piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
GŁOSUJEMY NA PANA JAROSŁAWA

http://www.smog.pl/wideo/4725/lepper_w_kaftanie/

Józef

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: GŁOSUJEMY NA PANA JAROSŁAWA

Kto zna dobrego i taniego fachowca ??? chodzi o przełożenie wyświetlacza.

nie no taaaaaaa

DJ Dejna znajdziesz go w sklepie muzycznym na Al.Legionów na przeciwko parku

dużo jest tu racji że trzeba być wyrozumiałym itp. ale instruktorzy powinni w godzinach szczytu omijać te największe korki bo:

>1. spowalniają i komplikują płynną jazdę
>2. taki młody kursant w L jak mu zgaśnie auto na środku skrzyżowania i z >każdej strony zaczną mu trąbić i się drzeć to pogubi się wogóle
Więc po pierwsze nie trąbić. Po drugie jak zwykły kierowca coś spieprzy to jest ok - w takiej sytuacji już by klęli na elke.
Po trzecie jakby intruktor powiedział kursantowi z którym przyjechał na jazde do Łomży 100km że nie będą jeździli po centrum bo jest duży ruch to by go chyba zabili śmiechem i napewno nie chciałby z nim jeździć. Po czwarte za chwile będą w tym największym ruchu zdawali więc to naturalne że chcą w nim ćwiczyć. Po piąte jeżeli zwykli kierowcy robią co chcą a policja nie zwraca na to uwagi to czym ma się przejmować elka z uczniem - ze mu zgaśnie?!
Chyba tylko troglodyta tego nie zrozumie..
I w końcu to że się ustawiają po kilka na jakimś skrzyżowaniu wynika z tego że na egzaminie są to najczęściej uczęszczane miejsca i instruktor gdyby je omijał bo stoją tam już inne byłby narażony na pretensje kursnatów. Oni po prostu muszą zaliczyć te skrzyżowania - PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA... Jakbyś był kursnatem też chciałbyś podwyższyć sobie prawdopodobieństwo zdania.
A co do wysyłania osób którym gaśnie w duży ruch. Właśnie o to chodzi że w małym im nie gaśnie. W dużym dochodzi stres, emocje i właśnie mają się nauczyć nad tym panować. Złe ruszanie wynika właśnie z nieumiejętności opsanowania stresu.

cinussii są firmy ogólnopolskie doradztwa kredytowego np:Expander lub Open Finance udzielą Ci tam wszelkich potrzebnych informacji, wyliczą zdolność kredytową, podpowiedzą najlepszy bank i zrobią to wszystko za darmo
czyli ich usługi nic Cię nie kosztują.
Jeśli chcesz skorzystać z którejś z tych firm odezwij się na mój adres to podam Ci nr.tel. do dobrych doradców w tych firmach.
kalinamaj@wp.pl

easy come\'n\'easy go........

Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...

na bema sudansun, na krotkiej i ks janusza sahara

no w budowlance dziewczyny no są troche ... ale jedna jest spoko.

A co sądzicie o Mechaniaku ?? Jako Liceum i Zawodówka Co lepsze ?? Teraz nawet zawodówka jest dobra;p

Jeśli chodzi o pomoc to trafiłas w złe miejsce heh... Tutaj każdy potrafi sie kłocic,wyzywać itp =) Napewno w autobusach i na ścianach w Łomzy wisi pełno plakatów ,wystarczy zobaczyć =) Pozdrooo

A Ty Kefas co na to?

DOBRYCH BLANTÓW !!!!!!!!!!!!!!

... nic mi wiecej nie potrzeba... ;]]

glupia nie ejstem na ogloszeniach patrzylam nie ma na stronce tez nie dlatego tutaj pytam ale jak zwykle w lomzy sami pomocni ludzi i odpoweidza! zamaist pomoc to tylko sie madrzycie i bledy wytykacie bujajcie sie

Idz do salonu to ci udzielą konkretnej odp.
Tu może ktoś cie wprowadzić w błąd.

niuniusia18 a jakie masz zdanie o tych co wymieniłaś...??

Czy czubkowi chodzi o US w Łomży ?

To te żółte brudasy najbardziej niszczą świat razem z brudnymi Stanami , nie dość ,że zniszczą siebie to i przy okazji białą czystą Polske .

ale nie chodzi mi o to....chodzi mi o to, ze ja nie chce miec podlaczopnego koma do kompa...i miec na kompie gg przez telefon....tylko ze chce miec komunikator gg na telefonie...

http://www.eraomnix.pl/pl/between-us/gadu-gadu o to mi chodzi....

michal91` jezeli masz to samo i masz telefon na abonament to daj mi znac....bo nie wiem czy kupowac karte heyah....i karte wymieniac czy brac tu...
i z czego masz karte era czy heyah?

A ja niewiem czy mam się cieszyć, śmiać czy płakać... akurat przed skokiem Shmita powiedziałem do taty ze się wywali...Co się okazało to się wywalił;/;/

hej.Mam prosbę,jeżeli ktoś posiada jakieś zdjęcia dot.Wizny,to bardzo proszę podzielcie się ze mną swoimi zbiorami.Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam........ lukaszw1984@wp.pl

kurcze:) sporo tego...widzialem to, ale nie przygladalem sie temu...muslalem ze to regulamin ogolny, ktory byl wprowadzony juz dawnooo...

dzieki przeczytam:)

hehe niom jak dojdziesz do czegos albo sobie zrobisz to daj znac:]

Pozdrawiam

Jesli nie beda pobierac oplat podczas rozmowy tylko ten 1zl za tydzien to z mila checia sobie zrobie te gg. ale jesli sa oplaty za rozmowe to ja dziekuje za takie cos:/

To z regulaminu wychodzi ze pobierana jest tylko ta zlotowka:] mam nadzieje ze tak jest hehe Pozdrawiam

Zagrożenie dla całej ludzkości stanowią informatycy. Powinni być skutecznie izolowani. Ciągle stwarzają jakieś nie przewidywalne źródła energii. Mój komp to się tak grzeje, że stopił cały lód na parapecie za oknem. Uważam, że w skali mikrośrodowiska spowodowało to podniesienie się wód gruntowych o jakieś 0,0000001 mm. Jestem przerażony !!

Moim zdaniem bardzo ważna jest estetyka i miła obsługa, bez tego nawet najlepsze lampy i promocje nic nie dadzą ;o)

Jak Wam podoba sie ta waluta?

Źródło:

Kontakty nr 5 (1370) 4 lutego 2007

fajna waLuta eheheh :)

rudy błazen z druhem

hmm, to juz bylo jakis m-c temu na joemonster.org ale owszem dobre dobre

jest spoko. :)

lotos

dostalem maila od biura obslugi abonenta
"Witam

Uprzejmie informuję, że jeżeli pobierze Pan już stosowną aplikację koszty korzystania z EraGG można przedstawić chyba najbardziej przejrzyście następująco:
- subskrypcja - 1 zł z VAT za 7 dni,
- pierwsze 7 dni bezpłatnie,
- korzystanie z aplikacji (wysyłanie \ odbieranie wiadomości - bezpłatne - brak opłaty za transmisję danych)."

"A tak poważnie, to między ulicą Sikorskiego a Chabrową. Wjeżdżasz od Wojska Polskiego naprzeciw Partyzantów w Chabrową i skręcasz w drugą ulicę w lewo."

W Makową jak juz coś...

Zbych

Noo zapamiętali

drogi czesławie... od kiedy ty już toi piszesz? 2004?

To może za dużo powiedziane. Chcę przemalować szafki kuchenne. Jasne, że trzeba zapewne "zmatowić" (papier ścierny) poprzednią farbę (zapewne jakis akryl) a potem pomalować ponownie (pistolet a nie pędzel lub wałek). Chciałbym to zlecić specjaliście. Znacie może zawodowców w Łomży ?

taa... PB już pół roku temu odkryłem i od listopada jestem na bieżąco z Fox...

polecam jeszcze serial Heroes

Zbych

tak angel ma rację, ja robilem podobny bajer i wygladaja meble normalnie nic nie widac ze malowane po za tym ze sie fajnie blyszczą

Myślę , że do tego słuszne by bylo coś z farb alkidowych. Idź do sklepu Farmal do P. Michała N. który z pewnością Ci dużo doradzi.

a na jakim kanalre go graja ??

...w końcu doczekał się internetu...

:)

Zbych

Chciałem się dowiedzieć jak u innych korzystających z internetu Vectry w niedzielę i poniedziałek (4-5.02.2007) łącze pracowało. U mnie tragicznie czasy dostępu jak niżej.

Statystyka badania dla 10.20.0.1:
Pakiety: Wysłane = 27, Odebrane = 20, Utracone = 7 (25% utraconych),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 516ms, Maksimum = 1438ms, Średnia = 696ms

tomekk: akurat w przypadku giełczyńskiej stefanek1 ma rację. brak ostrości a niektóre są również rozmyte. http://www.4lomza.pl/fotogaleria.php?id=28054

stefanek1: zdjęcia na forum są OK. poza tym jak masz zdjęcie dotyczace danego tematu samemu mozesz dosłać a na pewno zamieszczą je na stronie. sam kiedyś dałem.

czuubek : "Woow, erotic show, za 1,50,- kurde, mnie to taniej kosztuje jak pod prysznic idę ze swoją starą, a to urodziwa kobita." rozbrajasz mnie :D

To niech ten tomek zrobi lepsze a foty są dobre nie najlepsze ale dobre.
A co on fotograf,że ocenia??

to nie ja pisałem że te foty są "tragedia", zdjęcia jak każde inne

a ty jesteś fotograf że oceniasz?

tomek sorki

tak ja je robiłem na kliszy z biedronki dlatego taka kiepska jakość :D:D nic nie widać na nich dobrze że napisali nazwę ulicy bo by chyba nikt sie nie domyślił gdzie to jest

Jeśli możesz sprawnie korzystać ze skype korzystając z wideokonferencji - masz dobry internet. Wymyśliłem taki wyznacznik :D

dzięki bogu kończy mi sie umowa jaką firmę polecacie za jakieś 50 zł

na ul .Bema

Witam.
Czy ktoś z Łomży lub okolic buduje lub juz wybudował dom w Magnoliach z Archonu?
Zastanawiamy się nad budową tego domu alechcielibyśmy zobaczyc jak on wygląda na zywo.
Bardzo proszę o kontakt.
Pozdrawiam.

aha

Tak jak pisano wyżej na Nowogrodzkiej jest pani jak się nie mylę która jest tłumaczem niderlandzkiego.

@

Jak USG to tylko na aleji legionow naprzeciwko jednostki, koszt ok 70zl............. Tez sie lecze na senatorskiej u olszewskiej i mi pomogla.

Re: GŁOSUJEMY NA PANA TZ!

Po pierwsze
prof. Hans Joosten paleobotanik, profesor Uniwersytetu w Greifswaldzie oraz sekretarz International Mire Conservation Group (Międzynarodowej Grupy Ochrony Bagien),dr Włodzimierz Kwiatkowski Zamiejscowy Wydział Zarządzania Środowiskiem w Hajnówce z wykształcenia geolog. Według was różnica tych naukowców polega tylko na róznych zdaniach o problemie.
Po drugie
"Oczekuję, że polskie władze będą zgodnie z unijnym prawodawstwem otaczały opieką swoje cenne przyrodniczo obszary" - powiedział unijny komisarz ds. ochrony środowiska Stawros Dimas. Jeśli to zastrzeżenie nie ma podłoża ekologicznego to ktoś tu jest ślepy.
Po trzecie
Jak można porównywac USA i Polskę. Tam Parki Naturalne mają powierzchnie zbliżone do terytorium naszych kilku województw. Tego nie da się ominąc. Zrób w Augustowie sześciopasmówkę , a nie będzie widac doliny.
Czwarte.
Nie wiem czy kolega MiYu robi ze mnie idiotę czy sam nim jest. Dla niego orlik krzykliwy jest wart tyle co bezdomny pies. Są gatunki zagrożone wyginięciem i to je w pierwszej kolejności powinniśmy chronic.Co nie znaczy, że mamy zabijac bezdomne psy. Pewnych procesów nie da się odwrócic, złap sobie dwa koty i będą się rozmnażac do woli. Zrób to samo z orlikiem czy głuszcem.

Bimbo !

zly_czlowiek: pracę akurat mam bardziej ciekawą niż noszenie radaru, a co do wieku to prawie zgadłeś hehe

moim zdaniem o zadnym łupienu kasy niema mowy (np. kto płaci za światło w kościele) a co do celibatu to moim zdaniem powinien zostać zniesiony (lepiej jak by ksiądz miał żone i dziecko legalnie niż ma być samotna matka z dzieckiem księdza)

Skąd się wziął celibat, może ta historia to wyjaśni?

Wiek XVI.
Do starego zakonnika przychodzi młody i pyta:
- Bracie, my tak przepisujemy ręcznie Pismo Święte. Co by to było, gdyby się ktoś kiedyś pomylił?
- Bracie, jesteś młody i nie rozumiesz. Tyle razy to pisałem, że znam to na pamięć. O pomyłce nie ma mowy. Żeby ci to udowodnić pójdę do biblioteki i przyniosę najstarszy egzemplarz Pisma Świętego i porównamy z jakimś nowym.
Poszedł i nie wraca. Młody zakonnik zaniepokojony idzie dobiblioteki, a tam nad starą księgą siedzi stary Brat i płacze.
- co się stało Bracie
- w starym egzemplarzu napisano "i będziesz żył w celi Bracie", a my piszemy "i będziesz żył w celibacie"

Czesiek,ku*wa chłopie,kogo obchodzą jakieś tam komunistyczne spartakiady z PRL-u? Weź się deczko zastanów. I chociaż jestem raczej za "wolnością słowa" na forum,to jednak siejesz spam jak ch*j!

ktoś sie orientuje czy w Vectrze jest BBC ?

Imho najwięcej radości sprawiają prezenty zrobione własnoręcznie :)

VOTUM DEO IGNOTO

misiaczek1 jak masz problem to zadzwon do prezydenta lub napisz list...zrobiles/as cos w tej sprawie? zalosne...zadzwon do osob zajmujacych sie odsniezaniem...a nie jakies smuty na forum dajesz.... u mnie jest odsniezone i nie mam problemu...

kitek: zabierz ją/go do kina Millenium. Zostało chyba wyremontowane. A po kinie, albo wcześniej lody.

Czy to prawda , że kooperują z Chinami w zakresie okuć lub taki zamiar mają?

Łomża. Ulica Piękna.

Ulica Piękna tak jak i inne ulice z dzielnicy Rembielin wytyczono w latach 1820-1826 związku z rozbudową miasta na północny – zachód. Bierze ona swój początek od obecnego Placu Kościuszki w owych czasach Nowy Rynek, przecina ulicę Wiejską, dalej łączy się z ulicą Feliksa Bernatowicza (Adamowska) dochodzi do ulicy Stacha Konwy (Wasilewska) i poprzez Stacha Kanwy, Nadnarwiańską, Groblą Jednaczewską, do zielonych płuc Łomży, Lasu Jednaczewskiego. Do lat sześćdziesiątych i początku siedemdziesiątych XX wieku w dzielnicy Rembielin a w szczególności przy ulicy Pięknej występowała zwarta zabudowa drewniana w bardzo złym stanie technicznym. Dlatego rozebrano ją i zbudowano budynki mieszkalne wielopiętrowe, swoją wielkością i kształtem dostosowane do ukształtowania terenu i budynków już istniejących, co w powiązaniu z zielenią osiedlową tworzy dość harmonijną całość. Z okien domów rozciąga się malowniczy widok na pradolinę Narwi i Las Jednaczewski. Osiedle to nazwano 25 – lecia PRL, przez mieszkańców Łomży i tak nazywane jest Rembielinem.
Dzisiejsza piękna to zabytkowa kamienica róg Pięknej i Wiejskiej od strony I LO po przeciwnej stronie od strony dawnego szpitala św. Ducha, reszta to budynki wymienione wcześniej.
1 2 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

[b1. Widok na zjazd z ronda w ulicę Piękną. Zdjęcie wykonano z dachu budynku Długa 1.
2. Szkoła Podstawowa nr 2 im. Władysława Broniewskiego. Dawna ćwiczeniówka Liceum Pedagogicznego.
3. Kamienica mimo, że była w nienajgorszym stanie została rozebrana i plac prawdopodobnie czeka na nowoczesną zabudowę.
4. Nowy budynek połączony z zabytkowym na ulicy Wiejskiej, od strony Nowogrodzkiej do ronda.
5. Widok na ulicę Piękną od ulicy Wiejskiej w kierunku ronda.
6. Ten sam odcinek ulicy Pięknej, ale z 1915 roku.
7. Narożnik ulicy Pięknej i ulicy Wiejskiej od Szkoły Podstawowej nr 2. Właśnie część tej kamienicy została rozebrana.
8. Narożnik ulicy Pięknej i Wiejskiej, zabytkowa kamienica z początku XX wieku.
9. Widok na ulicę Piękną od Wiejskiej w dół.
10. Nowe budownictwo (budynki wielo klatkowe usytuowane wzdłuż ulicy Pięknej od strony ulicy Nowogrodzkiej, aż do ulicy Stacha Kanwy.
11. Nowe budownictwo od strony ulicy Nadnarwiańskiej. Budynki mieszkalne 4-piętrowe tzw. punktowce, usytuowane w obrębie ulic Wiejska, Nadnarwiańska, Stacha Kanwy i Piękna.
12. Dalsze budynki (punktowiec) nowe budownictwo. Bliżej ulicy Kanalnej.
13 Następne budynki (punktowce) naprzeciw ulicy Bernatowicza.
14. Budynki mieszkalne (punktowce) od strony Stacha Konwy i Nadnarwiańskiej.
15. Nowy budynek wielo klatkowy od strony ulicy Stacha Konwy i Nowogrodzkiej.
16. Widok na ulicę Piękną od strony ulicy Stacha Konwy.
17. Taka właśnie zabudowa była w końcu lat 60-tych, jeszcze jak pamiętam na początku lat 70-tych.
18. Ulica Analna, górna część, od strony ulicy Wiejskiej, przedzielona nowo zbudowanymi punktowcami.
19. Ulica Analna od strony Nadnarwiańskiej kierunku osiedla.
20. Dolna część ulicy Analnej na osiedlu.

Źródło tematu:

1. Witold Jemielity
Dzieje Łomży Tysiącletnie

2. mgr Jolanta Deptuła (rozdz. XI, XII)
mgr Donata Godlewska (rozdz.II, III IV V VI)
mgr Czesław Nicewicz (rozdz. I, IX, X)
mgr Zdzisław Sędziak (rozdz. VII, VIII)
Łomża i województwo. Krajobraz i architektura

3. Czesław Nicewicz
Województwo Łomżyńskie. Przewodnik

4. Maria Kałamajska - Saed
Katalog Zabytków Sztuki
Województwo Łomżyńskie

5. Witold Jemielity
Łomża w okresie międzywojennym

6. Adam Dobroński
Łomża w latach 1866 - 1918

7. Donata Godlewska
Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych
do rozbiorów Rzeczypospolitej XI wiek - 1793

8. Czesław Brodzicki, Donata Godlewska
Łomża w latach 1794-1866

Źródła zdjęć:

Zdjęcia Łomży współczesnej wykonane przez autora tematu.
Zdjęcia Łomży przedwojennej:
www.lomza.glt.pl,
www.bagnowka.com/,
http://www.szukamypolski.com/

Jeżeli coś pomyliłem, lub pominąłem, będę wdzięczny za sprostowanie.

Ps. Wychu, bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Bardzo mnie to cieszy, że przydaje się ten temat Łomżyniakom zamieszkaym daleko od swojego rodzinnego miasta. Wychu, czym Ty różnisz się od innych. Jesteś takim samym łomżyniakiem jak i inni. Zasługujesz chyba jeszcze bardziej, bo będąc daleko, ciągle wspominasz swoje rodzinne miasto.

Pozdrawiam wszystkich łomżyniaków mieszkających daleko od rodzinnego miasta.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Extra, wreszcie cos sie ruszy w naszej miescinie :)

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=10441

''Heavyweight Thunder''

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4650

Na PC nie ma raczej nic lepszego.

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=10527

Jesli te BMW ma blachy zaczynające się na BL (czyli łomżyńskie), to goście sami prosili się o takie zakończenie.
Około godz. 13.30 przejeżdżałem koło zajazdu Ryś i jechałem w stronę Łomży. Na parkingu stacji benzynowej zauważyłem szarżujące dwa auta. Jedna Vectra (chyba, nie jestem pewien) i właśnie takie BMW. I auta te w pewnym momencie wyskoczyłe na jezdnię, około 30 m przede mną. Musiałem zahamować, pomimo iż jechałem z prędkością ok. 50 km/h. Poboczem szła kobieta i aż obejrzała się za nimi, gdyż był to pościg, rajd - albo inaczej: więcej huku niż prędkości, ale wyglądało to "imponująco". Ja jechałem dalej. Koło BP było czerwone światło, więc zrównałem się z BMW. Po zmianie światła zawody znów się zaczęły. Obaj kierowcy wyprzedzali co się tylko da, włącznie z wyprzedzaniem na pasach dla pieszych. Skręcili w ul. Przykoszarową.

Jak wracałem już z Łomży, to owe BMW znajdowało się na słupie na skrzyżowaniu przy BP.

Czyżby ciąg dalszy "kozaczenia"?

Tym razem bez wyrazów współczucia

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org