Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PełO zdrajcy! |
zima moze byc ... ale taka jak na poczatku grudnia ... :/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PełO zdrajcy! |
heh w sklepach gdzie garnitury sprzedają moze... =)
|
|
Dzisiaj telewizja Polsat emituje serial PRISON BREAK zdobywujący rekordy popolarności w Stanach Zjednoczonych. W Polsce od 28 stycznia 2007 roku serial będzie emitowany w telewizji Polsat pod nazwą SKAZANY NA ŚMIERĆ. W Ameryce jest emitowana 2 seria PRISON BREAK w amerykańskiej telewizji FOX, reżyser zapowiada 6 sezonów związku z sukcesem serialu. Hit serialowy w Ameryce. Najpopularniejszy dramat telewizyjny i faworyt krytyków – zdobywca nagród: Publiczności (People’s Choice Awards) i Emmy oraz dwukrotnie nominowany do Golden Globe w 2006. Jeżeli oglądaliście takie filmy jak „Skazani na Shawshank”, „Ucieczka z Alcatraz” czy „Zbieg z Alcatraz” to jest napewno lepsze:) Niektórzy z was już napewno oglądali serial ściągając go z interenetu, a ci którzy jeszcze go nie oglądali to zachęcam do oglądania go dzisiaj wieczór godz 20:00 telewizja Polsat, pierwszy odcinek niezwykle wciąga. Dzisiaj będą emitowane 2 odcinki, jeden po drugim. Ci którzy oglądali już ten serial prosze zebyście napisali swoje zdanie o serialu :D
|
|
witam:)bardzo jestem ciekawa jak oceniacie tegoroczne studniowki w lomzynskich szkolach srednich.moze macie jakies ciekawe spostrzezenia?mnie osobiscie bardzo przypadly do gustu studniowka w 3lo i 1lo:)
|
|
jechalem tamtedy okolo 30 minut temu, warunki zimowe, czyli snieg a pod nim miejscami lod - jednym slowem noga z gazu a dojedziesz bezpiecznie.. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
I TAK ICH ZŁAPIA WSZYSTKICH NA SAM KONIEC. BUHEHEHEHEHEHE JUZ OGLĄDAŁEM
|
|
czuubek: ty nie masz fotelu
|
|
Na forum istnieje takie coś jak Spis tematów.
|
|
Byłam wczoraj, SUPER!!!!!!!!!!!!!
|
|
Moim zdaniem jeśli choć raz poczujesz dyskomfort w różnej postaci (np. ból czy suche usta) zmieniaj dentystę i uciekaj jak najdalej - nie pozwól się męczyć. Żyjemy w zacofaniu jeśli chodzi o jakość leczenia (zwłaszcza u mniej popularnych lekarzy). Osobiście polecam gabinet na Dwornej koło biedronki - czekasz ok miesiąca w kolejce ale wiesz, że lekarz podejdzie profesjonalnie do sprawy i nie będzie przy Tobie dziadował. Dodatkowo olej dentystę jeśli: - wkłada Ci do buzi ręce bez rękawiczek - nie ma odsysaka śliny - czujesz ból - masz suche usta podczas zabiegu - wkłada Ci dużo waty czy czegoś podobnego do buzi Strzeżcie się gabinetu na Piłsudskiego niedaleko 4 pór...
|
|
Na trasie Białystok - Zabłudów zderzyły się dwa samochody osobowe. A na drodze Łomża - Wysokie Mazowieckie w Konopkach Młodych samochód osobowy podczas wyprzedzania uderzył w tył tira. W tych dwóch wypadkach rannych zostało 7 osób. Na drodze Białystok - Ełk zderzyły się czołowo dwa samochody osobowe. 4 osoby przewieziono do szpitala. Czyżby Konopki Młode przeniesiono na inną trasę, być może są tam inne o tej samej nazwie. Źródło: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=10300
|
|
Potrzebuję pilnie 3 bilety na występ !!! Jakby ktoś miał lub wiedział coś o biletach, dajcie znać, na pewno się dogadamy !!! Byłem w ROK-u, już nie ma biletów :(
|
|
przejdz sie na ul.polowo tam powinni ci pomodz Zbych
|
|
Z teog co słyszałem plany jakieś są obwodnicy,tylko ciekawe kiedy ją zaczną robić. Al.Leginów jest szeroką ulicą w porównaniu do ul.Poznańskiej.
|
|
no to "pogratulować" mu głupoty.........
|
|
Dawna Strażacka
|
|
Ja mialam studniówke w Rysiu, bylo super. Jedyne co mi sie nie podobalo, to fatalna obsluga i przecietne jedzenie. Trzeba bylo prosić obslugę, żeby sprzatnela brudne talerze ze stołu, ponieważ stały w gromadzie jeden na drugim. Ale tak to super impreza.
|
|
Już wyżej pisałem o jeżdzie L- ek konwojami. Wczoraj właśnie po raz kolejny trafiłem na taki konwój. Jadąc do pracy ok. godziny 19 - ej, na skrzyżowaniu Legionów i Mickiewicza - 3 sztuki, jedna za drugą !!! Nie dość, że warunki do jazdy aura nam psuje to jeszcze L - ki. Panowie instruktorzy, czy wy sami się boicie jeżdzić, czy też sami się uczycie jazdy od tego jadącego przed wami. z tymi konwojami to już przesada chyba, przynajmniej odstępy zachowujcie, przecież nie da się wyprzedzić trzech sztuk, zwłaszcza w taką pogodę, nie mówiąc już ile trzeba czekać żeby zjechać ze skrzyżowania jak przed sobą widzisz trzy L - ki !!! Jestem kierowcą z ponad 20 - letnim stażem i mnóstwem km. za kółkiem ( nie tylko osobowe ), i jeżdżąc po kraju nigdy się nie spotkałem z konwojami L - ek. Oczywiście winię za to nie kursantów, lecz instruktorów. Ludzie, czy wy celowo to robicie, czy zaćmiewa was coś w czasie jazdy. jak wy psychotesty przeszliście, że tak ciężko się domyśleć, że przeszkadzacie taką jazdą korowodem w poruszaniu się innym użytkownikom. Ktoś z tym powinien coś zrobić !!!
|
|
Furia jets najlepsze !!!!!! :D
|
|
skinek a ty jestes tym gej skins ? siedzisz w rajchu to siedz dalej.
|
|
,,Może jakieś skuteczne farmaceutyki?" a moze troche sie poruszac a nie siedziec przed TV i wcinac tabletki co??
|
|
a kto widzial ten filmik "musi miec gruby portfel i okularnika"?
|
|
Ja Zmieniłem na Mpt 9624 i na razie jest ok.
|
|
Gdzie mógłbym w Łomży lub w jej okolicach, założyć w miarę tanio i profesjonalnie alarm samochodowy? Kogo polecacie?
|
|
....................................................................................... †††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† dobra teraz by nie stracic watku temat zaczne od poczatku kolo chyba troche przegioles jestes frajerem? czy spoko z ciebie koles to co robisz jest smieszne i zalosne wiec sle do ciebie teraz moja riposte jestes kozak bo lubisz innych krytykowac? powiedz kim jestes zamiast sie chowac jestes zalosny mam z ciebie tylko zgony o matko jestes chyba popier***ny... trudno twoje zdanie sie nie liczy jestes tylko pozerem wychowanym w dziczy twoje zachowanie odbiega daleko od normy jestes chory czy tylko przezorny robisz cos takiego by pokazac jaki jestes na sama mysl o tobie przechodza mnie dreszcze ciarki biegnace po calym moim ciele powinienes wiedziec dlaczego wystawili cie przyjaciele szkoda czasu na rozkmine o twoim zachowaniu bo jestes jak brud wychodzacy w praniu moze do ciebie dotrze przekaz tekstu tego srodkowym palcem pozdro dla ciebie kolego ....................................................................................... ††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††
|
|
Salon Beaty Lemańskiej na Mickiewicza na przeciwko szkoły nr 7 Pani Beatka świetnie doradzi fryzurke i kolor włosów, super wystylizuje. Pani Dorotka i Lidka, które tam pracują również świetnie ścinają i malują. Pani Dorota robi przepiękne koki na różne uroczystości jak znalazł ;)
|
|
OCTAVIA, czy to ma jakies znaczenie? Ile kosztuje sam montaż? Alarm upatrzylem sobie na Allegro.
|
|
Hy, już nie ma aliasa :P Teraz jesteśmy ChemART.org !! Serdecznie zapraszam.. troche już się u nas zmieniło ;)
|
|
najlepsze solarium w Łomży...?
|
|
sprawdz czy masz dobrze ustawione mms-y
|
|
:) Niemcy to narod wyszczekany :). Pamietam jak na MŚ szlismy w Dortmundzie na stadion, zaden z "odchamionych" Niemców nie spojrzal Polakowi w oczy...:) mam nadzieje, ze dzisiejszy dzien Niemcy zapamietaja na dlugo...
|
|
W 1983 roku bardzo pomyślnie wypadły starty powołanej do kadry narodowej juniorów Elżbiety Walewskiej . Wraz z: Renatą Bąk , Małgorzatą Tomczyk (Łomża) ,Izabellą Dylewską w czwórce juniorek wygrała regaty w Bochum, w Republice Federalnej Niemiec. Wspólnie z koleżankami z reprezentacyjnej czwórki zajęła V miejsce w Regatach Przyjaźni w Szeged, w Rumunii. W osadzie z Renatą Bąk zawodniczką "Vęgorii" Węgorzewo zajęła IX m. w finałach konkurencji k-2 na dystansie 500 m. podczas Mistrzostw Europy Juniorów. Polski Związek Kajakowy w swoim rankingu za starty w 1983 roku ocenił ją jako najlepszą juniorkę w kraju. Małgorzata Cudnik również dostąpiła godności reprezentowania barw narodowych. W Mistrzostwach Europy zajęła VIII m. Płynęła w składzie czwórki na dystansie 500 m. Mistrzostwa Europy były zawodami otwartymi, oprócz krajów europejskich startowały reprezentacje Australii, Kanady, Japonii, Stanów Zjednoczonych i Chińskiej Republiki Ludowej. Reporter "Przeglądu Sportowego" ocenił, że ze względu na udział wymienionych reprezentacji poziom rywalizacji można było porównywać z Mistrzostwami Świata. Wyniki uzyskane przez Małgorzatę Cudnik były jej ogromnym sukcesem, bowiem odniosła je będąc jeszcze młodziczką. Jednocześnie odniosła inny sukces zdała egzaminy do Szkoły Mistrzostwa Sportowego przy Liceum Ogólnokształcącym w Wałczu i klubie "Orzeł" Wałcz. Oprócz niej w Szkole Mistrzostwa Sportowego uczyły się łomżynianki: Ewa Krawczyk i Małgorzata Korowajczuk. Klub nie ponosił z tego powodu żadnych kosztów, a dziewczęta miały zapewnione optymalne warunki szkoleniowe. Małgorzatę Tomczyk pozyskano z "Budowlanych" Olsztyn. Pozyskanie odbyło się bez żadnego transferu finansowego ponieważ Małgorzata Tomczyk była w tym czasie jedyną juniorką osiągająca w tym klubie tak wybitne rezultaty. Argumentowano to tym, że w Łomży w grupie dziewcząt o najwyższym poziomie sportowym w kraju będzie mogła optymalnie rozwinąć swój talent. Łomżyński klub miał zapewnić tylko warunki do nauki i treningu. 11 cdn. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowe VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Wyniki uzyskane przez Małgorzatę Cudnik były jej ogromnym sukcesem, bowiem odniosła je będąc jeszcze młodziczką. Polski Związek Kajakowy w swoim rankingu za starty w 1983 roku ocenił ją jako najlepszą juniorkę w kraju. Nastąpiło przestawienie kolejności zdań w poście powyżej co zmieniło prawdziwość przekazu. Powino być tak jak napisałem w poprawce. Informacja o najlepszym miejscu w rakingu PZK dotyczyła Małgorzaty Cudnik. Przepraszam za pomyłkę.
|
|
pozdro dla wiesia kazelego to on powinien byc prezesem he ale juz mu malo brakuje juz z jednej strony ma numer 01 a i benka bym chcial pozdrowic to tez jest gosc co mozecie na jego temat powiedziec
|
|
ja na twoim miejscu nie inwestowałbym w fachowców bo takowych nie ma. Odnowienie mebli to rzecz prosta jak konstrukcja cepa doradzą ci w sklepie z farbami jaki papier dobrać , potem tylko kupujesz farbę do mebli wałęk w rękę i do roboty . najlepiej zeby element malowany był w pozycji poziomej . przy okazji masz satyswakcję że sam coś możesz zrobić poza tym przy takiej robótce moze coś ci się spodoba i efekt możde być całkiem oryginalny Zbych
|
|
Ulica Wiejska. Ulica Wiejska powstała w tym samym czasie, co Nadnarwiańska i łączyła ulicę Szosową (Trakt Petersburski obecnie Wojska Polskiego) z ulicą Nadnarwiańską, w okresie późniejszym (koniec pierwszej połowy XIX wieku), kiedy przebito się przez skarpę i poprowadzono Trakt Petersburski przez Nowy Rynek, dalej poprzez ulicę Zamiejską łączyła się ponownie z Traktem Petersburskim. W 1825 roku przy ulicy Wiejskiej od strony ulicy Szosowej wybudowano więzienie zwane popularnie czerwonakiem, rozebrane w latach 1920 – 1934. W okresie gubernialnym wybudowano w Łomży wiele znaczących budowli i budynków mieszkalnych. Jako że rozbudowa Łomży postępowała na północny – zachód, ulica Wiejska znalazła się w tej strefie. Wybudowano tu kilka okazałych kamienic, niektóre z nich przetrwały do dnia dzisiejszego. W jednej z nich w 1906 roku założono Szkołę Handlową (dzisiejszy Ekonomik). U zabiegu ulicy Wiejskiej i Nadnarwiańskiej w 1878 roku wybudowano szpital św. Ducha w/g projektu Feliksa Nowickiego. Uroczyste otwarcie i poświęcenie nastąpiło 3 listopada 1886 roku. Znajdowały się w nim: 5 sal dla chorych, sala operacyjna, gabinet lekarski, apteka, kaplic, skład bielizny, 2 pokoje z wannami, kancelaria i mieszkanie dla szarytek. Suterenach były: kuchnia, pralnia, piwnice, spiżarnia i mieszkania dla służby. Po II wojnie światowej budynek ten przeznaczono na potrzeby oświaty, Którym kształcono zastępy pielęgniarek. Na rogu ulicy Wiejskie i Szosowej w latach 1910 – 1911 doktor Rudolf Beber wybudował budynek kinoteatru Mirage (Miraż). W1945 roku, mimo, że budynek kinoteatru nadawał się do odbudowy, rozebrano jego i władze partyjne z uzyskanego budulca wybudowały sobie siedzibę przy Placu Kościuszki , jakby to było najważniejsze dla jej mieszkańców. Dzisiejsza ulica Wiejska, to kilka kamienic pogubernialnych ocalałych z zawieruchy wojennej, kilka budynków mieszkalnych wielorodzinnych (bloki) Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej i Stacja Paliw Orlenu przy zbiegu ulicy Wiejskiej i Wojska Polskiego, budynek polikliniki policyjnej (róg Kolegialnej) i dawnego szpitala św. Ducha. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 1. Widok na ulicę Wiejską od ulicy Wojska Polskiego. 2, 3, 4, 5, 6. Kamienice z okresu gubernialnego (koniec XIX i początek XX wieku). 7. Wiejska 6, 8. Wiejska 8 wyremontowana i dobudowano do niej od ulicy Pięknej nowy budynek. 8. Widok na ulicę Wiejską od ulicy Pięknej. 9. Widok na ulicę Wiejską od ulicy Pięknej do Nadnarwiańskiej. 10. Widok na ulicę Kanalną. 11. Widok na ulicę Kolegialną. Dojazd od ulicy Wiejskiej do LO II. 12 Budynek Polikliniki Policji. Początek XX wieku. 13. Dawny szpital św. Ducha widok od strony ulicy Kolegialnej. 14. Dawny szpital św. Ducha. Wejście główne. 15. Figurka Matki Boskiej. 16. Pomnik poświęcony Obrońcom i Wyzwolicielom Ojczyzny. 17. Data poświęcenia i uroczystego oddania Szpitala do użytku. 18. widok na ulicę Wiejską od ulicy Nadnarwiańskiej. 19. Ulica Wiejska w 1915 roku. 20. Kino Miraż z 1910 roku. 21. Więzienie przy ulicy Wiejskiej z 1825 roku. Źródło tematu: 1. Witold Jemielity Dzieje Łomży Tysiącletnie 2. mgr Jolanta Deptuła (rozdz. XI, XII) mgr Donata Godlewska (rozdz.II, III IV V VI) mgr Czesław Nicewicz (rozdz. I, IX, X) mgr Zdzisław Sędziak (rozdz. VII, VIII) Łomża i województwo. Krajobraz i architektura 3. Czesław Nicewicz Województwo Łomżyńskie. Przewodnik 4. Maria Kałamajska - Saed Katalog Zabytków Sztuki Województwo Łomżyńskie 5. Witold Jemielity Łomża w okresie międzywojennym 6. Adam Dobroński Łomża w latach 1866 - 1918 7. Donata Godlewska Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XI wiek - 1793 8. Czesław Brodzicki, Donata Godlewska Łomża w latach 1794-1866 Źródła zdjęć: Zdjęcia Łomży współczesnej wykonane przez autora tematu. Zdjęcia Łomży przedwojennej: www.lomza.glt.pl, www.bagnowka.com/, http://www.szukamypolski.com/ Jeżeli coś pomyliłem, lub pominąłem, będę wdzięczny za sprostowanie. Pozdrowienia.
|
|
"malo widzisz...ja jako osoba raczej bezstronna wiem jaka jest to praca...ciezka" Z tym, że 90% ludzi ma o straży miejskiej odmienne zdanie. Ciekawe dlaczego? Szczytem już był zakup (bo chyba za darmo go nie dostali? ) molexa i jeżdzenie nim na patrole po ul. Długiej i okolicach. Jak rozumiem państwo strażnicy są tak zapracowani, że na piesze patrole to czasu nie mają... "jak nie uwazasz za prace, a za przyjemnosc...to w takim razie mozesz sprobowac swoich sil i popracowac pare miesiecy..." Jak im się praca nie podoba, to niech się zwolnią. Jakoś nie słyszałem, żeby były jakieś wolne etaty...
|
|
Chcę przeszyć kieszenie i kołnierz w kurtce. Szukam jakiejś dobrej krawca/owej, która specjalizuje się w tego typu przeróbkach. No oczywiście żeby nie ździerał/a, a robotę porządnie wykonał/a :). Co byście polecili?
|
|
Przykazanie 7: " Nie kradnij" - dlaczego ksieza lupia wiernych za posluge kaplanska? Uuuuuuu przepraszam bardzo! Mnie ostatnio wcale Black Magic Man nie złupił - podczas kolędy tak my się rozgadali, że nawet słowem nie napomknął o "cołasce" i jeszcze kalendarz oraz trzy obrazki święte ostawił...:)
|
|
Co myślicie o tym zanikającym aczkolwiek niebezpiecznym zawodzie? Prowadzę ankietę, proszę o opinie.
|
|
ani on zanikający ani niebezpieczny. Wszędzie z pocałunkiem w rękę znajdzie pracę dobry spawacz (powtarzam - dobry: argon, etc). VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
adall to i go zareklamowales....
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Niestety. Żal młodego pokolenia. Nigdy na obczyźnie nie zaznają, co znaczy sukces zawodowy, odpowiednia pozycja społeczna. Dopiero ich dzieci mają szansę na "normalność". Oczywiście to własny kraj im zafundował taką przyszłość. Miałem kiedyś nadzieję, że z nową, niepodległą Polską będzie nam wszystkim lepiej. Może i tak. Tylko kiedy? Za dalsze 17-18 lat ??
|
|
Niezłe jaja się dzieją :-) A nie wiecie może co w tamtym tygodniu stało się przy stokrotce na Kazańskiej? Wiem ze starszy facet wjechal w barierke i zmarł? Ale nie wiem w jakich okolicznościach? Zawał?
|
|
Wiecie co, niewiem co w tym "fajnego" piszecie jakby sie stalo cos smiesznego, to sobie teraz pomyslcie ze ktos wam bliski mogl siedziec Bogu ducha winny chocby w nissanie. Widzialem te auta, I NIC SMIESZNEGO TEN WIDOK NIE PRZEDSTAWIAL! i sam tez nie mialbym ochoty byc staranowanym przez kretyna ktory naraza swoje (to niech se w latarnie wjedzie) i czyjes (a to juz przegiecie) zycie
|
|
Co jest śmiesznego ? głupota kierowców ! na chodnikach ślisko a na ulicy bardziej o to że walną w nissana to tam wiesz dobry samochód to kierowca powinien żyć a jak by nie wyrobił się na skrzyżowaniu i by wjechał w przystanek nawet z grupką 2-3 ludzi to już 1% szans na przeżycie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |