoja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wystarczy???
|
|
nie róbcie Ciemnogrodu Cytat: to ze strony www.gddkia.gov.pl to co ptaszki czy ludzie? afera rozpetana przez pseudoekologów, którzy tak się troszczą o najmniejsze stworzonka, że gotowi negować wszystko, ale nie ma żadnej konstruktywnej krytyki z ich strony gdzie opracowany przez ekologów inny wariant, który nikogo nie krzywdzi? ptaszki zostaną tam gdzie są,tylko żę wyburzymy kilkadziesiat domostw ludzkich, albo Augustów zostanie rozjechany przez TIRy. różnica jest taka, że Ci ludzie muszą tam żyć a pseudoekologowie pokrzyczą trochę i za chwilę pojadą prostestować gdzie indziej i ludzie zostaną ze swoimi problemami jestem za ochroną przyrody, ale tu wybieramy mniejsze zło. polecam zapoznać się z dokumentami przedstawionymi na stronie GDDKiA. narazie w mediach są eksponowane tendencyjne i utrzymane w histerycznym tonie argumenty ekologów. ktoś gdzieś słyszał o wyburzaniu domów ludziom?
|
|
Postawiłam samochód na trawniku, bo na moim "wielkim" parkingu przy bloku nie było miejsca i dostałam mandat 50 zł. Nie było tlumaczenia, że to na chwilę może ktoś zaraz wyjedzie. To nie ludzie VOTUM DEO IGNOTO
|
|
A dlaczego w mangoliach, przejrzałam tam te projekty i wydaje mi się że jest dużo ciekawszych i ładniejszych propozycji. te rezydencje są super.
|
|
Tu tu Van-Loosen propagandy nie siej. Wariant ekologiczny przebiega wzdłuż linii wysokiego napięcia, nie ma więc mowy w wyburzeniu 10 wiosek i kilkudziesięciu gospodarstw. 3 gospodarstwa i tyle. GDDKiA celowo rozpuszcza takie plotki, by uzasadnić przebieg swojego wariantu. Masz tu zdjęcie przejścia Rospudy w wariancie ekologów. http://siskom.waw.pl/rospuda/zdjecia/rospuda5.JPG A tu symulację GDDKiA http://bi.gazeta.pl/im/1/3898/z3898891X.jpg Wstydz się , brzydko tak kłamać.
|
|
W Łomży w straży miejskiej pracują sami prawie emeryci mundurowi:) To samo dotyczy się do kanarów w MPK!!!!!!!!!!!!!! Znaczy się pan prezydent aktywnie walczy z bezrobociem:)))))))))))))
|
|
Ja wolę wybierać i ludzi i ptaszki! Tyle, że długo terminowo!! Ludzie nabyli już takich umiejętności przystosowawczych, tak rozwinięte są więzi społeczne i struktury państwowe, że nic by się im nie stało - nawet jakby rzeczywiście było to "aż" 30 gospodarstw, a prawda jest taka że nie byłoby! Gospodarstwa to tylko budynki, a dysponujemy taką technologią, że chyba bez problemu można by je wybudowac gdzie indziej. Ze zwierzętami jest o wiele trudniej. Mają swoje siedliska gdzie żyją od pokoleń - manipulacja, czy drobna zmiana otoczenia może spowodować zniszczenie gatunku, bądź nawet całego łańcucha pokarmowego. Od dziesięcioleci pokolenia przemysłowców i postępowców argumentują, że człowiek, jego wygoda i potrzeby są najważniejsze. Teraz okazuje się, że człowiek sam sobie zaciska pętlę na szyi. Mówi, że można zabić kilka gatunków i zniszczyć tysiące hektarów roślinności, bo takie są potrzeby postepu, rozwoju i kilku innych idiotyzmów, a po chwili okazuje się, że mamy zanieczyszczenie środowiska w wielu miejscach uniemożliwiające normalną egzystencję, ocieplenie klimatu, którego skutki walną nas między oczy w ciągu najbliższych dziesięcioleci (nie postępowcy, to nie będzie 200, 300 lat; to będzie 20-30-40 lat) nie nasze dzieci, czy wnuki, ale już my zobaczymy skutki "postępu", "rozwoju". Zdejmijcie klapki z oczu!!!
|
|
a jeszcze niedawno z takim optymizmem pisaliście, że chcecie fontannę i krzewy. Dalej twierdzicie, że będzie komu pilnować porządku przed menelami ?? Kto właściwie ma rację? Jest skuteczna ta straż miejska czy nie ?
|
|
Anamag piszesz o możliwości nawiązania współpracy francuskiego miasta z Łomżą, tak to może mieć swój sens. Niewiele zawarłaś wiadomosci dot. tego miasta, podejrzewam, że jest to raczej mniejsza miejscowość - opis (chociaż wiem jak potrafią być piękne i czarujące, przynajmniej dla kogoś kto przyzwyczajony jest do polskich, szarych miast). Zapewne nawet w tym miasteczku istnieją jakieś rzeczy z których władze, mieszkańcy są dumni, są dłużej w U.E., mają doświadczenie w pozyskiwaniu funduszy itd. Może to dałoby się w jakimś stopniu przenieść na łomżyński grunt. Możliwe, że potrafią np. z lokalnymi organizacjami ciekawie zorganizować czas młodzieży, zachęcić ludzi do działania na rzecz całej wspólnoty itd. Ciężko jest coś konkretnego napisać na podstawie twojego lakonicznego postu, natomiast sam wiem, że jeśli dokładnie rozejrzy sie dookoła, można znaleźć inicjatywy (mam na myśli miejsce w którym przebywasz), które mogą służyć za wzór. A teraz trochę mniej optymistycznie, Łomża prowadzi współpracę zagraniczną z miastami z Niemiec, Włoch, Usa. Z tego co wiem, tak naprawdę nic konkretnego z niej nie wynika, są kurtuazyjne spotkania, wyjazdy biznesmenów, tylko brak efektów. Jeśli masz dużo energii i chęci możesz spróbować tym pomysłem zainteresować również łomżyńskich włodarzy. Jeśli zdecydowałabyś się i niestety brak będzie konkretów, pamiętaj, że może warto nawiązać kontakty pomiędzy organizacjami, samymi ludźmi (szczebel samorządowy bywa oporny), którzy dzięki wymianie doświadczeń chcieliby coś zrobić w swoim otoczeniu. Jest jeden duży plus - jesteś "naszym człowiekiem" we Francji. Pozdrawiam P.S. Napisz więcej o tym mieście.
|
|
A mnie brakuje...tramfajuf, smogu i zgiełku ulicznego..:(
|
|
Hmm... no tak, podczas ostatniej zawieruchy czułam się niczym Meryl Streep w "Ze śmiercią jej do twarzy"...
|
|
Ciekawe czy skłonny byłbyś Kefasie przeprowadzić się do mieszkania komunalnego, gdyby zechcieli wybudować w miejscu Twojego domu autostradę, a nie np koło Wizny. mieszkanie komunalne, albo niewystarczające odszkodowanie - tyle dostaną ludzie po wyburzeniu ich domów. Wam dobrze pisać siedząc na dupie w ciepłym mieszkanku o losach innych. jak tak bardzo dbacie o zwierzaki to przestańcie jeść mięso, wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, przestańcie używać wszelkich produktów, których produkcja niszczy środowisko. nawet te komputery i monitory przy których teraz siedzicie przyczyniły się do zniszczenia dużych połaci np Amazonii. tam też są unikalne gatunki i co rok kilka ginie bo w Europie potrzeba papieru, kauczuku i innych minerałów. a końcowo korzystamy z nich my wszyscy. więc dość pseudo ekologii leży Wam na sercu dobro zwierzaczków naprawdę ? to ubranko z trzciny, wędka z leszczyny do rączki i zacznijcie uprawiać warzywa w przydomowym ogródku. wtedy naprawdę pomożecie zwierzętom kreowanie się na obrońców natury gdy zarazem się ja niszczy to dwulicowość
|
|
Przyznaje, Macku, ze trochu lyso mi widziec moja ksywke na rowni z takimi jak Czeslaw, Rozbet i inne. Bo choc oczywiscie baaardzo doceniam Twoj wklad w propagowanie Naszego miasta i jego historii, to nawet nie zdazylem osobiscie i od serca Ci z to podziekowac, a tylko tak - no coz, mimowoli. Powol wiec, ze teraz dodam tu swoj glos wsparcia i takie swoiste 'appreciation' dla naprawde kawla dobrej roboty. 'Keep it up', Macku! Widzisz, choc moj kontakt z Lomza byl bardzo krotki, bo polaczony tylko z ma nauka w 5-cio letnim Technikum, to nadal i po tylu juz latach ciagle czuje sie Lomzyniakiem, a o czym juz, moze ad naseum, poprednio wspominalem na tym forum. Dodam, ze Twoje zdjecia i opisy na lonie tego watku daja mi moznosc duzo lepszego zaznajomienia sie z Naszym miastem niz nawet te kilka lat mego tam zamieszkania. Ale co sie dziwic, bedac mlodym mlokosem pelnym energii, wiecej sie wtedy przykladalo uwagi na roznorodne rozrywyki czy spedzanie czasu na boisku niz na zaznajomianiu sie z bezposrednim otoczeniem. Sledzac obecne dyskusje i wypowiedzi mlodocianych forumowiczow na tym forum, smiem twierdzic, ze nic sie w tym nie zmienilo ...:D. %0
|
|
Straż miejska to banda nierobów, jeżdżą w samochodach i nic nie robią. Na rynku handel papierosami i wódką kwitnie a oni nic nie widzą? Smród i bród, nieodśnieżone chodniki a oni nic nie widzą? Gromady "bezpańskich" psów na osiedlu a oni nic nie widzą. Jeden z drugim powinien wziąć się do roboty i coś z tym zrobić a nie udawać, że coś się robi. Prezydent powinnien dokładnie przyjrzeć się ich pracy. Szkoda gadać!!
|
|
Rozliczenia za wykupy domostw wykonuje się po średnich cenach rynkowych. Jak miałeś lepiankę to nie wymagaj by ktoś ci za to zapłacił jak za pałac. Ludzie nieraz celowo kupowali działki, by potem z zyskiem odsprzedać je pod budowę autostrady. a ty twierdzisz, że stracą. Nie wiem jaki jest twój tok rozumowania, ale normalny człowiek jak widzi kałuże to ją obchodzi bokiem , a nie pcha się przez jej środek. Tymbardziej, że przejście to ma być częścią trasy która w przyszłości będzie rozbudowywana. I jak wtedy, będziemy ją poszerzać ??? Znów las wycinać, bagna osuszać ????
|
|
co do fontanny to może jak by powstała to chociaż tam by się przydali żeby jej pilnować, chociaż wątpie bo ostatnio sam widziałem jak na starym rynku pod kamerą stało 3 żuli i sobie wino pili a jak przechodzilo 2 strażników to tylko śmiechem walnęli i jedni i drudzy a później jeden menel zaczął naśmiewać się z nich głośno to strażnik postraszył go że wszystko widać w kamerze ale wtedy został jeszcze bardziej wyśmiany zjarał buraka maxymalnie i poszedł z koleżką dalej na "patrol" może prezydent im dokupi kije golfowe do tego melexa co se chłopaki by pograli na polach w wakacje bo i tak się nudzą ciągle a tak troche rozrywki to i humor lepszy i zapał do pracy wzrośnie
|
|
Tłumaczyli mi kiedyś w Białym. Przefaxowałem dokumenty , a potem pojechałem tylko po odbiór. Szybko i tanio. 085-745-19-57 lub 660-732-046
|
|
Znajdziesz na Nowogrodzkiej 65c. kom. 602 766 694 pani Pyrcak. Powodzenia
|
|
dzieki spróbuje na nowogrodzkiej a jak nie to w białym trzeba bedzie kombinowac;)
|
|
Uwielbiałem ten program... Na początku facet z mucha z głosem jakby odkrył Atlantydę mówił: "... Od niepamiętnych czasów ludzie zastanawiali się czy prawde mówią podania o dżinach.." tu przebitka i patrzy w drugą kamere poprawiając przymałe okularki "...rodzina Kowalskich z Pcimia od dawna podejrzewała że w ich barku dzieje się coś niepokojącego" REKLAMA Nastepnie pseudo reportaż z lektorem mówiązym z off-u: "Pojechaliśmy do Pcimia, małego miasteczka aby spotkać się z rodziną Kowalskich u których w barku straszy..." itd itp I na koniec mój ulubiony Pan (tradycyjnie wiercąc się od kamery do kamery, majac za plecami biegające panny, które sprawiają wrażenie że nie zdążyły ładować taczek): " w butelce Kowalskich był tylko gin (lubelski). Mimo wielu prób nie odnaleźliśmy dżina z bajki. Ale to nie znaczy że nie istnieją...) NIE DO WARY ;)
|
|
Skończcie ten żałosny temat i dajcie ludziom normalnie pracować. Nic nie wnosicie do dyskusji oprócz wzajemnego obrzucania się błotem. Jeżeli upadną to na pewno nie z powodu wulgarnych wypowiedzi na tym forum. Każdy wolny człowiek ma prawo swobodnego dysponowania swoim czasem. Jeżeli chce i ma możliwość wykonywania pracy - to jego sprawa. W jaki sposób to czyni - to akurat potrafią ocenić klienci. Frekwencja w ich zakładach pracy (w taksówce) spowoduje rozwój albo upadek firmy. Często korzystam z tej formy transportu (od razu stwierdzę, iż nie jestem klientem taxi BIS). Człowiek rozsądny potrafi należycie ocenić i szybko wybrać odpowiednią korporację bez czytania tej żenującej dyskusji. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Z drugiej strony zaś mamy swobodę wyrażania poglądów. jeżeli nie podoba Ci się poziom dyskusji i zasób argumentów, to NIE WCHODŹ W TEN TOPIC I NIE CZYTAJ proszę pzdr
|
|
ta droga powstanie i tak (do końca świata będą tam bagna?), przez takich pseudo obrońców środowiska wszystko jest wstrzymywane i przeciągane, szukają byle pretekstu żeby pokrzyczeć a sami mają samochody i będą zapierdal.ać po tej drodze, po za tym nie budują tam fabryki albo elektrowni tylko drogę co do poszerzania tej drogi to jest to możliwe tylko wtedy gdy za jej budowę wezmą się słynni konstruktorzy rond łomżyńskich bo oni w zakresie przebudowywania, poszerzania są mistrzami
|
|
Czy ktoś wie co sie dzieje w lesie jednaczewskim? Jadąc drogą gruntową do kominka, po prawej stronie nie ma już lasu:(
|
|
Chciałbym wspomnieć że 2 pierwsze odcinki emitowane na polsacie oglądało 7 000 000 ludzi. Niestety tłumaczenie lektora rózni się od prawdziwej wersji więc zachęcam oglądać wersję z napisam jest o wiele lepsza tylko ze czytac trzeba :D
|
|
"Każdy wolny człowiek ma prawo swobodnego dysponowania swoim czasem." Ludzie na forum właśnie to robią. Mają prawo mówić co chcą. to przecież wolny kraj:) Może po prostu nie mamy co innego robić, więc piszemy sobie tutaj. Jak komuś nie pasi to niech się nie patrzy, wcale nie musi :D
|
|
nikomu nie zamierzam zakazywać dyskusji na ten temat. To wolny kraj i wolni ludzie. Moją wczesniejszą wypowiedź proszę potraktować jako głos w dyskusji. Tylko tyle ... Bimbo !
|
|
na starym rynku w kamienicu jest super krawiec zna sie na swojej robocie polecam go jest naprawde dobry
|
|
Polacy, a szczególnie Łomżyniacy to już sami nie wiedzą czego chcą. Najpierw się sprzeczają, że przydały by się fabryki, nowe miejsca pracy. Jak inwestorzy mają inwestować kiedy na nasze zadupia ledwie można dojechać, bo droga dziurawa, nie ma dojazdu, trzeba nadrabiać żeby przejechać itp. Van_Loosen zgadzam się z Tobą. Niby ekolodzy, a w życiu codziennym też krzywdzą zwierzaki. Krab tak bronisz zwierząt a wiesz co przezywa Twój schabowy zanim trafi naTwój stół? To tylko w Polsce możliwe są takie problemy. Podczas pobytu w USA jechałam Z Nowego Jorku do Atlantic City i po drodze (nie znam dokładnie nazwy) jest park krajobrazowy. Są bagna, lasy i oczywiście pełno zagrożonych gatunków zwierząt. Jakoś wybudowali przez nie te sześciopasmówkę i przyrodzie to nie zaszkodziło. Po kilku latach się wszystko unormowało i zwierzaczki sobie żyją w spokoju. Z Rospudą też tak zapewne będzie. Ale przecież pseudomaniacy muszą pokrzyczeć bo nie mają co robić... Popatrz sobie jak męczą się konie wiezione za granicę. Spójrz co się dzieje w niektórych ubojniach, schroniskach. Zwierzęta dadzą sobie radę, uciekną przed buldożerami, przeniosą się gdzie indziej. A taki koń, świnka, pies, kot? Widziałeś kiedyś jak ktoś się znęcał nad zwierzęciem? Ciekawe czy wtedy byś coś powiedział... Bimbo !
|
|
dobrze napisane!!! a ta lista z tymi niby mądrymi i ważnymi co się podpisali w obronie jest gówno warta, zrobili to bo taka jest moda i tak "wypada" wszyscy tacy sławni są przejęci ochroną środowiska, głodującymi i biednymi...
|
|
Dzięki bardzo. Spróbuję w takim razie u Olszewskiej
|
|
Drogi Krabie! widzę, że sprytnie pomijasz milczeniem aspekty, co do których wykazałem, że się mylisz. oto kolejna lista argumentów gdzie conajmniej masz nie do końca poprawne rozeznanie: 1) Cytat ze Stawrosa Dimasa wyraźnie wskazuje, że Bruksela wytyka nam uchybienia proceduralne. Związane są ze środowiskiem, ale meritum są błedy w procedurze. Bruksela pewnie nawet nie zwróciła by uwagi na Rospudę gdyby nie te proceduralne uchybienia 2)Co do profesora - próbujesz Nam pokazać, że tytuł = mądrość i rozwaga ? znam dużo osób z wyższym wykszałceniem którzy są mówiąć wprost durniami. I na odwrót - są ludzie bez tytułow bardzo mądrzy. tytuł profesora nie implikuje od razu, że ma rację w sprawie Rospudy. Dodatkowo ten doktor z Białegostoku jest w Polsce "na miejscu" i pewnie był tam i widział, a profesor akurat na odwrót 3)Napisałeś, że droga będzie rozbudowywana w miarę potrzeb. jeszcze nie jest wogóle zbudowana więc skąd ta pewność, że będzie potrzeba rozbudowy? w ciągu kilku kolejnych lat, dzięki dofinansowaniu z UE, sieć polskich dróg ekspresowych i autostrad ulegnie rozbudowie i być może rozbudowa drogi przez Dolinę Rospudy nie będzie konieczna, bo nie będą generowane wystarczające potoki pojazdów. ruch ulegnie rozproszeniu na inne drogi w Polsce. Generalnie podsumowując moje zapatrywanie na sprawę Rospudy: 1)nie chcę Baltiki przez Białystok 2) chcę obwodnicy w Łomży - czy będzie VB czy nie. w planach GDDKiA jest zaplanowane rozpoczęcie prac nad obwodnicą Łomży w latach 2013 - 2015 i nie jest to zależne od powstania VB. jak będzie VB przez Łomżę to obwodnica uzupełni tą trasę, a jak nie to i tak za parę lat Łomży obwodnica stanie się niezbędna 3) uważam, że działania podjęte przez GDDKiA i inne organy były adekwatne do zaistniałej sytuacji. nie da się stwierdzić wprost które z wartości są więcej warte: bezpieczeństwo ekologiczne czy bezpieczeństwo obywateli. takie wartości można jedynie ważyc, a nie przeciwstawiać sobie i w tej sytuacji zrobiono wszystko co się dało. Agustów musi mieć obwodnicę, a przyrodę trzeba chronić . uważam że pogodzono te 2 problemy na ile się dało przy projektowaniu trasy
|
|
Witam! mam pytanie gdzie w Łomży mozna wyprać dywan. Z góry dzieki Bimbo !
|
|
pamiętam go wporządku typ, pierwsze kasety kupiłem u niego hehe
|
|
moze i jest beznadziejny ale nikogo nie orażam (w przeciwieństwie do ciebie)
|
|
misiaczek1 radzę Ci nie korzysta z usług Panów Wieśków, Staszków, Heńków itp. naprawiających auta w stodole za domem. W Łomży i okolicy jest kilka działających od lat sprawdzonych zakładów są droższe, ale znacznie pewniejsze.
|
|
Bardzo dobra profesja. Sam długo szukałem dobrego (a nawet średniego) spawacza. Godny polecenia fach. Pozdrawiam.
|
|
Święta racja. Za to co się dzieje, za lata zmarnowane na głupie pomysły powinni zapłacić ze swoich pensji. Przecież gdyby nie ta bandycka klika, prawdopodobnie mielibyśmy już rozpoczętą inwestycję Via Baltica przez Łomżę, a Augustów miałby obwodnicę po lewej stronie miasta, a nie przez bagna. Forsują ten wariant przez Raspudę, bo łatwiej będzie im utopić (czytaj ukraść) miliony złotych dla siebie. A, że trzeba będzie zapłacić też wielomilionową karę nałożoną przez UE? Topcześ z Białego się śmieje: To Wy zapłacicie! Nie ja! Ha. Ha! VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|