piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PiS to "pomyleńcy"

do Mikołajek do Gołębiewskiego na basen

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PiS to "pomyleńcy"

m_arcel : tak się składa że bawiłem się tą motką :) i to nawet głębiej niż tylko softowo

żadko słyszy się tak głupie pytania: http://openoffice.pl/
to pierwsza strona jaka wyświetla się w google. żałosne

ale tak poza tym to równiez go używam i nie narzekam

Kiernek pytanie nie jest głupie. Pytałem o jakąś sprawdzoną lokalizację bo z dobrych programów i openoffice.pl nie chce się ściągać
Dzieki za odpowiedź

http://wiadomosci.onet.pl/1474138,11,item.html

Chcialbym sie dowiedziec cos od milosnikow fotografi i aparatow fotograficznych...mianowicie chodzi mi o aparat ZENIT 122 i jego standardowy obiektyw helios...a chodzi o to czy to jest dobry sprzet do robienia zdjec dla poczatkujacych(tak slyszalem) i jakie macie odczucia na temat tego aparatu.
Druga sprawa to...czy sa jakies obiektywy, ktore pozwalaja na robienie zdjec z daleszego planu...(wieksze :D)

(aparat juz dawno mam, ale postanowilem sie nim troche pobawic i byc moze przekonac do fotografii:))

pozdrawiam i dziekuje:)

poza tym zapraszam do obejrzenia galerii łomżyńskich twórców.
http://www.wirtualnalomza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=263&Itemid=106&lang=

MC HELIOS-44M-4 ...58mm 1:2 M52x0,75

pozdrawiam

dostanie nagane w najgorszym wypadku wywalą go z pracy

rudy błazen z druhem

To zaskocze przede wszystkim Ciebie halino: dyzuru nie pełnił tylko prezes! Gdybyś chciała wiedzieć na dyżur ściągneli prawie całą ekipę do odśnieżania. Mówisz, że "ciec na osiedlu nie wyszedl z pod pierzyny o 7 rano (musi się wyspac)". Może i tak było, ale nie bierzesz chyba pod uwagę faktu, że to CZłOWIEK i on snu również potrzebuje! jeśli jesteś taka wytrzymała to spróbuj jeżdzić przez 36 godzin non stop, a nieraz jeszcze dłużej. Zapewne też potrzebowałabyś snu.
Ah. Co do "jaja na drodze" i braku solarek na drodze, to poinformuję was, że poniżej pewnej temperatury (niestety nie sprecyzuje) bez sensu jest sypanie soli, gdyz po niej robi się jeszcze większe jajo na drodze. widocznie drogowcy mieli powody, ażeby nie sypać solą dróg.
Pozdrawiam.

maniana!!! już jestem =)))
A więc...
Badanie zawartości alkoholu zostało przeprowadzone kilka godzin po zdarzeniu ( czyli mógł wypic se po jeździe samochodem,powiedzmy żeby sie odstresować)... =)
Pieszy BYŁ POD WPŁYWEM ALKOHOLU i PRZEBIEGAŁ przez ulicę,daje to nam prawdopodobnego winowajcę tego zdarzenia...
A tak na marginesie, Ptysiu (założycielu tematu) Czy zdajesz sobie sprawę ile dziennie jest wypadków,kolizji,potrąceń pieszych.pijanych kierowców itp w Polsce?? Może załozysz temat pt." Pijany sprzedawca w kiosku RUCH potrącił pieszego..." ?? Może wtedy lepiej byłoby podyskutować... Ludzie pisaliby na murach "H.j w d..pe sprzedawcom z kiosków" ,nikt by gazet nie kupywał,papierosów itp =)
Pozdrawiam

odpusc sobie lepiej ten interes w lomzy bo stracisz tylko kupe kasy na forum bedziesz slyszal glosy ze tak super pomysl ze bedzie duzo chetnych a co do czego przyjdzie to beda narzekac ze za drogo a ze zamiast na quady lepiej pojsc i pizze zjesc itd

22 - 24 VII 1983 r. podczas X Ogólnopolskiej Spartakiady Młodzieży w Lublinie kajakarze Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego w sposób znaczący zaznaczyli swoją obecność. Prawo startu po regatach eliminacyjnych w Augustowie dla województw: białostockiego, ciechanowskiego, łomżyńskiego, olsztyńskiego, suwalskiego i warszawskiego wywalczyło 10 osad łomżyńskiego klubu. Taki sam rezultat uzyskała "Vęgoria" Węgorzewo. W eliminacjah rywalizowało 167 zawodników i zawodniczek z 12 klubów. W konkurencji k-4 na dystansie 500 m. juniorek młodszych zwyciężyły łomżynianki: Walewska Elżbieta, Kaczmarczyk Teresa , Sobolewska Ewa, i Chludzińska Katarzyna. IX m. w tej konkurencji na tym dystansie zdobyły również łomżynianki: Saraczewska Jolanta, Niebrzydowska Helena, Kowalska Renata i Krawczyk Ewa. Konkurencję k-1 na 500 m wygrała Małgorzata Cudnik. Na tym samym dystansie w rywalizacji dwójek razem z Teresą Kaczmarczyk zajęła IV miejsce. Dwukrotnie IV miejsce w rywalizacji kanadyjek jedynek na dystansie 1000 i 10000 m. uzyskał Marek Darkowski. W finale B juniorów młodszych w kategorii k-2 na 500 m. IV m. zdobyły Kowalska Renata i Brzezińska Danuta, a na 1000 m. piąte na mecie były Sobolewska Ewa i Krawczyk Ewa. Również w finale B juniorek młodszych na 500 m. kajaków jedynek VI m. zajęła Niebrzydowska Helena. Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie zajęło IV m. w punktacji łącznej dziewcząt ulegając klubowi "Orzeł" Wałcz, "Zawisza" Bydgoszcz i "Skra" Warszawa. W rywalizacji spartakiadowej wzięło udział 750 zawodników i zawodniczek z 27 województw.

cdn.
Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

the thruth tracker

A serwis skody w Łomży?

lepiej uciec, pweidziedziec ze sie spanikowalo i walnelo setke na rozluznienie niz zostac na miejscu wypadku pod wplywem alkoholu (wina w 100% na pijanego kierowce). przynajmniej wieksze szanse ze uniknie sie duzej kary za cos takiego.

nie obwiniam policjanta bo nie mam pojecia co i gdzie sie dzialo, ale takie zachowanie jest typowe jesli ktos choc troche wie jak dziala nasze prawo. sam slyszlaem wiele razy takie historie :/
ew jak by byl pijany jak bela i spowodowal wypadek, moglby uciec i znalesc kogos trzezwego, kto sie za niego podlozy. wiadomo, po pijaku nic sie nie wywalczy :/

Mój cieć już przed 7-mą warczał swoim ciągniczkiem z pługiem , a ja w skrytości na niego , że nie daje choć raz w tygodniu dłużej pospać.

Temat założony w wyniku sugestii jednego z forumowiczów.

Wypowiadajcie się.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Nie kupię wiecej nic w kiosku!! Je..ać wszystkich sprzedawców !!!! HWDS
=)

Wstrząsające!

Proponuję kupno jakiejś gazety z dołączoną płytą/niezbędnikiem. Ew. poszukanie u kolegów, OpenO. bardzo często pojawiał się na różnego rodzaju niezbędnikach, chociażby KŚ.
kłaniam
I.

666: i z czego taki śmiech, hę ?? To zależy do jakich celów chcesz go używać. Poczytaj uważnie umowę o prawach autorskich. W wielu sklepach w Łomży można kupić ten program. Ceny od 200 do 400 zł w zależności od wersji.

koziol0

a ja mysle ze jest jednak duzo osob ktore by skorzystaly

"po 1 do kiosku nie da sie wejsc" jestes tego powien? nieopodal mojego bloku jest kiosk do którego sie wchodzi...

Ma ktos moze jakies fotki/avi z tego roku jak tam jest i czy warto sie wybrac
interesuje :)

no to witam w klubie, dom wariatów

< wieczne im odpoczywanie >

http://video.google.pl/videoplay?docid=4413492522284037793&q=Rybno

Prosze :-)

He he dzieki :] te video juz widzialem :)
Apropo lawin : http://www.youtube.com/watch?v=6qVwIuznFW0

Nie jestem za bardzo w temacie, więc się nie wypowiadam. :)

Ty wyjaśnij, to w końcu cytat z twej wypowiedzi, hehe...

Signature will be available soon. Please wait ;)

Zenit 122 to dobry aparat do nauki ponieważ nie posada żadnej automatyki, dzięki czemu fotografuje się nim świadomie (choć osobiście wolę starszą wersję: Zenit 12XP). Niestety nie zgodzę się z opinią że Zenity to pożądne aparaty. Ich główne wady do: płócienna migawka która nie trzyma czasów (właściwie prawidłowo działają tylko czasy 1/125 i 1/250), niedokładny światłomierz (miałem w ręku egzemplarze w których wskazania światłomierza różniły się nawet o 2 EV), synchronizacja z lampą błyskową na czasie 1/30 i ogólna awaryjność sprzętu, niestety nie można na nich polegać, ale tak naprawdę nie przejmuj się tym wszystkim, ponieważ frajda z używania tego aparatu jest naprawdę duża, sam czasami z sentymentu sięgam po starego Zenita.

Co do obiektywu Helios poniżej przesłony 3,5 jest nieostry i ma bardzo małą głębie ostrości, natomiast od 11 zaczyna winietować. Ale w przedziale 3,5 do 8 jest całkiem porządny. Mocowanie obiektywu w tym aparacie to gwint M42, na allegro jest bardzo duży wybór dobrych i nie drogich obiektywów z tym mocowaniem, z rewelacyjnymi szkłami Carla Zaissa włącznie.

Open Offica można używać do każdych celów bezpłatnie ponieważ jego dystrybucja odbywa się na podstawie powszechnej licencji publicznej (GNU), co wcale nie stoi na przeszkodzie by program sprzedawać, licencja GNU to dopuszcza.

To był przyklad tego,że przedstawiciele róznych zawodów jezdza po pijaku,mają wypadki,kolizje itp ;))) A Ty za bardzo uczepiles sie policjantów ;))) Zauważ,że jak w tytule tematu wpisales słowo "policjant" to odrazu zaczeły brzydkie słowa padac i kazdy wiedział o co chodzi,a o sprzedawcy z kiosku RUCHU tylko my zajarzylismy o co chodzi ;)) Wnioski wyciagnij sobie sam.. Pozdro

od kiedy to kioski zostały włączone do ruchu drogowego?????

hmm myslalem, ze te 44 to gwint...a patrzylem na allegro obiektywy i byly gwint 42 wiec sie troche zdwililem...widzialem tez pierscienie do zdjec makro...moze mi ktos wytlumaczy jak to dziala, a dokladniej chodzi o to jak to jest mocowane...(miedzy aparatem a obiektywem?)

z gory dziekuje i pozdrawiam:)

No to zakladaj ;) Jeden problem jaki widze, poza lenistwem potencjalnych klientow;) , to naklady finansowe potrzebne do otworzenia czegos o takiej skali... Skuterki sniezne i quady? Ile takie pojazdy kosztuja? Bo reszta sprzetu to juz przy tym drobnica, chociaz zabawa w paint ball tez najtansza nie jest. Nie za duza skala na dzien dobry? Chyba, ze nie myslisz o otwieraniu, tylko liczysz, ze znajdzie sie jakis chetny i to zrobi? ;)

Co do chetnych, to nie wiem czy temat na forum jest dobra forma sondowania rynku... Zgodze sie tu z Agent22, kazdy napisze, ze super, a pozniej chetnych zabraknie... Nie beda przeciez przychodzic codziennie te same osoby, a po pierwszej fali zainteresowania, moze sie zrobic pustawo. Za to ile trzeba kasy utopic na starcie i po jakim czasie sie ona zwroci? Np. ile kosztuje taki quad i eksploatacja, ile mozna wziazc za godzine czy tam dobe wypozyczenia i jak intensywnie ma byc eksploatowany, bo nie ma co liczyc, ze bedzie wypozyczony 24 na dobe 365 dni w roku... ani ze bedzie masa chetnych, jak cena wyjdzie 100zl za godzine zabawy, nie jestesmy jakas miejscowoscia turystyczna. Trzeba by solidnie liczyc koszty i mozliwe zyski, uwzglednic takie rzeczy jak sezonowosc interesu i inne czynniki, a nie liczyc na forumowe odpowiedzi.

Tak ale policjant z racji wykonywanego przez siebie zawodu powinien być przykładnym obywatelem i wzorem do naśladowania a jak jest każdy widzi, hehe.

Bimbo

CO ZA PODCHWYTLIWY TEMAT :)

jak wyżej wejdz na forum klubowe to dowiesz się dużo rzeczy

ASO to ostatnie miejsce gdzie bym pojechał autem tam większość nie ma pojęcia co robi a ceny z kosmosu, chyba że masz ją jeszcze na gwarancji

specjalnie na zlosc niektorym ide do policji bede tepil meneli i innych blockersow :>>

jestescie syfem

w Panie na farnej ostatnio tam mieli

Bimbo

Generaja manieczek... chłopcy latający w białych rękawicach i z gwizdkiem w zębach...
ps. a gwizdek już masz??

ehh

ten czy tamten wybrać sie warto tylko w jaki sposób kupić bilety? Żona rezerwowała telefonicznie a po kilku dniach(3-4) niestety nikt nie pamiętał juz o takiej rezerwacji. i gdzie tu sprawiedliwość? a może ktoś wie gdzie jeszcze można zdobyć te bilety?

ja z tego co wiem to w ILO było do bani zresztą jak co roku

były już takie tematy:
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=86775&t=86748#reply_86775
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=17541&t=17487#reply_17541
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=10212&t=10212

jak zakładasz temat to poszukaj w dotychczasowych tematach czy już go nie było ;]

A co to jest...?

unikaj gabinetu na szosie zambrowskiej, zero profensjonalizmu, duży ból nawet jak placisz im kupe kasy to itak zchrzania robote. w polowei leczenia musialem sie przeniesc do innego dentysty bo w 1 miesiac zrobila mi polowe leczenie kanałowego
drugi dentysta musial wszystko od nowa zrobic i zaplacilem za wszystko polowe tego co u tamtego zlego dentysty

Do przeróbki to powinni iść projektanci i inwestorzy tych "wspaniałych" ciągów komunikacyjnych jak ulica Poznańska !!!

Serial naprawdę warto obejrzeć, ale ten tytuł "Skazany na śmierć" - tragedia ...

No ma być obwodnica, ale najwcześniej za 5-6 lat :).

Ja mieszkam 'na drugim planie', ale nie raz też to troche przeszkadza...

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Na hamiaku

Zbych

Mam pytanie: która ulica w Łomży nosiła nazwę Aleksandra Zawadzkiego, pomóżcie, proszę, to ważne.
Dzięki z góry.
Pozdrowionka.

Macie jeszcze takie zagadki

Bimbo

I jeszcze se zrób wloty powietrza... A tak na serio to po co dziewczynie imponować samochodem... to masz sie ty jej podobac a nie twoj samochód.. ale jak dla mnie to mozesz nawet polonezem czy maluchem imponowac ;]

W tym roku kończe gimnazjum i chciałbym usłyszeć opinie na temat tej szkoły!!

zmień i to zaraz napisz na co zmieniłeś

Wszystko zależy w jakiej technologi się łączysz gprs,edge,umts,hsdpa. Zgodze się że gprs jest wolny, ale od edge w góre jest już całkiem dobrze, tyle że umts-u narazie w łomży nie ma. A jaki masz ten modem? Myślałeś nad anteno (kierunkową) zewneczną może pomóc choć nie musi :) Swoją drogą to w łomży za wiele przekaźników plusa nie ma raptem 3 wprawdzie jest planowany kolejny ale narazie to tylko plany.

Jak mozesz wyslij mi ta prace

mmoja@op.pl

Dziekuje z gory

Popirem studniówka w Ilo była super

Hej! Chciałabym sie wybrac do fryzjera tylko nie wiem gdzie isc. Czy mogłby mi ktos polecic dobrego fryzjera w Lomży?

Trochę drogo....

Bimbo

dwie dichy

buehehe łoszku do mnie te jehowe rymy ? co do pozera to wyobraz sobie ze slucham rapu od '94 jeszcze przed pierwszym liroyem czyli juz 13 roczek leci obszczymurku

Wystarczy ? ;)

Witam,
Potrzebuję następujących danych:
- wartość VPI (0..255)
- wartość VCI (32..65535)
- kategorię serwisu (UBRwithPCR, UBRwithoutPCR, CBR, NonRealtimeVBR, ReatimeVBR)
- protokół (PPPoA, PPPoE, MER, IPoA, Bridging)
- rodzaj modulacji (G.DMT, G.lite, T1.413, ADSL2, AnnexL, ADSL2+, AnnexM)
- tunelowanie (VC/MUX, LLC/Encapsulation)
- uwierzytelnianie (auto, PAP, CHAP, MSCHAP)
- wartość MTU

z góry dzięki za pomoc,

pzdr,
M

Czyszczenie szyby odbywa się za pomocą szmatki i płynów czyszczących na bazie sody kaustycznej.

Ale najlepszym bo darmowym sposobem jest:
- namoczenie lekko gazety ewentualnie gąmbka
- dodanie do tego troszkę popiołu z paleniska (bez grudek bo mogą porysować szybę)
- następnie przecieramy szybę.
Po takim zabiegu cała sadza na szybie nam się rozpuszcza i możemy wtedy zwykłym płynem do mycia naczyń, bądź szyb przecierając ręcznikiem papierowym doprowadzić do lśnienia naszej szybki.
Od lat tak stosuje i wszystko jest ok, tanio szybko i szybka dłużej zachowuje swoją przejrzystość.

A ja również przedstawię swoje skromne zdanie, drodzy koledzy zdaje się, że piszecie coś o muzyce hip hop, niestety ja również miałem "przyjemność" posłuchać owych łomżyńskich tuzów. Nie chcę być złośliwy, ale to trochę tak jakby ktoś chciał iść na mecz Ligi Mistrzów i niestety w zamian trafił na mecz naszej okręgówki (wiem porównanie trywialne, ale trafne). To przecież nie ma z nią nic wspólnego, gdzie kreatywność raperów, ciekawe i w miarę rozbudowane aranżacje (jak na możliwości stylistyki hip hopowej). Nie piszcie o łomżyńskim hip hopie, to zjawisko raczej nie odbiega normą od polskiego hh jako całości, a niestety większych rodzimych wykonawców nie ma zielonego pojęcia z tym z czym się utożsamia. Podkreślam jeszcze raz - nie piszę tego złośliwie, ale nie lubię fuszerki i słabizny. A chcącym posłuchać dobrego polskiego hh (o dziwo taki jest!!) polecam chociażby produkcje "Metro".

P.S. Dla poszukujących świetnego, tłustego hh polecam mało znanych w Polsce (chociaż ci co mają wiedzieć to wiedzą) raperów z Anglii - Jehst (biały koleś, ten jego akcent) oraz na przykład płytkę "Masquerades and Silhouettes" niejakiego Lewis'a Parkera.

Nie powinno byc podziału pijany policjant a pijany zwykły koles karać wszystkich tak samo !!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Nie wiedza jak sie ustosunkowac ;) czekaja na opinie publiczna ;)
zatem piszcie, ze to super ekstra bajera autko na ktore kazda laska leci ;)

zasieg jest terz w Kisielnicy.

aaaaaaaaaaaahahahahahaha;d;d;d;ddobre;d;d;d

Śniadów jest the best.

Takie komentarze to sobie zostawcie dla siebie jak nie zrozumieliscie pytania:/

Woow, erotic show, za 1,50,- kurde, mnie to taniej kosztuje jak pod prysznic idę ze swoją starą, a to urodziwa kobita.

http://www.eraomnix.pl/pl/between-us/gadu-gadu/eragg/eragg_regulations

tu jest wszystko opisane ale nie zauwazylem nic o oplacie pobieranej podczas rozmowy.

<ziewa>

jestem za !!!!!!! przynajmniej bedzie zabawnie !!!

Wyslalem sms o tresci gg na ten numer i przyszedl do mnie link na ktory mam wejsc. wie ktos moze jak go otworzyc na telefonie siemens C75?? Czy musze go wpisac w zakladkach jak wchodze do netA??

No pytam bo sąsiad wybiera się do Mechaniaka na zawodówke i chyba Elektryk i się pytam w jego imieniu ;)

Jest 70% ,że Polska wygra ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org